Söt



Världens sötaste ❤️
Fortfarande äckligt ont buhu.

Bullshit

Är så fantastiskt sur! Väntar i flera dagar på svar från en lärare och när jag väl får svar så säger han att jag ska göra i princip hela kursen, trots att jag redan läst de delar som saknas innan! Blir så sur. Okej om jag hade fått typ en månad på mig också men nej, det ska vara klart till v.50. Bullshit är vad det är. Blir så sur.

Vanji

Nu ligger jag och gnäller igen men alltså jag skojjar inte. Kan inte ens sova så ont gör det. Och då sa jag ändå att tabletterna börjat hjälpa lite så jag kan sova. Nu har jag tagit ipren, panodil och smörjt med voltaren och inte är jag lyckligare för det. Nä skada aldrig ryggen alltså! Stort blåmärke har jag också och tydligen går det inåt och trycker på tarmen med😝 ja man kan ju inte ha tur jämt.

I måndags var vi btw till vanjas psykolog igen, vi fick träna lite mer med BAT som gick bättre än sist! Och sedan fick hon testa specialsök. Hon fick inte ge sig på kokainet visserligen men lära sig markera te bland massa störningsdofter. Det passade henne utmärkt så jag ska se till att bygga en sökbana. De skulle ha en kurs i närheten också men 1900 är mycket pengar... 

I alla fall så kastde jag godis på asfalten förut som hon faktiskt sökte upp! Det är jättebra! Synd bara att det går så myckeg sämre än bättre..

Nå nu ska jag försöka ignorera smärtan och sova. Jag är trots allt rätt bra på det eftersom jag så ofta är trasig... På både gott och ont, känns som läkarna tar mer seriöst på smärtan ifall man inte kan sova av den. Jag kan ju sova men det är ju för att jag stänger av liksom... 




Roligheter?

Ja, lite kul är i alla fall att P fått jobb här. Visst, ett stort steg att han ska flytta in och jag är väl livrädd att han inte ska få tillräckligt med timmar och att jag ska tröttna på honom hehe men jag hoppas det blir bra. Han kommer i januari men när i januari vet jag inte ännu. Letar nyt ställe att bo på. Dels tror jag att min lägenhet blir för liten och sen så funkar den inte alls med Vanja. Hon slänger sig i panik när vi är ute så blir att hon mest bor hos mina föräldrar i skogen. Vill helst hitta nån liten stuga nånstans men det är så sjukt svårt! Det blir dyrt också med uppvärmning eftersom typ alla stugor är vedeldade.. Det är ju lite svårt när P inte har någon garanterad lön heller.
 
Nåväl det blir en dag i sänder, nu ska jag fortsätta med mina ekonomiuppgifter, växtodling och djurhållning klart. Gött!

Ryggont


Smärta. Var hos läkaren idag och fick röntga ryggen men inget var trasigt i alla fall... Så nu ska jag överleva med min smärta och värktabletter som inte hjälper buhu. Nåväl passar väl bra när jag ändå måste plugga. :( ska hem till landet så jag slipper ränna i trappan i alla fall. Yay.

Ty

Fett jobbig dag. Fett ont.

Hoppa

I lördags hoppade jag för första gången på väldigt länge 80cm! Sist jag hoppade så högt var jag typ..12! Haha. Jisses alltså men vickan var galen, börja på typ 50 och sen vågade jag faktiskt höja. Första gången på 80 laddade ängla lite mkt så jag blev osäker och drog i bromsen men hon hoppade ändå! Dock rev vi precis hela hindret... Blev bara plockepinn kvar hehe. 

Jag blev livrädd men vickan pusha så vi tog oss över! Gud va glad jag var! Endorfiner överallt typ. Helt fantastiskt.



Kåthund

Alltså orkar inte. Sätter kalsonger på nikko och trosor på Vanja men så fort de är ensamma sliter han av henne trosorna. Han har haft sönder två par nu varav ett var snygga rosa hurtta trosor :( buhu! Ja, Vanja löper då. Är i höglöp nu så hon ställer ju upp sig lite tjusigt också. Nu fick Vanji va kvar på landet medan Nikko fick följa med till Mjölby. Nån måtta på eländet får det ju vara.





17112014

Happ så idag blev lite sådär va. Först sova alldeles för länge, äta frukost för länge och ta en promenad som jag kunde tagit betydligt längre hehe. De små liven fick röra på sig i alla fall och det är ju huvudsaken. 

Sedan tvätta mina gamla fälgar och ta kort på dem inför eventuell försäljning, ja man kan ju alltid hoppas i alla fall. Tvättade bilen också så den blev av med sin lerinpackning. Den blev fin, riktigt shiny. Sedan jobba och ja, imorgon är det samma sak igen. Plus pluggstressen då hehe 😭

Men imorgon ska jag dra en sväng till stallet. Även om min rygg är stenpaj (inte bra att kånka fälg) så ska det mockas och inandas lite luft. Skönt!



Stress

Känner bara att jag måste skriva av mig och hoppas att det blir något bättre av det. 

Alltså nu ett tag har jag sysselsatt mig 175%, arbetat 100% och jobbat 75% vilket har gjort att jag både kunnat ha ett eget liv och gått klart utbildningen jag ville ha i ryggsäcken men inte stod ut med att gå på skolan. Så, ja. Det är stressigt, det är beyond stressigt. Det är i genomsnitt 50 timmar i veckan. 120 timmar extra i månaden som jag ska hinna plugga utöver jobbet. Som med sina varierande tider kan innebära att jag ibland verkligen inte kan plugga före/efter. 

Nåväl, sedan har Vanja tagit upp ungefär all extra tid, träning och köra fram och tillbaka osv vilket gör att jag nu har två veckor på mig att få klart allt och har inte ens börjat än. Denna vecka jobbr jag helt hemska tider och ja, stressen är brutal. Nästa vecka ska jag försöka låsa in mig och bara plugga helt brutalt allt vad jag kan och hoppas jag får skiten klar. Så just nu är min prioriteringslista som följer:

Jobba
Skola
Träna Vanja
Fixa hästen (ridning är bara att glömma) 
Typ laga mat och städa om det finns tid över.

Om jag inte får magsår av detta är det ju fantastiskt! Haha! Livet suger. Men snart är jag klar och har mer tid över.

Längtar....


Lite bildur

 

Facebook

Blir rent ut sagt så förbannad på facebook! Finns en grupp som heter dog fighting där de lägger ut bilder på kampande hundar och hundar med stora köttsår med kommentaren "my dog after a fight". Jag och säkert flera hundra till har anmält detta till facebook som stötande. Tror ni att de bryr sig? Nej. De tar inte bort det. I gruppen skryter de om att de aldrig kommer ta bort gruppen och att hundslagsmål minsann funnits i 1000 år och därför ska få fortsätta finnas. 
Bara för att det funnits i 1000 år är det mer okej för det? NEJ! Blir så förbannad på folk som inte behandlar djur som kännande individer, folk som skadar djur borde inte få leva. Vad gör dig mer värd än ett djur?
Så fruktansvärt dubbelmoral av mig som äter kött men de är i alla fall bedövade innan de dör och behöver inte lida som hundar som tvingas kampa på grund av obildade människor.

Och facebook bryr sig inte, stödjer de djurmisshandel? Suck...




16112014

Skulle rida lite och ta lite kort idag. Själva korten blev typ katastrof hehe, vet inte vad som hände om det var för mörkt (kändes verkligen inte som det?!) eller om någon inställning blivit konstig. Jag kan ju inte så brutalt mycket om kameror...
 
Nåväl, hade sporrar på mig vilket var ett hemskt misstag. Traven i uppvärmningen kändes ändå okej men när vi skulle galoppera så tryckte jag på lite och tant la iväg i en bockserie, och sedan en till, och en till.. Det var inte likt henne, men lite kul! Jag är lite bitter på mig själv för att jag inte tog tag i henne ordentligt dock men ja, jag överlevde ju. Jag blir ju så klen i sånna situationer och sitter mest med. Håller i hornet så jag inte ska trilla av hehe. Sedan när hon lugnat ner sig så tog jag av tyglarna en liten stund, avslappnad påni!
 
 

15112014

Rätt spännande dag igår, eller inte men ja. Sov till 12 (ja, jag börjar bli lite utmattad tror jag) och då var det ju bara att fixa hundarna, mig själv och sen dra iväg och mjölka kor. Var helt själv igår för de var iväg nånstans men det gick bra! Jag kom ihåg allt tror jag. Fick sällskap av en liten fågel, tror den bor i lagårn men den hade hamnat i gropen och verkade ha svårt att flyga. Fick inte tag i den dock så den blev kvar där 😟 Föddes en kalv medan jag mjölkade också, jättestor var den! Fick hjälpa den hitta spenarna, supergullig.

Sedan racer ut till stallet där vi skulle ridit ut en sväng men det blev inget med det. Lika bra kanske för det var kolsvart verkligen. Men red ett litet pass, jag blev så sjukt trött i benen och ryggen så orkade inte så mycket hehe men det jag orkade gick bra! Hon lyssnar bra på stopp nu. Börjar hitta knapparna igen vilket känns bra. Det roliga är att jag behöver oftast bara visa bestämt en gång så sitter det i sen. 

Idag ska vi bli fotade! Jättekul, jag har dock inget att ha på mig själv men det löser sig väl heheh 😜





14112014

Finaste <3 
På bilden hade han börjat tunna ur ordentligt, tappa muskler och hull men han var ändå världens finaste i mina ögon. Går inte en dag utan att jag saknar honom så mycket att det svider. Världens bästa häst helt klart.




Världens bästa Nikko

Känns som han funnits i mitt liv forever. Min klippa, min trygghet i vardagen, min älskade byracka. Han får det lite tråkigt nu när allt fokus läggs på Vanjaträning, jag har väldigt begränsat med tid och den går tyvärr till henne. Inte för att Nikko klagar, han trivs rätt bra med att bara chilla. Nu har de dessutom hundvakt idag, typ jättelänge. Asbra verkligen! 




14112014

Är så underbart att min migrän inte längre förvarnar mig. Hyfsat ont i skallen nu. Blir till att sova så jag orkar jobba HELA dagen imorgon.




13112014

Trots sjuka motgångar och trots att framstegen är minimala och återfallen groteska så skulle jag vilja säga att Vanja blivit lite, liiite, bättre faktiskt!

Hon har gäspat flera gånger när hon varit ute, är inte riktigt lika orolig längre och framför allt så bajsar hon även i stan nu. Så sjukt skönt! Hon tjuter dock när vi ska gå ut men springer inte och gömmer sig. Imorgon ska vi ut på landet igen för på lördag ska jag mjölka kor. Så vi ska bo där i några dagar, blir skönt. Bara hästen som det blir krångligt med, tur man har världens bästa medryttare 😚




12112014

Igår fick jag ett åsm sms att allt hos pållen var fixat, jag ba wihoo! Så efter jag jobbat och mjölkat så åkte jag direkt till stallet för att rida. Lite lagom taggad, började ju trots allt jobba löjligt tidigt och hade hållt igång hela dagen. Men såhär i efterhand är jag nöjd!

Hon var ärligt pigg, inte som att jag har sporrar och hon gasar på utan helt ärligt helt enkelt. Så vi värmde upp med att böja igenom på en gång, små volter, stora volter. Sedan trava fram i raskt tempo, fick till en helt amazing förlängd trav. Galopp i friskt tempo också med volter hit och dit.
Jag tränade väl inte på något speciellt, gjorde mycket halter. Testade spinn som gick asbra, bättre åt höger än vänster. Så den ska vi öva mer på! Sedan galopperade jag på en volt, har ju gjort så många byten så varje gång vi kom ut på öppna delen gjorde hon ett byte hehe, så det blev rätt mycket ridning innan hon förstod att hon inte skulle göra så. Tränade på stopp från galopp och jisses alltså vilken häst!! I höger varv     Satte hon in rumpan riktigt ordentligt under! Så nöjd! 




12112014

Var hundvakt igår, helt sjukt mysigt! Är ju van vid mina fluffbollar men Vanja är på semester och Nikko hänger på. Jag försöker att ha henne så lite som möjligt i lägenheten faktiskt. Har tänkt ungefär 27000 gånger att vi ska flytta men det känns också dumt för jag vet inte alls om jag har jobb efter maj :( 

I varje fall så var jag hundlös och kunde passa på att hjälpa till lite. Gick en minipromenad och myste i soffan mest och de skulle typ ligga på mig. En fick jag skeda och en låg på mina ben. Hon som låg framför mig skulle gärna pussas typ hela tiden. Sedan for jag iväg på fika, mys! Men kom hem rätt sent så är skapligt trött idag kan man ju säga. Förmodligen ska jag få mjölka i eftermiddag också för ska göra det på lördag kväll. Kul! Även att jag är helt sjukt trött hehe. 

Men får i alla fall tillbaka mina hundar idag <3