Eurohorse och vet besök.

Igår var det Eurohorse hela dagen, verkligen. Åkte sju och kom hem typ tio. Fixade montern och sedan drev jag mest runt en del på mässan. Lyckades köpa på mig två fyr-pack lindor, en repgrimma samt arbetsrep, ett asfult regntäcke (men kostade bara 250) benskydd samt ett asfint turkost schabrak, det också dyrt såklart men ändå! Kollade lite på morgondagens vinnare och några shower. Sedan for vi hem och jag gick och lade mig direkt vilket behövdes.

Idag var jag med Elin till veterinären när hon skulle ge Pärla vaccination och kolla hälta. Var lite sådär lätt obehgligt att vara där och se Pärla i samma box som Krabat stod sista gången jag såg honom ;(


Like a thorn in my side the size of a Cadillac

Jag skulle egentligen varit superseriös och ridit Ella superbra i ridhuset idag men det gick inte så bra. Gick upp vid 05.30 o kom hem vid 12, gick en sväng med Nikko och slocknade en liten stund, sedan pluggeliplugg, förutom promenaden med hunden då. Det är såntdär taskigt väder i Skara idag när det blåser och regnar så man tror man ska blåsa bort så Nikko gick med öronen bakåt hela vägen och hatade mig hehe

Plugget har dessutom gått trögt och jag är jättestressad för det, hoppas jag klarar tentan.. I helgen blir det ju flytt och sådär, och mitt bredband lär inte hänga med i första taget som det ser ut. Jaja.

Imorgon är det Eurohorse och kanske eventuellt lite koll på tävlingarna, ska ju driva runt där hela dagen så lite tid lär jag ju ha över =)


Blöt hund

Jag skulle egentligen bara upp en snabbis till stallet idag för att titta till Ella och kanske gå en promenad, jobba lite med bommar på ridanan, eller nå sånt. Istället så klädde jag på henne allting och red en sväng! Tog det verkligen jättelugnt och försökte att bara slappna av jämt. Hon var jätteduktig! Stannade en gång men då bara smackade jag så fortsatte hon gå, sedan stannade hon på stället vi vände igår och tyckte att det räckte där, så då fick jag gå av och leda förbi henne. Satte dock upp och red hem igen. Väl hemma släppte jag henne i en av småhagarna för att hon skulle få äta lite gräs, hon tyckte det var skitkul och sprang runt som en liten idiot innan hon ställde sig o käkade



När jag kom hem var Nikko genomlerig så släpade in honom i duschen och spolade av honom, nu luktar det blöt hund i hela lägenheten höhö

det är vår.

Eller ja, det planeras in mer snö snart men än så länge lever jag på hoppet att det är vår. Det gör Nikko med, han rullar sig i varje snöhög han kan hitta och fäller som en liten gris! Ja, Nala fäller också men inte alls i den utsträckningen, Nikk har ju typ 2 kg päls att tappa, eller nått! Tur att han bara gör det under en begränsad tidsperiod för jag blir galen när man går och lägger sig och får massa hår i munnen av att han legat i sängen innan, bara man andas får man hår i munnen... När vi flyttar ska vi bada, indeed vi ska.

,


Fin dag

idag har varit en såndär fin dag då man har haft hundra saker att göra. Till att börja med gick jag upp svintidigt för att lämna katten hos veterinären för en grundgenomgång. Gick hem och slocknade i sängen någon timme innan det var dags för nästa uppdrag som var skolan i några timmar Gick hem och gick en sväng med hunden innan jag hämtade katten. Katrerad, tatuerad och vaccinerad, ska tillbaka om 10 dagar för att plocka bort stygnen och om tre veckor för att vaccinera igen. Nala var sig själv när hon kom hem ändå, smällde till Nikko på nosen när han blev för jobbig och knatade runt som värsta divan haha så hon är som vanligt. Sedan for jag och Elin med Lina som började på ridskolan idag, hon var jätteduktig! Och jag själv blev jättesugen på att rida lektion så kanske tar någon lektion någon gång framöver tehe (A) Sedan tog jag en promenad med Nikko och tänkte på vilken tur jag har som har alla mina fina djur.

Min hund som jag tycker äckligt mycket om och som tycker äckligt mycket om mig med, som ligger bredvid mig i soffan och snarkar, som kanske skäller lite väl mycket ibland men som alltid är så genomsnäll. Min söta katt som den tuffaste katten som finns och som faktiskt är den av mina djur som har bäst psyke. Hade det gått hade jag avlat på henne men det känns som att bondkattaveln redan är så okontrollerad och hon är ju blandras så NEH. Sen har jag min pålle (som kanske blir min sen) som kanske är en cepehäst egentligen men som har potentialen att bli riktigt vacker, och som alla hatar för att hon är travare men som jag älskar just därför.

De är fina, min lilla familj <2+1

Bild

Jag hade lite tråkigt idag i typ 15 min medan jag väntade på att få hämta Nala, så jag köttade en gurka!


Kär i en gamer

"Inget personligt men du är en n00b att du är snygg o så spelar ingen roll för jag har redan en tjej hon är ett troll hon är level 80 nu och vad är du? .. LOL "


dagen

Började i halv panik då jag drömde en mardröm om en väldigt stor och väldigt läskig ekorre som försökte mörda mig :( Men jag lyckades ändå somna om och dra mig upp till stallet för att rida med Louise, longerade Ella en stund innan och hon skötte sig fint, tyckte nog att det var skönt att springa av sig lite. Tills hon tröttnade alltså och ställde sig och sparkade, men då började vi träna på annat istället, har lärt mig att det inte är någon idé att bråka med henne, det blir bara värre då. Sedan klädde jag på henne (hon hade BTW hennes oerhört snygga TURKOSA lindor! asfräna!) och vi red ut en sväng, Arizona fick gå först fast det gillade hon inte alltid och betedde sig lite som Ella och stannade och backade och höll på, Ella fick gå först en gång och stannade bara en gång men gick framåt bara jag backade så det löste sig ganska fint. Vi red dock inte så långt för det var isgata och har inte mycket till brodd.

Imorgon får vi se vad som händer, kanske drar vi oss en sväng till ridhuset? Hennes sko satt dock lite löst och hon hade tappat en söm så får se hur länge den sitter kvar, dumma häst.

Ringde dessutom Jenny och det är nu helt klart att Ella blir kvar hos mig, om vi trivs och så kanske jag till och med tar över henne tills efter sommaren, men då ska jag ha sommarjobb!


Confused

Var ju och provred nordisen igår, han var stor och tung och fruktansvärt seg. Jag fick honom knappt ens i trav.. Annars var han väl snäll och väldigt fin men som sagt, jag har ju blviit van vid hästar som är lite mer.. Lätta att påverka typ. och lite (läs mycket) mer framåt. Dessutom var det problem med att ha honom på vanligt bete då han blev för fet då, och jag måste lämna tillbaka honom sen..

Idag rider Linnea Ella men imorgon ska jag ta mig bort till Uddetorp och känna på henne ordentligt, försöka ta galopp och verkligen känna hur jag tycker hon är. Jag måste bestämma mig tills imorgon kväll.

Jobba beslut.

Linnea smsade ikväll o sa att hon funderade på att ta Ella istället, då började jag fundera på det hela lite mer ingående, eller det har jag ju gjort hela tiden, men ännu mer. I alla fall så kom jag fram till att jag skulle tycka det var lite jobbigt ifall hon hade Ella, och att jag hade en annan häst. För trust me, även att det är en nordis så skulle jag känna mig bitter eftersom jag egentligen vill ha en travare.
Men så tänkte jag såhär att:
1. De andra hästarna jag ska kolla på har även dem svagheter, den imorgon är jättefin men är inte heller helt hundra med trafik, och tydligen ganska stark men jag ska ändå provrida den imorgon. nordisen nere i Borås hade typ aldrig ens träffat på lastbilar och var dessutom inte något större fan av att gå på banan, och det vill ju jag en 2 dagar i veckan i alla fall..
2. Jag går ju trots allt etologi, jag borde ju kunna träna bort det?
3. Jag har ett skitbra kontrakt med ägaren, hon betalar försäkring, skoning samt halva veterinär kostnaderna.

Ett stort fett minus dock till att jag just kom på att det benet som hon har problem med även var svullet när jag var och provred.. Tänk om det är något fel på det?

Ja imorgon ska jag i alla fall och kolla på en nordis och provrida den, uppe i karlstad. Får hoppas att det blir bra och att jag kan komma fram till ett beslut snart.

Återlämning

Japp, då är det helt klart att Ella kommer åka hem igen. Det känns lite halvt ovärt måste jag påstå, har ju ändå jobbat med henne rätt intensivt.. Men funkar det inte så gör det ju inte det eller hur? Så hon ska hem runt den 26e, ska få låna ett släp och sen hoppas jag att min bror kan tänka sig att köra, och att bilen kan dra det men hon är ju rätt stor bjässen... Ja det känns lite sorgligt men samtidigt så kan jag inte ha en häst som jag är rädd för att rida (och när jag sa det så sa hon "jaha, hon har lyckats med dig också.."). Men om jag aldrig ska kunna rida/leda henne på en väg med rädsla för att en bil ska komma och skrämma henne.. Alltså det blir sjukt handikappande och jag vill inte behöva vara handikappad.

Så nu letar jag efter en ny häst lite smått panikartat, jag hoppas att jag hittar en snart, en som jag verkligen passar med. Ska dessutom provrida en på fredag men hon lägger ut många annonser hela tiden så vet inte om hon är så värst jätteimpad av mig..

Nu ska jag laga mat och sedan ta tag i statistiken som jag skjutit upp länge nu, det är jättejobbigt att skjuta upp saker har jag märkt att jag tycker.. Det är jättejobbigt att plugga i detta tempo med när man har huvudvärk som riskerar att stränga hela huvudet.

iphowne memories pt 6


Halter häst

På mantorpkliniken

Lättnaden

Mor och dåsig häst


Det var sista delen :)

iphowne memories pt 5


Krabaten <3

Dracula

Mer Krabaten

Hund i hus

Inte alls ätit ur kattlådan nej

Att lämna, eller att inte lämna?

Ja det är den stora frågan just nu, att lämna tillbaka pållen eller att inte göra det? Grejjen är nog mest att jag inte vill lbi hästlös för det skulle bli jättetråkigt, absolut inte i sommar för det är ju då det är som roligast att ha häst. Fast jag vet ju fortfarande inte om jag kommer få jobb eller inte. Nu tror jag att jag lycas spara ihop så mycket pengar som jag behöver så det kommer nog vara lugnt, och att ha en häst på sommaren är ju ganska billigt (om man jämför med i övrigt). Men det är just det med Ella, det största problemet nu är inte att hon vill sticka, eller backar, just nu är jag mest upprörd över att hon kastar sig ut framför bilar, det är jobbigt och livsfarligt.

Men frågan är om jag ska lämna tillbaka henne, just nu känner jag bara JA TACK men då vill jag ju ha en annan häst, och allvarligt talat, att hitta en annan häst kan vara rätt jobbigt...

iphowne memories pt 4


Snygga Krabat <3

Köldskador

Efter höftröntgen

Under höftröntgen

ridhustajm

Idag gick jag till ridhuset tillsammans med Lina som var med och tog lite kort :)  Vi stötte på två klasskompisar på vägen som också skulle dit så, samt att det kom två till när vi var där, så totalt var vi fem stycken i ridhuset och Ella var supernervös och tyckte det var ganska rejält jobbigt. Hon var duktig i alla fall även om hon aldrig riktigt slappnade av och var svårjobbad.

På vägen hem backade hon ut framför en lastbil, andra gången på en vecka som hon varit nära att bli mos, jag blir nervös. Är inte som att jag kan gå någon annanstans heller för det är ju bilar överallt...



iphowne memories pt 3


Tjock mops

Frusen Nikko

Gielas

Nala bebis

Första lägenheten

Nikko <3

Nikko var rastlös ikväll så nu har vi lekt kurragömma med en av hans nallar i en halvtimme haha
Så kollade jag i gamla hårddisken och hittade en fin bild :)


iphowne memories pt 2


<3

Hund

Mitt studentrum i Skara :)

Nikko & Akka 2010