Apr. 29, 2014

Finns inte ord för att beskriva hur mycket mina hundar betyder för mig, och att få hem ett papper som verkligen säger att Vanja tillhör mig och bara mig... ja det är underbart <3 Gumman ska aldrig behöva flytta, vi ska slåss mot hennes rädslor och försöka hitta en lämplig väg. Det löser sig. Underbara hund som bara är min min min!




Apr. 29, 2014

Sitter och väntar på traktorn för att få välta lite, så trött så somnar typ stående. Förstår inte riktigt problemet.

Igår bestämde jag att hästen får flyttas, hur sorgligt och jobbigt det än känns. Det är ett ytterst egoistiskt beslut och det är enbart för att jag själv inte riktigt hinner med så som jag skulle vilja. Hon får flytta tillbaka till Torkelsbo och gå på lösdriften där i höst, känms toppen! Alla fina människor och alla fina körvägar... Ja, jag har faktiskt mailat på en rockard i detta nu! Ska ta tag i det nu när jag har vägar att köra på. Visst det blir en bit att åka men jag tror ändå det blir bra att slippa kravet och pressen.

Igår var vi hursom ute på en megamysig tur tillsammans med en annan inackordering. Skrittade mest men travade lite och testade någon galopp, ängla har lagt av sig enormt så det blir nog ingen tävling den 10e som planerat. Flyttar nog veckan efter och jobbar upp kondisen och musklerna till nästa gång. Ingen mening att stressa om det ändå inte blir bra.

Nu kommer visst traktorn, välta nästa!

/gråter

Nej men allvarligt, vissa människor kan vara så fina, så underbara och med några få ord pigga upp totalt trots att man har en dålig dag. Det är inte på något sätt klart men jag hoppas för min egen egoistiska skull att det går vägen. Det är så svårt att förklara och jag vill verkligen skriva ner alla ord och alla tankar men det tar emot, det känns jobbigt och svårt. Jag måste konfrontera och jag har försökt men helt utan resultat. Är så trött på det nu, och små detaljer som gör mig ännu mer trött. Även att jag vet att allting ordnar sig till det bästa tillslut, det gör det nästan jämt.
Ja, jag hoppas och tror att om ett tag så kommer motivationen tillbaka. Det är jag helt övertygad om.

Nu är jag snart klar med mitt långa pass och ska åka taxi hem, så skön. Längtar svårt efter min säng just nu. Får dock bara dejta den några timmar innan det är dags för praktik igen. Imorgon kväll lär bli tuff också men jag tar en dag i taget.

Är så sjukt glad och tacksam för alla som stöttar mig, rent generellt alltså. P gav mig den finaste presenten ever, döfräsig verkligen ska fixa bild imorgon. Han kommer alltid med massa saker och ställer upp när jag är ledsen. Allra mest glad är jag för mina vänner som är så sjukt långt bort men ändå alltid finns där för mig, det är äkta vänskap det. ♡

Söndag,söndag.

Idag är det söndag, en sån fantastisk söndag. Igår blev det lego movie, fab film alltså, skitkul. Var typ vi och barnen, men mysigt det! Sedan lite shopping och sedan en sväng till stallet och promenad med heppan. Hundarna och P var också med såklart. 3 km kom vi runt på 50 min haha, kanske behöver jobba upp farten lite. Men det var mysigt,



Apr. 26, 2014

Var ute och red igår faktiskt, red innan jag mockade så att där skulle finnas lite energi kvar. Bara skrittade ut en sväng och satt och funderade, fick brutal ångest när vi kom tillbaka också så nej, det är nog dags att göra något åt den. Var mysigt att rida ut på pigg häst hursom. Idag får vi se om jag kan lura med min bf och gå en promenad med häst och hundar, det vore nog ganska mysigt tror jag och då får hundarna lite välbehövlig motion.
Jaja, är så sjukt less på skiten nu så finns inte, förhoppningsvis orkar jag ta tag i det idag.

För övrigt denna vecka har jag haft praktik 8-18, jobbat efter och före och ja, mer praktik. Gött.







Apr. 24, 2014

Har så mycket tankar som virvlar omkring i huvudet nu. Vill inte gå in på detaljer men fick i tisdags reda på en grej som gjorde mig upprörd, själva grejen är nog inget att bli upprörd över egentligen. Bara avsaknad av hyfs men kan liksom inte tvinga någon att umgås med mig så det är saksamma. Men då jag blev upprörd över detta försökte jag gräva i mina känslor och kom väl fram till att nej, jag trivs inte. Tror det har mycket att göra med min avsaknad av energi och lust att göra vissa saker. Kan ändå inte riktigt sätta fingret på vad det är så är svårt att ta något beslut kring det hela men något måste bli gjort. Kan inte tvinga folk att gilla mig som sagt men en ärlig konversation har aldrig skadat någon, inte heller att informera om saker och ting. Ja, kan inte skaka känslan av att allt jag gör är fel, någon övervakar jämt och att jag inte gör vad jag ska ordenrligt.

Idag var jag dessutom på röntgen, om 5 dagar får jag svar.

I Göteborg

Sitter hemma hos P och har precis skrivit klart mestadelen av mitt hemprov, är lite knepigt när man inte vet riktigt hur mycket man bör skriva på frågorna, jag är van vid att man ska skriva en halv novell men det finns liksom inte så mycket att skriva..
Idag blir en lugn dag, ska med Lina sen och kolla när hon rider lektion, det kan vara spännande! Imorgon ska vi tydligen iväg och äta middag. Söndag köpa höns och måndag hem igen och förbereda sig för en vecka på praktik. Ska även sparka igång hästen nästa vecka eftersom jag kanske eventuellt ska vara med på tävling den 10e maj, funderar på någon galoppklass då ifall jag är modig. Jag har inte mycket mer att säga. Haha.

Apr. 15, 2014

Najs dag trots att mitt huvud gjorde så ont när jag vaknade att jag ville spy. Åkte likväl till praktiken som bestod av att mocka skit och ännu mer skit. Skicka kor till slakt (däribland sepejuvret) och mocka met skit. Sedan fick jag välta! Helt själv! Så sanslöst kul med lite eget ansvar och bra gick det med. Sedan stora traktorn och åka runt och harva lite överallt. Kul! Sedan mjölkning i vanlig ordning och sedan hem och komma på hur fruktansvärt ont huvudet gör.

Imorgon ska jag tillbaka till ögonläkaren och kolla om det blivit något bättre. Jag ser ju, men jag tycker ju inte att jag ser sådär jättebra om jag inte råstirrar typ. Så ja, sedan ska jag ut till skolan och försöka köra lite traktor där. Det är ju väldigt välbehövligt för mig att lära mig så det är väl mest därför jag pinar mig. Ska till Pierre i helgen och han har hursom lovat en lugn helg så det känns skönt.
Nu ska jag duscha, äta och bara ligga i sängen innan jag måste sova.



Utkast: Apr. 14, 2014

Vaknade och typ yay, ingen huvudvärk idag! Fem minuter senare kom den... Var nog ett bra val att stanna hemma trots allt. Tänkte att jag kunde börja på hemtentan som ska in i slutet av veckan men då det är svårt att typ titta på datorn så känns det lite jobbigt. Ikväll ska jag även börja ragga ny praktikplats, kanske blir svårt jag vet inte. Är ute i dålig tid igen känner jag men skulle börjat i torsdags men då hände ju lite annat. Nå, ikväll känner jag att bönderna kanske är hemma så då kör vi! Skulle velat rida en tur på min springare också men det får nog vänta ytterligare en dag. På fredag har Hanna henne så då måste jag gasat igång i alla fall så skritta imorgon ska vi likförbannat.

Sittning

Blev inte mycket till sittning för min del, gick hem typ direkt för klarade inte av allt bröl. Inte så konstigt men tråkigt var det likväl! Spendera typ hela dagen i Elins soffa sedan en snabbis dit och sedan sova till 12 och efter det en heldag till i soffan så vilat huvudet har jag ju gjort i alla fall!
Vaknade med en liten blödning i ögat också, inte okej :(
Sjukt ljudkänslig så håller mig borta från allt ljud i princip så det är tur att tåget är tyst, hoppas på x61 från jönköping också och ingen crappy x14.

Blir att "vila" imorgon (skriva hemtenta) och försöka få huvudet så bra som möjligt för på tisdag är sista praktikdagen på stället jag är nu. Ska även jaga ny plats imorgon, kastrera grisar fick jag göra en annan dag som tur var.

Sjukt kul att träffa lite folk igår dock även om det inte blev så länge.
Nej nu ska jag vila lite, yrseln slår till ibland. Men snart hemma hos de söta hundarna igen. Såfort jag är bra i huvudet igen ska jag försöka rida lite mer också, nu har det blivit lite dåligt med den varan tyvärr.




Jahaja

Ja det var inget som var trasigt i alla fall. Fick röntga ansiktet, huvudet och nacken då de misstänkte whiplash så fick även ha en dösnygg krage på mig. Som tur var så va det inte det utan bara musklerna som fått sig en turn, en hjärnskakning men inget mer allvarligt än så. Hade ju även dubbelseende så fick åka akut till ögon i Linköping (var ju i motala) där jag fick träffa samma läkare som jag hade för massa år sedan när jag hade en annan skada på hornhinnan.

I alla fall så fick jag vidgande droppar och han kollade trycket i ögat. Ingen fara förutom att näthinnan var svullen så ska tillbaka nästa vecka. Det är dock bättre nu men huvet gör sjukt ont och är yr när jag rör mig. Är sjukt envis också så ska likförbannat på sittning även att jag förmodligen bara är med på middagen om ens det.
Känner mig tråkig men är man trasig så är man! Skönt att åka tåg dock, så det är inte jobbigt i alla fall :)






Kojvl

Var i skolan imorse, på lösdriften. En tjej från särskolan var där också men hon gjorde inte så mycket. Instruktören sprang mellan bås och lös eftersom de var en instruktör kort. Jag minns inte var han var just då men jag står som vanligt och torkar juver, kon trampar lite men slutar efter en liten stund. Jag tar provmjölkningskärlet och mjölkar ur en spene, två spenar sedan pang. Kon sparkar mig allt hon kan över näsbenet och pannan. det blir mörkt en liten stund och tårarna rinner, även att jag inte kände något då. Instruktören kommer tillbaka och jag sitter på huk med tårar. Jag ser suddigt på höger öga men det gick över efter någon halvtimme och jag jobbade vidare med en grym huvudvärk.

Åkte på min läkartid i Motala efter lunch och kan inte se normalt än och det gör helt sjukt ont. Förmodligen är näsan trasig eller liknande. Sitter på akuten nu och väntar på att få komma in men det kan ju ta ett tag antar jag och värken blir bara värr.


Apr. 09, 2014

Händelselös dag typ. Handlat i flera timmar och racermockat. Var i skolan på förmiddagen och kollade på batterier. Imorgon blir det lagårn på förmiddagen och eftermiddagen så blir det att åka till kirurgen i Motala där de ska kolla på mitt bråck och avgöra om det går att göra något åt eller ej. Får väl hoppas.

Värdelöst inlägg.


Tissan 2006-2014

Idag har jag varit stark och gjort det rätta, idag har jag gjort vad som är svårt.
Många skulle säkert säga att jag gjort fel, att jag skulle kämpat mer.
 
I söndags kom Tissan hem och vi märkte då hur mager hon var, att hon knappt kunde stå och var allmänt slö. Jag skulle ringa veterinären på måndagen men far hade råkat släppa ut henne under natten. Jag trodde att hon gått ch dött under någon sten men imorse när jag gick till bilen kom hon gående emot mig i regnet. Kunde knappt öppna ögonen och vinglig. Jag lyfte upp henne och det var bara skinn och ben kvar av katten. Hon gav ifrån sig ett ynkligt "mjau" när jag lyfte in henne och lade henne på dynan. Ringde veterinären och fick tid till 15.30. Sedan lade jag henne i filtar då hon inte kunde hålla temperaturen själv och försökte få i henne vätska.
 
Väl på kliniken fick vi komma in snabbt, de såg väl hur bråttom det var. Veterinären kom snabbt och kände igenom katten, konstaterade att njurarna var förminskade och att levern hade börjat ge upp. Konstaterade också att hon inte hade varken muskler eller fett kvar och gav oss två alternativ.
1. Avliva på plats
2. Ta blodprover, skriva in henne och hoppas på det bästa. Detta skulle dock kosta över 10 000 och prognosen att hon skulle bli bra igen var minst sagt dålig.
Vi valde det första alternativet, jag ville inte att hon skulle lida mer.
 
Hon hade gått in i chock, hon ville inte stå upp på bordet utan vi höll i henne och hon bara hängde, rörde inte en fena.Hon var nästintill apatisk. Det var så hemskt att se henne så, livliga, söta, fina Tissan bara hängde. Vi höll i henne under tiden de tog betalt och skrev papper, vi fick välja hur vi ville göra med kroppen. På grund av alla djur vi har hemma valde vi att kremera henne och att askan ska strös på minneslund. Det känns bäst så på något sätt.
 
Jag vet att jag gjorde rätt val för Tissan, hon hade förmodligen inte kunnat bli bra någonsin, ändå grämer det mig att jag inte försökte. Men den logiska sidan i min hjärna sa emot, vill jag verkligen utsätta henne för detta när hon redan mår så dåligt? Nej. Absolut inte. Vi höll i henne hela tiden tills veterinären skulle spruta henne, då brast det och tårarna började trilla ner. Söta, fina... Bara 8 år...
 
Tankarna kommer efteråt, hade vi haft mer koll på henne hade vi sett avmagringen, vi hade sett att hon började dricka mer och äta mindre, hade kunnat misstänka något och kanske fixa det. Men Tissan var en renodlad utekatt, hon gillade inte att vara inne. Hon kom in och åt varannan dag kanske och så ilsnabbt ut igen. Sista delen av sjukdomen kom så fort dessutom, hon blev bara på några få dagar extremt dålig.
 
Frågar ni mig om jag tog rätt beslut kommer jag säga ja, frågar ni mig om jag ångrar att jag blev tvungen att ta beslutet kommer jag säga ja där med. I detta fallet hade det inte gjort någon skillnad, jag hade inte tvingat henne igenom en inläggning på klinik och allt därtill i hennes tillstånd men jag känner för att uppmana alla att skaffa försäkring. Annars går det inte. Skaffa!
Det allra viktigaste är där vi failade, kolla igenom varje dag. Våra katter går mest ute och när de är inne är de bara i groventrén men det är inte mindre viktigt för det. Man måste kolla dem, varje dag. Försöka ha koll på vad varje individ äter, hur de mår.
 
Kommer jag sakna Tissan? O ja, hon var den minsta och finaste katten jag någonsin haft och en så fin mamma. Hennes tre ungar lever i alla fall vidare och jag får tänka att Tissan är på ett bättre ställe nu, någonstans där hon slipper ha ont. Hon var inte den mest sociala katten av alla, hon accepterade människor men kom inte direkt springande. Men hon var en fantastisk katt. Hon var fin, och nu är även hon en stjärna på himmelen tillsammans med de andra änglar jag förlorat. Kommer aldrig glömma synen av den lilla livlösa kroppen på bordet men med tiden kommer den bilden att blekna och istället ersättas av minnen av alla andra bilder, när hon var lycklig och stark. Hon har åtminstone haft ett rikt kattliv och slipper att ha ont nu.
 
Förlåt.
 
Vila i frid älskade Tissemiss <3