wiehu!

Jag har ju glömt berätta hur det gick hos veterinären med krabat, men det gick bra! Han gick fint på rakt spår och i vänster varv men markerade litegranna i höger och lite efter böjprov så han fick mer kortison sprutat i hovleden denna gång och sedan äta metacam i 3 dagar och gå i liten hage i 3 veckor. Han var dock vrålpigg och galopperade som en idiot när jag försökte longera honom hehe...

Jag har inte hört något från hon som var intresserad av att bli medryttare, ha skickat tre mail till henne nu och snart struntar jag i henne känner jag. Skickade istället ut till eod ettan och fick två svar, samtidigt mailade en tjej som går dss på annonsen jag har ute på hästnet, så hon ska komma och kolla på honom idag och kanske testrida! Jag har ju själv inte ridit på ett bra tag och är lite lagom smånervös för hur han ska bete sig. Hade egentligen tänkt rida själv idag men det är ju bättre hon gör det, om hon vill, med tanke på min hand så ska jag nog ta det lugnt.

Vore verkligen jätteskönt om jag kunde få lite hjälp!

seg på uppdatering, ja.

Har varit otrolgt seg på uppdateringar, mest för att jag har en hand som inte fungerar som den ska.

Nikko kastrerades i tisdag, fick hämta honom samma dag trots att man egentligen inte ska det men han var tydligen för orolig så de fick pumpa i honom massa lugnande hela tiden så bättre att han fick komma hem. Väl hemma ylade han nästan hela natten istället för att han hade så ont, inte lika kul tyckte matte. Nu äter han smärtstillande ett par dagar till men han är redan pigg och alert och vill busa hela tiden. Så mycket beteendeför ändringar märks inte än men jag hoppas på det senare, det kommer väl smygande. Han matvägrar fortfarande  men köpte lite burkmat till honom som var nam nam så nu blandar jag i lite lite och drar ner på torrfodret, köpte r/d på burk men 24 spänn för 300 gram så tog doggys nu så får vi se, mitt mål är att han ska kunna äta normalt torrfoder sedan. Men han har typ gått ner 2 kg nu, duktig hund!

Han slickar dock jättemycket på såret så får ha tratt när jag inte är hemma plus under nätterna då jag inte kan säga till honom, för att jag sover. Han hatar den och han är ju lite känslig mot halsband och saker som sitter åt, det börjar klia massa, så han får va utan den ibland. Men han ser verkligen ut som om han sålt smöret och tappat pengarna när han har den på sig, mwahahahahaha


Kastrering

Hästar kastrerar man alltsom oftast för att de ska bli lugnare, katter för att de inte ska föröka sig så. Däremot hundar är ändå inte så vanligt att man knipsar, mest för att de blir lugna och lite lojja, de går ofta lättare upp i vikt osv osv.

Jag gjorde två kemiska kastreringar på Nikko när han var 6 mån, sen en igen när han var 1 år. Dessa har hållt i sig tills typ nu, när jag märkte att han började bli väldigt stressad, han började matvägra och gnällde konstant. Jag kan inte längre få kontakt med honom eftersom han bara ränner runt som en duracellkanin när man är ute. Så det känns väl bäst att kastrera honom, speciellt eftersom jag redan vet att han blir lugnare då.

Däremot så är jag väldigt kluven och vet inte riktigt hur det ska bli, om jag gör rätt osv. Visst han kommer aldrig gå i avel för han är alldeles för feg samt att han har krullsvans vilket inte är acceptabelt inom rasen (ceperegel i know). Men jag vill ju mest tävla med honom i spår och kanske agility och det är ju bättre att han mår bra då och kanske kan vara lite fokuserad på mig.

Men samtidigt så är han ju redan nu för tjock och det lär ju inte bli bättre... Jag är jätterädd att han ski bli jätteloj och aldrig vilja göra någonting
men bara han mår bra, right?

He'll never know that I'm the best that he'll never have

Sen är det ju det här med integritet och inte kunna skriva vad man vill på sin blogg. Ja, i alla fall så är det väl lite upp o ner just nu.
Ska tillbaka till kliniken imorgon och kolla hur det är med hästen, hoppas att det är helt amazing och att han kommer bli bra. Allra helst utan massa mer vila. Det är rätt ansträngande faktiskt..

Nikko var fenomenalt duktig idag, vi lade spår på 600 meter, han tog alla vinklar och spårade intrensivt hela vägen vilken är jättebra! Han kissade väldigt mycket dock men jaja. De sa i alla fall att hade vi gjort anlagsprovet idag så hade han klarat det. Efteråt skulle vi åka hem från bror (där jag glömde min plånbok dammit!) och skulle åka x2000 som var nästintill fullsatt, jag hade dessutom fönsterplats och en kille satt utanför. Nikko var för stor för att ligga ner så han satt upp o lutade huvudet på mitt knä och slumrade redan. Han var jättesöt.

Don't tell me I'm not sorry

Stressig dag precis som alla andra även att jag tog mig en liten sovmorgon. PBL, möte, lägga spår, nästan bli påkörd, gå spår, gå i skogen, hem, äta, handla jaja you get the point. Imorgon vankas en förmiddag på ett active stable, ska upp hiskeligt tidigt och har ännu inte gått och lagt mig vilket kommer resultera i allt annat än en lycklig Jenny imorgon, men det löser sig nog. Hoppas jag.
Har en konstant knut i magen som aldrig vill släppa heller...

Nikko var duktig på spåret i alla fall, jobbade på fint, men han har blivit slarvig i vinklarna och drar bara på rakt frammåt vilket inte är optimalt. Han fick springa lös i skogen efteråt också och vara så lycklig som bara en hund kan vara...
Jaja jag längtar efter kastreringen något enormt så han lugnar ner sig lite, när jag var och handlade förut satt han och ylade när jag kom hem... Hoppas han är tyst när vi är borta på studiebesök i alla fall...

hey

Tell me you love me
- and I will stay forever
Tell me you need me
- and I will always be there
Tell me you want me to go
- and I will walk away

spasmer

Jag hatar människor som går bakom ryggen på andra, jag hatar männsikor som fiskar efter information hos andra hos randoms. jag hatar verkligen dessa människor, även att hat är en väldigt stark känsla. Idiot. jag fattar inte att jag tar så illa upp heller för jag vet att personen i fråga (ja jag vet vem det är nu) är.. speciell. på ett dåligt sätt.

Jaja, gårdagen var inte vad den skulle varit helt enkelt, för mycket stress och det har lämnat mig med en huvudvärk som från ett annat universum. Känns som jag skrivit detta förut? hmm.

Idag blir aningens lugnare, speciellt då vi har djurförbud häst tills imorgon så jag får helt enkelt vara hemma och gosa med hunden vars bollar kommer faca en död inom en inte alltför avlägsen framtid.

Någon gång ska jag orka uppdatera med vad jag sysslar med de två föregående dagarna, men jag känner att det inte lär bli just nu för nu måste jag plugga PBL vilket jag visst inte heller riktigt gjort.

suck.

Feed me good intentions, fly high...

In a world of grand illusion, where love is just a dream...

Skulle spelat heroes hela kvällen o ba slappat men istället ringde jag min bror och kom överens med honom om att han ska behålla Nala, så fick levererat en annan kisse såhär på kvällskvisten, den som hittades utanför djursjukhuset.
Hon är mycket fegare än Nala var och vågar inte riktigt fram, men fräser mest ifrån mot Nikko. Nikko är btw JÄTTETRÖTT och ligger helt utslagen haha

Jag kommer få betala för vaccinationen men fick med mat och så, känns lite halvskumt att skaffa en till katt när jag har en hemma men vill ju ha en här i skara med, och funkar det inte med Nikko kanske bror får denna och jag tar hit Nala, det funkar nog det med. Bror blir nog glad vilket som.

Hon är verkligen jättesöt men heter Doris vilket är ett hemskt namn på en katt!

bluhu

Insåg precis nyssens att denna vecka inte alls blir speciellt jobbig, nästa däremot... De har flyttat en föreläsning från imorgon och smällt in när jag skulle vart på kliniken, dammit! Får försöka byta kliniktid snarast möjligt till typ förmiddagen. Fick också känslan av att jag har massa saker att göra i skolan, men jag vet verkligen inte vad. Mysko.

I alla fall så har jag tagit fingrarna ur röven o ska lägga spår till Nikko idag, men det lär knappst bli liggtid på 4h, och jag har inte tillstånd men smyger lite ändå så kanske de funkar. Lyckades även pilla i honom lite mat idag efter att han typ matvägrat i en vecka, eller inte totalt vägrat för han har väl ätit en 50 gram om dagen eller så, nu blötte jag upp maten med varmvatten och fick i honom typ 100 gram. Dock av R/d, jag vill helst ha honom på CRD-1 men äter han det inte så vad ska man göra?

Överväger att göra en kastrering men var ska jag få 3000 ifrån?

Kanske får jag även besök av en lurvkatt tills på fredag, två kattungar hittades utanför Skara djursjukhus igår och hon som har dem sålänge har massa hamstrar som lever lite farligt just nu, så vi får se. Det gick visst bra med Nala för bror i alla fall, men vet inte om han vill beålla henne, i så fall kanske jag behåller en av dessa katter, annars får de åka till katthemmet på fredag.

Bara de får det bra så


blubb

Gårdagen spenderades hemma i soffan, pallade bara inte följa med ut när jag knappt kan andas. Idag ska jag kolla på film hos Evelina, se resten av transformers filmerna. Men först ska jag till stallet. Var iväg till Skara hästsport och köpte ett delta och halsband till Nikko så jag slipper ha halsband på honom hela tiden, stackarn är känslig så börjar klia för minsta lilla...

Jaja så är det i alla fall, nästa vecka är en tung vecka i skolan med heldagar hela tiden. WIEHU!

.

Något som man inser allteftersom tiden går är att de här människorna som är så speciella, som förgyller ens vardag och liksom gör det där lilla extra, ja de är rätt sällsynta.

Lika sällsynta som fyrklöver, och lika deformerade.

.


ibland, bara ibland.

Ibland går inte saker riktigt som man tänkt sig
Ibland kan de rent utav gå helt snett och ma kan stå där med skägget i brevlådan och sjuttielva FLER problem än de man hade från början.

som för mig som numer har en häst som kanske inte kommer fungera till någonting utom sällskap om ens det. Han haltar ju inte markantmer än på böjt spår och även där är det bättre men jag har absolut ingen aning. Är helt ställd. I alla fall så har han tio dagar på sig att bli bättre innan återbesök. Vi kör på det.


.

sometimes I forgot who I am
but then I remember
I'm just like you...

saknart'

Sitter o kollar på gamla bilder på Blackie och inser hur mycket jag saknar att rida henne.

Bjuder på några bilder


Idag

Seg dag! Är dunderförkyld me ska pallra mig iväg till skolan till PBL:en sen, och efter det ska jag (äntligen) ta hunden på en långis på 5 km o gå till ett stall där jag ska vara lite hästvakt nästa vecka. Får se hur det går för blir helt jättesvårt att andas när jag anstränger mig me det löser sig nog. Krabat står ju ändå bara och slappar nu. Bara en och en halv vecka kvar, WIEHU!

Nikko i söndags

Ligger lite efter med inläggen.

I lördags åkte Nikko och hem till min bror för att på söndag infinna oss på en spårkurs i Klubbarp. Det var ruskigt roligt och vi lade spår på en 200 meter med två vinklar och bloduppehåll.
Det gick helt fenomenalt bra helt enkelt! Han tuffade på som ett litet ånglok och det var inte större problem med någonting alls utom klöven som var lite svår att hitta tyckte han. Duktigt för att vara tredje gången vi kör spår och första gången fattade han inte alls.

Efteråt körde vi lite agility som han också tyckte var roligt, men skulle ibäg och kissa jämt. nackdelen med att ha hanhund.

Bara för att det är höst kommer här lite vinterbilder.


seg

Hej & jag är oerhört dålig med uppdatering.

Kan berätta om klinikbesöket vi gjorde fr en vecka sedan, det kunde ju gått bättre. Fick till en början sitta och vänta i en och en halv timme då de glömt bort oss, sedan fick vi springa lite och de gav honom bedövningar för att ta reda på var det var han hade ont. Longerade också då det synets bäst på böjt spår. Sedan gick allting rätt fort, vi fick komma till hovslagaren och ta bort sko, röntga, slå på sko och behandla.

Knölen som jag sökte för var inte problemet, inte ens det benet utan det var andra frambenet han var halt på, knölen var bara mjukdelar som fått sig ett slag ändå. Men han hade inflammation i strålbenet, fick kortison insprutat och skulle stå på boxvila i två dagar, sedan sjukhage i tre veckor. Lycka till på en lösdrift! Gjorde om ena ligghallen till en stor box där han faktiskt höll sig rätt lugn, sedan har han fått gå i en liten gräshage och stått på metacam. Idag longerade jag lite för att se om de va nå bättre och gissa vad glad jag blev när han var betydligt mycket mindre halt idag! Fina heppan! :D