Trallala. tralla.

Gick upp ganska tidigt för att vara lördag för att åka till stallet och fodra på morgonen, egentligen så får de ju bara mat en gång om dagen (hemska tanke) men Louise ville de skulle ha två så jag fick ta morgonen idag, hon åker hem med sin häst vid 3 typ så då tar hon och lägger ut lite då.

Fick gå hem från festen igår för benet gjorde så fruktansvärt ont, har dessutom inte kunnat sova inatt för har börjat känna av i axeln, nacken och halsen att jag slog i igår så gör ont att ligga ner, sitta går lite bättre faktiskt. Jag är lite knäpp jag.



Slänger upp en bild på min schäfer.

Snyggaste avramlingen evvaaaah

Skulle ut o rida en liten runda i skogen tänkte jag, och skulle testa att rida barbacka men det skulle jag ju aldrig gjort.. Det blåste en hel del men det gick bra ändå, tills hon började bråka och sprnga i sidleds och inte vilja gå rakt fram på vägen, när vi väl kom in i skogen så såg hon ett jätteläskigt spöke och vände 180 grader medan jag fortsatte framåt. Gick hyfsat bra ändå, jag tänkte bara att "shit, nu ramlar jag av" sedan landade jag på axeln och ryggen, hästen lyckades trampa mig mitt på höger vad dock. Skitbra med westerntyglar i det fallet! Även om jag ramlade av och snurrade ett varv så höll jag fortfarande i en tygel, inte för att jag tror hon skulle sprungit hem men jag höll ändå fortfarande tag i den när smärtan kom krypande haha. Gick hela vägen hem för hittade ingenstans att sitta upp och ville hålla igång benet.

Såhär några timmar efteråt gör det sjukt ont och är ganska så hårt, vi får se hur det känns imorgon men jag tror det blir en ridtur ändå, dock med sadel haha x)


Jag har en schäfer

Imorse var jag nere i tvättstugan och skulle boka tvättid tills imorgon, mötte där en trevlig kvinna som undrade vad hunden hette och tyckte att han var en väldigt fin schäfer. Jag påpekade lite vänligt att det är en lapsk vallhund och hon såg jätteförvånad ut, jag tycker om att ha en hund som ingen vet vilken ras det är tihi.

Igår skuttade vi lite på banan, idag ska jag rida et en sväng barbacka tänkte jag, hoppas att jag håller mig kvar med min kassa balans!

blupp

Fortsatte att träna på fotgående idag på promenaden, gick awesum och han sökte självmant kontakt flera gånger, vanligtvis brukar jag behöva locka men inte idag minsann! Sedan fick han sig lite manikyr+pedikyr samt ett bad som inte var alltföruppskattat minsann...

Nu är jag på fruktansvärt dåligt humör (som så många gånger innan) så ska väl gå och sova eller något annat kul

Sötnowsen

Igår stod det faktiskt lite träning av herr N på schemat, måste bli bättre på det känner jag tihi. I alla fall så tränade vi lite (läs: massa) på linförighet. Nikko har ju lite det problemet att han har jättefin kontakt (även om han går lite väl långt ifrån ibland) tills han får sin godis, då stirrar han bara framåt ett par steg innan han tar upp kontakten igen, ifall han inte börjar nosa, då är det kört. Var bara att belöna massa och ofta, typ så ofta så all min korv tog slut på en halvtimme, och det var en hel del korv kan jag säga!

Direkt efter drog jag med mig Akka på promenad och hon blev jättehalt av någon mysko anledning :(


taskigt läge

Nu är det som så att jag återigen blivit askass på uppdatering, ber ödmjukast om ursäkt. Kom nyss hem från da pub, kom inte många människor alls så var väl lite trist kanske.

Hänt mycket och lite på sistone, klarade statistiken, fått en ny häst, avslutat kurser och börjat nya. Ja, nu är det rätt chill faktiskt, hyfsat okej. Ska på intervju för ett sommarjobb på fredag, hoppas det går bra. Detta innbär då att jag åker hem imorgon, spenderar en natt i Mjölby, ytterligare en i Nykil för att sedan spendera en i Stockholm (av alla ställen) innan jag far direkt hem till Skara. Jobbigast är faktiskt att lämna hunden, men Lina har lovat att ta hand om honom vilket jag tror hon gör bra, men kommer ändå kännas tomt...

Ska på min allra första sittning i slutet av april, tihi.

Var iväg till banan i Uddetorp idag och red lite, kort summering;  Ängla är en väldigt fin häst. Imorgon blir det ridning med Lina, men först upp vid 7 för att gå till skolan en sväng, härliga liv...



Life can do terrible things


So don't fall in love there's just too much to lose
if you're given the choice, I'm begging you choose to walk away, walk away,
don't let it get you, I can't bare to see the same happen to you.

because life can do terrible things.

Man blir så hemmablind

Ja det är sant.

Jag är egentligen klar med tentan ifall jag kan sänka kraven på mig själv, vilket jag inte kan. Texten måste finputsas och helst ska jag hinna skriva för fyra och femma imorgon också, men eftersom förmiddagen spenderas på ett tåg och resten hemma i skogen så tror jag vad jag vill om den planen. Jag har i alla fall skrivit så jag klarar mig nu vilket kan klassas som ganska awesum.

Kollade melodifestivalen, vissa låtar var väldigt speciella, tänk om vi hade skickat Mirakel? Hade seriöst varit jätteroligt, speciellt om de äversatt den till engelska. Tänk er; en skåning som försöker prata engelska. Ingen skulle fatta, förutom skåningarna då. Dessutom såg det ut som om de missat att smeta brunkräm på hans öron, dåligt.

Nu; sova.



Eftersom jag ville pryda min blogg med en bild också fick det bli den enda jag har på datorn tihi. Jag tycker om min nya dator, den är ganska snabb. tack bror!

Edit; Nikko har ätit älgben, får springa med honom varannan timme inatt, yay!

Pluggeliplugg

Jahapp, nu är Ella tillbakalämnad, det gjorde ont i hjärtat att lämna henne, speciellt eftersom hennes framtid är så oviss.. Men hon kände i alla flal igen sig och verkade glad över att få träffa sitt föl så det blev nog bra trots allt. Jag kan dock inte sluta tänka på vilken fin häst hon kunnat bli, men när jag har pengar och jobb osv sen så kommer jag nog skaffa mig en travare igen.

På tisdag kommer ju Ängla som visserligen inte är en travare men lika fin ändå! Ska bli mysigt att ha en häst man kan rida på och framförallt lita på.

Nu sitter jag med sista frågan på 3-nivå, den är faktiskt väldigt intressant och handlar om skrittmaskiner. Ikväll ska vi kolla lite på melodifestivalen och käka tacos och imorgon bitti drar jag hemåt igen får arbetsintervjuer!

Ellas hemfärd

Jag har lite jättebra samvete för att jag uppdaterar här typ jämt, japp!

Idag är dagen då Ella kommer åka hem. Jag vet att jag lovade att kämpa, att jag lovade att jag skulle skapa en fin ridhäst av henne. Faktiskt så vet jag inte riktigt vad som hände heller... Frida ville ha ut sin häst på foder och jag kunde ha den tills det är dags för examen, Ella hade jag ju varit tvungen att köpa efter sommaren (eller få...). Så då blev det så att Ella får åka hem och jag tar Fridas häst. Så kan jag skaffa mig min drömtravare efter skolan. Jag är säker på att Ella hade blivit en jättefin ridhäst och jag hade kunnat lägga ner den tiden på henne, men hade jag inte tänkt köpa loss henne känns det meningslöst. Det är bestämt i alla fall och om cirka tre timmar så far hon hem. Eller jag får väl skjutsa henne hem.

För övrigt sitter jag i hemtentan, så HERRÅ.

bu

So I update this almost every single day for you
I begin to hate you for your face not just the things you do.


Flytten har gått bra, det ser fortfarande hemskt ut i lägenheten men det blir nog bättre snart. Denna veckan har varit ganska hemsk, har sovit ungefär 5 timmar/natt och skola hela dagarna samt statistiktenta. Tror att tentan gick bra dock, kändes helt okej så hoppas att jag slipper ännu en omtenta. Nästa vecka blir det hemtenta för hela slanten men det är ju lite mer chill i  alla fall.

En tjej var och provade rida lite på Ella igår, Ella var som Ella är mest när Ella är värst och det var väl inte så kul, men såg inte så hemskt ut så jag tror att jag fjollar för mycket med henne bara, ska ta tag i mig själv. Hade lite funderingar på att ta Fridas fina westernridna häst på foder men jag tror jag kommer ångra mig, tror att Ella kan bli väldigt fin med omtanke, kärlek och massa träning.

Var och tog bort stygnen ur missens mage idag, hon hade fått en infektion så måste ha tratt och käka medicin några dagar, hon hatar sitt liv. Surt att jag drar hem idag med då och lämnar henne här :/