Tråk

Har haft ett par tråkiga dagar som mest bestått av jobb och lite flytthjälp. Går sådär med en trasig hand men lite kartonger kan man ju bära i alla fall! Så hundarna har inte gjort nå kul, och hästen har inte haft kul och jag har inte haft kul. 

Men! Imorgon ska vi på återbesök till veterinären! 

Hemskt

Vilken hemskt jobbig jobbdag! Turen var jättebra så inget konstigt med den. Men så mycket folk första delen så jag bara fick sälja och sälja. Sedan gick jag på 3 timmars rast, precis efter vi åker förbi Vikingstad möter vi ett annat tåg, det tåget har sedan kört på en person precis innan Linköping. Jag fick reda på detta när jag börjar jobba igen och allting är kaos. På det är det ju lördag och folk är allmänt dräggiga.  Har fyra vakter som tur är men vad hjälper det, innan Norrköping tänder en snubbe cigarett!  På tåget! Aldrig varit med om tidigare. Drog den ur handen på honom och kvickt in på toa och dränka den innan brandlarmet går. 

Helt klart en jobbig kväll. 

Another day, Another Dream wasted on you

Så gryr dagen återigen och framför mig denna fantastiska lördag har jag ett monsterpass, 15-03. 
Tur jag har 3 timmar rast mitt i :) 
Iallafall så ska jag pallra mig ut mot stallet alldeles strax, mocka och ja, det är ju det enda jag gör just nu haha! Återbesök på onsdag och sen hoppas jag på igångsättning, om så en väldigt långsam en. 
Bror flyttar imorgon, har brutalt dåligt samvete för att jag inte kan hjälpa till men dels jobbar jag och så är ju min hand kaputt. Ansträngde den för mycket igår och höll på att svimma av smärta och den höll i länge!  Så det är nog bäst att ta det lugnt med den. Svårt att bära möbler med en hand :( 

Hundarna får det chill idag, tyvärr 



Depp

Gissa om jag är deprimerad eller... 

Var på vårdcentralen eftersom handen fortfarande gör så ont. Han klämmer lite och tar blodprov och så blir jag skickad till handplastiken. Väl på sjukhuset går jag vilse men får hjälp av en jättetrevlig sköterska. Får träffa en jättetrevlig läkare och sen kommer det en mindre trevlig en. Som sliter av mig tejpen och klämmer jättehårt. Trodde på riktigt jag skulle svimma. Men han skulle väl bara kolla att det inte kom något var. Stack mig också och så fick jag berätta hur det kändes. Men ja, bortdomnat på insidan så en nervskada. 3-4 månader innan det är läkt om det ens någonsin läker. Annars får jag tugga medicin. 

Vilken tur att såret läkt fint i alla fall. Haha. 

Ledig dag

Idag (igår) var jag helt ledig! Inte ett enda måste eller krav. Brutalt skönt. Hade tänkt sitta och nörda mig men nej, sov till 12, kollade massa serier och åkte sen till stallet. Fixade hästen och gick en sväng med hundarna.

Vanja fastnade i ett träd så skulle koppla loss henne och trassla ut kopplet. Ber henne stanna kvar men så fort jag vänder ryggen till pyser hon iväg som en vessla! Ropar men såklart kommer hon inte tillbaka. Hon skällde inte så antog att hon inte jagade och tog med mig Nikko och började gå tillbaka. Lite nervös blir man ju men vad kan jag göra? Kan inte direkt klampa efter och finns inga stora bilvägar där så. Efter ett tag kommer hon tillbaka, selen hänger som jag vet inte vad och hela hon  är täckt av dy. Haha svinkul, not. Hon hade väl trillat i nånstans för dendär damen badar då inte frivilligt. Hon var trött i alla fall,  Dagens motion. 

Är lite läskigt när Vanja springer iväg själv eftersom hon är så rädd för folk. Det är ju både bra och dåligt. Mindre risk för kidnappning men vad gör man om hon springer bort på riktigt och inte vågar fram till nån? Hua... Nå hon kom ju tillbaka så. 

Har städat och lagat mat och nu sova för imorgon ska jag till VC innan jobbet för att kolla handen. Stör mig btw brutalt på autocorrect,  varför korrigerar den allt till särskrivningar?! 4 real asså. 

Utställning

Trots min hand som var mer som en lealös klump och det faktum att jag var helt ensam så åkte jag med Lilly på utställning. Farfar kunde ha Vanja, hade jag haft båda med mig hade jag nog inte åkt. 

Hon var ganska duktig i början, kan ju inte stå fint och så men vi gjorde så gott vi kunde. Blev bäst i ras och fick vänta. Till finalen tog de in ALLA som blivit BIR samtidigt! Man brukar ju ändå köra gruppfinaler först.. Då var fröken Lilly trött och skötte sig inte. Men jättefin kritik fick hon! Bättre lycka nästa gång. 

Wurk

Söta ni är som läser fast här inget skrivs...

I onsdags var jag hemma i skogen och var hundvakt. Fotade Vanja och Lilly lite och tog in Vanja och släppte ut Nikko. Han sprang upp i skogen och la sig för att tugga på en pinne så därför leker jag och Lilly lite med en trasa. Nikko kommer sedan ner och säger fack dat jag har haft dendär i 5 år! Varpå Lilly säger, fakk u! Jag har haft den i 5 sekunder. Så flyger de på varandra. Paniken när man ser hennes ansikte inne i hennes mun alltså... slutar med att jag blir biten när jag försöker sära på dem. VARFÖR jag inte hämtade vatten och hällde på dem är för mig fördålt. 

Nå blod överallt och snälla mamma kommer hem tidigt från jobbet så jag får åka in och få spruta. Och antibiotika. Först för ett par dagar sedan kunde jag börja använda handen igen någorlunda men jag har liksom ingen styrka i den och kan inte böja pekfingret helt. Såret är dock litet, men det drar i fingret när jag försöker göra något med det.. Hoppas det går över och jag får tillbaka känseln snart. 

Har varit hur underbart som helst att jag fått hjälp med min häst i en hel vecka, hade inte klarat det annars  <3

Hate me so you can see whats good for you

Hundkurs idag. Mycket mental träning, slappna av när man satt ute i en ring. Nja gick sådär va, Vanja skällde konstant för hon blev lite uppstressad av Lilly. Egentligen har jag inget emot det för att hon skäller är bra!  Då är hon ute ur sin bubbla och tillräckligt komfortabel för att föra oväsen, stor skillnad mot hur det brukar vara. Ja, alltså att hon ligger och skakar av skräck. 

Det var dock inte jättebra med allt skällande i en halvtimme för min migrän tog ny fart. Fy bubblan vad dåligt jag mår igen. Värdelöst. Får se hur det känns imorgon. Ska vara biträde på en valpkurs så får väl försöka ta mig dit i alla fall. Mycket mer blir det nog inte. Insåg att gå med alla tre hundar kanske blir lite jobbigt haha.

Nu ligger Nikko och Vanja med mig i den lilla sängen, nu ska jag försöka blunda och hoppas att tabletten börjar verka. 


Migrän

Klev upp vid 3.30 (ja, oerhört normal tid) och kände direkt hur fantastiskt dåligt jag mådde. Yr som en huvudlös höna och så illamående  så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. För att inte tala om huvudet då... Varje snarkning från Nikko grävde hål i min hjärna. Nå var ju bara att inse att åka tåg inte skulle bli nån höjdare så ringde när de öppnade vid 04 och de hade jour så jag kunde stanna hemma. Tur för hade nog inte varit roligt att åka som sagt. La mig i sängen igen och somnade som en stock, sov till fram emot 13 då jag kände mig tvingad att i alla fall ta mig till soffan istället. Bör också påpeka att jag tagit migränmedicin men det vägrade släppa! Har bara tagit det lugnt hela dagen, känns lite bättre nu även om jag fortfarande har huvudvärk. Är säkerligen stress för har fått tillbaka hjärtklappningen med.. vad gör man ens åt sånt? Sluta stressa är ju så himla lätt, not. 

Som tur var är jag ledig tisdag och onsdag. Fick hjälp med hästen idag vilket var himla skönt. Imorgon (idag) är det hundkurs igen, näst sista gången. På fredag ska Vanja till veterinären också, värt att hålla koll på!  

Fick hem oljan och inpackningen idag! Den var underbar och luktade jättegott. Hackade ändå några millimeter till så nu känns det hyfsat, och är jättekort buhu. Men färgen är fint och det känns mjukt igen. Det växer ju ut igen får jag hoppas... Nu ska jag spela nå parti hearthstone som jag blivit besatt av igen och sen ska jag skeda Vanja. 
P kom hem med syrsor till Bob idag.. de var så pass stora att de spelar.. kul... 


Destroy me and i will destroy you.

Jag färgade ju mitt vackra hår rosa, och när jag skulle försöka få det rött så gick det absolut inte. Så ja, det slutade med att det blev svart och jag blekte topparna och la i blått där. (När jag säger färgar menar jag tonar, så ni vet). Denna ovarsamma behandling slutade ju självklart med svintohår som ger mig ångest bara jag tänker på det. Har klippt topparna flera gånger så det är dessutom jättekort nu. USCH. Det slutade också växa ett tag, men det är visst naturligt. I alla fall så växer det ju nu igen och jag måste ju färga utväxten för den ser ut som skit. Så jag köpte en annan toning som heter raven. Ska va asasnyggt typ svart med grön skiftningar precis som en, juste, raven. 

Sagt och gjort mycket mycket försiktigt lägger jag färgen i utväxten och väntar tålmodigt.. Sedan sköljer jag och torkar och... Det blev röda fläckar. Alltså HUR. Det försvann dock med tvättning så det var ju bra. Men färgen tog inte alls i mitt obehandlade hår, däremot i det som redan var färgat men som tappat färg tog den. Konstigt.  Så min undercut är typ grön haha. Vackert. Ska fixa till det snart typ.

Inte för att denna färgning slet på håret eftersom det bara är toning men jag tänkte ändå att jag tröttnat på att det inte går att ta i utan att vilja slita av sig hela håret. Så jag beställde nått som hette macadamia oil... nånting.  En olja och en inpackning. Så nu hoppas jag på denna, har fått lovord på lovord. 

a breakup is the only way to lose it all

Gårdagen blev chill chill. Eller ja, var ju bara hem och städa och sen sova. Vänder som sagt till att jobba morgon nu och då blir det inte mycket annat. Idag slutar jag 14.30, blir att sova lite då eftersom Vanja även fortsatt har hållt på med sina valpar inatt... Spelar ingen roll om man tar bort dem för hon skaffar nya, stackarn. Nå hon vill i alla fall vara nära mig då, vilket är ett stort steg jämfört med att vara livrädd för mig. 

Nå sova, sen måste jag ju ut till stallet. Funderar dock på att efter det gå en sväng till gymmet. Är söndag idag så borde inte vara allt för fullt. 


Seeeg dag

Trodde dagens pass var på typ 7 timmar men det var visst 10. Det är faktiskt en stor skillnad. Är dessutom jättetrött för Vanja håller ju på så man får bryt. Stackars Vanja. Hon hade hittat en pipgroda, är den hon brukar ha som valp så misstänker hon är skendräktig även att hon slutat med mjölken och det är lite sent. Nå under kan väl hända, jugfrufödsel av en plastgroda. Finns väl värre saker antar jag. 

Har en underbar vän som fixar hästen åt mig idag, det brukar gå bra och nu när hon inte rids så hinner jag nästan alltid men det är ändå skönt när tiden tryter. Har ingen hjälp så måste ju verkligen åka varje dag och säga hej hästen hejdå hästen. Blir långt, tidskrävande och dyrt eftersom det ändå är en bit att åka. Framförallt nu när vi bara kör med min bil så blir det väldigt dyrt... Så skönt med hjälp!  Ska ringa nästa vecka och boka tid för återbesök, får se då. Blir det lång konvalecens får jag väl fundera på att flytta henne närmre, funkar ju inte att åka så långt bara för att mocka... Nå inget att fundera på nu! Förhoppningsvis blir hon ju bra. Men är tveksam eftersom svullnaden fortfarande är märkbar.. 

Nej så ikväll är det bara att laga mat, bada hunden och sova som gäller. Sjukt kul. Nej. 


Vanja sömnproblem

Vanja ska prompt ligga uppe vid mitt huvud, gärna med sin pipis och mysa, hela nätterna.  Dessutom gör det ju inget om man kliar en himla massa typ hela tiden, det är roligt att slå matte i fejset. Svårt att sova då, och nu ska jag vända mitt dygn och börja jobba morgon. Blir så sjukt sur då. 

Det går dåligt med hundträningen. Nikko är ju positiv som vanligt men jag har förstört ungefär hela vanja och min relation.  Just eftersom jag måste bada henne varje dag och hon hatar det. Så nu litar hon inte på mig, alls. Så vi har bara gått långpromenader. Känns bra, en och en halv timme var vi ute igår, bäcksvart blev det och livrädd var jag. Mörkrädd som jag är. 

Var och mjölka de lite också, det var kul. Hästen mår bra, liten svullnad fortfarande men snart dags för återbesök. Hmm undrar hur det ska bli ja :/ 


Helg

Haft en härlig långhelg, i fredags var vi hos veterinären, mindre roligt. Lördag och söndag spenderades på instruktörsutbildning, somnade otaggad när jag kom hem kan jag säga haha, herregud orkade inte röra mig. Igår hade jag en riktig slappdag, kolla tv, fixa stallet och gå en långpromenad med hundarna.

Vi gick en väg vi aldrig gått förut, var en vägbom för så tänkte att det lär ju inte vara mkt folk i alla fall. Det var det ju inte, och djuuup skog. Kom fram till ett övergett hus och jösses,  det såg läskigt ut. Trodde jag blev jagad av zombies hela vägen hem... 
Nå motion fick vi i all fall! Nu blir det jobb för fulla muggar :)


loop

Var seriöst tvungen att gå tillbaka för att titta när jag senast skrev ett inlägg, haha! Nå jag är ju ändå sjukt mycket bättre på att skriva nu än förut men lets face it, någon karriär inom bloggning blir det då inte ;)

Jag har lite dåligt med stuff att skriva om dock, ängla är på fortsatt boxvila och Vanja och Nikko fortsätter att glänsa. Roliga nyheter är att mitt arbete med mina stackars hundar lönar sig och jag ska få gå utbildning till hundinstruktör! Gratis mot att jag håller fem kurser åt klubben, sjukt taggad! Börjar redan i helgen så det ska bli jättekul! Nu kanske folk äntligen kan börja ta min kunskap på allvar så det ska bli jättekul. Verkligen.  Det har skingrat mina moln temporärt. 

Har bara en liten stund kvar att jobba sedan ska jag sova några timmar och imorgon åka in och se om jag kan få hjälp med mina fransar, blev nå knas efter förlängningen så det gör helt sjukt ont i ena ögat. Hemskt.