May. 31, 2014

P har varit hos mig sedan onsdag kväll. Torsdag hade jag praktik sedan spenderades hela dagen med att gräva, ösa grus och sätta upp wirehus. Igår var jag handledare på jobbet, hehe. Kom hem 4.15 så ja, lite sliten idag och sov till 13. Iväg och jobba vid 16 igen och kommer hem efter 4 inatt med. Tid för pållen har liksom inte funnits. Imorgon hoppas jag kunna åka iväg och bada för det ska bli varmt! Nu, ännu mer jobb.
P färgade dessutom mitt hår, han börjar bli duktig. Önskar han bodde närmre bara då hade livet vart perfekt <3



May. 30, 2014

Dåligt med bloggning som vanligt när P är här.
I torsdags var det agility igen för Vanja. Gick inge vidare alls, vill slita mitt hår och lägga mig och gråta typ. En liten kille sprang omkring utanför banan och Vanja blev helt sjukt osäker plus att där var massa annat folk där med. Jag har så lätt att bli arg på alla andra fast det inte är deras fel att min hund är osäker... Nåväl. Hon tyckte hindren var äckliga eftersom folket var äckligt, tog nästan hela lektionen att peppa upp henne tillräckligt för att ta dem alls. När vi sedan skulle köra en liten kombination tyckte hon folket var äsäckligt och ville inte alls.

Det är så jobbigt för det är ju verkligen inte Vanja, hon älskar ju agility :( Åh så jobbigt det ska vara...




May. 27, 2014

Passet gick väl sådär, inte för att hästen gick dåligt utan för att jag red så hemskt dåligt. Bara fladdrade runt med skänklarna, red i engelska sadeln och den sitter väl inte heller asbra så flög mest omkring känns det som. Helt hemskt. Vill köpa en allround eller hoppsadel i läder istället för ny syntet är verkligen inte kul känner jag, även att jag trodde den sadeln var så perfekt... Nåväl får la rida barbacka hehe.

Värmde upp lite snabbt (kunde ju knappt rida som sagt, ingen balans alls. Skyller på sadel) sedan galopperade jag mellan olika pinnar i staketet, gjorde halt vid de pinnar jag sett ut. Gick asbra och hon stannade riktigt fint flera gånger. Bra för att stärka galoppen. Kunde tillomed galoppera ett varv i höger utan att hon började dampa. Känns väldigt skönt för mig.

Känns astråkigt att vi missar westerntävlingen på söndag men jag jobbar till 3.40 på morgonen och är bara inte värt det... Så får nog vänta tills i höst vilket är skittråkigt men jaja. Känner mig långt ifrån redo dessutom med dagens skitritt.

Har nu pluggat in de flesta 20 ogräsen på hjärtbladsstadiet. Ska sova för imorgon väntar skola och sen agility, spännande!

May. 27, 2014

1 timma utvärdering i skolan, sedan lunch och studiebesök. Rätt chill dag alltså, nu sitter jag och försöker banka in 20 olika sorters ogräs och memorera dessa till provet imorgon. Går sådär om jag ska vara ärlig. Fick lagom ångest idag när lantbrukaren säger att en grundutbildning räcker inte för att få jobb, man måste ha mer. Nu vill jag kanske inte ens jobba med just mockning men ja, surt ändå. Jag vill egentligen vara kvar på tågen ett tag och kanske lite mjölkning vid sidan av, så man ändå får lite pengar men det är ju ändå lite kul med kor. men varje dag, njaaa. Kunskaperna jag fått är ju guld värda dock, är ju asgött om man ska ha eget sen (dock väldigt litet bara för skoj skull) att kunna lite. Om odling osv.

Ja nu ska jag plugga vidare sedan äta och ut till pållen. Får se vad vi hittar på men tror de red ut igår så kanske blir galoppjobb idag. Jag SKA träna upp galoppen och tror mig kommit på en hyfsad övning så får se om den funkar! Tycker att bland det svåraste är att komma på bra övningar innan, för när jag väl sitter på har jag svårt att hitta på något. Måste bestämt innan. Ska klocka också. Måste bli nogrann hahah! ;)



May. 26, 2014



så galet snygg.

May. 26, 2014

Ljuger väl om jag säger det varit en lugn dag, praktik hela långa dagen!
Började dock med att gå med hundarna vid 4, kunde inte somna om för började oja mig för skatten haha! Fick måla silon och tvättade några dagar sedan, lyckades bränna mig rejält även att solen knappt var på mig. Lyckades också få färg precis överallt, det mesta gick bort med lacknafta dock. Lunch och sedan fodra och mjölka. Verkar som att jag kommer ha tre jobb i sommar så blir nog full rulle, ska försöka att inte vara ledig vilket låter konstigt men är bra att tjäna pengar. Vill jobba på tågen så mycket det bara går egentligen för vill ju de ska vilja ha kvar mig. Det löser sig får jag hoppas.

Var iväg och badade ikväll, tog med Vanja för Nikko gillar inte vatten så, men Vanja hoppade ut helt frivilligt flera gånger! Nu är hon trött och nöjd, ligger bredvid mig och blöter ner sängen.

Fick ha en snygg gasmask vid målningen, jag som älskar sånna, not. ;)

Hoppning, ojdå.

Igår när jag var i stallet bestämde jag mig för att hoppa. Min medryttare skulle iväg idag och de hade hoppat i torsdags fast det hade inte gått så bra. Ängla hade inte velat hoppa och vägrat och ja, kaos. Så jag tänkte att nu får jag minsann ta tag i min rädsla och känna lite på henne. Jag skakar ju typ bara jag ser ett hinder så det var ju minst sagt intressant. Men det gick hyfsat! Satte upp två smååååå kryss, ena bara travade hon över medan andra hoppade hon faktiskt. Ett räcke med, extra smalt, dumt att göra det enkelt liksom ;)

Det vägrade hon på, var mitt fel dock. Panikade i slutet haha.

Jag tycker ju att det är jättekul att hoppa jag bara litar inte på Ängla eftersom hon jämt stannar. Men jag tänkte att nu skulle jag ta en dag i veckan och hoppa lite småskutt bara, typ i trav. Inget märkvärdigt liksom och inget som sliter men jag tror det skulle vara bra för mitt självförtroende. Måste lära mig rida med, ser jättehemskt ut på alla bilder hehe! Skulle gärna vilja hoppa för tränare men måste ju vara nån som tål att jag hoppar minihinder :( Kanske skulle åka till gärdsäter och hoppa för Gunni någon helg? Det vore roligt faktiskt!
 
Bjur på lite bilder.
 
 

May. 25, 2014

Jag skulle vilja veta hur allting kommer att bli, vad jag kommer att göra om ett halvår. Men jag vet inte och det stör mig enormt. Jag fick ju i typ februari reda på att jag skulle bli uppsagd från min fasta tjänst, detta på grund av arbetsbrist och anledningar jag helt och fullt förstår. Är nu timanställd och eftersom jag pluggar samtidigt så funkar det bra. Sa ju upp lägenheten och flyttade hem så ja, det funkar.
Men jag känner väl på något sätt att dethär med djurskötare kanske inte är riktigt vad jag önskar egentligen, men vet inte riktigt vad jag vill. Därför har jag i hemlighet önskat att i december, med nya turlistor osv skulle jag bli anställd igen. Idag hör jag det motsatta, att de förmodligen kommer dra in ännu mer. Jag trivs bra och det funkade så bra. Vill bo där och ja, det hade varit så bra allting men nu vet jag inte. Kan ju ta ett vik och hoppas men det känns så... Jobbigt. Plötsligt har jag ingen säkerhet kvar liksom.

Jag hoppas verkligen att jag har fel och att jag ändå får en chans att få fast anställning igen, även om det känns mörkt nu. Annars blir det ju bara till att börja ragga jobb igen. yay.....

May. 21, 2014

Lätt att jag vill ha! Sen ska jag på maskeradhoppning, hoppas bara hästen ser något.... hah!



Hunden,

Det finns så mycket att säga om detta att jag inte riktigt vet vart jag ska börja.
 
Till att börja med så älskar jag båda mina hundar över allt. Bara så att det står klart.
 

För ett par dagar sedan såg jag ett inlägg på facebook om någon som skrivit att de hade en lapsk vallhund, fyller 2 i juli av samma uppfödare som jag, fattade rätt snart att det var ett syskon till V det handlade om. Skrev till henne och mycket riktigt, personen i fråga hade velat köpa V men backat eftersom hon skulle bli fodervärdshund. Personen hade med sin hund, vanjas syster, samma problem som jag har med Vanja. Hon litar inte på människor, vill inte vara nära dem och blir rädd för nya människor.
 
På sätt och vis känns det skönt för mig att veta att det inte enbart är mitt fel att Vanja blivit som hon blivit, det är förmodligen genetiskt eftersom flera i hennes kull är liknande. Problemet är bara hur jag ska lösa det. Är det en annan hund i närheten av en ny människa kan man använda den hunden som en slags nyckel till människan. Hon blir mycket lugnare av hundar (Nikko spelar ingen roll) men hur mycket jag än har henne i miljöer med andra hundar och människor så kommer hon liksom inte över det. Jag var övertygad om att det skulle bli bättre när vi flyttade ut på landet, att hon skulle bli mer självsäker även i samhällen. Jag hade fel.
 
Har haft med henne till Mjölby ett par gånger och det går verkligen inte, hon drar svansen mellan benen direkt och blir blockerad. Det spelar ingen roll om det är ett samhälle vi kommer in i, ser hon flera hus så blir hon blockerad. Det går verkligen från 0-100 på en gång. Jag skulle vilja sätta en människa på ett fält. Bara ha den att stå där och sedan leka och berömma osv när hon bara närmar sig personen. Någon hon inte känner. Problemet är ju bara att få tag i sånna personer...
 

Påminner

 

Tankar

Skriver väldigt sällan vad jag tycker och tänker osv. Det känns liksom onödigt på något sätt då denna blogg bara är för min egen skull, fast det vore ju kul att skriva ner för att senare kunna gå tillbaka och kolla... Har även funderingar på att dra igång min andra "hund"blogg igen och skriva mer flitigt om träningen av dem, kanske skulle motivera mig... Vet inte vad som skulle motivera mig, kanske fler bilder? jaja..
Vad gäller hundarna ser det ut som att de inte kommer vara här mestadelen av sommaren ändå, ska försöka fixa så att de får vara här ibland i alla fall annars blir jag nog knäpp. Men de kommer nog mestadels vara med mor och far på deras semester medan jag ska jobba rumpan av mig, hehe ;)
 
Hursom så har jag sedan igår varit ruskigt sjuk, började måndagen med att hosta, men whatev tänkte jag och gick till praktiken. Tvättade silo och blev kall och dan, inte okej. Började frossa och hosta ännu mer så blev hemskickad, fick innan dess se min första kalvning! Awesome! De fick dock dra ut kalven för kossan tröttnade men spännande var det. Sedan hem, duscha och frös som jag vet inte vad. Tog en tablett och massa kläder och in under täcket och somnade. Vaknade två timmar senare helt genomsvettig och dan. Låg i sängen resten av dagen helt borta haha! Imorse när jag vaknade vid fem fanns där ingen röst, får fram låga viskningar typ. Har spenderat även denna dag i sängen och snart är den slut utan att jag vet vad jag gjort hela dagen. Har försökt läsa lite om traktorerna men det går liksom inte in i skallen. Somnar bara. Missade en bokföringslektion idag så ska sitta och bokföra nu, imorgon är det prov, agility på kvällen om jag känner mig okej annars tänker jag faktiskt stanna hemma tråkigt nog, är ju Vanjas lektion imorgon så hon behöver den...

Skor!

Hittade så löjligt snygga skor! Nu är jag ju lite rädd för att beställa från utomlands så vet inte om jag vågar hehe, och just nu har jag ju inte pengar heller. Har kikat på ett par som är helturkosa på hela skaftet men det blev så mycket, dessa var snyggare. Ja det blir nog ett par sånna! Bara jag sparat ihop och vågar. Dummerhästen har ju musklat om sig och blitt för smal för sadeln så måste skaffa en ny pad. Vågar inte riktigt köpa ny sadel för hon ska skaffa mer muskler först.



Trail part 2

Hade tappat mesta av orken och var väääldigt trött, Ängla med hon stod och sov i gången innan. Skulle även här rida en bana, egentligen mycket galopp men där joggade vi och mycket styra med sätet. Det var roligt och hon lyssnade bra men var trött så det gick lite väl fort ibland. Jag är nöjd dock, lärde mig att om jag vrider på mig så går hästen däråt. (no shit?!) haha ;)

Fick även förklarat för mig hur jag ska göra en sidepass, har ju inte vetat så bara chansat, nu fick jag ju förklarat så nu vet jag!

Idag är jag vrålsjuk, tvättade silo på fm men sen började jag huttra som tusan så blev hemkörd. Visade sig att jag har feber, tog en tablett och sov. Känns fortfarande hemskt dock så blir ingen seminkurs imorgon, ska försöka gå på fek lektionerna istället!

Trail part 1

Är hemma och hämtar krafter inför kommande träning. Den första kändes kaos, erkände direkt att det blir ingen galopp alls på denna övning för det går liksom inte, hon orkar inte. Så vi struntade i det. Mycket bra övning för övrigt, som en bana typ. Sista jogkonerna var roliga för han hade ställt de väldigt nära varandra och skriker att jag ska ta de i skritt istället för han trodde inte hon skulle klara det. Jag är ju döv som vet inte vad så red på och tog det klockrent. Det var lite kul ;)

Kul att åka på sånthär för man inser hur mycket man behöver träna vidare. Ska nog inte tävla i trail men är sjukt kul att träna på det hemma tycker jag!

Bänglus var sötast i världen och sov när jag kom imorse



May. 18, 2014

Blev ingen promme med hundarna igår, det var så sjukt varmt. De låg ute på gräsmattan att tag men det riktigt märktes hur jobbigt det var i värmen så det fick va. Åkte och skrubbade boxen vilket var jobbigare och tog mer tid än jag räknat med. Småförkyld är jag också, mycket irriterande. Sedan ut till stallet och borsta Ängla lite. Har börjat med Horsol som tydligen ska vara bra mot eksem i manen, börjar nu så kanske hon får behålla en del av manen i sommar. Hon har även börjat få skav av padden märkte jag så får in till stan och hämta hem den gamla på typ tisdag. De ringde även och frågade om jag ville jobba idag på morgonen, dubbelt betalt så körde på. Hyfsat trött nu kan jag säga. Fick bara sova 4 timmar och nu ska jag direkt ut och rida lektion och sedan på nån intervjuliknande grej, hem äta mat och sen en lektion till. Ikväll tänkte jag chilla men det går ju inte, måste plugga. haha life sometimes <3

Grissjuk

I torsdags var jag i skolladugården och spenderade typ hela dagen med att flytta grisar. Eftersom jag inte riktigt tål grisar så blir min kropp bananas och trodde jag skulle btinna upp av feber på kvällen där. Fast det gjorde jag inte och kände mig bättre igår, men nu känner jag mig halvkass igen, snorig och dan. Idag gick jag upp i ottan för att mjölka, kom hem och sov men behöver inte vara tillbaka förrns 15 så ska nog gå en promme med hundarna nu medan jag kan..

Flyttade pålle igår så idag ska jag dit och mocka ur box och ta med det sista. Sedan till nygamla stallet och skritta ut en sväng för imorgon är det trailclinic!

May. 16, 2014

Samtalet gick bra och på söndag vidareutvecklas det, mer om det senare kanske ;)

I onsdags körde Vanja agility, trodde inte det skulle gå alls för när vi skulle gå till klubbstugan såg hon människor och hundar och vägrade gå så jag fick bära henne... Jättekul verkligen... Sen gick det asbra, tränade på framåt och hon verkade greppa det, körde lite slalom också men det var svårare. Får träna vidare.

Nikkos tur igår, han skötte sig också exemplariskt. Fast han stannar och bara råskäller när han känner för det och då blir jag sanslöst irriterad... Jaja det är bara träna mer. Säcktunnel och slalom gick hyfsat i alla fall så framsteg!

Idag blir det praktik sedan ska pålle flyttas tillbaka till Torkelsbo. Hon ska testa gå med en annan häst som tydligen är lite ensam så hopöas det går bra! Sedan får hon bo kvar där tills jag vet vart jag ska. Tar 25 min med bil dit den bra vägen så kommer bli askul att pendla, not. Men får hoppas allt annat väger upp det. På söndag är det clinic också!



Nervös!

Så sjukt nervös idag. Måste ringa ett viktigt samtal och jag som har så svårt att formulera mig bra när jag är nervös. Bara att ta tag i det antar jag. Skitprovet gick över förväntan och nu ska vi på studiebesök, hyfsat sliten sen gårdagen kan jag säga.

So close no matter how far <3






saknar honom så galet ibland, tänk vart vi hade varit idag om han fått va hel... Finaste killen <3