Veterinärbesök

Blev en tripp till veterinären idag. Dan innan julafton började de ju hosta en hel del så nu ringde jag. De trodde direkt att det var noskvalster men behövde ändå kolla på dem så fick glatt åka dit. Men skadar ju aldrig med en extra koll liksom. Hon hörde ganska snabbt att det var det också, för det fanns liksom inga andra tecken på sjukdom så förkylning kunde man ju utesluta ganska snart. Vanja tyckte det var okej där, ligger ju i skogen haha och de är så snälla men svansen var mestadels under magen i alla fall. Men hon hälsade på dem nyfiket utan problem, framgång! 

Hon sa att Nikkos röda nos nog beror på irritation och Vanjas öron var bara smutsiga, ingen svamp. Skönt! Hämtade ut medicin mot kvalstren och är redan bättre faktiskt. Testade ha thundershirt lite inne nu ikväll för Vanja var så uppe i varv och stressad, hon däckade totalt haha! Imorgon ska hon åka till mamma och pappa,  blir nog skönt med lite semester för henne. 

Skulle gått med Tycho idag men fick ställa in för mitt huvud gjorde så ont, rädd jag skulle få migrän så bara chilla ikväll och imorgon blir det sovmorgon! Wihiiii, sen ska jag gå med mina hundar och sen Tycho tänkte jag, om jag orkar pallra mig upp när jag har tänkt men jag ska försöka! 


För att du finns

Vad är bättre än att få en rå griskött att gnaga på såhär efter jul? 
Hundarna har ju faktiskt inte fått något namnam över jul, eller jo lite köttbullar och prinskorv fick de ju men inte mer än det. Kändes inte mer än rätt att de skulle få varsin fot att gnaga på. Nikko satte som vanligt tänderna i allt med god aptit medan Vanja var mer... skeptisk. Men net slank den. Har två knorrar i frysen också, gottis! Idag kan jag äntligen ringa veterinären och be om råd, skönt!

Igår kom det massa snö! Så blev inget anlagsprov, men är väl lika bra eftersom han ändå nyser haha! Orkade aldrig ut och när Pierre senare skulle få långpromenad så började de smälla raketer... Idag ska jag försöka orka mig ut en sväng med mina bestar, och med Tycho för att träna honom! Spännande :) 


Ännu mer shopping

Direkt efter jobbet igår åkte jag till Sharpman, hittade precis ingenting på deras typ obefintliga rea men köpte ett nytt halsband till Nikko med blått foder! Hans gamla var... slitet. Det har ändå hållt helt sjukt länge så jag är nöjd haha! Passade perfekt gjorde det med. Köpte dessutom broddar till hästen  (ska ju snöa idag!), två nylonben med vaniljsmak och en svansborste. 

Planer för dagen är typ att sova nån timme när jag kommer hem för somna sent inatt, sen gå en promenad med hundarna och ringa och boka om anlagsprovet. Ängla blir tiden imorgon så tror jag tar det lugnt och njuter nu sista dagarna av helinackorderad hehe. Tänkte väl ut en sväng på onsdag ifall det inte blir något anlagsprov. 

Gamla halsbandet,  förstår nog varför det behövde bytas hehe

Mellandagsrea

Jaha vad shoppar du på mellandagsrean? Ehm öronrens och schampoo till hunden. 

Nej det var nog inte mellandagsrea, eller? Jag beställde i alla fall schampo och öronrens. Schampo måste jag ju ha till badet som stackarn genomgår varje vecka, öronrens för att hon luktar sunk i öronen och kliar sig en hel del. Så kul var det, liksom. 

Lite roligare att jag också beställt en klövjeväska! Har suktat efter en forever och tänkte köpa på mydog men wth, Yolo osv så beställde en nu. Har hittat en som är väldigt ställbar, fått många bra recensioner, billig och passar alltså till båda hundarna! Perfekt ju! 
Längtar tills de blir friska och den kommer så man kan börja :D

SMHI har btw lovat en väldigt sen julklapp, det ska snöa imorgon! Tur att hästen snart ska skos för blir ju jobbigt med snöstyltor haha. Hoppas hoppas att den får ligga kvar bara!  Snööööööö!!!!


Hojja

Firade ju jul igår istället för på julafton. Jag åkte ut tidigare för att hjälpa mamma med maten och sådär, sedan åt vi och öppnade presenter och jag åkte hem till mina nyshundar. 

Vet inte riktigt vad jag ska säga för min hjärna fungerar kort och gott inte som sig bör och reaktionen blev precis som jag trodde den skulle bli. Som tur är tycker jag det roligaste är att ge klappar och jag tror de flesta blev nöjda med vad jag hade skaffat, speciellt min sambo hehe.  Han fick ett limited edition playstation 4, blev glad som ett litet barn för jag hade lyckats grundlura honom hehe. 

Han lovade mig att jag ska få beställa selen som jag vill ha till hunden, bästa sambon ❤
Nej, jag ska försöka skaka av mig känslan att vara värdelös för det borde ju inte vara så(?) och glömma detta. Synd att jag ska reagera som jag gör bara för jag kommer gå och ha ont i magen i flera dagar nu, och det blir ju bara värre till nästa gång då. 

Ajja, idag jobbar jag i alla fall till 16.30 igen, lugn dag sen. Hundarna håller på att gå sönder men de måste vila så de blir friska! 

Julhandel

For iväg och julhandlade igår. Alla julklappar är jag klara med och sådär men behövde handla mat. Inte julmat då utan vanlig mat. 

Ramlade iaf över en vegansk julskinka. Jag brukar inte äta jättemycket vegetariskt men önskar att jag gjorde och med halva priset så kändes det värt att prova ändå. Jag tycker vanlig skinka är så vidrig fast ändå gott. Har ju så svårt för fett och senor osv så blir ju att jag knappt äter något, men smaken är ändå god. 
Tänkte jag skulle testa att griljera denna ikväll så får vi se om den smakar mumsigt. 


p-stav, be gone!

Tog ur staven igår, det var sådär lite oskönt. Jag hade lyckats hyfsat bra med krämen men kändes ändå när hon sprätta upp armen. Sedan höll hon den framför mitt ansikte helt blodig och dan o ba kolla den här har varit inuti dig!  Haha jisses, tur jag inte är så känslig.  Typ som när de satte in den och de visade hela den gigantiska sprutan, heeela den här delen ska in i din arm. Tack då vet jag. 

Bestämde iaf att jag ska vara utan ett par månader för att stabilisera kroppen och se om mitt mående beror på den. Gör det inte det så fortsätter jag med piller eller sätter in en ny stav. Annars får jag fundera, man har ju inte jättemycket till val liksom.  

Men klart som tusan att jag haft lite PMS när jag haft mens typ var tredje dag. Så sjukt att jag inte fått ta ut den innan ändå men men, nu blir det kanske lite regelbundet. 


Julafton

Julafton blev inte riktigt som planerat. P skulle åkt till gbg och jag skulle åkt till mamma och pappa, men igår blev hundarna sjuka. Nikko började nysa först och på kvällen började Vanja också. Vill inte ta med dem för då smittar de Lilly och det är inte bra. 

Jag jobbar ändå till 16.30 idag så blir bara att slappa efter det, ska försöka övertala karln att kolla nån film ikväll, hundarna får varsitt ben. Ja, ta det lugnt bara. Är ju inte jättemycket för massa julprogram och sådär så blir väl mest som en vanlig kväll fast lite mysig liksom! 

Imorgon ska vi fira jul istället, jag tänkte åka ut lite tidigare och hjälpa till med maten och så, de andra kommer lite senare. Jättetråkigt att fira jul utan mina hundar men är ju tyvärr inte så mycket att göra åt det. De vet ju ändå inte vad det är för dag så ;) Får ta hem en matlåda med julmat till dem och de får öppna sina paket ikväll redan :) 
Vanja har sovit dåligt inatt har nyst och fräst mycket :( 


Värt

Värt att berätta om vad jag tänkt göra idag? Haha har ju gått så bra hittills menar jag.  

Planen är i alla fall inte värre än att åka till stallet, gå med hundarna och sedan rida en sväng, ska göra mitt bästa för att komma iväg så snart som möjligt. Eventuellt tar jag med Nikko när jag rider också, är ju bra för honom att få röra sig så mycket som möjligt, plus att Vanja får chans att träna lite på att vara ensam. 

Det är planen i alla fall, så får vi se om det blir något med den.

Väntar

Sitter och väntar på maten så kan lika gärna passa på att skriva. Dagen blev inte alls som planerad, som vanligt haha!  Somnade som en stock när jag kom hem och prioriterade sömnen så sov till 14. 

Jag åkte sedan ut till ett ställe jag sett ut på kartan skulle va en bra runda men det va skit. Vanja var inte ens speciellt komfortabel även att hon va det ibland och faktiskt bjöd på drag (var är min sele?!) Nå får fortsätta leta efter det perfekta promenadstället. Ger upp slätten,  tror inte jag hittar något åt det hållet. 

Nu ska jag äta och glo film innan sängen kallar. Gör en ny planering imorgon, en vacker dag ska jag lyckas hålla den haha! 

DageN

Tur att jag inte skrev igår, vad jag tänkt göra idag. Hade typ 75 olika planer haha men blir nog väldigt få av dem som blir införlivade. Fick inte sova så många timmar inatt nämligen så väljer att sova lite när jag kommer hem  (9.30 hehehe) och går sedan en långis med hundarna. Tänkte åka iväg till ett ställe jag fått tips om men aldrig varit på själv! Spännande. Hoppas bara Vanja tycker det är tillräckligt långt bort från civilisationen för att vara lugn. 

Skulle spårat idag men tror jag får vänta med det.. Är ju som omständigt att göra det för måste va i stallet och tar sån tid och det blir mörkt direkt. På onsdag kanske jag hinner, annars juldagen när jag är hos mamma och pappa men optimalt vore ju båda.. 

Anledningen till att jag hetsar är att Nikko ska gå anlagsprov (förmodligen) den 29e och skulle va så kul om han klara det haha! Äsch eller så sover jag sen åker till stallet och lägger spår idag iaf. Vi får se helt enkelt. 


Hundmat

Äntligen finns lite plats i frysen! 
Har kört torrfoder länge nu men man hör ju hur hundar mår bättre av färskfoder och BARF så tänkte gå över till det. Nu har jag precis lagom mycket torrfoder kvar som är bra att ha kvar liksom. Till hundvakt eller när man ska iväg osv. Har ju köpt massvis med älgben sedan innan så har varit väldigt fullt i frysen men nu finns en låda tom som jag tänkte ska få va hundmat i. Så får man väl åka och köpa oftare helt enkelt. 

Har testat four friends korvar nu, för de behöver inte vara kylda. Det är mer som en pastej typ, 30 spänn för 800 gram tycker dock jag är rätt mycket men köpte för att ha när jag går över liksom. Nu äter de mestadels färskfoder och bara lite torrisar. Bukfylla av grönsaker.

Eftersom Nikko har överproduktion av magsyra måste han äta 3 gånger om dagen. Eller måste och måste men han mår bättre av det helt enkelt. Annars kräks han galla, dessutom är det bra för ämnesomsättningen. Vanja får också äta tre gånger om dagen, mest för att hon blir avis annars haha. 
Har man dessutom en sambo som inte gillar att glada mat får man helt enkelt göra matlådor. Har fyra till varje hund så räcker en dag och en morgon.  Väldigt behändigt faktiskt!


DageN

En sån dag då! 
Nej inte direkt, har mest sovit och varit i stallet hehe.  
Fick sällskap idag så blev en lite längre sväng, runt en timme kanske. Första gången som jag kör hela tiden!  Gick bra, jag fixade den taskiga lutningen på sitsen genom att palla upp filtar så det blev hyfsat jämnt, funka bra ändå. Det blev mycket skönare att åka när det inte känns som man ska trilla bakåt. Hon fick gå först förbi massa läskiga saker typ kor och en hästätande vagn. Hon ryggade åt sidan men gick framåt så jag är nöjd. Måste träna på att svänga dock, hon försökte göra en kraftig sväng och kände skakeln och det blev kortslutning i hennes hjärna. 

Tog efteråt en sväng med hundarna på typ en timme, skönt fastän jag snubblade på en sten. 


Bleh

Skulle ju göra marängtårta igår som sagt vilket gick bra tills den skulle gräddas och inte blev tillagad ordentligt. Har hört mig runt och beror förmodligen på att det är varmluftsugn så man måste liksom grädda den i lägre värme och längre? Typ så. Ja, men kändes inte så bra i alla fall och jag kände mig kass vilket triggade en ångestattack som aldrig liksom bröt ut och bara mojnade av istället. Så skönt! Hade dock tagit pillren typ 2 timmar innan så var säkert de som hjälpte men bryr mig inte nu helt ärligt bara det lugnar ner sig. Man måste ju lära sig att kontrollera det också men det är jättesvårt verkligen. 
Jag blev så arg på denna bilden, för alla har faktiskt inte ett val. Så många gånger man hört "men ryck upp dig nu, sluta vara så negativ". För alla är det inte något som går att välja, man kan bara lära sig att förstå sig själv, försöka förekomma, lära sig hur man reagerar i olika situationer och hålla sig borta från saker som triggar. Sen måste ju folk i ens närhet anpassa sig lite också. Jag pratar ju väldigt sällan om hur det känns för är inte bekväm med det, men ibland måste man ju bita i det sura äpplet för att typ karln inte ska råka säga något som blir kaos i mitt huvud. Nu gör han ju det ändå och det blir kaos i alla fall, men det är ju dehär med insikt, och man kan inte göra annat än försöka. Man ska inte tillåta sig att känna sig sämre än nån annan bara för man inte är lika positiv, glad osv. Man är inte en sämre person för det. Man måste lära sig acceptera att man är annorlunda, och andra människor måste acceptera det också. Sedan får man försöka jobba på det, men bara efter man insett och accepterat läget. 

Nu ska jag inte skriva något mer om detta. :)

Jahopp

Lördag morgon.
Skulle kolla starwars igår kväll men jag somnade i soffan som vanligt, helt omöjligt att hålla mig vaken haha så gick och la mig, vaknade 10.30 så enormt skönt att få sova ut ordentligt!
 
Jag borde ha massa planer för dagen som vanligt men de flesta blir det nog inget av. P har städat undan rätt bra igår så finns inte så mycket att städa och jag är hundvakt. Vet inte om det blir någon långis, beror på vad jag bestämmer mig för är bäst.
 
Mycket grubblande. P ska jobba och jag tror att jag ska få sällskap. Det är skönt att typ inte göra något alls också.
 
 

Let it snow

Växthuseffekten finns inte, jo tjena släng er i väggen. Är så otroligt bitter på att det inte är nån snö ute. Jag hoppas innerligt att den kommer snart men nej, alltid 10 grader varmt. Sjukt att häromdan var det varmare än vad det var på midsommar.  I december! 

När jag flyttade till Skara var det en vinter där vi hade snö sex månader, det var nice. Det lyser upp och är mysigt, nu är det bara geggigt och trist. Hatar det. 


Don't go

Blev inte ett jota gjort igår, alltså verkligen ingenting!  Regnade typ hela eftermiddagen så motivationen till att gå ut var sådär, försökte baka en marängtårta som jag gjort tidigare men den blev liksom inte tillagad ordentligt?! Bränd i kanterna och degig i mitten. Skitäcklig så var bara att slänga hela. Får se om jag ger mig på att göra en ny idag, om andan faller på. 

Ska va ledig i helgen och imorgon är jag hundvakt medan P jobbar, massa alonetime! Har en långis planerad. Hade velat ut och på ett ställe jag spanat in men får inte med alla hundar i lilla bilen, kasst. Nog för jag kan ta ut min ifall jag skulle vilja men är ju så onödigt. Får bli en sväng i skogen ovanför oss istället, kan ju va mysigt det med! Hoppas på bra väder så vanja kan få testa sin thundershirt! 

Har dessutom planerat att åka till mydog, kommer bli kul! Måste spara lite pengar tills dess bara. Nikko behöver nytt halsband och kanske har de klövjeväska passande Vanja där? Nikko ska ju få en WP sele så fort jag får pengar över. Hoppas på att få lite julklappspengar så jag kan köpa en tihi. Vill också köpa trwmeterskoppel, kanske att de har där får se. 



En sån dag

Fick sova 8 timmar igår natt, ÅTTA TIMMAR! Ja det är helt sjukt, man får vara nöjd om man får 4 och jag fick hela 8. Ibland blir man glad för lite. 
Var ändå jätteseg när jag kom hem så åt och så sen for jag och Nikko iväg till stallet. 

Red en sväng på typ 40 min och hade med honom i lina. Ängla var lite tvär och bitter som hon brukar vara när det är mörkt ute, tjurskallen. Men iväg kom vi i alla fall, Nikko var jätteduktig, ville gå framför ibland men då sa jag akta så gick han åt sidan, bästa hunden.  

När jag kom hem tog jag med Vanja ut för att kissa, det gick bra förutom att hon inte kissa... Hon var väldigt rädd för det var mycket folk ute osv. Belönade när hon sökte kontakt med mig bara så inget avancerat. Hade torkad lever så det var ganska poppis. 

Idag blir det ingen ridning utan ska försöka ut på långis med hundarna istället. Lär hinna bli mörkt bara för måste sova nån timme. Konstant mörker, skitkul.

.

Blev inte mycket gjort igår trots min fina planering. Ibland mår man liksom inte bra och igår tog det stopp. Ringde VC så fick komma upp och tror jag fått hjälp nu. Är väl mycket jobbrelaterat och lite utsättningssymptom eftersom jag slutat med pillren för handen men ja, man kan ju inte gå och ha det såhär för jämnan. Tur jag har en sambo som hjälper mig. Han tog hundarna på promenad igår och handlade och stöttade. 

Idag måste jag se till att rida! Dessutom så måste jag börja träna på 8ans frestelse om vi ska ha en chans att klara tävlingen den 9e. 


Fabulus

Klädde granen lite tidigt eftersom jag jobbar så mycket sedan, Nikko fick också bli julfin. Lilly snuttade mest på kudden.