Tretorn Advance

Har paketerat mina ridstövlar, väntar bara på betalning så ska jag skicka iväg dem. Det gör ont i mitt hjärta.  De är ju så löjligt snygga!  Men har en häst som förmodligen inte kommer kunna tränas lika hårt igen och då känns det som hoppning bara är att glömma. Det var ju just för hoppning jag köpte dessa. Kan lika gärna hålla mig till min westernsadel då känner jag. Dessutom var de lite för stora i foten och alldeles för höga. Men de är ju så snygga!
*cry* 


Mörrn Mörrn

Att jag aldrig lär mig att jag måste sova ordentligt.  Sov ingenting när jag kom hem igår för skulle gå och lägga mig 19. Jo tjena, somna runt 22 och upp 03, åsm. Nu är jag ganska trött, eller väldigt mycket trött. 

De spår fortfarande väldigt varmt idag så ska se om jag kan skjuta fram spåret en vecka, vill inte misshandla stackars hunden i värmen.. Men lydnadskurs lär det bli ikväll hur som, vi skulle träna på att backa och hunden skulle följa oss. Vanja blir typ crazy,  sitter surikat, hoppar upp och ner, kryper, ja allt. Så ha mest övat att klicka in vanligt fotgående. Jag är ju ledig imorgon så jag kanske stannar kvar en stund efteråt och tränar lite med Nikko med,  vi ska ju ändå tävla snart så är ju bra att träna lite. 

Stallet ska jag hinna med efteråt också, så det blir en sen dag idag.  


bitter

Sur för jag missade clinicen, sur för jag inte har nån häst att rida, sur för jag inte kan skaffa nån annan häst att rida heller. Drömma går ju. Mådde apkass när jag kom hem idag i alla fall så det är tur man har awesome människor som kan ta hand om pållen så man får ha några timmar att rycka upp sig på. Nu känns det lite bättre men ska upp 03 och klockan är alldeles för mycket... tur jag bara jobbar två tidiga pass denna vecka.  

Ska bli 26 grader imorgon så funderar faktiskt på att strunta i spårningen. Eller alltså, jag vet ju att Nikko mår dåligt av värmen så.. Får se hur det blir imorgon! 

Deppigt värr

Hundarna har varit duktiga de senaste dagarna,  var ute på långpromenad igår men det var lite för varmt. De hittade ett dike som de slängde sig ner i eftersom de var för varma. De var bruna hela benen och manen och helt stank av dy. Så de fick bada när vi kom hem, lagom glada.  Sedan åkte jag och badade mig själv. 

Annars är det som det är, varit ledig från stallet i helgen men ska dit idag. Suger så brutalt att inte ha någon häst att rida på, jättetråkigt. 

Pizza

Åt på finrestaurang med fina människor igår, dock lagom trött eftersom jag gått upp 02.45, sov dock lite på jouren innan jag fick ut och jobba. Skönt att sova några timmar dock så man inte är stendöd haha! 

Vi åt på en italiensk restaurang i Norrköping, bra service och sjukt god mat! Åt en äkta italiensk pizza och en dessertpizza till efterrätt! Haha det var en vanlig pizzabotten med Nutella, jordgubbar,  banan och glass på. Lite skumt,  men gott. Åkte hem till de små söta jyckarna sen. 

I helgen är jag bilfri då P ska åka iväg, ska sitta hemma och tråka ihjäl typ. Men det är väl lika bra det för det behövs verkligen städas... ska passa på att chillar lite och glo tv också, skönt med egentid, det händer inte ofta nu för tiden... 

Funderar så mycket över framtiden nu.. ska göra ett till högskoleprov och se hur det går, är lite sugen att söka till en utbildning i skara annars. Fast det blir först om ett år. Till våren ska jag försöka gå en kurs, om jag kan få gå ner lite i tid. Men är kanske slöseri egentligen för är ju djursjukvård jag vill hålla på med... nå något måste ju göras för just nu får jag ju inget jobb i alla fall .

Bleh

Bäst på rubriker, ajjemen!

Det är så tråkigt för jag har liksom ingenting att skriva om, alls. Ängla har stått på boxvila i en vecka, hon tråkar redan ihjäl. Boxen är i en enda röra för hon går runt och runt och runt... Nå det är ju hennes liv i minst fem veckor framöver, undrar bara hur bra det är att hon går så mycket o boxen... Jag kan ju inte direkt binda fast henne så, ja det får väl vara såhär. Vi gick i alla fall en liten promenad igår, får ju gå 5 minuter om dagen. Hon var ganska hetsig dock, förståligt. 

Idag är jag snortrött, dels sliter det nå fruktansvärt att gå upp vid 03 en vecka dessutom så har jag knappt sovit inatt då hundarna var dampiga. Idag ska jag träffa mamma på klubben och träna,  får se vad det blir för något. Nikko är anmäld till rally den 5e så tar nog med honom och kör något sånt. Men först ska jag sova när jag kommer hem,  bästa som finns.

Pink fluffy unicorns dancing around

Ibland kan det vara väldigt segt, typ när man sover alldeles för lite efter jobbet. Sedan åker till stallet och stressfixar hästen innan man stressar till boxholm för man ska spåra med hunden. Men när man kommer fram till boxholm inser man att det inte är någon där! När man sedan hör av sig till berörd person visar det sig att de är på klubben. Ja jösses ja. 

I alla fall så gick det hyfsat bra för Vanja på hennes kurs vilket känns skönt! Vi har fått byta instruktör lite hastigt och lustigt men fick en bra övning för att träna följsamhet, så nu ska vi minsann träna varje dag! Det var som var roligast på hela dagen var slutet där jag fick jättemycket beröm om hur duktig jag är med Vanja och hur bra jag jobbat med henne och att hon säkert skulle varit ännu värre om jag inte gjort det. Jag tror ju inte att jag kan något alls och ibland är det skönt att höra att så inte är fallet och att man faktiskt gör rätt. Men sen är ju jag faktiskt utbildad också, även om utbildningen inte innefattade alltför mycket praktiskt så lärde man sig en hel del. Så ja, det var kul.  

Nikko fick sedan gå ett jättesvårt spår, där det varit andra hundar och irrat runt men han jobbade på bra! Han gick inte perfekt och missade halva spåret men slutade aldrig jobba! De trodde inte det skulle vara några problem med ett öppenklass spår, så nu ska vi bara fixa anlagsprov. Igen. Och klara det, hehehe. 


Let down

Åh så sjukt deppigt att inse att Vanja förmodligen kommer gå på medicin lång tid framöver, och inse att vi snart är redo för lättare klass tävling men inte får pga detta. Ska se om det går att söka dispens. Jag som väl börjar känna att hon fått så mycket lättare att ta kontakt med mig även bland människor. Självklart behöver vi träna enormt mycket mer men det känns ändå som vi är en bra bit på vägen. Kanske till november hade vi kunnat starta en klass... 

Nå det är som det är, så tråkigt för jag vill ju verkligen tävla. Nikko däremot visar ganska tydligt att han inte vill, spår och sök är mer i hans melodi. Vanja däremot skulle passa jättebra i lydnad, agility och rally, är bara allergin som sätter käppar i hjulet.. gah!


bday

Fyllde ju år igår, sådär feeling hela dagen. Svårt att sätta fingret på vad som var fel, PMS kanske, eller att jag kände mig gammal och bortglömd. Jag ser liksom fortfarade fram emot min födelsedag som när man var tio liksom haha. 

Nå iallafall så ska bilen fixas idag och är väl ungefär det enda som hinns med, ska försöka städa lite också om jag hinner och orkar... spännande.


.

Våldsamt viktigt att instagramma på utekvällen


Ängla

Deprimerande nyheter.
Var inne på kliniken i onsdags, springa i gång, longera, böjprov... Markerade ingenting alls. I alla fall så ultraljudade de och hittade en blödning på djupa böjsenans förstärkningsband. Känns skit. 6-8 veckor tills nästa klinikbesök då det eventuellt blir stötvågsbehandling och under den tiden ska hon stå på boxvila. Hon får alltså inte gå ut på kanske 8 veckor. Sedan vet jag inte, kanske pyttehage.  Prognos 6 månader OM det blir bra. Svårt att veta för hon är ju till åren med.. men jag ger det en chans!

Är hon bra sedan så väntar ju en minst lika lång igångsättning, yay. 
Värsta är att hon redan tröttnat på att stå inne.


Tystnad

Har varit tyst här.

Nå tisdagen var underbar, först ett spår med Nikko som han klarade hur enkelt som helst, matte hade det lite svårare med att klättra uppför branten och ta sig fram i snår. Vi stötte tillochmed på ett elstaket (utan el i) två gånger och inte för han gick igenom själv men när jag lyfte tråden gick han igenom och fortsatte spåra direkt! Så duktig! Han är lite brutalt rädd för tråd. Sedan stressade jag ut till klubben där Vanja fick gå första träffen på vardagslydnad! Rädd först men släppte när hon fick se Lilly och sen gick allt galant!

Var även iväg och tränade med vanja i förrgår, även det gick helt strålande! Känns bra faktiskt :)

Idag väntar förhoppningsvis sol och bad och kanske ett par cider ;)


Depp

Så sjukt deppigt. Nog med att Vanja är kass men Nikko har slagit ut 2 tänder och hästen är det nå tjorv med i benet. Har bokat tid på kliniken på onsdag men sagt nej till clinic, lär inte vara ridbar tills dess känner jag. Så sjukt deppigt. Vi som skulle göra så mycket kul också. Nu vet jag inte vad som är fel så är ju dumt att blåsa upp massor i onödan, jag avvaktar och sen får vi se vad som händer helt enkelt. 

Nå jag har haft en sjukt bra helg med kräftskiva och mys vid varamon, dock sjukt kallt i vattnet haha! Nu väntar en tuff vecka med jobb och veterinärer hit och dit. Pengarna ska flöda... 

Attackerad

Ridningen igår gick allt annat än smärtfritt haha, men jag genomförde den! Skulle rida lite på banan, snorvarmt var det men hör inte till saken. I alla fall så går shettisen där som i hage, men tänkte att det går nog bra ändå. Vilket det gjorde i början. Hon gick glatt efter oss innan hon gick och ställde sig i ett hörn. Jag värmde upp som vanligt och skulle ta ett par varv i galopp (som funkade utan korsgalopp?!) Men då får fröken shettis damp och springer in framför oss, vänder upp rumpan och börjar sparka. Ängla är inte sämre än att hon ska svara med samma medicin och börjar sparka tillbaka.  
Herregud alltså blev rodeo. Försökte styra bort ängla men dendär shettisrumpan förföljde och sparkade. Var i princip omöjligt att komma av hästen utan att bli ihjälsparkad men gick till sist. Ingen häst träffade den andra dock, men ändå. Aldrig igen haha. 

Red ut en sväng efteråt istället, gick bättre det. 

Sovmorgon på min sovedag!

Fruktansvärt korkat,  varför gjorde jag så? Nå visst att jag var trött men ska ju upp 04 imorgon igen så hade ju varit smart att gå upp innan 09 i alla fall,  då kanske man hunnit med något.  

I alla fall så blir det stallet nu och försöka rida lite, sen ska jag in till stan och handla saker till Bob. P envisas med att handla fel grejor liksom. 

Igår var jag på viltspårkursen med N, bytte hund eftersom vi ska gå anlagsprov i slutet och Vanja går ju på medicin så, karens. I alla fall så gick det helt suveränt, så äckligt nöjd är jag! Han bara tuffade på, tappade en gång men då hittade han tillbaka själv. Bästa hunden alltså.  
Igår var det dessutom 6 år sedan jag hämtade hem min lilla ulltuss ❤

Stiltje

Har inte haft så mycket att berätta om. Mor och far har skaffat sig en ny hund,  så söt och go. De har även hundvaktat mina odjur ett tag så har varit massvis med plats i sängen osv. I söndags skurade vi stallet, sedan upptäcktes det att pålle är svullen i ett ben. Inte ok. Har inte varit där och tittat själv men hoppas det går ner snart, inte halt eller öm.. konstigt Det där. 

Idag ska Nikko på spårkurs, dessutom ska jag se om det finns någon tävling att anmäla till, nu traggla vi vidare liksom... 


Stiltje

Har inte haft så mycket att berätta om. Mor och far har skaffat sig en ny hund,  så söt och go. De har även hundvaktat mina odjur ett tag så har varit massvis med plats i sängen osv. I söndags skurade vi stallet, sedan upptäcktes det att pålle är svullen i ett ben. Inte ok. Har inte varit där och tittat själv men hoppas det går ner snart, inte halt eller öm.. konstigt Det där. 

Idag ska Nikko på spårkurs, dessutom ska jag se om det finns någon tävling att anmäla till, nu traggla vi vidare liksom...