Red hair, don't care

Beställde lite saker ifrån Lyko, hårinpackning är ett måste för att den röda färgen ska hålla. Jag kör dessutom på extremtoning nu som tvättas ur en hel del med varje tvätt, sådär kul. Så då är det ju extra bra att kunna slänga i lite färg. Har fastnat för Maria Nila, dels för att den verkar vara baserad lite mer på rosa än orange. De flesta färger som säljs i typ mataffärer bleknar åt det orange hållet, awful. Nu tvättas väl denna ur lite fortare ändå men ja. Det som är roligt är att man kan blanda, jag köpte en som heter Vampire red som verkade vara lite åt orangehållet. Hade kvar rosa från i somras så blandade i litegranna och nu liksom skiftar det år det rosa hållet, fint! Maria Nila inpackningen är också trevlig för den luktar så gott, brukar beställa pumpflaskan men nu fanns det nån tub det var rea på också så köpte den!
 
Köpte ett par schampon, ett revlon som är 2 i 1 balsam och schampo och ett annat märke. Har bara testat det andra märket som jag inte minns vad det var. Är som ett schampo med röda pigment, funka rätt bra för trots att håret blödde så märkte jag ingen större skillnad. Brukar lägga lite av färginpackningen i balsamet varje gång så håret får en liten extra boost. Det märks himla skillnad! Håret blev så förstört efter blekningen men nu börjar det repa sig. Det bästa med toningen är ju att även om man måste använda den rätt ofta så sliter den ingenting på håret, väldigt skönt kan jag säga om det är som jag att man har lite slitet hår.


Mosa tår

För några månader sedan så gick jag i foppisar i stallet. Skulle ta in hästen från hagen och hon trampar på mig och vrider till så det gör helt fruktansvärt ont. Inte lyfte hon hoven heller, stod kvar där helt störd ovanpå foppisad. 
 
Det viktigaste  (foppan ) höll men foten blev det värre med. Tror det gick av men de gör man ändå inget åt så skitsamma. Nu gör den ont från och till, när jag gått mycket med hundarna eller när jag ska ha ner foten i skor så gör det hemskt ont.  
 
Horze hade 30% på valfri horze-produkt så jag klickade faktiskt hem ett par jodpurshkängor med stålhätta. De var lite stora men går ju att ha extra strumpa i tänker jag. Sulor finns det ju också som gör skon liiite mindre så kan ju vara värt att kolla på. Skönt att slippa få söndertrampade tår...


Luleå

16 timmar tåg och jag är framme i Luleå. Det är inte hälften så kallt som Elin fått det att verka och finns ingen snö. Men i Skellefteå var det snö! Mysigt att vakna till. Satt en lång stund och titta ut genom tågfönstret på alla renar... Nästa buss går om ca en timme och så är det väl två och en halv timme typ sen är jag framme! 

Var lite läskigt att va i Stockholm.  Terrorhot så det stod en massa poliser och kollade oss när vi klev av tåget i Stockholm. Jag vågade iväg till donken och när jag skulle upp på plattformen var man tvungen att visa biljett innan man klev upp på plattformen. Helt sjukt att det ska behöva vara så, och så ska man inte vara orolig... Jag måste säga att det visserligen känns bättre att det är massa poliser som kollar osv så på så vis känns det ju tryggare. Men det är ändå helt sjukt att det ens ska behövas! 

I Luleå fanns det då inga poliser haha, bara en plattform också iofs haha. 

whoa

Mjölkningen gick bra, sedan dess har mitt liv bestått av ett vårdcentralbesök där man konstaterade att det inte var halsfluss, vad man kunde se då. Idag spenderades dagen med att åka till dollarstore och köpa strumpor. Annars har jag i princip gått och lagt mig när jag varit trött och stigit upp när jag vaknat. Semester. Förutom den lilla detaljen att jag bara legat i soffan, glott walking dead och ätit glass. Försökt bli frisk så fort som möjligt. Dendär pluppen i gommen har svullnat och det är mest den som är jobbig faktiskt, svårt att svälja och obehagligt att andas. Jobbigast på morgonen då den är svullen efter nattens snarkningar. Vilka problem. 

Går lite bättre nu och ingen feber så satsar på resa imorgon! Kommer tillbaka nästa torsdag. Har inte packat än heller så imorgon ska det packas, hundarna ska levereras till vakt och håret ska färgas. Tänkte också hinna förbi och säga hejdå till ängla. När jag kommer hem igen ska det börja ridas, yay!

Kasst att vara sjuk på semestern men ska man va det nån gång så är det väl bäst då. Nå nu ska jag sova. 

ATM

Lite för snabb så står och väntar på att börja mjölka. Förkyld och dan, eller ja, febrig och ont i halsen. Skjuter upp Norrbottensresan och hoppas att jag blir bättre på ett par dagar. Skynda nu kroppen, bli frisk. Har inte tid att vara sjuk på semestern. Ja, just det, SEMESTERN. 


Semester baby!

Jobbat sista passet tills i december! Sjukt träligt att komma igenom men så värt nu när man får lägga sig i sängen hemma och tänka, inga tidiga mornar.
Fast nu ljög jag. På måndag ska jag åka till Elin och va med henne i stallet, så det blir att gå upp tidigt i alla fall. 

Planen för imorgon är att sova ut, långpromenad och sedan födelsedagsfirande. Blir inte så länge för mig för P ska åka till Göteborg över helgen och hundarna är hemma, men en stund i alla fall! 

Nu lockar kudden alldeles för skönt. 

helg mitt i veckan.

Slutade 3.30 söndag morgon och hade fått ut lite extra ledighet. Är ju snart nytt år och så, måste ha lite ledigt innan dess. I alla fall så var jag ute i skogen mina lediga dagar, vaktar hund, promenerat hund och städat. 

Är ett rum där jag brukar sova i, helt fullt med kartonger så rensade upp lite och det blev hyfsat bra. Har också gått en runda med hundarna som känns jättelång men tydligen bara var en halvmil? Nå det är som det är. Testade ha Vanja lös första dagen och hon stack direkt.  Andra dagen hade jag bror och Spooky med och släppte Nikko en stund först. Inkallningen sitter ju verkligen inte där den ska men han håller sig omkring oss vilket är huvudsaken. Vanja fick va lös en stund efteråt och skötte sig faktiskt. Jag vet ju att de inte springer ifatt nå rådjur för de är inte tillräckligt snabba och uthålliga haha och finns väldigt få vägar där ute så vågar faktiskt. Min värsta farhåga är att de ska fastna nånstans eller att nån gubbe ska bli sur för de springer iväg. 

Imorgon  har jag storslagna planer minsann, ska ta med skrällena till stallet och försöka få till varsitt spår, under tiden det gottar till sig ska jag ta med häst och hundar på en promenad. I alla fall Nikko ska jag försöka ha med mig när jag rider så gott det går, Vanja är ju sådär med men när jag promenerar kan hon ju hänga på. 

Nu tänker jag ju inte att jag måste promenera hästen innan jag börjar rida, hon går ju trots allt i hagen hela dagarna. Jag tänker mest att det är trevligt och nyttigt för häst och hund. Ska försöka få till spår också som sagt men beror lite på när jag kommer upp. Klockan blev trots allt 2 innan sängen kallade och jag tog tabletter sent så vi får se. Blir ju mörkt runt 16 och jag ska dessutom jobba. Trist. 

Lilly snuttar kudde, så söt. 

welcome to my nightmare

En så lugn kväll så jag vet seriöst inte hur jag ska hålla mig vaken...

Sitter och funderar vad som är bäst att välja, jobba kväll eller jobba morgon. Morgon innebär fria eftermiddagar men jag vet att jag blir totalt slutkörd av det. Eftermiddagar är inte heller bra för då blir det att man sover hela morgnarna. Får fundera över detta.  Ska välja men tror inte det spelar någon större roll för ligger ändå så långt ner i valordningen. 

Hundvakt imorgon, ska ut och gå i skogen tänkte jag. Sedan ska min bil ställas av och jag ska spendera några dagar ute i skogen. Hoppas kunna ta det lite lugnt. 


it's like a multicolored snapshot

Idag har jag absolut inget vettigt att berätta. Jag sov typ hela dagen vilket var välbehövligt. Nu ska jag jobba hela natten igen. Sen är jag ledig tills på onsdag kväll, jobbar två pass och semester! Längtar. Har fixat hundvakt och ska boka bussen snart. Woho! 

Får sätta igång Ängla veckan jag är borta egentligen, men ska skritta en kortis typ på lördag så jag kan leva på den feelingen tills jag kommer hem igen haha! Ska ut och krama pånken imorgon och sedan gå en långis för har alla tre hundar imorgon. 

Vanja var jättedålig i magen inatt, vet inte om det var en reaktion på sprutan kanske ska ringa på måndag och fråga. 


Today we make a better day

Ute och rännde på stigar som planerat. Gick inge vidare för de började skjuta och Vanja blev rädd. Hon har inte varit så farligt skotträdd innan men idag var det hemskt minsann. Hem och bli lite arg över jobbgrejer jag inte behövde vara arg för och iväg till jobbet. 

Gav Vanja hennes femte hyposensibiliseringsspruta idag! Märks lite skillnad, hon kan gå typ 3 dagar utan kortison om det är hyfsat städat hemma. 

Planer för imorgon? Överleva. Haha P börjar ungefär när jag kommer hem så får sova helt ostörd med massa plats i sängen. Är ju typ kallt så hundarna ska ju ligga uppe hehe. Ska väl försöka gå nån promenad också, idag blev det 5km, det kändes rätt lagom faktiskt. 

Jobb till 3.30 både inatt och imorgon natt, men imorgon börjar jag ytterligare lite tidigare. Usch. 

Stronger

Igår städade jag hela dagen, sedan möte på kvällen. Kom fram till en hel del saker, bland annat så ska jag få hålla tre kurser under våren. Kul kul! 

Idag kravlade jag ur sängen typ alldeles för sent och tog mig ut på promenad med hundarna. Jag hade ett mål med min promenad, att ta mig upp till spåret. Jag hittade dit, finally, och tyckte det kändes fjompigt att gå korta varvet så slutade med att jag gick stora. Sedan hem också, det blev en mil och det tog två timmar. Lite ont i foten men det är ju förståeligt annars orkade jag väldigt bra, väldigt roligt. Hundarna med, Nikko brukar ju tackla av efter ett tag men han klarade hela. 

Vanja stannade på stället där vi brukar gå till bilen, där la hon sig. Då tänkte jag på vad vi fick lära oss i helgen om känslor och istället för att bli uppgiven, orolig och ledsen så blev jag helt larvigt glad och började tjoa och tjimma och sprang en bit. Tror du inte hunden blev glad då! Helt sjukt. Hon började studsa och svansen for upp. Haha, skönt  (och inte skönt) med signalkänsliga hundar. Att Nikko också reagerade positivt är ju inte så konstigt. Ska komma ihåg att ta med en vante att stoppa i munnen på honom. Han fick en pinne att bära, det gick bra ett tag. 

Jobb resten av kvällen, slutar runt 01 och ska sova. Imorgon ska vi inte gå spåret, bara springa omkring på stigar tänkte jag. Det blir nog roligt. Ska se om klövjeväskan passar på Nikko. 


Blir inga nikko bilder för han posar inte.


HelgeN

Fullt upp hela helgen! Läser ju till hundinstruktör så var en träff. Mycket lärorika dagar och annorlunda att jobba med andras hundar. Jag fick småhundar som jag inte är van vid och de var väl inte jättepigga på att vara ifrån matte men det funkade. Känsla, känsla, känsla pratade vi om och det har jag ju märkt är ett problem. Min ängslan angående Vanjas beteende smittar ju över på henne så att hon blir ännu mer ängslig. Wake-up Call.  Måste öva på att inte ha känslor, de ni!

Idag var vi nere i rastgården och busade, sedan gick vi långa varvet i spåret. Så skönt att komma igång och göra det ofta, hundarna blir nöjda med. Vanja börjar bli biff igen och Nikko går sakta men säkert neråt. Vanja kunde inte ha adaptilhalsbandet så sålde det till en tjej, hon höll på med drag på jakthundar och blev lite sugen. En kickbike och en hund som drar, undrar om det skulle gå att fixa... Får fundera. 

Jobbat hela kvällen och sitter på tjänstetåg hem. Imorgon ska bilen besiktigas och hästen kollas till. Hon går ju bara i hagen och drar stackarn. Ska ta med hundarna och gå promme där borta, det borde vanja uppskatta! 

Nej, hem och sova snart innan jag somnar stående, gick upp 03 hela veckan förutom helgen då jag gick upp 7. Kunde inte sova i morse så är skapligt trött nu. 

Idag har jag fått till lite steg ändå. Tänk att en average person bara går 5000 steg...