?!

Döm av min förvåning, Änglas dödsdömda sko sitter fortfarande kvar! Vilken lycka!

I alla fall så red jag på banan (å, min fantasi är död) och det gick över all förväntan, satte upp två hinder och hoppade dem upp till 60! Bara jag slappnade av och drev så hoppade hon över utan att tveka och det kändes fruktansvärt bra!

Ska se om vi inte ska vara med på hoppduellen trots allt ;)

Hästskor

Lyckades få tag på hovslagare och fick en tid nästa vecka, får väl se om skon håller sig på, tant klagar nog inte över semester i alla fall...

Han verkade nästan tycka jag var dum när jag bad om extra tjocka skor men är det verkligen så dumt? Han menade på att de skorna är bara 2 mm tjockare så det är skitsamma. När Ängla kom till mig var hennes skor nästan helt nedslitna, v. 7 fanns det knappt någon sko kvar. Så jag tycker det inte är en jättedålig idé, dessa skor har i alla fall hållt sig i 8 veckor. Funderade på att ta av helt bak och låta henne då barfota bak, eller i alla fall sätta "vanliga" skor där men ska prata med honom och se vad han säger. Han verkade ju lite negativ till platådojor så vi får väl se..

Wordpress.

Wordpress är faktiskt grymt mycket bättre har jag kommit fram till. Mest för att den typ är barnsäker så att till o med jag klarar av att få den att se hyfsad ut, till skillnad från denna blogg... hua..

Den mesta av uppdateringen finns där i alla fall!

Http://lapsken.wordpress.com   Så ingen missar va.

Igår red jag i alla fall! Skulle egentligen bara ut till hagen för att kolla till henne för var övertygad om att skon skulle ha trillat av men den satt på så jag slängde på henne grejjorna och red lite på banan, hon var jätteduktig precis som vanligt!
Satsade mest på att få henne i en lugn och fin trav och väldigt mycket galopparbete på volterna för att försöka få henne att chilla ner lite och börja arbeta, det gick finemang.

Träning

Igår blev det träning med pållan efter mycket om och men. Hon hade lyckats trampa skon helt åt pipsvängen, vet inte hur hon lyckades.. Men vi lyckades pilla bort två sömmar som stod rakt upp så den sitter bara med 2 söm längst upp, den satt säkert på typ 2 minuter efter hon fick gå ut i hagen..

Träningen gick bra i alla fall, är väl inte helt van vid henne än konstigt nog för jag blir fortfarande förvånad över att hon gör vad jag ber henne om och dessutom gör det hyfsat snyggt ;P Vi hade dock lite problem med att jag inte kan räta upp mig i galoppen för då tror hon att hon ska stanna, och när jag ska göra skänkelvikning så gör hon sidepass. Men hon verkar faktiskt trivas bättre med att ha lite stöd i munnen, även att det inte är speciellt hårt jag håller. Mest for show liksom ;)

Nu har jag träningsvärk :(

Har fortfarande inga ridbilder så får en annan!



Hade ingen grimma så då blev det liksom sådär!

Desertering

Det blev ingen ridning, som jag förutspådde i förra inlägget ;)

Har dessutom deserterat till Wordpress eftersom blogg.se appen vägrar fungera *mutter mutter* så finns numer litagranna Här också, den handlar dock mest om Nikko, den här bloggen får även fortsättningsvis handla om allting annat :)


Iphowne

Igår blev jag arg på min HTC så åkte och köpte en iPhone.

På många sätt känns det som att iPhone är aningens efter, alltså typ i funktioner. I HTCn hade jag verkligen väääldigt många funktioner, bara som exempel om jag går in på en kontakt finns alla sätt att kontakta denna människa med där, som facebook, sms, whatsapp m.m. Men det jag saknar allra mest är att där fanns en knapp som hette hämtningar där alla pdfer och liknande hamnade.

Men nu ska jag icke sörja den mer för prestandamässigt är iPhonen sjukt mycket bättre ;)


Ängla

Just nu så är det Änglastiljte. Det verkar som att all min energi försvinner med jobbet, för seriöst jobbet tar typ all tid och är megastressigt. Fick magsår ett par dagar sedan just på grund av detta. Grattis liksom :( Jag är självklart jätteglad att jag har ett jobb och i och med att jag börjar bli mer säker i det så blir det lättare och jag slutar stressa runt som en liten räka, men början har varit tuff.

Nu känns det dock bättre och mot magsåret har jag fått medicin. Det är bara tant som får gå i hagen och skrutta så länge. Inte för att jag tror hon klagar speciellt mycket! Hon tycker nog att livet är rätt gött ;) Men liksom jobbar man 12-21 så orkar man inte ut sen, och man hinner ju typ inte rida? Som tur är har jag en tjej som hjälper mig och rider när jag inte kan, guld värt! Så hon får ändå röra på sig även om jag inte är där :)

Får se om jag orkar ut en sväng imorgon kanske, så kanske det blir en liten tur på banan :)

Så länge slänger jag upp en bild på pållen !


Veterinärbesök och sjuk bebis

Är lite seg med detta inlägg, för jag har jobbat precis som vanligt.

I torsdags i alla fall så jobbade jag, och när jag kom hem satt jag i soffan. Då ska Nikko hoppa upp i fåtöljen men precis när han hoppar skriker han till, stryker öronen bakåt och ser ut som om han fått stryk av nån. Nog med det han lade sig där och somnade och sa inte mycket mer. Men på natten kom han upp till mitt rum och försökte hoppa upp i sängen två gånger, varje gång skrek han. Jag gick upp och kollade så han rörde sig okej, lite stelt men ingen fara, tills han skulle gå ner för trappen... Gick som ett retard gjorde han.

På morgonen vägrade han fortfarande hoppa upp i sängen, sov till tio (han brukar vilja gå ut vid 8), och då fick jag alltså övertala honom att gå ut..Han kunde inte bajsa normalt heller utan satt som ett mähä. Han vägrade också att gå i trappan så som tur är har vi ju en altan han kunde gå in igenom. Eftersom han var jätteledsen och såg ut som hela världen hatade honom och hade verkligen jätteont så ringde jag till vet som tyckte att jag skulle in med honom på en gång typ. Så det blev att ringa Valla och eftersom det var fredag och de var uppbokade så fick det bli en akuttid, woho TYP...

Fick åka in på em och han ville inte ens gå in i bilen :( Väl där tog de temp, kollade tänderna (en hade visst gått av, bra koll där matte!) och hon klämde på honom, när hon klämde på ländryggen så skrek han till jättehögt, sen vände han på huvudet, la öronen helt bakåt och viftade typ lite ursäktande på svansen typ "förlåt fru veterinär, jag menade inte att skrika det bara gjorde så ont". Sen fick han springa lite i korridoren men han rörde sig bra så hon trodde bara att det var en sträckning i ryggen. Han blev ordinerad sju dagar på medicin, smärtstillande och antiinflammatorisk, inga hopp närmsta dagarna, inget trappspringande och inga promenader.

Veterinären tyckte i alla fall att han var jättesöt, men det visste jag ju redan innan ;)

Det har väl gått sådär med vilan, herrn är väldigt sugen på att ut och springa och jaga pinnar nu när han inte har ont längre, men jag vet ju att det bara är på grund av smärtstillande som han inte har ont och just därför så får han inte ut och springa  som en tok just nu ;P Får vänta några dagar till.

men det syntes verkligen väldigt tydligt hur ont han hade, och det var verkligen jättejobbigt :(


hehe

jag tycker det är roligt att titta på folk som springer som små gnuar till tåget när det är 10 min innan avgång höhöhöhöh

Byta stall?

Mailade mest för sakens skull på en annons jag hittade om en ledig stallplats, det lät bra så jag var och kollade på det idag (åkte till Skara bara för det woho). Det var väl ganska fint, fanns en stor box och en liten box, jag skulle ha den stora i så fall. Hagarna var STORA och det fanns en bra ridbana och ett minimalt ridhus på gården. Alltså allt som allt så var det ganska bra förutom att det var box och hästen måste stå inne rätt mycket då. Vilket jag INTE tycker om. de tog in runt 17-18 på värsta vintern (eller när det blir mörkt?).

Jämför då detta med Malmsäter, där finns en ridbana som är 20x40 (denna var bra större) men det är lösdrift och de ska fixa med fodringar så vi slipper oroa oss för det. En smärre höjning i priset men det kommer ändå landa runt 500-700 BILLIGARE än det andra stället, jämför då också att det andra stället är en bra bit bort och man måste ha bil, så det blir extra kostander i bensin.

Visst tjänar jag pengar under sommaren och skulle kanske kunna knyta ihop det genom att ta av dem. Men det har varit tight vissa månader nu att lyckas knåpa ihop ekonomin så att riskera det ännu mer genom att flytta till dyrare känns sådär.. Ska fundera över det lite till för det är ju rätt gött med ridhus, men just nu känns det som om malmsäter känns bättre i och med att det är billigare, samt lösdrift. Dessutom trivs jag bra där och det är mysigt.

Ängla och jag kommer ju inte tävla någonting speciellt heller inom närmsta framtiden, så hur viktigt det egentligen är med ett ridhus kan diskuteras. Visst är det gött att kunna rida egenom hästen ordentlige men det 3 månader som ´man inte kan rida på banan kan man ju alltid rida på fält eller liknande. Överlevt utan ridhus alla andra år så borde göra det nu, men visst vore det najs...