.

Sjukt stressigt, måste städa min lägenhet tills på torsdag, måste plugga. Orkar ingenting. Har i alla fall hittat en artikel. Imorgon ska vi åka till Nordens ark och vara borta hela dagen, när jag kommer hem måste jag verkligen städa, får hoppas det går bättre då! Här kommer en bild på min Ella, för att hon är fin.



Longering

Idag skulle jag egentligen inte åkt till stallet alls men jag följde med Lina när hon skulle upp och visa runt deras nya medryttare, så passade på att longera Ella lite, det är lite hårt så blev inte alls länge, men hon var på bushumör så vi passade på att busa lite ;)



Finaste Ella

Det gick faktiskt väldigt bra idag, även att jag hade ont i magen innan jag skulle rida, så sjukt nervös. Skulle rida med Elin i alla fall men hon var lite seg så jag tänkte jag kunde longera lite på fältet så länge så hon gjorde av med lite energi, och energi hade hon haha. Gick bra först, eller det gick bra jämt men först gick det lugnt, sen lade hon iväg i galopp på volten och stegrade och bockade om vartannat, kickade och reste sig så högt hon kunde och viftade med fötterna, skitglad var hon haha

Sedan klädde jag på henne allt och vi tassade iväg, är lite jobbit att rida nu eftersom hon inte har snösulor så det blir styltor på en gång, men vi tassade iväg längs vägarna i alla fall, bakom stabila kolan haha. Var lite svårt när vi skulle trava dock för dels travar Ella snabbare och dels så var det hårt på vägen :(

vid ett tillfälle blev båda hästarna vettskrämda av en livsfarlig shettis som hoppade ut från bakom buskarna, helt livsis!

Längtar tills det blir sommar nu så man slipper sitta och skaka långt efter det man kommit hem och duschat, brr.


segt.

Seg dag idag, sov jättelänge för jag hade liksom ingen anledning att gå upp. har i princip inte gjort någonting alls sedan dess mer än lagat lite mat. Nikko var varit supersnäll och sovit hela dagen, han brukar vara snäll när matte är sjuk :) Snart är det februari. wiho!

RIDNING!

Idag red jag faktiskt! Gick dessutom upp till stallet för trodde att det skulle vara snorhalt och inte gå att cykla, men vägen var helt bar.. ÅH tänkte jag då. I alla fall så satte jag på henne martingalen som jag köpte på Skara hästsport igår, alltså seriöst de HAR inga billiga saker där, bara snordyra märkesgrejjer, 299 spänn för några remmar? Funderade på att göra en själv först men det hade bivit så fult så fick bli den. Ja tydligen ska det ju göra att det blir svårare för hästen att stegra i alla fall eftersom de inte kan dra upp huvudet. Jag gillar inte ens extrautrustning men för säkerhetsskull kan man ju ha den när man rider ut ett tag framöver i alla fall.

Är sjuk så jag slöred mest lite på ridbanan, hon halkade först och gled fram med framhovarna för hela ena långsidan var seriöst en isbana, men när vi höll oss på andra gick det bra, tränade att hon ska gå i form lite runt och fint bara, inte så jättestora krav. Hon tycker att det är roligt i alla fall, det märks hehe. Längtar tills det blir februari så vi kan rida i ridhus och TRAVA hehehehe

Hon hade dessutom tagit sönder sitt täcke, så det var ju en himla tur att jag precis fått hem mitt nya som vart skitstort på henne haha



Det är ju tur att hon är så snäll i alla fall, hon står helt lös när jag tar av henne sakerna och jag "leder" henne helt löst ut i hagen, hon har börjat lyssna rätt duktigt på min röst bara :)

Vi ska nog bli ett bra team så småningom :)


Irriterande snickaregubbar

De håller på att bygga om taket på grannhuset, allt väl förutom att de börjar klockan 07.00 6 dagar i veckan, alltså inklusive lördagar.. Polacker tänker jag men det är det inte, tvättäkta västgötar..

För några dagar sedan höll de i alla fall på att ta bort saker från hustaket och det skvätte gnejs åt alla möjliga håll, självklart ner på min hund smo blev livrädd och började skälla, varpå en kille fortsatte provocera. Barnsligt tänkte jag och gick därifrån.. Nu hade de tydligen ställt en toalett precis vid hörnet av mitt hus, en sån portabel bajamaja haha. I alla fall så gick jag förbi med hundarna varpå den där dryga snubben slänger upp dörren utan att ens se sig för, rakt på båda hundarna. De blir givetvis livrädda, Akka skäller till en gång varpå Nikko drar ut sitt fulla register, reser ragg, morrar, skäller och visar alla sina vassa tänder. En normal gubbe i det stället skulle ju ignorerar och gått därifrån, kanske tittat lite suspekt och blivit rätt. Denna snubbe däremot, lutar sig framåt i en hotfull position och voffar tillbaka mot hunden som blir ännu värre. Det är halt och jag kämpar med att hålla två hundar som morrar och bara SKA FRAM till snubben, och han provocerar ännu mer?

Jag var jättenära att bara släppa hundarna så de fick springa efter honom och se hur han reagerat då, men han hade säkert sparkat dom..

Akka kan ju dock bitas, det vet vi ju ;) men seriöst, vem beter sig så?


WOHO.

Igår insåg jag hur taggad jag är på att rida seriöst, alltså tycker att det snart kan bli februari så jag kan köpa ridhuskort haha, jag är på tok för snål för att köpa bara för 5 dagar i januari så får gott hålla ut ;) Idag är sista dagen som jag är hund&kattvakt, lyckligtvis har min käre klasskompis gått med på att fixa Ella idag, och imorgon är Linneas dag, men på lördag blir det nog en tur minsann. Har jag riktigt med tur kanske jag får med Sabina också, får hoppas på det (och att Ella är snäll) :D

igår skulle jag byta hårddisk på min dator lite sådär enkelt och snabbt, men visade sig ganska så snabbt att det inet gick sådär jättebra, först tog jag bort fel hårddisk (hade tydligen en extra som inte ens var ikopplad ordentligt? och sedan tog det en hakv evighet innan jag hittade alla skruvar till den riktiga men med lite våld så gick det allt! Tog bara 2 timmar att installera windows igen, får se hur länge det fungerar nu.. Kan vara något strul med moderkortet. Har nog kommit överens med bror att han ska köpa med ny processor och grafikkort när han kommer hit, kommer landa runt 3000 vilket innebär att göteborg horse show blir lite lidande, man vad gör man inte för sina nöjen? ;) hästen överlever faktiskt.

Jag ska försöka hitta något bra westernträns på euro horse, sadeln får jag nog köpa efter sommaren, om jag får sommarjobb alltså, förhoppningsvis har hon musklat sig lite då så ingen mening med att köpa ny nu heller men vi får se... Ska försöka börja träna lite mer seriöst nu när jag börjar rida inomhus iaf :)


Stackars hunden

Idag så kom jag in med hundarna, hämtade soporna, gick ut med dom och hämtade kartonger ur förrådet, när jag kommer in igen ser jag Nikko stå och mumsa på ballerinakakor! Kastar typ en kartong på honom så han slutar äta och kollar hur mycket han käkat, typ två kakor så är väl inte så allvarligt men blir ändå skitnervös. Kollar på innehållet och den innehåller typ 15% mörk choklad, GREAT!
Ringer runt till typ alla men ingen vet hur mycket som är farligt, så letar efter nummer till veterinär men självklart var klockan typ halv sju och alla hade stängt förutom för akuta ärenden, och det kändes sådääär...

Ringer till giftinformationen i alla fall där jag blir meddelad att "djurfrågor besvaras i mån av tid" men kom fram på typ 2 sekunder ändå hehe. Fick prata med nån asbra snubbe som frgade vad han vägde, jag fick berätta hur mkt choklad det är i, läsa upp innehållsförteckningen och så räknade han lite och kom fram till att eftersom maxdosen mörk choklad är 1.2 gram/kilo hund och Nikko väger 27 och hade fått i sig max 8 gram så var det rätt lugnt.

Alltså jag är så överorolig jämt och tror alltid det värsta, men tänk om han blivit sjuk? Jag skulle dock hålla koll på honom för symptomen kommer inom 4-10 timmar efter han ätit det, och blir typ rastlös, törstig, vinglig osv. I värsta fall får de hjärtflammer och dör, men han ligger och sover nu så det är nog rätt lugnt.

Dessa kakor låg alltid högt upp på en bänk, som han bara hoppat upp och snott åt sig? Ibland är min hund rätt dum :(




Packelipack.

Caroline lånade bella Ella en sväng idag, tydligen hade det gått bra, hon hade stannat lite i början men sen hade hon bara flugit iväg för allt istället. Knäpphäst, varför kan jag inte ha en pålle som är lugn och snäll? Det vore ju trevligt.

By the way vill jag verkligen ha tillbaka sommaren! Jag hoppas att det blir en fin sommar och att snön försvinner snart och det blir alldeles lagom varmt! Jag vet att vi haft sbö i typ vaddå, två dar? Men det är ändå för mycket, BORT MED DEN! Ska skaffa anläggningskort på Uddetorp i februari, så kan jag gå dit med henne, rida ultraseriöst i ridhuset och sen leda hem igen, haha ja men så fjollig är jag, hatar hästar som stegrar och sticker. Ändå vill jag ha henne? Ja jag har väl fäst mig I guess.

Jag längtar i alla fall tills jag känner mig tillräckligt säker för att våga rida. Den senaste tiden har jag spenderat ovanligt mycket tid vid datorn också, visst det är kul men börjar få ont i rumpan nu :( Har i alla fall packat hela 3 kartonger nu! wei! Känner inte sån enorm ångest över att lämna lägenheten heller, det kan nog bli bra med den nya också :)


Flytteliflytt.

Why the spammin'?

Sitter i skolan och väntar. Ska leta artiklar till PBLen och göra andra viktiga saker, sedan jobba en timme i bibblan (faktiskt hela 120 kronor!). Sedan får vi se, måste nog hem och rasta hundarna en kortis innan jag springer bort till Elins hem för att mata hennes djur.

Det har blivit så jobbigt att gå med hundarna, Nikko gör utfall mot andra hundar men han går liksom bara ut i kopplets längd och sen hoppar han upp och ner och skäller. Akka däremot... Hon ska attackera den andra hunden och verkligen DRAR och hon är dessutom en stor hund.. Do the math, där står jag med två halvvilda hundar som skäller, på en isgata, och den största hunden drar så mycket hon orkar.. Nej det slutar inte bra för min del. Men det är bara tills på onsdag sedan kommer Lina hem, då kanske man får sova igen med hehe

Har även försökt få tag på min optiker för att diskutera ögonen, Linserna hjälper inte riktigt och jag har fortfarande en grym huvudvärk.

Complain moment over, tillbaka till studierna.




Detta är en bild på en mask som lever i gyttjan i din närmsta sjö. Mumsigt va?


hesttecke!

Det tog mig ungefär 3 månader men nu, efter att ha tittat på Ellas fula bogskav, så beställde jag mig ett övergångstäcke från Börjes, det billigaste jag kunde hitta. Alltså jag fick ju bara med ett regntäcke (som har gått sönder, suck) och ett vintertäcke, men vintertäcket är astjockt, skulle gissa på över 300 gram och regntäcke är lite för klent för henne nu. Hon har ju det bruna som jag egentligen köpte till Krabat men det sitter lite tajt över bogen så hon har fått sånna äckliga skav nu, inte så äckliga kanske men ingen päls där i alla fall :( Hon behöver nog en storlek större dessutom så beställde i 155, kommer säkerligen bli för stort istället.




Jag som har så fruktansvärt svårt för att välja saker också haha. Tycker seriöst att det mesta är fult och jag kan typ spy på alla gröna och blåa och beiga täcken som finns, visst det spelar väl egentligen ingen större roll men lite färg gör ju ingeting :( Detta tyckte jag faktiskt var ganska ok, och det kostade bara 400. Så när det går sönder (vilket mitt dyra täcke faktiskt också gjorde efter 3 dar) så kommer jag inte gråta blod.

Långa utlägg bara för ett täckesval. Köpte mig ett bogskydd med, kostade typ 100 spänn och så slipper jag sno Elins hehehehehehe

 


Vänta på mig då, just när himlen faller ner.

Mitt i en korsväg föll livet mitt itu
Det blev det blev vitt, det blev svart och jag kunde se det nu
Om jag blev rädd höll jag det alltid inom mig
För man känner sig dum
Och då blir man kanske stum
När man ser på sig själv och allt som dött



Det känns som att allting förändras, men samtidigt är det precis som förut. Medan vissa människor står kvar på samma ställe genom halva livet tar sig andra människor vidare utan minsta problem, ruskar på axlarna och bara kastar sig in i nästa äventyr, önskar jag var sån. Andra människor tror jag blir knäckta av motgång efter motgång. 

Jag tänkte skriva någonting väldigt personligt och rörande här, men istället får ni en bild på min bästa vän


 


Ta på dig din vackraste klänningeling

"Nej jag har inte vart så kär sen mina barnbarns au pair, ja det är dags för ett nytt kapitel i min bok."


me & my black metal friends.

Imorse gick jag till stallet innan solen gått upp för att jag skulle ta in Elins hästar, peta lite på Ella och gå hem igen, allt innan hovslagaren kom. Det gick bra men nu är jag kall, jag kommer förmodligen aldrig bli varm igen. Eller i alla fall inte förrän till sommaren. Hehe. Inget händer, jag ska läsa en lång artikel och spela WoW, hejdå. Var på ICA med, bara jag och pensionärer som handlar mitt på dagen tydligen. Hämtade ut min burk, det är en fin burk minsann!

tänkvärt

"En synonym är ett ord som du använder om du inte kan stava till det du först tänkte på." - burt bacharach

bl'h

Av någon konstig anledning är designen på min blogg helt upfuckad, och jag vet inte hur man fixar det :(

Är ledsen för det.



Har tittat på sex and the city hela dagen, synd att det är slut nu. gör mig ledsen det med.

WoW

Jag har återupptäckt min gamla kärlek till WoW nu när jag sitter och inte gör någonting. Dock har jag inte spelat så länge, typ sporadiskt ett halvår typ innan jag tröttnade och slutade för jag kunde aldrig hålla mig till en gubbe och levla på den. Så bestämde jag mig för att spela lite nu när jag har massa tid över och går in och kollar, då har jag typ 10 stycken små gubbar och alla ligger runt lvl 10, sen har jag tröttnat haha X)

Så nu skaffade jag en, som jag ska spela på. Warlock för det har jag inte haft någon innan. Och denna fina ska jag inte överge.


Där är min söta lilla vän med en fin hatt sittandes på en jättefladdermus, väldigt logiskt va?

Jag har huvudvärk nästan jämt nu för tiden, har kollat synen men starkare linser hjälper inte, då blir det värre och inte svagare heller (även att de är bättre än de starka). Blir till att ringa läkaren på måndag och göra någon slags undersökning :( Hjelp

lördag.

Gick upp vid 7, vem går upp 7 på en lördag?
Tvättade och for till stallet eftersom det skulle snöa på eftermiddagen och jag tänkte jag skulle rida innan dess. Det började väl ganska bra egentligen, hon stannade och skulle backa, spö och skänklar fungerade inte (har övat på framåtsignal med spö men det var som bortblåst) så började hon backa sådär som hon gör när hon aldrig slutar att backa, då blev jag arg och skrek SLUTA så högt jag kunde, hästen stannade tvärt och traskade sedan på framåt igen, haha.. Sedan fick hon för sig att hon absolut inte skulle gå förbi ett hus och jag fick inte förbi henne på annat sätt än att sitta av och leda... Dumma häst. Efter ett tag verkade hon komma fram till att det var kortare hemåt om hon fortsatte resten av rundan, och då försökte hon sticka konstant och småtaktade hela vägen, skitkul! Not.

Känner att jag absolut inte litar på henne just nu vilket är ganska jobbigt, nästa vecka blir det dock inte mycket ridning för min del utan jag ger bort hästen till andra människor eftersom jag är katt, marsvins och hundvakt hela veckan så har ganska mycket att pilla med :)


segt

Gick förbi nya lägenheten förut, kasst att det typ inte finns någonstans att ha cykeln, man får ställa den på baksidan och gå runt hela huset för att komma dit, kanske skulle tänkt på lite sånt innan vi sa ja hehe

Fått mitt hår klippt och gått promenad, skriver verksamhetsplan sedan blir det chill för fulla muggar! Det hade gått bra med Ella idag enligt uppgift, imorgon ska jag upp tidigt och rida en sväng innan snön kommer, hoppas det går lika bra då. Fick sms från Jenny idag med som undrade hur det gick och ifall jag ville ha Ella sen :)

hej jag heter Jenny och jag är kass

Jag orkade inte ens gå upp i morse så jag sov. Länge. Men nu blir det snart skola och lyssna på förprövning av stallar från SJV synvinkel, tror det var det på eftermiddagen i alla fall, annars var det ur någon annans synvinkel.

Har blivit lite ledsen över att flytta från min vackra lägenhet men så insåg jag att jag kan få bostadsbidrag i den nya med vilket gör den ca 1000 kronor billigare än den jag har nu. NAJS! Så nu ska jag bara slitas från mitt söta gammeldags kök, mina fina vita spegeldörrar och limegröna dörr. Mina små 6-delade fönster som inte går att öppna, kullerstenen utanför fönstret, granntanten som skriker att hunden inte får gå inne på gården, tvättstugan som ligger 20 trappsteg ner, den låga takhöjden som gör att långa personer inte kan vistas här inne. Ja, men det är väl tur det.

Något jag inte kommer sakna är att det är så lyhört att jag hör grannen snarka och att ventilationen är så kass att det knappt går att andas. As a matter of fact så hade jag ändå tänkt flytta till sommaren för att det typ inte går att andas här inne när solen ligger på.

Jag tror att den nya lägenheten blir bra (trots att den ligger i ett "vanligt" hus och precis utanför kullerstenskvartert *bitter*) men det blir större, balkong finns och Nikko får sällskap av Akka.

Nej om man ska ta och skriva lite kul reflektion i typ tio minuter innan det är dags att ta på sig skorna. Det blir nog till att börja packa ganska snart känner jag med all skit som finns här inne, flytta är inte kul, speciellt inte när det finns tveksamhet inblandad. Kommer ihåg sist jag flyttade, då var jag astaggad haha

random bild på en tiger;