Rallytävling

Som jag spådde så gjorde träningsuppehållet i samband med pannkakor att Nikko var som en krutburk på kokain. Hade fler tassar i luften än på marken. Jag blev jättenervös inför första starten och det märkte ju han såklart och var lite Off men så fort jag slappnade av så släppte allt och flöt på. Han gick dock på fel sida om en kon och lite så, slutade på 71p. Till andra rundan hade jag tagit tre djupa andetag och slappnat av så gick mycket bättre. Jag gjorde dock fel på första skylten i båda rundorna, var sitt framför vänster ingång sitt men jag missade sista sitt :( 89 poäng fick vi ihop! 99 om jag gjort rätt :o ska anmäla till en officiell den 26/1 nu, sååå spännande! Dock är nästa inoffare den 25/6 och då ska även Vanja vara med en runda. Bara att börja träna alltså.


Tid

Jag vill också ha tid att träna hundarna. Imorgon ska Nikko och jag på träningstävling i rally och det var ungefär hundra år sedan vi tränade sist. Förhoppningsvis gör det honom bara mer taggad men jag skulle vilja träna ÄNNU mer och bli ännu bättre men tiden räcker inte.
Är som någon sa; vill man va bra får man jobba deltid, studera eller vara sjukskriven. Då har man tid.

folk

Människor har så många korkade åsikter. Skärp er.




Ville bara säga det.

woapap

Alltså helt sjukt hur fort tiden går! Bott över ett halvår i Mjölby! I alla fall så börjar det eka i lägenheten nu, har tagit ner alla gardiner och imorgon försvinner det sista småpillet. mor och bror kommer och hjälper mig sätta upp en bård och fixa det sista inför flytten. Vill verkligen bo där så känns hyfsat off om jag måste flytta igen. Hade en flyktig tanke om att hyra ut i andra hand men eftersom min hyresvärd är sådär så tror jag inte han går med på det.

Jag vill verkligen ha ett annat jobb, så vill verkligen gå utbildning men bara det här med att inte veta vart man ska bo eller vad man ska göra är fruktansvärt frustrerande. Förhoppningsvis kan jag plugga den i Uddetorp i 5 månader och sedan hitta något jobb där jag kan bo mer permanent. Får se hur allting löser sig.

Hursom så är det skönt att ha sina små fluffisar som är mobila, njä hästen är väl lite mindre mobil men ändå! Där de finns är mitt hem.




Framtiden,

Förra veckan fick jag avslag av en utbildning som jag sökt. Helgen gick mest åt till att ha ont i magen och undra vad tusan jag ska göra nu. Jag skrev till en annan kommun och det ena ledde till det andra och på måndag ska jag dit och prata, förhoppningsvis kan jag söka in igen och om jag har enormt mycket tur få det beviljat! Frågan är bara vilken av de två utbildningar jag vill söka som jag ska söka i första hand, alla har både för och nackdelar. Jag hoppas att hon jag ska till är bättre än hon i Mjölby och faktiskt har lite empati. Men förhoppningsvis är det så, jag hoppas!

I övrigt är lägenheten i halvkaos, jag flyttar tvärsöver till grannlägenheten på söndag och det är väl det enda jag kan känna är negativt med om jag skulle komma in på en utbildning, för den nya lägenheten är FIN. Men går jag på vreta har jag inte råd med den och blir det uddetorp så måste jag ju rätt naturligt flytta. Jag bara hoppas att allting löser sig snart. Djurskötare är väl inte direkt vad jag VILL göra heller men det kan åtminstone hjälpa mig i rätt riktning känner jag.

Nu ska jag en sväng till ica, sen hem och rasta hundarna och krypa ner i soffan. Bölade gärnet till ett avsnitt av sex and tje city förut. Känner mig i balans oyeh. nej.

Bild på fina <3




Pickin up pieces

I wanna be your perfect stick of glue
But I don't feel perfect at all
Sad and insecure flaw

I find it hard to hold conversations
I get sweaty sick and I wanna walk away
No, it's not you it's strictly me in this situation
I'm wondering will it ever go away.




dröm

Åh, jag kom precis att tänka på en dröm jag hade, det hjälper att skriva av mig dem så ja..

Jag jobbade och var på stationen i Mjölby och det var kallt ute. Höll på att växla något tåg eller nått men skulle hursom till 3b när jag ser en kille sitta fast i spåren, det var långt ifrån mig men jag satt liksom fast och kunde inte springa så jag skrek men ingen reagerade. Killen satt fast med foten och fick den avkapad. ingen brydde sig och inte heller jag och killen gick därifrån. Så står jag på plattformen och plötsligt börjar alla människor gå över spåren. Jag får panik och skriker att de måste därifrån och springer runt och försöker få bort dem men det går inte. Plötsligt kommer ett x2000 och nån som ståe ivägen blir mos och jag blir dränkt i blod och kött. Ångesten går inte att beskriva. Konstigt nog fick jag gå raka vägen hem, skakade och så ringer min bror och frågar vart jag är för någon måste ju jobba. Gud så hemskt, även att det inte ens var på riktigt så sitter bilderna fast och jag får rysningar när ett x2000 åker förbi. usch.

vallning nr2

Var på andra vallpasset igår, gick strålande! Vanja fick gå ett par varv med Nikko först och fatta precis vad hon skulle göra! Sedan fick Nikko gå själv och jisses va taggad han var, han känns väldigt mycket "flyga på" och släppte jag honom så skulle han nog ta ett får eller två. Vanja däremot så snäll och feminin som hon är höll sig bra bakom, fokuserad och skällde bra och gjorde inga hopp utan höll sig där. Vad som var fint med henne var en gång när ett får försökte gå åt sidan och hon gick upp och parerade! Helt underbart att se och verkligen jätteroligt!

moments




.

Var vaken för länge inatt som vanligt så att kravla sig ur sängen vid 6 kändes som en kamp om liv och död. Jag tog mig i alla fall upp och begav mig ut till stallet för att släppa ut hästarna. Det tar helt sjukt mycket mer tid än man tror! Skrittade ut på Ängla en stund, helt galet omotiverad för det går knappt ens trava ute för det är så hårt och knöligt. Stärker ju senorna att skritta på hårt underlag i alla fall så nån nytta gör det väl... Vi bråkade inte ens så mycket, hon tuffade på. Sedan mocka och fixa resten och fylla på vatten i ALLA kar eftersom det var antingen fruset eller tomt. Skriver det mest för att det var helt sjukt jobbigt att köra in i en knöglig hage med en kärra som är äckligt tung. Kommer ha träningsvärk. Men vatten ska de ha! Tycker synd om barfotahästarna som stapplade fram för att det gjorde så ont att gå på knöglet. Ängla ömmar ingenting alls bak vilket är skönt men flera av hästarna stapplade fram i hagen för fossarna gjorde ont. Återigen, tur att det bara är vid grindarna det är dåligt så de kan hålla sig till resten av hagen att busa i ;) Hoppas på snö snart men det verkar dröja :( Ska det vara äckligt kallt kan det åtmonstone vara det med stil!

Vanjautställning

Var på valputställning igår (ja tydligen klassas vanja som liten än haha). Allting gick super, hon sprang med KONTAKT och var inte döäcklad när domaren skulle ta i henne, riktigt duktig var hon mitt lilla hjärta. Till och med stod hyfsat lugn och still! Sedan kom dock smällen, vi blev diskade för att hon hade korsbett. Hon har ju en tand som ligger bakom de i underkäken, så vet ju om det. Jag trodde dock inte det var ett problem... Det var det tydligen och han sa "bara så du vet om det så du inte förväntar dig något på officiella utställningar". Tack o hej leverpastej! Vi har redan varit på flera officiella och fått very good enda avslaget hennes temperament, jamen då har nog inte de andra domarna sett det fick jag till svar.

Suck pust fy och blä vad tråkigt det känns, visste ju om det men inte att det var så dåligt. Vi åker väl på några i vår och se vad de säger där, är väl inte direkt bra att avla på en hund med korsbett så då kanske hon inte får gå i avel? :( Får se hur det blir.

Har varit ute med voffsi nu, idag vankas vallkurs sedan ut till mor och far och en sväng till heppan. SKA rida idag!




yo

Fortfarande inget vettigt skrives här. och det är väl egentligen ganska onödigt att skriva det med men vill ändå på något sätt bidra. I alla fall så rast nu, några timmar kvar sedan hem och däcka. Imorgon ska jag åka till affären på morgonen, hundarna motioneras, jobba och sedan ut till stallet innan älskade P kommer. yaaaay skriker en liten röst inom mig.
Idag har jag mest städat, packat och burit upp på förrådet. Kommit rätt långt faktiskt men allt smågrejs ska vara på förrådet tills söndag för på måndag ska det börja målas och grejas.

Hundarna har det jättetråkigt och får korta promenader nu eftersom jag inte hinner mer och inte vill gå med Vanja för mycket i stan, men de är så nöjda så.


Mycket bra test

Gjorde ett test på facebook att jag är mest lik en travare, med motiveringen:
" Du är en Travare! Trots att du inte gör allt rätt, trots att du egentligen alltid gör fel älskar alla dig ändå. Du är inte värd mycket i vissa ögon men i vissa ögon är du värd allt! Du är älskad!"

jag tyckte den var fin

jöbb

Sov alldeles för länge eftersom jag var vaken alldles för länge igår. Blev därför inget alls gjort idag vilket var väldigt onödigt. Ikväll är det dock bara hem och sova pronto!
Väldigt värt inlägg osv.

Kan ju i alla fall berätta om vallkursen vi var på.

Vi var bara tre hundar, mina två och en annan lapsk som vallat förr. Först fick jag ta en hund i taget och gå ner till får som stod inhägnade i en liten fålla så hundarna kunde titta på dem. Nikko stannade 3 meter bort och morrade, slicka sig om munnen och tittade bort och tyckte de var jätteäckliga. Vanja var mer neutral.
När vi sedan fick gå in i vallfållan var Vanja lite väl neutral och brydde sig inte alls medan Nikko fattade direkt och började driva dem, jättekul att se! Båda hundarna brände sig dessutom på brännässlor, nikko höll bara upp tassen men Vanja blev helt invalid och la sig på rygg haha ;)

Hantering

Om någon undrar hur man bör hantera en tjej.




blä.

Alla val och alla jobbiga beslut blev bara jättemycket på en gång, känns som alla dörrar stängs och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Vill inte va kvar där jag är, vill jobba med djur! Drömmen om veterinär är sedan länge bortblåst och jag känner mig fruktansvärt dålig på grund av detta. Hade jag bara pluggat mer på gymnasiet hade jag kunnat göra vad som helst, utbildningen jag gått hjälper mig föga. Börjar få slut på alternativ och känner bara för att ge upp och jobba kvar. Tog ännu mer stopp i huvudet när P vägrade ringa. När han väl hade tid tog det dock typ en kvart innan jag mådde bra igen och allting kändes okej. Det är sjukt att han har sån effekt på mig. Bra, men sjukt. Allt jag kan göra är att vänta på beslut och fungerar det inte har jag ju i alla fall ett jobb, ska va nöjd.

Nikkos och mina kvällsrutiner är också beundransvärda. Han ligger uppe vid kudden, jag tar i täcket och han lägger sig nere i vänstra hörnet. Pekar jag på golvet så hoppar han ner och väntar tålmodigt tills jag bäddat klart och han får hoppa upp igen. Nu ska vi nog sova båda två dock.




justdet




I've got nutthing to say.

Nejmen kul. Tillbaka på jobbet efter fyra dagars ledighet som spenderades i Skara med Elin. Mycket köra runt överallt men sååå kul att äntligen få träffa både Elin och Lina. som jag saknat! Bara gå och skrota på ikea just like old times. Jaja tillbaka till mitt ensamma nu. Börjat flyttpacka i lägenheten och ryggen gör fortfarande så ont att jag knappt kan göra något alls. Imorgon ska dock lådor bäras upp på förrådet. Bilen rullar nu oxå. Nice times.

försvunnen hund

Igår hade Linnea Vanja medan vi var iväg till gbg. precis när vi packat ur allt skriver hon till mig att Vanja inte kommer när hon ropar, de hade varit ute hela dagen och hon hade alltid vart på gården och kommit när hon ropade men så poof så var hon borta. vi sprang runt och skrek (d3t blåste halv storm med), åkte med bilarna men ingen vanja. Ungefär tusen hemska tankar flög runt i mitt huvud, trodde bombis hon var stendöd nånstans. Påkörd. Men hon hade inte skällt när hon försvann vilket hon brukar när hon jagar... Hursom så går jag längs vägen och skriker, ångest från helvetet och halv panik när jag ser vanjas reflexsele spegla i hagen. jag går emot henne men hon springer bort från mig, när jag skriker ännu högre ser hon det är jag och jisses, en sån glad hund. Hon försökte ta sig genom stängslet men det är fårstaket så hon kom inte igenom. Säkert hade hon varit i hagen hela tiden men skygg för folk som hon är hade hon inte känt igen oss i blåsten och inte kunnat ta sig ut. Hela hon var dyig så hon hade kanske fastnat i sumpmarken eller något också... Hursom så tror jag hon suttit fast och inte kunnat ta sig till oss för jistanes så glad hon var, hoppade runt och skrek i säkert en halvtimme. Tur hon är välbehållen <3




ikea

taggar ikea imorgon, tidigt som attsingen. idag har mest bestått av att åka runt och handla o plocka lite grejjor.
värt inlägg? nej.

godnatt.