Veterinär

Lång arbetsdag idag, ännu längre väntar imorgon och på torsdag blir det att mjölka lite kor. Därför ligger det mesta på lite paus just nu, sjukt tråkigt eftersom det är brutalt fint väder och så.. Imorgon ska jag i alla fall förbi stallet och klappa på min påni. 

Har helt glömt bort att berätta hur det gick hos veterinären i tisdags, De försökte spola tårkanalen vilket inte gick, så vi får åka till en ögonspecialist istället. Jag fick stronghold att behandla då de misstänkte att hon kunde ha rävskabb, tycker dock inte att det blivit något bättre alls med klådan :( Sist fick jag även clomicalm utskrivet som ska vara ett antidepressivt för hund, ska testa att ge det och se om det hjälper, hittills har det inte gett någon effekt alls i alla fall. 

Hur som så var Vanja extremt duktig när veterinären skulle in med en spruta i tårkanalen, satt helt stilla. Tror dock mer att det beror på att hon låste sig än att hon faktiskt tyckte att det kändes okej. 


Resultatet då

Jag glömde ju helt av att skriva hur det gick på tävlingen sen! Första klassen fick vi 85 poäng, helt godkänt ändå kan jag tycka. Han kändes dock finare än vad poängen visade på, jag tyckte väl kanske till exempel att han var mer med mig i spiralen än vad domaren tyckte han var.. Fick minus på att han var ur position där när jag tyckte han följde mig fint, även att hans fotgående lämnar utrymme för förbättring. Sedan var det ett låååångt uppehåll för var inte dags för nästa bana förrän vid 14. 

Gick en liten promenad och satt sedan i bilen då det blåste och regnade, tänkte han skulle slappna av där men det gjorde han bara typ tio minuter så han (och jag) var helt våldsamt trötta tills andra klassen. Han satt kvar vid ungefär varenda skylt och bara tittade på mig, med huvet på sned som om han sa, "matte kan vi inte bara sitta kvar här?" I alla fall så kom vi runt och fick 70 poäng, vilket är precis godkänt. Men den förtjänade vi däremot inte haha. Kan till viss del hålla med om att det är lite för lätt att bli godkänd i rally då det verkligen var en kass runda men ändå godkänd. 


Hursomhelst,  eftersom jag är som jag är, och den kassa rundan var den som var sist så är det tyvärr den känslan jag minns. Men nu laddar vi om för 10/5 ska vi köra en gång till. Jag är i alla fall helt löjligt glad att vi nu har fyra godkända resultat och en titel!

RLD N Raiddokas Nilo


Forserum

Igår gick verkligen i 110, fast jag slöade alldeles för länge på morgonen hehe. Var i stan och hämtade min nya mobil, så våldsamt cool verkligen, helt sjukt nöjd att jag lämnade tillbaka s5an och bytte till denna, ska man ändå lägga 5 tusen kan man lika gärna lägga 7 och bli nöjd. 

Nå sitter på rallytävling, har ju inte tränat något alls typ så försöker att inte ha några förväntningar alls.  Men det är svårt... hehe. Är helt våldsamt nervös men första rundan är gjord och väl är väl det för den såg svårast ut. Han var lite långt bort och jag tappade honom i slutet, men han var jätteduktig! Känns rätt trött nu och nästa start är inte förrän efter 14.15. Det skulle varit sol och 13 grader idag, istället duggregnar det och är typ 6 grader hehe. Blir nog att krypa in i bilen och kolla film på surfplattan sen när vi väntar hehe. 


Min Heffaklump

Red på banan i förrgår, har ju inte ridit alls på jättelänge och när vi väl kom igång så red jag mest ut. Nå nu har jag börjat tycka det är lite tråkigt att rida ut igen, säkert mest för det går så fantastiskt bra när vi faktiskt tränar. Alltså första passet på banan ska vi inte ens prata om, så sjukt fin. I förrgår tränade vi mycket på att svänga bara genom vikten och lägga tygeln mot halsen. Gick väl bra men i trav och galopp funkar det inte ännu. I galoppen fick jag dessutom ta av sporrarna då hon blev väldigt stressad av dem. Vågar trycka i lite mer då också så behövdes.

Kul att äntligen se fram emot nästa pass man får rida bara för att det går så fantastiskt bra!


Ny vecka, nya möjligheter. typ.

Jaha, ny vecka alltså. Jobbar morgon  måndag-torsdag, gamla lägenheten ska städas och i helgen ska Nikko tävlas. Fab. Dubbla klasser, nervöst. Har typ inte tränat på hela vintern så blir lite intensivträning denna vecka helt enkelt. Ska försöka ta oss bort till klubben någon dag där det är massa lukter och se om han kan behärska sig där.

Imorgon är det dessutom dags för Vanjas veterinärbesök, det om något är jag nervös inför :(

forserum

Hela gårdagen gick i ett verkligen, jobba, åka till veterinären med gammelhunden och byta däck på bilen. Var så trött och omotiverad när jag väl kom till stallet så blev ingen ridning. Synd för det var enda dagen denna vecka som jag kunde rida hehe. Gör inte jättemycket för det blir ingen tävling den 25e heller. Hade glömt (visste ej) att ryttar licensen går ut i januari varje år, trodde det var ett år efter jag skaffade det. Nåväl ute i sista minut som alltid och känns sådär att åka iväg bara för en e-klass så jag struntar i det. Blev lite bitter och tänkte att då hade jag ju kunnat åka till Forserum och tävlat hunden varpå jag kollar sbktavling och anmälan är inte stängd! Så nu blir det dubbla klasser med hunden istället. Yay! 

Ikväll ska jag lämna hundarna, färga håret och packa inför imorgon, fullt ös medvetslös typ. 
Ska bli våldsamt kul!

Finally!

Nu har jag äntligen en telefon som det går att skriva på igen. Sjukt skönt. 

Så mycket har hänt som jag inte uppdaterat om, vi har flyttat och  har därför inget internet men det gör inget för jag har Vanja hos mig nu och det FUNGERAR! hon är inte jätteglad men hon accepterar det och det är SÅ skönt. Viftade tillkommer på svansen idag när vi var ute. Dock såg de att hon har en cysta i ögat så nästa  vecka ska vi in och ta prover för  att se om den är godartad.. hoppas verkligen det.

I helgen ska vi tillbaka  till Skara och gå på sittning, hur kul som helst!

<3