Plugga

Vill bara lägga in ett gnällinlägg, är så trött och har så mycket kvar att plugga. Måste vara klar tills på tisdag och har inte extremt mycket kvar men säkert en fem timmar effektiv tid. Så ja, vet ju vad jag gör imorgon kväll helt klart! 

Selfiephone


Har skaffat mig en gyllene selfiephone

Sep. 25, 2014

Sån stress över skolan så det finns inte. Är inte halvklar, är bara inse att det är svårt att läsa in så mycket på så kort tid samtidigt som man jobbar. Nu får jag sitta precis hela helgen men har ett optikerbesök och insläpp och utsläpp av hästarna att fixa. Dessutom ska jag träffa min eventuellt blivande hundvakt :(

Hjärnblödning när som helst känns det som, ska bli så skönt när jag är klar med skolan!

Agility

Igår var det agilityträning för Nikkos del igen, Vanja fick jag ju byta dag på av anledningar jag tänkt skriva ut sen..

I varje fall så blev vi denna gången uppdelade i två grupper, en var på plan och körde en bana och en grupp tränade på annat utanför planen. Nikko behövde inte vara i samma grupp som hunden som alltid smiter så det var skönt. Den smet dock fram till honom ändå en gång men denna gång blev det inget bråk.. Vu fick träna på att mäta hunden (asäckligt), gå slalom som gick asbra! Tillomed ännu bättre när jag gick fort, och att springa genom platta tunneln. Trodde inte han skulle göra det men tog fart och han sprang igenom som aldrig förr, asduktig.

Banan var lite värre, a-hindret var med och det är ju jätteläskigt! Men han gick över det men fick muta med korv för att han skulle ta tunnlarna. Han bara stannar upp och skäller... Fick köra banan 4 gånger och sista gången körde han faktiskt alla hinder utom a-hindret. Men är ju inte lätt när man är höjdrädd heller..




Så sjukt less

Släppte ut pållarna imorse så var där till 6.30, hade tänkt rida men fick verkligen inte sadeln att ligga bra. behöver göra nya hål i tiestrapen också.. Men hur jag än gjorde så lättade den baktill. Jag vet att den passar, provade ju ut den mindre än en vecka sedan och då låg den minsann inte sådär knasig!

Blev att jag gav upp och hästen fick gå ut igen, skönt tycker nog hon. Jag är mest irriterad...

Hyfsat söt var hon i alla fall när jag kom dit imorse, tycker nog det är najs att va inne om nätterna nu..




Sep. 22, 2014

& if you think i'm corny then it will not make me sorry it's your right to laugh at me.
and in turn that's my opportunity, to feel brave

Every morning i would see her getting off the bus the picture never drops it's like a multicolor snapshot, stuck in my brain it kept me sane for a couple of years as it drenched my fears of becoming like the others, who become unhappy mothers and father of unhappy kids. and why is that? couse they've forgotten how to play. Or maybe they're afraid to seem insane?



Sep. 20, 2014

Idag köpte jag en lyckobulle för att försöka få någon klarhet, och kanske lite stöd, i livet. Den hjälpte inte.




2 veckor

Om två veckor tar jag och flyttar till lägenhet igen. Ska bli både skönt och mindre skönt. Jag älskar verkligen att bo på landet så det ska bli sorgligt att flytta in till allt buller och störande skit i stan samtidigt som det ska bli brutalt skönt att slippa gå upp så rysligt tidigt. Ska ställa klockan på 6.15 idag, och då börjar jag 8 imorgon... Men man vill åka med marginal känner jag.
 
Pluggandet idag har gått segt dock, tanken var att jag skulle sitta från när jag kom hem men gick med hundarna och fixade lite annat först så det blev att jag kom igång till 18. Mina ögon har strulat deluxe dessutom så ibland är allting suddigt, idag var en sådan dag. När jag tar ur linserna känns det som sandpapper under ögonlocken. Får nog kosta på mig en tid hos optikern igen, måste ju kunna se något. Men när man ska växla mellan att kolla i boken och sedan på dataskärmen blir alltind bara suddigt och jag ser inget alls. Lägger därför ner för kvällen, packar ner linser och datorn och tar med mig till jobbet. Imorgon ska jag nämligen sova på jobbet har jag bestämt och eftersom jag sluta 16 känns det ovärt att åka hem. Kanske åker till stallet och hämtar mina jobbskor som glömdes kvar där, eller bara sitter och pluggar investeringskalkyler. Blir nog det sistnämnda. Kul!
 
Nåväl, bara en vecka kvar tills skolveckan och då måste allt vara klart, så bara att lägga i en högre växel och köra på så kan jag slappna av sen!

Sadelprovning

Så igår lastade vi in pållen i transporten och drog iväg, efter att åkt fel i typ hela katrineholm så kom vi dessutom fram till vår destination.

Ängli fick gå ut i en liten hage och utprovaren kom ut och bekantade sig med henne och kollade på henne. Sedan visste han i princip vad som passade. Fick gå in och jag fick sitta i lite olika. Som vanligt ville jag ha en mindre än vad min rumpa faktiskt får plats i men jag gillar att sitta fast i sadeln hehe. Stod mellan en begagand reiningsadel eller en ny pleasure. Satt dock bäst i pleasuresadeln. Så provade den på hästen och den satt som en smäck! Fantastiskt! Han testade även att lägga på min textan och sa att nej lägg den aldrig på denna häst igen! så ja..

Fick sedan rida lite i alla gångarter och han kikade och kom fram till att en 16.5" faktiskt räckte till mig, win! Sedan fika och köpa padd till och lite sånt. Ingår uppföljning inom ett år så det ska vi på! Jättekul verkligen att ha varit iväg och helt löjligt skönt att ha en sadel som tackolov inte är döful och som jag vet passar hästen. Nu hade jag väl velat ha mer bling kanske men nåväl ;)
Har ju inte tid att rida så mkt just nu men så snart skolan är klar för denna månaf så ska jag rida in den! Helt sjukt nöjd iaf!



Sep. 18, 2014

Påväg hem från stallet såg jag denna lilla krabat stå och klia sig inne i en kohage, så löjligt fin!




Tomt

Här ekar det löjligt tomt! Men det är inte så konstigt. Nu har jag i alla fall fått tillbaka min mobil så nu kanske det blir lite bättre. Har löjligt mycket att göra just nu då jag måste plugga ifatt allting så livet går på i ungeför 300 just nu. Imorgon ska vi hursom åka iväg och prova ut en ny sadel till Ängla, ska bli helt sjukt skönt att äntligen ha något vettigt att rida i. Inte för att jag har tid att rida ändå just nu, men till senare iaf.
 
Red faktiskt idag för att hon inte ska vara helt galen imorgon, hon var allt anant än galen. Så seg jag fick sitta och driva driva driva. Man orkar inte till att sluta av med. Det plus stressen gjorde att det inte alls var roligt att rida. usch.
 
Jaja nu ska här pluggas i en kvart till innan det blir sängen.

Helgen

Eftersom P varit här och ja, helgen har varit fullspäckad så har det inte riktigt funnits tid för datorn. Hursom. Igår var vi iväg till Norrköpings brukshundklubb för vår andra officiella start i rally. Kändes sopkasst, han var inte med mig, inte lika taggad som sist och ja. Han gjorde dock alla moment som kan bör men gick av plan med en kass känsla. Förväntade mig därför inget till prisutdelningen, har jag tur så blir jag godkänd liksom. Döm av min förvåning när de säger "vi börjar med den som vann, Jenny med den svenska lapphunden rai... något". Ja nu är han ju lapsk vallhund och vi tävlar för svenska laphundklubben men det var JAG! JAG vann! För första gången ever vinner jag något! 92 poäng fick vi, helt makalöst. Hade dessutom fått små stjärnor i protokollet vid 360 grader vänster och 270 vänster, "för det är så det ska se ut" hehe.
 
Idag var vi iväg igen, till Linköping. Skulle varit dubbla klasser men blev bara en klass, samma domare som igår dock. Han kändes superfin innan men det märktes att vi varit iväg igår, var spring rätt tidigt i banan och det taggar han till av men hann tyvärr tagga ner igen till slutet av banan där han satte sig dösnett på sitt framför, samma på sitt framför och backa och sista skylten som var sitt, stå. Där ställde han sig och sen satte sig igen. Skit! Nåväl, 63 poäng så inte godkända, men det tar vi nästa gång! Domaren kom fram efteråt och ville gratulera för hon tyckte att vi var så samspelta, jättekul verkligen att höra, och trots att jag inte tycker det ser bra ut så tycker andra att det gör det! Jag vill ju gärna ha ett lydnadsfotgående och snäva svängar men i rallyn behöver det inte vara perfekt, det kan räcka ändå! Ska försöka komma ihåg det till nästa gång och bara ha kul istället. Han har dock fått en ruskigt bra bakdelskontroll och gör så fantastiskt snäva vänstersvängar, där kan man snacka om arbete som lönat sig.
 
 

Sent

I know, I know, senaste tiden har det ekat tomt här.. Har jobbat mycket, hade överliggning torsdag-fredag och eftersom min telefon är på lagning så kan jag inte skriva från den och ja, tid för datorn har helt enkelt inte funnits. Inte för hästen heller tyvärr. Var ute en sväng i fredagskväll, fick sällskap av en tjej i stallet och tog en lite lugnare runda för henne som liväl innefattar mycket trav hehe. Denna vecka ska jag försöka maximera så mycket det går, jobbar morgonturer och sover på jobbet så vi får se hur det går. Annars blir det väl en del vila denna vecka med, tur de går ute fortfarande. Bör nog försöka hitta nån mer medryttare tills jag är klar i skolan dock, tyvärr... Går liksom mycket bättre när jag kan rida mycket... Det är livet dock...
 
Nu ska jag sätta mig och gå igenom exakt vad som ska va inpluggat till träffen vecka 40 och sedan sätta vrålfart!
 
 

Unsdag

Igår var väl lite bättre än dagen innan. Ringde och bokade tid för sadelprovning, åker iväg den 19e så det blir härligt! Fick däremot inte ledigt helgen så det blir tyvärr ingen tävling, men vi kommer åtminstone ha en sadel till nästa gång. Sedan blev det ett snabbt pass med hundarna, Nikko gick sådär om jag ska vara ärlig, känns inte superbra inför helgens tävlingar direkt.. Vanja var som en duracellkanin som vanligt, jag har helt klart en träningsvillig hund och en som är... sådär träningsvillig.
 
Skulle åkt till stallet idag men stannade hemma för att plugga, går sådär för huvudvärken har inte försvunnit än. Är så trött på det och så trött att hamna mer och mer efter.. Måste ta tag i detta. Men det är ju inte motiverande direkt...
 
Nåväl nu ska jag snart iväg till jobbet, imorgon ska vanja vaccineras, det kan bli spännande.. Mer händer inte här!

We've always done it this way

Hittade denna bilden när jag slöscrollade genom flödet på facebook, så klockren så var tvungen at kidnappa den (har tyvärr ingen bildkälla).
 
Den beskriver ungefär den hopplöshet jag känt de senaste dagarna. Hopplösheten att inte kunna ändra folks åsikter helt enkelt. Det har eskalerat till den grad att jag allvarligt funderar på att stänga ner facebook under en tid, för jag orkar helt enkelt inte längre.
Just nu är det främst politik som är överallt på facebook, ena sidan mot den andra. Det skickas och delas bilder där folk uppmanar andra att inte ta emot flyktingar för de stjäl våra pengar, de stjäl våra jobb. Dessutom en fantastiskt felaktig bild jag sett väldigt många gånger med alla bidrag en invandrare påstås få, att denna bild inte alls stämmer och att invandrarna inte får hälften av vad som anges på denna bild verkar ingen reflektera över, källkritik finns inte, dela på bara.
 
Jag väljer att inte lägga mig i, jag anser inte att vissa människor är mindre värda än andra för att de kommer någon annanstans ifrån och jag är livrädd för nazism och allting vad det innebär. Framförallt är jag rädd för hur trångsynta människor kan vara och att de inte förstår konsekvenserna av deras eget handlande. Jag har fått höra flera gånger nu att: "du är inte uppvuxen i ett ghetto, så du kan inte förstå..." Varsågod, kalla mig hur trångsynt och dum ni vill men snälla, gör inget dumt.
 
Jag är trött på att argumentera med människor som vägrar inse hur fel de har, att valet de gör nu kan innebära att de i framtiden inte får göra något val alls, inte vara med och styra alls hur deras liv ska se ut. Hur skulle det vara? Det finns människor som kommer tycka att jag är dum, det finns de som kommer tycka att jag har fel, jag hoppas att ni så småningom kommer till sans.
 
Ja, det finns inget jag kan göra för att ändra andra människors uppfattning, det har jag insett. Det går inte att diskutera med människor som bestämt sig för att deras sätt är det bästa, hur mycket man än vill att de ska förstå att det finns fler synvinklar. Hur mycket man än argumenterar och försöker få dem att förstå, försöker banka in informationen så går det inte. Även om jag lägger fram solklar fakta så godkänns den inte. Jag orkar helt enkelt inte argumentera mer med människor som är mina nära vänner och som väljer att stödja något som jag känner en sån avsky emot. Därför tänker jag stänga ner tills jag känner mig redo att ta tag i det igen, tills jag känner mig redo att bemöta detta hat som florerar.
 
 

Idag

Förbereder mig mentalt inför en arbetsdag, börjar 13 och slutar 22, rätt okej ändå. I alla fall så känner jag redan av ryggen, gör helt sjukt ont efter en veckas tågåkande, vill inte vet hur det kommer att bli sen... Längtar så mycket tills jag kan flytta till lägenheten och börja gå på gym regelbundet, men det får vänta. Först är det panik över plugget.
Bra dock är att det verkar lösa sig med sadel! Får ta på avbetalning och evenuellt även byta in den gamla, sweet! :D
 
Min mobil är även den inlämnad på service då den strulade som tusan, så ja. Det blir lite sådär just nu.

Meltdown

Idag har inte varit något vidare.. Var med till kliniken, red ett kort pass efteråt. Hästen skötte sig fenomenalt som vanligt, gick i en bra form och flöt på, jätteskönt att det börjar klicka med allting. Red även lite i halsring, eller ja, satte tyglarna rung halsen. Hon gick görfint där med så inget att klaga på. Sadeln däremot... Jag sätter inte min rumpa i den bomlösa igen. Inte för att den är dålig eller så men jag är så himla trött på den! Får ingen stabilitet och bara flänger omkring... Nu blir det engelskt så ska jag sälja skiten. Behöver dock ha en sadel till tävlingen, åh...
 
Sedan fortsatte min otur, kollade lite tv och somnade, sov lite mer i sängen för att mildra huvudvärken och sedan gick jag promenad och lagade mat. Kunde inte förmå mig själv att åka in till veterinären för att vaccinera så det får bli på torsdag. Satte mig med plugget och insåg att tills v.40 måste jag ha gjort ALLTING från vårterminen, vilket inte finns en chans att jag hinner om jag inte sitter hela dagarna, vilket är svårt när man ska jobba också. Jag gör väl mitt bästa och längtar tills denna termin är över. hehe. I alla fall så har jag en smärre härdsmälta och allting känns bara hopplöst just nu. Hoppas att det lättar tills imorgon :(

Sep. 07, 2014

Nu var det jobbigaste passet på länge snart över. Fick alldles för lite sömn inatt som gjorde att ett 11-timmarspass blev en pain in the ass. Speciellt såhär sent, hehe. Nu är det bara en passresa och en taxiresa kvar, och bilen hem ja. Ska bli så skönt att flytta och slippa pendla...

Imorgon ska jag åka och lämna in min mobil, den tramsar sig som tusan så nu får den faktiskt ta och åka till sjukhuset. Sedan ska jag till pållen. Myspys. Träna hundar borde jag hinna med en liten stund också. Tramsinlägg hehe.




Sep. 06, 2014

La spår åt hundarns igår, ett till Vanja med bloduppehåll på 10 meter och typ 100m långt. Nikko fick ett med två vinklar, två bloduppehåll och 200m, för att starta lugnt liksom.

Jag gick med Vanja först för jag har så lätt att bli besviken när det går dåligt så då blir jag ju nöjd med Nikko sist tänkte jag. Vanja gick som en klocka, entusiasm och power genom hela spåret. Nikko däremot var inte alls på hugget. Slöade genom spåret och tappade bort hela tiden.

Blir att gå tillbaka 100 steg med Nikko och börja om, korta och lätta. Vanja ska jag däremot utöka, kanske kan bli en viltchampion av den en dag... Bara hon slutar vara så rädd.. :(



Sep. 05, 2014

Uteritt indeed igår, hakade på travaren i stallet när de skulle intervallträna och jisses vad det gick! Värmde upp i en trav som är snabb för ängla, så den snabba traven ska vi inte ens prata om haha! Hon fick till en riktig travartrav en gång, det var mysigt. Som att flyga fram ungefär... Men mest körde vi galopp. Sliter minst på hästen med galopp också.

Idag och imorgon har medryttare änglis, skulle egentligen ridit lektion på söndag men blir så körigt. Tror det blir en uteritt då också.