Tömkörning vol2

Ja så blev det som så att jag hittade en finsele på facebook som en tjej sålde. Sagt och gjort så fick den följa med hem, komplett med baksele och hela rubbet för 1500 spänn. Passade damen som ett smäck också! Jättefina lokor och lädret var kanon förutom däckeljorden som var av i ena änden. Går dock gott och väl att använda ändå.

Tänkte tömköra lite för att testa hur det gick och herregud vilken skillnad! Det var som att när hon hade selen på så fatta hon precis hur hon skulle göra. Styra, backa rakt och stå stilla. Allting kirra hon! Underbara häst <3

Ska börja tömköra ut i skogen, sen dra lite random bråte och sen ska jag försöka hitta en vagn. Men det blir nog först till sommaren.






Tömkörning

Ja hur tömkörningen gick går ju att diskutera. Jag har en förhoppning att hon kommer vara körklar till sommaren men vettetusan hur det blir med det alltså. Hon vill inte gärna stå still när man inte står vid hennes huvud, och hon fullkomligt vägrade gå på ens kortsidan och då liksom slänger hon sig helt brutalt åt sidan.

När det väl lossnade i huvudet på henne så gick det dock superbra och hon lyssnade fint för rösthjälper. Jag har ju alltid kört henne på grodbett förr för det säger ju bönderna är bra... Nu har jag dock ändrat taktik eftersom hon är så känslig i munnen så körde på vanligt tredelat och det gick faktiskt helt fantastiskt bra!
Till nästa gång ska jag testa repgrimman.

Imorgon har jag praktik från 5-18 så vi får se hur det blir, har som grädde på moset prov på tisdag som jag inte pluggat till. Marklära. Kan det bli roligare?



Tåg

Inne på min fjärde dag av tågjobbande, har helt sjukt ont i ryggen så kan väl dra slutsatsen att det är tåget som jag får ont av. Bättre att hålla sig till korna, även att jag gillar detta jobbet... ibland typ. Vi får se hur livet blir helt enkelt. Slutar 13 så då ska jag hem och dra en sväng till stan. Planerar att tömköra Ängla ikväll faktiskt, det var helt sjukt länge sedan så det kan bli spännande :)

:c

Lägenheten uppsagd. Eller ja, typ. Han svarar ju aldrig i telefon så fick tala in ett meddelande. Men det var lika bra det känner jag. Nu hoppas jag kunna spara lite pengar och betala av allting. ALLTING. Det börjar bli mycket hehe. Det jobbiga blir bara att bära allting. Usch.

97

I've got it now, like a thorn in my side the size of a cadillac. Drive it through, cuz backin out now would be next to impossible. I had it all. When I was with you i forgot about everything. Eighteen months, eighteen months seems like fucking eternity... But you'll be there. To dry my eyes when i breathe you in, in 97.

.




Akuten

I söndags fick jag en sjuk kramp i magen som kom och gick, ringde 1177 och när de fick reda på att jag bajsat blod sa de att jag skulle in på akuten. Pierre va asgullig och åkte med, pappa tog hundarna och lika bra var väl det. Fick komma in på rum rätt fort men var bara för de ville ha bort mig från väntrummet. Väl i rummet fick vi vänta x antal timmar innan doktorn kom och klämde lite. Sen kom en sköterska och tog lite blod från mig. Sedan vänta ännu mer och sedsn få reda på att alla prover var bra. Kul liksom varför har jag så sjukt ont då? Nej det kan de inte svara på. Fick lämna avföringsprov igår morse också. 7 timmar tog hela besöket. Gjorde sjukt ont på vänster sida när de klämde men sköterskan sa "Bara för att det gör ont när man trycker där behöver du inte ha ont där" nähe men tack då.

Har btw fortfarande ont men palla va hemma mer så imorgon ska jag till korna.

Resorb

 
 
Tack och lov för resorb, helt övertygad om att det är enbart på grund av den som jag mår bättre nu. Nej skämt å sido, jag har fortfarande fruktansvärd kramp i magen men det är enormt befriande att inte behöva springa på toaletten en gång i halvtimmen, kunde till och med gå en liten promenad med hundarna idag!
Nu ska bara krampen gå över så att jag kan sova normalt igen, jag är väldigt trött idag eftersom natten inte erbjöd speciellt mycket till sömn eftersom jag inte kan ligga på magen. Värsta magsjukan ever. På riktigt.  Skönt att det verkar bli bättre. Blir hemma imorgon också (skulle varit på skolan och mjölkat) sen är jag nog redo för nästa veckas övningar.
 
Det jobbiga med att vara helt utvilad för min del är att jag alltid kommer ihåg mina drömmar då, och mina drömmar är inte alltid trevliga. Så då blir jag trött av det istället. Väldigt intressant va? haha.
 

Vanjaspår

Släpade mig hursom ut på ett litet spår på typ 200 meter med fröken V idag. Eftersom hon inte gjort något alls på flera dagar tänkte jag mig att hon skulle va kocko men hon var superduktig! Gjorde en startruta för jag tänkte wth de kommer ju ändå sen och hon hitta direkt och tuffa på. Två korta bloduppehåll klippte hon också och spåra på berg var ju inga problem alls. Inte ens lite trött var hon efteråt. Sjukt.

Jag har insett att när jag mår bra igen så kommer snön vara borta ur paddocken vilket innebär att tills typ på söndag kanske jag skulle kunna ta några skutt! Vore jätteroligt men tanten har ju vilat läskigt många dagar nu så vi får se hur det går!



Här ekar det tomt

Helt däckad av denna eviga magsjuka, nu börjar det ÄNTLIGEN lätta upp, efter en hel vecka. Helt sjukt ju! Visste inte ens att man kunde ha det så länge.. Första dagarna tänkte jag att ja men det går över snart. Drack vatten, blåbärssoppa och några rån per dag. I förrgår ringde jag 1177 som sa ingen fast föda, gör egen vätskeersättning och inget sött alls. Ni förstår att blodsockret blev rätt lågt... Igår ringde jag vårdcentralen för när 4 dagar gått började jag bli lite väl matt, kramperna började komma och illamåendet var hemskt. Igår låg jag bara och kved för det gjorde så ont. Men det var tydligen normalt så bara att vänta. Hon gav mig roligare kost dock, en klunk cola ibland och proviva och en piggelin lite då och då. Blodsockret blev bättre så illamåendet lättade. Idag är första dagen allt inte runnit rakt igenom så att säga, resorb har jag festat på också. Awesome.
Nu är bara kramperna kvar, och ja, resten ska ju också bli normalt och orken ska komma tillbaka osv. Men kramperna är det värsta, no kidding. Verkligen inte roligt alls ligger bara och kvider typ. Först blev det bättre om jag låg på magen men nu blir det bara värre.

woho!

Villvillvill

Dag nr 3 i kampen mot min egen kropp. Konstant huvudvärk på grund av vätskebrist och börjar känna mig yr och vinglig. Bara att sova antar jag. Lika väl att vara hemma då.

När man är det har man ju dock mer tid att tänka och drömma sig bort... Jag vill komma igång med ängla igen. Komma ut och tävla massor i vår och höst! Dock är det ju skralt med westerntävlingar :(
Ska jobba görmycket med konditionen nu och försöka få träna för tränare lite ibland så kanske vi kan komma igång. Sen måste hon runt mycket så hon blir chill med det igen och inte galen som sist. Hehe

Magsjuka, jamen tack för den då.

Har varit på skolans ladugård hela dagen och mjölkat kor i bås. Får dock kasta in handduken nu och inse att jag är magsjuk. Får inte behålla något alls, helt stört jobbigt. Vill dessutom bara åka hem för är helt stört trött men väntar på Papi som är på något möte. 

Åh ibland kör liksom bara allt ihop sig. Praktiken imorgon blir nog inget av i alla fall, nu vill jag hem och sova.

Underbara häst <3

Efter gårdagens biobesök och mycket snack med bästa Lina som va på besök så fick det bli en liten tur idag. Slutade dessutom en timma tidigare så tänkte bli tidig ut till stallet men åkte och köpte hundmat istället.

Väl i stallet red jag nästan direkt, en tur ut i skogen med mycket trav och galopp i snön, underbar häst har jag verkligen. Jag tänker mig att jag skulle kunna sitta ner i traven men nej då hon tog sånna monsterskutt så fick rida lätt. Detta gjorde ju att jag sedan när jag var tillbaka i stallet knappt kunde stå på knät haha. 

Imorgon har H pållen och fredag hinns det inte dit alls. Nu ska jag snarka för båsladugården väntar imorgon. 

Älskar att hon inte ser så fet ut längre!

Tjukis

Äntligen börjar hon se lite mindre fet ut! Fast några kilo finns det allt kvar att ta av ;) 



Vanjaplaner

Vad ska jag ta mig till med sötnosen?

Självklart ska hon få stanna hos mig, något annat kommer liksom inte ens på tal. Vad hon ska få göra hos mig är en helt annan fråga. Jag står ju ganska handfallen i hennes fall, kan lätt ge råd till andra men till mig själv är det svårt. I alla fall så blir det ju inte direkt bättre med hennes rädsla men ute hos mor och far märks den inte av alls. Men det märks att hon trivs mycket bättre bland hundar än människor, hon hade jätteroligt i rastgården där hon kunde busa med andra hundar på avstånd från människor. 
 
Nu när jag inte har någon press utställningsmässigt kommer vi ta det lugnt, kanske inte gå på någon alls det får vi se. Ska satsa mer på agility och träna med henne för hon är himla smart och lättlärd. Eftersom hon slappnar av i miljöer med andra hundar så kanske det kan gå bra att tävla trots allt, något som jag lagt på hyllan helt. Nu ska jag dock ta ner de planerna, damma av dem och sätta fart! Agility älskar hon så när det töat mer ska jag plocka fram pinnarna och börja på slalomet som är min värsta fiende hehe. Ska träna in snabba lägganden och fotposition och öva upp uthålligheten. Vi börjar där.
 
Sedan ska man bara ta sig tid till alling men det löser sig nog med takt att det blir ljusare om kvällarna. Känns bra på ett sätt att köpa loss henne och slippa åka upp och lämna henne även om det är tråkigt, hon är en så himla fin hund om man bortser från rädslan, har typ anlag för allting och så lättlärd.
 
Icke att förglömma att både hon och Nikko ska gå anlagsprov i sommar! SKA! Måste träna. 
 

Hundgårdhäng

Var i hundgården i lördags för lite bus i snön innan den smälter bort. Vanjas uppfödare har dessutom bestämt sig för att hon inte vill avla på Vanjis så jag får köpa loss henne. Tråkigt såklart men ett bra beslut tycker jag för man vill ju inte att valparna ska nedärva hennes rädslor. 
 
Vad gäller rallylydnadstävlingen vi var på så hade jag först avanmält Vanja, sedan ville jag vara med i alla fall så vi hoppade in på slutet. Vanja var hyfsat okej, vi tränade in sitt framför höger ingång fem minuter innan haha. Jag petade på henne lite ibland och hon gick mest och nosade men 22 poäng fick vi! Wiiie haha! Fick däremot pris för de tyckte att jag kämpade så bra med henne och var så stöttande trots att det gick åt skogen. Kul! 
Nikko fick va med två omgångar, första fick vi typ 37 för han ba nosa hela banan och jag glömde springa och gick på fel sida om koner osv men andra gången fick han 88 som ledde till en tolfte plats av 90 hundar typ! Räknade dock ihop att mattemissar (typ jag läst fel på skylt osv) drog av totalt 90 poäng av alla tre starter, matte måste träna mer.
 

Måndag

Första praktikdagen för denna vecka och sista på helgen. Har ju liksom haft praktik sedan i fredags med undantag för lördag då jag passade på att sova lite och leka med hundarna. För övrigt så blev en ko avlivad, de andra har klarat sig. Jag har fått sköta utfodringen helt själv och även lärt mig mjölka, det är liksom askul. Mindre kul att komma tillbaka till skolan imorgon dock men det löser sig väl. Hamnade självklart i den gruppen som inte är lediga imorgon fm så ska kolla dräktighet på morgonen och något annat på eftermiddagen. Mycket intressant va? Eller nej hehe




Feb. 02, 2014

Värdelöst att jag velade halvt ihjäl mig igår om jag skulle köpa en ny samsung s4 (min är nå vajsing med så måste lämna in men dyrt och ovärt eftersom jag inte har kvitto). Väljer istället en iPhone 5s som är sämre prestandamässigt men operativsystemet drar inte lika mycket så ska inte vara lika seg. Däremot vet jag att jag kommer säkna vissa inställningar som jag kan göra på samsungen som inte går på iphone men vi får väl se.. Öppet köp i 14 dagar så kan ju ångra mig hehe. I alla fall är det ju nano-sim i den, så måste köpa en stans så jag kan göra om mitt micro. whats the point med att göra allt mindre egentligen?!

Har varit första passet i lagårn nu och kom just hem, fodrat en himla massa och flaskmatat en kalv. Typ bästa jobbet ever. Även att man luktar lite skumt när man kommer hem ;) Snarka en snabbis nu sen in till stan och efter det ett pass till. Samma visa imorgon fast då ska stallet hinnas med också. Jisses




Resten av veckan

Traktorkörning är najs, jag som var så rädd föt det hehe. Nu har jag backat slalom med släp så att backa med hästtransport känns som en baggis. Hade praktik igår och fick göra mycket självständigt som jag tycker är jättekul, en ko hade fläkt sig så blev nödavlivning på den då den var sjuk sen innan, inte roligt alls :(
Igår jobbade jag natt (gick upp 04.15 för att gå på praktik och slutade jobbet 03.45 lagom trött.) Var aningens seg men hade i alla fall vakter med mig som man kan prata lite med och hålla sig vaken. Till nästa helg försvinner de.

Ett inlägg kommer upp senare med Vanjaplaner. Nu ska jag till rastgården så de får busa lite och sen ut till stallet och gulla med pållen. Skulle tvingat mamma att ta kort men det blir så sent så det hinns nog inte sorgligt nog :( Ska tvinga P nästa helg och hoppas på snö då med! Stanna kvar snön!