blubb

Red på ridbanan idag, gick sådär. Ängla har typ slitit ner sina skor helt och de hade blivit med föl precis i  hagen intill så det var mycket mer intressant än att lyssna på mig. Så kom hon som äger banan och frågade om jag verkligen bett om lov att få vara där för det var så himla många som kom och red där utan att be om lov... Men jag gjorde ju faktiskt det förra året haha
På vägen hem attackerade hennes hund Nikko igen, så nu är de väl jämnt tycker jag.



Kolla så snygg och väldigt.. engelsk hon var!

Har varit hemma i östergötland och jobbat lite, därav bloggdöden, den kommer nog igång snart igen men nu ska jag sova lite och tagga inför de hektiska sista veckorna i skolan

snömonster



Min söta lilla monsterhund <3

fort





koppelhest



Inte alla som går med hästen i koppel sådär jätteofta?

hur man får sin hund att sluta skälla



Många har säkert skälliga hundar, inte minst jag. Många människor undrar ju såklart hur man får hunden att sluta skälla! Mitt enklaste tips; knyt igen munnen på den!

;)


Eller inte...

träns



Detta tränset skulle Louise slänga eftersom käkremmen gått av, dock var det någon som räddat det och hängt upp det så jag snodde det höhö (med Louise tillåtelse faktiskt!). Jag skar till där käkremmen vart och det såg med ens snyggare ut, ska bara fixa så pannbandet inte flänger runt så kommer det inte synas sen och så kommer det bli ett såntdär fint träns utan käkrem, sånna gillar jag. Borde finnas fler sånna. Käkremmar användes i gamla dagar på militärhästarna, när hästarna blev trötta satt gubbarna av och drog fram hästarna, då behövde de en rem som gjorde att tränset inte flög av. Fyller absolut ingen funktion på dagens träns!  (om man inte drar fram sin häst då ;) )

praktiskt

Är inte hästen oerhört vacker?



Känner bara att jag måste slå ett litet slag för westernhästarna (och de väluppfostrade andra hästarna med såklart!) För ett tag sedan (inte när bilden togs) så var Lina och och ute och red när vi kom till ett dike. Kolan stannade och vägrade gå över, jag satt av och ledda Ängla över som hoppade väldigt snällt. Sedan började Kolan att konstra och gick inte att få över, jag skulle gå bort och hjälpa till men visste inte vart jag skulle göra av min häst, så lade ner tygeln på marken och gick därifrån. Hon stannade kvar och rörde inte en min. Vi höll på ganska länge med att få över Kolan och vid ett tillfälle blev hon irriterad på mig, böjde sig ner och plockade upp tygeln och spottade ut den igen medan hon tittade ilsket på mig.

Någon minut senare kom det en kvinna på ett varmblod som försökte hjälpa till även hon med att få över Kolan som fortfarande vägrade, hon frågade om min häst stod kvar om hon red förbi och jag svarade att ja det gör hon nog, vilket hon också gjorde haha.

Dagen då bilden togs var vi ute och utforskade nya vägar, hade precis ridit nerför en ganska brant sluttning och skulle vandra uppför den igen :)

hemåt



Min hund vet minsann hur man chillar på bästa sätt!

Befinner mig (förhoppningsvis, tidsinställt inlägg) hemma i Östergötland nu, ska nämnligen utbilda mig i en vecka för i sommar ska jag vikariera på Östgötapendeln! Det ni! Dessutom ska Nikko iväg på utsällning (jag följer med honom som coach) på lördag, jag hoppas det går bra. Vet att han har typ ett halvkilo för mycket men hoppas de inte är alltför hårda mot honom :)