och så är saken som så

Att igår var jag jättepepp på att rida men när jag väl kom dit hade hästis ett stort sår på rumpan, så det blev minsann inte mycket till att rida där inte. Tvättade såret och gosade lite allmänt men han var stressad som en apa så vi gick en promenad i skogen innan jag släppte ut honom i hagen. Helt kravlöst sådär, och det är väl lite så man stärker band? Han var hur gosig som helst och trots alla dampryck jag får på honom emellanåt så är han så underbar. Han personlighet är ungefär SÅHÄR stor.

Jag ångrar inte en minut att jag skaffade mig en pålle, visst tar det en massa tid och en massa pengar men det ger så sjukt mycket tillbaka =)


Trött

Ja, jag är så trött på att folk behandlar mig som crap, inte värd skiten under skorna ens.

Så nu struntar vi i det och går vidare

Jobbigt bara när just denna person är... ja.

Nej de va inget.

Kass bloggare

Ja kass på att blogga det är jag minsann, på alla nivåer.

Nu är jag hemma i alla fall, det gick som en dröm att köra hästen. Otroligt lugn och fin, stolt matte. Lite sämre att träna här hemma då allting annat är så otrolit spännande, och träd, det har man ju aldrig någonsin sett förr. Nej men det blir nog bättre.

Jag har fortfarande en rapport kvar att skriva som jag kämpar vidare med, sedan är jag ledig och ska fokusera mer på träning av Nikko också, även om jag inte riktigt vet hur det ska gå till heller haha.

.


Planer för Nikko.

11 Juni fyller min älskade bäbis 2 år, två år sedan han kom till världen. 22 månader sedan han kom hem till mig och förändrade hela mitt liv. Saknar honom så sjukt mycket när han inte är här fast vet att det ändå är bättre för honom att vara hemma nu eftersom jag är så sjukt stressad.

I alla fall så har två år gått och jag har varit allmänt förvirrad angående vad jag ska göra med honom. Agilty? Lydnad? Spår? Vilt? Person? Sök?
Ja, förvirrad helt enkelt.

Har ju testat lite lydnad men han bara skäller och är allmänt jobbig. Testade däremot att låta Jimmy springa in i skogen och gömma sig och sedan skulle Nikko leta upp honom, gick super! Lite för snabbt och slarvigt men han tyckte verkligen att det var jätteroligt så jag har bestämt mig. Personspår it is, i alla fall till att börja med.

Anmält mig till en kurs som börjar i juni, ska bli väldigt spännande, tror det svåra kommer vara att lära honom att han ska ta med sig pinnen tillbaka till mig, det kommer nog gå sådär men såfort jag kommer hem så ska vi träna träna träna och jag ska verkligen ta tag i mig själv och verkligen göra det! Så får vi se hur det går haha.

Går allting enligt planerna så ska vi starta i en apellklass till slutet av sommaren, bara för skojs skull. och se hur det går liksom :D Man får ju tydligen lägga sitt eget spår och det ska vara 100-150 meter vad jag fattade, det svåra är som sagt pinnen.. men blir att träna massa!:D

Min älskade bäse-bus! <3



bäbis


2

Jag brukar vara rätt bra på att avskärma mig, att inte låta mina tankar nå in till mig, att vara så upptagen att jag inte kan tänka på någonting annat, alls. Men ibland fungerar det inte. När man blir påmind om vilket datum det faktiskt är, hur det skär i hjärtat och hur såren fortfarande svider. Det gör inte lika ont som då men det känns, det gör det faktiskt fortfarande, även att det inte borde göra det.

"Det som inte dödar gör dig starkare" är ett uttryck som faktiskt borde tas en ordentlig titt på, för inte kan jag säga att detta gjort mig starkare, och obviously så lever jag fortfarande.

Jag har ändå lovat mig själv att denna gång ska jag inte låta det dra ner mig. Kan inte hindra några tårar från att rinna (även om det skulle låta väldigt poetiskt) på grund av den enkla anledningen att det inte finns några som vill rinna. Mitt öppna sår har bildat en ruga, lätt att dra bort och kanske, kanske kommer det börja blöda igen. Men gör det inte det, så... Ja.

Jag har inte mycket till val förutom att låta det bära eller brista


ett inlägg

Om hur mycket plugg jag har just nu, om hur segt det går och om att jag flyttar hem till föräldrarna på lördag. Drar med mig hästen och allt. Får se hur det blir i höst sen, hoppas jag kan hitta någon som kan hjälpa mig  regelbundet och dessutom är folk så snåla, jag menar det kostar liksom att ha häst, och ja.. jag kanske är dum i huvudet men gratis? Nej...

Nu ska jag sluta vara bitter och istället läsa igenom hela L80.

I augusti blir det praktik på livgardet, sug på den du!



Söta vovven som är hemma hos mor och far nu. Vi ska gå en spårkurs i Juni, det kommer bli jätteroligt då han verkligen verkar ha talang för det! :D

Lkpg

Ramlar ner i Linköping i en vecka för att ha praktik på en mjkölkgård, ska gulla med kalvarna mest hela dagarna ;)

Praktik

Fick ett mail idag som gjorde att jag dog lite smått. Som jag nämnt tidigare så har jag sökt sommarkurser men inte kommit in, på praktikkursen hamnade jag på 9 reserv vilket jag tyckte var rätt kört.

och bara på skoj hade jag angett att jag ville vara i Stockholm, på hovstallet.

SÅ FICK JAG DEN PRAKTIKPLATSEN!!!!

Boende löste sig otroligt snabbt så i Augusti får föräldrarna ha hunden, hästen får fritt bete utan någon som helst ridning (så jag kommer rida honom fram tills dess) och jag flyttar upp till stockholm! Jag kommer gå vilse, dö av torgskräck osv osv, men jag kommer spendera dagarna med otroligt vackra hästar.

ÄNTLIGEN GÅR SAKER SOM JAG VILL! :D

.




... & Jag vet att 2 - 1 är en mindre....




Jag

Jag & Du och vår torra humor.

Du & Jag och vår önskan.

Vi.




Krabat

Kom ju värsta taggad på stenhårt dressyrpass på tisdagen men ICKE då han va görhalt
Idag var han bättre. Säkert någon sträckning.
Hovis var ute med, såatteeeeh ja.
Han hittade inte heller något fel, och hästen är inte svullen eller varm eller nått så det blir VILA så går det nog över.
Jag ska ju tyvärr iväg på praktik bara
SUCK.

Jaja, åker tossda o kommer hem nästa tossda
Blir säkert svenabra!



Roligt att jag visade denna bilden för.. nån, kommer inte ihåg vem. Och de sa;
"-Men, hade inte du en travare!?
- Joo, det är ju en travare...
- Jaha, det såg inte ut som det!"

För en ex. travare måste det ju vara bra kritik! Hovslagare påstod också att det nog skulle bli en bra ridhäst av dendär, och det är ju positivt! Om man nu vill rida, men det vill jag ju. Så, ja.

Snurrar

Kommer hem men det är inte tillräckligt stort
Går ut för att vandra på den plats jag tycker är vackrast
Även att det är så långt hem, så längt.
Till den plats jag känner mig säker
Jag går vägen fram
Så ensam
Jag snurrar runt, tills allting blir en grå sörja
Faller ner
Lycklig
En illusion
Lycklig
Ingen ser mig, alla ser mig
Jag snurrar mer, vill att hela världen ska försvinna.
Så lycklig
Lycklig

Slut...

Alltså såhär är det
Att jag ska lägga up typ bilder från helgen, som var rätt späckad. Mamma kom lördag och sen åkte jag ibäg på intervju och annat tjaffs, handlade osv, kollade på agilityn borta vid brukshundsklubben. Ska nog börja satsa på agilityn lite mer, i sommar.
Ja, sen fick jag veta att jag kanske kan få jobba på ett ridläger i sommar, låter mycket roligare än att jobba på en camping så tar nog det och hoppas på att överleva på de peningar jag får ihop, kör på mottot; "det löser sig".

Nikko var megaduktig på uställningen i alla fall! Jättefin! Synd att hans svans är lite cepe bara.

Krabat var jättehalt idag, stackarn, inget svullet eller så så har jag tur är det bara en liten sträckning, vi får hoppas på det! Men hovis kommer imorgon så han får ta sig en titt, det blir säkert bra, det med.

Allting kommer nog bli bra!

desperat.

Är lite halvt desperat efter att ha fått beskedet att jag inte kommit in på sommarkurserna. Har alltså NOLL ekonomi i sommar med en lägenhet som ska betalas, var bombsäker på att jag skulle komma in så har liksom inte sagt upp den.

Får eventuellt ett jobb i Falköping på en camping men kommer krävas att jag tjänar en hel del för att det ens ska gå runt att bo här.. Och kommer förmodligen inte kunna ha hunden.

Kanske kan man sälja hunden?

fräscht

Blogga om det medan det är fresh i huvudet liksom.

Idag var en intressant dag, skrev om ett kvalster först, självklart fick jag den som jag äcklades mest av, den som bor i hårsäckarna (främst på ansiktet, MUMS!) men det gick bra och vi blev klara relativt fort.
Linnea skulle ta o kolla till Krabat idag men det är ju väldigt enkelt om hästen inte ens går att fånga i hagen, SUCK. Den hästen har fått smak för friheten, sannerligen.

Sedan iväg till LIDköping och gå på alkoholkurs, det var oehört roligt. En ordningsvakt som var väldigt bra på att spela full och svarade på atta frågor innan oss.
"- Får man göra så? Säg nej så blir det rätt
- Nej
- BRA!"

haha jaja han var rolig i alla fall!
Nu är provet gjort och utan att ha pluggat det minsta så får vi se hur det går. Fick även PM om utställningen i helgen

BOAH!

Ska sko pållen typ snart, ifall jag ens kan fånga honom. SUCK.

BILD!

hej

Igår var det Valborg, vi gick till Stadt och skulle kolla på Tove styrke och kände oss väldigt gamla bland alla fjorisar/slampor/whatever som skrek och betedde sig som små duracellkaniner. Bland annat en liten tjej som air-humpade varenda kille som gick förbi, haha sjukt kul att kolla på. Lina gav mig förmodligen tinitus för resten av livet genom att skrika väldigt nära mitt öra, stackars mig, men för livet.
Vi smet efter den otroligt korta konserten till Mangos där det var lite mindre fjortis-flickor haha

Slocknade väl runt halv fyra, inte så värst farligt ändå faktiskt, fast Nikko var gnällig när jag kom hem, undrade väl varför jag övergett honom mitt i natten för, det är ju himla dumt.

Vaknade och trodde att utomjordingarna höll på att ta över världen, men det var bara första majtåget så jag kunde somna om. Och drömma väldigt hemska drömmar.

Den handlade lite om att jag skar av någonting från foten som blödde väldigt mycket, och sen var det en galen professor som ville döda mig. Hemskt. Och sen råkade jag köra in i typ hundra bilar, med pappas bil, fast han märkte inget. Jobbiga drömmar.