Är det okej att sova nu?

Har varit så löjligt trött idag, och kan inte ens skylla på vädret. Löjligt. Har gjort lite vettiga saker och sedan ridit en lugn tur. Fick en sadel påslängd på Ängla häromdagen som verkade passa jättebra så skulle testa den men när jag väl gjorde det så klämde den rätt rejält och var nog lite för liten tyvärr. Skön att rida i dock. Så nu ska jag överväga om det blir att köpa någon annan eller inte. Jag rider ju inte i den så ofta men för det ska den ju passa. Inte för att den jag har nu sitter illa, den bara sitter inte perfekt. Får se hur det blir med allting. Nu blir det sängen.

Träningstävling

 
 
04.00 ringde klockan imorse för att bege mig ut på äventyr. Först hämta upp Hanna som fått den ärofyllda rollen som hästskötare. 06.30 drog vi ifrån stallet och var först på plats. Bara sadla och fixa allting för att sedan rida fram. Hon kändes löjligt fin på framridningen men hann rida fram två gånger för trailen tog längre tid än planderat. Började med western riding som gick hyfsat, väldigt högt tempo och huvudet var någonstans i taket men hon kändes ändå fin även att hon Änglataggade i början precis som vanligt. Även vid prisutdelningen kunde hon inte stå still, trodde hon tagit lite amfetamin där en stund. En andraplacering på denna!
Till horsemanshipen hade hon lugnat ner sig ordentligt och sov genom typ hela banan, här fick vi en tredjeplats.
Pleasure gick sådär, jag höll i henne lite väl mycket så fick avdrag för det men även där en tredjeplats! Dock hade domaren fått för sig att det var galopp i E-klassen, jag började galoppera men bröt av när jag märkte att alla andra fortsatte trava. Man ska lyda domaren helt klart!

Sjukt nöjd med dagen även att det inte blev någon pleasure D för min del även att hon säkerligen kirrat galoppen utan problem ;) Jag var enda anmälda så det blev inget av den.
 
Imorgon ska jag ringa praktikplatser och i övrigt bara grejja hemma, ska provrida en ny sadel så ängla får väl antingen en chill tur ut eller ett lugnt pass i paddocken.
 
Är väldigt stolt över dagens insats och kan somna lugn :)
 

Hanna och Ängla at the bana

 
Några få bilder på Hanna och Ängla också, sjukt duktiga! Avundsjuk.

Vickan och Ohio at the terrängbana

   
 
Var med Vickan och Ohio till terrängbanan igår, de var så sjukt duktiga jag förstår inte hur de vågar! Även de små stockarna är för höga för mig.
 
Med vänlig hälsning Fegis.
 

Utslängd

Igår när jag ringde och sjukade mig på praktiken fick jag reda på att jag inte får komma tillbaka dit mer. Anledningen var väl ungefär att det tog tid att ha mig där och de hade inte den tiden, och att de som jobbar där inte kände sig komfortabla med att ha mig där och vara handledare. Kul att få reda på det på en fredag för jag lär ju absolut hinna fixa ny praktikplats tills på måndag, eller nej. Ska ringa runt till några på måndag men seriöst, så gör man väl inte? De kunde ju åtminstone ringt ett par dagar innan så jag haft tid på mig att fixa. Måste dit och hämta min overall och lämna omdömmeslapp och det känns väl sådär. Jag kom som vanligt inte på något att säga när jag pratade med dem men kunde inte somna om efteråt för att jag var så sur. 
 
Jaja, nu ska jag hålla mig till andra djurslag än kor och bojkotta fläskkött! typ.
 

Spammning

Vet att jag spammar lite med denna bild men han var så underbart fin min vackra Krabat. Om jag bara hade fått ha honom lite längre, funnits hos mig liten stund till... Ibland liksom snubblar man över dedär djuren som sätter ett extra stort avtryck i hjärtat och det är så ofantligt jobbigt att de är borta. 
 
Verkligen den finaste heppan någonsin <3 Du fattas mig, fortfarande.
 
 
 

Imorgon är en annan dag.

Nu försöker jag igen att skriva inlägget som alltid dog från mobilen, fast från datorn.
 
Nåväl, i tisdags var vi iväg till ridhuset, det är ju inte långt alls men har liksom aldrig tagit mig för att rida dit, Ängla var superstissig men annars gick det bra men hon kan absolut inte hålla en galopp märkte jag. I onsdags red hanna och igår fick hon en ofivillig vila då min mage surade. Imorgon skulle jag ridit men det blir inte riktigt så eftersom min mage inte klarar det och jag vill spara mig tills tävlingen så Hanna ska rida och hoppa lite terräng. Jag ska dock följa med och kolla på.
 
Hundarna har det chill just nu men Nikkos agilitykurs börjar i april och Vanjas i maj så det är väl bara att sätta fart. Missade ju anmäla mig till typ alla tävlingar så tappade lite motivation där men nu jäklar!

Nej om man skulle ta och krypa ner i sängen bredvid Vanja som sover på rygg kanske, söte. Ska ta tag i bloggandet igen med, lovar! Det är ju rätt som kul att ha att kolla tillbaka på sen. Nå, lite sömn nu innan en riktig hästdag imorgon! Kanske tar med mig kameran och tar lite kort när de hoppar, heh ;) 

.

Sjukt otaggande när alla inlägg man skriver blir raderade av den korkade mobilappen. Avgå typ.

.

Tänk om jag hade ett flygplan
Du skulle jag flyga bort hem till dig
Du kan ta med dig din guldfisk och flyga bort med mig.
 
Har även fått tid hos kirurgen den 10e april

tuffa tider

Senaste veckan har väl varit minst sagt hektisk så tid för bloggning fanns liksom inte. Flyttade ut ur lägenheten och la alla mina prylar i ett förråd, bröt ihop och sa upp mig från mitt vikariat, skrev prov i motorlära jag panikpluggat till. Ja listan kan göras lång.
 
Det värsta var dock att jag gick till vårdcentralen fredag eftermiddag då mina magsmärtor från när jag hade maginfluensa ännu inte gått över. Doktorn klämmer och klämmer och säger sedan "du har bråck". jaha tänker jag vad tusan är det? Men jag är sist för dan så blir ivägschasad för att ta blodprov. Sagt och gjort ett misshandlande stick i armen senare och doktorn berättar att allting är normalt, bara bråcket. Han ska remissa till kirurgen så får de avgöra vad de ska göra åt det, så mycket mer förklarar han inte.´Jag googlar ju såklart direkt och det första som kommer upp är pulsåderbråck. Livrädd blir jag men efter att ha googlat lite inser jag att det är i bukväggen. Det gör ont när jag typ rör mig men är väl på gränsen för litet för att de saka göra något åt det. Jag är dock livrädd för operation och det är väl ungefär vad som är i mina tankar konstant nu. Att dö under en operation. Men det känns ju som en liten risk kanske vad jag fattat det som. Det är ju inte kul att veta att man har en utbuktning i bukväggen med som kan gå sönder. Usch det är inte kul alls. Livrädd är vad jag är.

Grisar, grisar, grisar överallt.

Ja var ju första dagen på grisgården idag. sjukt. Två ukrainare var det som jobbade där, ingen tid eller lust att svara på frågor och ja, kändes mest som att fixa massa grejor och inte få djupare förståelse typ.
I varje fall så flyttade vi hem lite skräp för hsr förmodligen blivit av med lägenheten.

jaja trött nu


Eurohorse

Många timmar blev det på mässan igår, mycket folk var det där också. Höll på att kvävas ibland. Hittade Skara hästsport rätt fort och köpte där hjälmen jag spanat in, john whitaker victory, en svart. Var ju den eller en lamicell men denna satt som ett smäck. Älskar att man kan ställa in nya hjälmar i nacken. Asgött ju!
Sen köpte jag även ett schabrak som skulle broderas o sen skickas hem till mig. En rosa grimma med massa bling, westernhatt och två sadelgjordar.

På kvällen gick vi till bamboo och käka sedan ut och bowla med lite tillhörande dryck. Askul verkligen :)
Nu sitter jag på tåget hem och nästa vecka är det jobb igen. Mina lediga helger går verkligen för fort :(

Imorgon blir det första dagen på min nya praktikgård som har grisar. 7-17, inte van vid detta. Sedan ska fläsket på mig tränas och efter det ska hästens fläsk tränas så det blir nog kväll imorgon också.







Mar. 01, 2014

Tell me everything will be okay
Tell me that youre still in love with me
Tell me how to get back into your heart
There I shall remail, until death do us part.




Mar. 01, 2014

Sitter på tåget påväg till göteborg nu. Där blir det hästmässa för att köpa lite grejjor förhoppningsvis. Sedan var tanken att gå ut ikväll men vi får väl se hur det blir med det.

Jag är i behov av en ny ridhjälm, inte för att jag trillar av så ofta men jag insåg att min är typ 7 år hehe så är nog lika att köpa en nu nu. Sedan märkte jag att Änglis gått ner i vikt rätt rejält så hennes sadelgjord till allroundsadeln har blivit lite väl lös så det blir att köpa en i 115 eller 120 haha. Ponny wafan.

Igår var vi ute med klassen och bowlade, det gick faktiskt rätt hyfsat för mig ändå. Var inte sämst i alla fall. Kunde dock inte dricka någe för jag körde ju, skulle kört till gbg också men det blev tåget istället och det är väl lika bra kanske. Får se om jag träffar Elin på mässan idag annars får jag nöja mig med Lina. Är äckligt ledsen ikväll med, såndär känsla som inte går att skaka av sig :( Hua.

Igår var jag sista gången på mjölkgården med, men kanske kommer tillbaka till vårsådden så får se! Måndag blir det i alla fall en grisgård!