Rastgårdshäng

Lite bilder från häromdagen när vi var iväg till rastgården för att hänga lite. Blev ingen träning idag, alldeles för trött. Ska kolla ett avsnitt house och sen sova för imorgon då ska jag upp för att fota hästen lite! Förhoppningsvis får jag någon snygg bild men mina djur har varit allt annat än samarbetsvänliga när det kommer till den punkten på sistone så vi får se hur det går ;)
 

Träningsvärk from hell

Alltså orkar inte. Kände inte ens något igår, var lite segt att lyfta armarna bara för att hålla i mobilen haha! Men nu börjar det smyga sig på, det gör ont att ta på sig ryggsäcken... Och typ gå i trapporna. Ska försöka köra ett pass till idag! Imorgon blir det stall och ta lite kort bara, sedan nyårsmiddag, sova nån timme och sen försöka hålla mig vaken hela natten hehe. Vet inte när det blir träning nästa gång men ska  se till att det blir minst tre gånger i veckan! Kanske lite för vissa men ska försöka hinna med allt annat också ju ;) 



Täcke

Igår låg Vanja och frös så hon skakade, så jag bestämde mig för att fixa ett täcke till henne. Visserligen kommer det säkert bli varmare nu men ändå, då har hon ett sen. Hade spanat in ett hurtta värmetäcke men de är så knepiga i storlekarna... Och dyra. Men nu hittade jag ett fint begagnat som nog borde passa så jag kör på det. Så får vi hoppas helt enkelt! 



Sportarmband

Köpte mig ett sånt roligt sportarmband som mäter steg, avstånd man gått, sömn och kalorier. Har satt att jag ska gå 10 000 steg som tydligen räknas som "aktiv" och hittils har jag kommit upp in det varje dag! Lyckas jag står det 100%, jag hamnar över hehe
Den är lite speciell med sömnen, inatt somna jag 1 och vakna 8 så inga 9 timmar där inte... Nå den är jättekul i alla fsll!



Nikko och ruttet kött

Så var min sista lediga dag innan dessa två hemska veckor till ända. Det är lite hemskt att tänka så, hade inte varit lika illa om jag jobbat hyfsat normala pass ändå, men nu jobbar jag 10-11 timmarspass på tågen. Hos korna i helgen och sen nästa vecka nöjer jag mig med 9-timmarspass. Nå ser nästan fram emot att jobba hos korna dock, mysigt! 
Mer illa är det att jag inte får träffa pållen på typ en vecka... :( 

Nikko hade inte sträckt sig, i rastgården insåg jag att han har köldkramp i tassarna, för Vanja gjorde likadant. Alltså på riktigt?! Köldkramp? På lapska vallhundar!! Polarhundar! Äsch. Ska gräva fram Vanjas täcke imorgon om det fortsätter vara kallt. De fick vara lösa på tomten en liten stund förut, Nikko hittade en påse sopor och däri en påse med ruttet kött. Försökte ta den men han låser ju käkarna och blir stel som en pinne hela han. Kände mig väldigt hemsk men han fick ju absolut inte svälja den, med påse och allt. Kunde blivit hur sjuk som helst men de fatta ju inte han, han ville ju inte jag skulle ta hans mat som han säkert tyckte smakade som en delikatessmåltid. Jag blev förbannad i alla fall och brottade ner honom och bände isär käkarna (det låter värr än det var, jag tryckte in fingrarna och han vill ju inte bita mig så då lossar han lite och då pillar jag in lite längre osv) samtidigt som jag drog i köttbiten. Jag fick ut den men hur många gånger jag är tvättar mig luktar jag ruttet kött... Hemskt mej tänk om snutte ätit upp den. Inte okej. Jag är på hans shitlist nu.

Ismule

Red för första gången på aslänge idag. Utan brodd och ömfotad häst så gick det lite sådär men Ängla tuffade på ändå, märktes att hon tyckte det var kul i skogen. Vanja däremot frös så hon skakade, stackarn. 



Bus

Stiger upp tidigt för att traska bort till rastgården med hundarna. Ska se om de vill busa lite i snön, Nikko busade igår när vi gick ut på kissesväng. Han busade så pass att han sträckte sig och hoppade på tre ben ett tag. Sedan busade han ännu mer och glömde bort att han hade ont. Knäpphund. Sedan ska vi förmodligen köpa en ny bigass TV  då min gamla är... Dålig. 

Mycket spännande dag, som vanligt.
Sedan väntar i alla fall stallet där jag ska lyckas pallra mig upp på hästen och känna på henne, hon är tydligen öm i tassarna stackarn :( 
Ha lite ångest inför nästa vecka ska jag hinna med också, eller ja, nu jobbar jag konstant i två veckor framöver, vilket är skitjobbigt :( 



Snö

Äntligen lite snö! Så härligt! Ska se om jag kan dra med mig P ut till stallet imorgon och fota lite, kanske😁 hoppas han är på humör för det bara hehe. 



Trött på allt

Går och funderar och tänker. Räknar och tänker ännu mer. Har börjat överväga att lämna ut hästen på foder ett tag, kanske ett halvår. Efter kolikhistorien har jag ingen lust alls att ens åka till stallet. Jättetråkigt verkligen. Det är inte det att det var jobbigt psykiskt, visst det var det men det är inte det som är anledningen. Utan att det kostade 17 tusen. Säga vad man vill men sånt tär fruktansvärt mycket. När man sedan redan har så att det precis går runt, ja då blir det värr. Så dels är det faktiskt, trots att jag hatar att erkänna det, ekobomiskt. Känner man då sedan att intresset svalnat lite så svalnar det ännu mer när man mest bara får ångest så fort man tänker på det.
Dock älskar jag ju hästen nå brutalt så sälja blir det inte någe med. Foder är det i så fall men det blir nog också svårt eftersom jag vill ha sån brutal koll på vart hon är. Eller om jag bara ska låta henne stå ett tag helt enkelt. Bara mocka och inte rida, det hjälper ju inte månadskostnaden men motivationen kanske kommer tillbaka med tiden och då kanske det släpper lite. Åh vet inte alls :( 


Jul

Alla presenter inslagna och lägenheten hyfsat städad. Inte för vi ska va här imorgon eller så men har sett ut som skit ett tag så skönt att få undan allt :o Även att vi har lite problem med att enas om hur ofta man bör städa... Huvudvärken från hell just nu så är bara att krypa ner i bingen och invänta tomten. Misstänker att jag lär komma med flest paket dock varav merparten är till de fyrbenta, hehe ;)

Julafton utan snö

Julafton för två år sedan, vart är snön nu?! :( vill ha! Men inte får jag någon för det... Åh så tråkigt med en grön jul där det tillomed växer på åkrarna.




Alligator


Nu är jag visst sambo. Det är lite läskigt och vi kan inte samsas om så mycket. Man får väl hoppas att det går över -.-'

Hej

Jo det har varit lite skralt med uppdatering å sistone... Men det har inte hänt så mycket nytt så. Kämpar på med jobbet, ska försöka få klart de sista uppgifterna till skolan ikväll och sen ska jag bara mocka lite och sova för imorgon väntar ca 10 timmar i bilen och så blir jag sambo 😳 omg typ. 

På söndag julbord!!! 
Blir mörkrädd för politik, kommer stänga ner min facebook helt snart. Vägrar inse att så många stödjer ett såpass hemskt parti men det verkar vara sanningen. Det går inte att diskutera med folk som vägrar inse vad deras handlingar kan få för konsekvenser, men icke desto mindre mår jag illa av det...

Sluta hata varandra, plz.

Pat me on the head

Ja, har som sagt varit helt sjukt jobbigt med hästen. Hon fick kolik i måndags och det höll i tills onsdag kväll, kan ta mer om det i ett annat inlägg men kan säga som så att enda anledningen till att jag överlevde utan att gå sönder helt är för att jag har sånna fantastiska människor i stallet ❤️

I övrigt flyter det mesta på, snart klar med de extra uppgifterna jag hade fått och kan då kalla mig för utbildad bonde, hehe. Får då helt sjukt massa tid över vilket jobbet kommer äta upp, men den tid som inte äts upp kommer jag försöka  träna hundarna så mycket det bara går, och även mig själv. På lördag blir jag dessutom sambo! Brutalt spännande! 

Mitt hästintresse har fått sig en ordentlig smäll. Hade jag varit fodervärd fortfarande hade jag lämnat tillbaka henne. Har varit svajigt ett tag men detta blev liksom droppen, inte för att jag borde klaga, har haft en väldigt frisk häst... Men det blev så mycket på en gång... Och så mycket pengar... 
Nå, nu har jag ju dock köpt henne och jag hoppas innerligt att de fixar så jag står som ägare snart. Sälja kommer jag ju aldrig göra, hon är mig för kär för det. Men ja, motivationen är ungefär -37 just nu på en skala 1-5 där 5 är mest. 



Blä

Har varit så mycket skit med hästen de senaste dagarna. Orkar inte ens berätta om det, helt slut :( 

Vad är värst?

Är ju sån hysteri över naturlig hästhållning osv. Ser väl inget fel i det men just en grej har slagit mig på sistone. Fri tillgång. 
Jag ser helt klart fördelar med fri tillgång, man slipper oroa sig för magsår pga för lite grovfoder i magen, hästen håller sig varm då mikroorganismer i tarmen värmer den och hästen har alltid något att göra. Men är det naturligt i den mening att det är så vildhästarna lever? Knappast. Är vår häst en vildhäst? Knappast. Skiljer sig de så mycket åt? Diskuterbart.

Vildhästar har inte fri tillgång på mat, de kan få leta dagar efter sin mat. De står inte heller på samma ställe och äter utan får hela tiden röra sig för att hitta ny mat, fly från faror osv. Så är fri tillgång naturligt? Njae va. Kanske om gör så att de får födosöka mer, berikning är a och o. Oftast har man dock bara en bal stående i hagen. 

Så visst har det sina hälsofördelar men man får helt enkelt väga upp dessa mot risken att har man hästen på fri tillgång med att allt för kraftigt hö så kommer hästen att bli tjock. Såvida man inte motionerar flera timmar om dagen är det oerhört svårt att hålla en sådan häst i trim, tro mig jag vet. Jag föredrar därför att ha min häst på begränsad tillgång, kag räknar ut en foderstat och så får hon hö utefter denna. Det är inte för lite men jag skulle helst vilja att hon fick halm ute för att fylla upp magen. Tyvärr går inte detta och då är det bara att bita i det sura äpplet. Nu får de ändå mat med bra intervaller så risken för magsår är inte så stor. Men alla är vi olika, jag väljer att begränsa grovfodret för att hon inte ska bli tjock, hälsonackdelarna med övervikt väger trots allt upp fördelarna med fri tillgång, anser jag. Varför vara så principfast på att allting ska vara "naturligt" att man istället låter sin häst bli sjuk? 
Det är inte ett hälsosamt tankesätt. 




Sömnbrist

Verkligen deprimerande att det aldrig verkar bli någon snö... 
Nåväl, har haft en underbar helg i vad som förmodligen blev den sista helgen i Skara *gråter*. Elin flyttar ju. Önskar fortfarande jag kunde flytta dit, ge mig jobb någon?! Kommer jag inte in på någon utbildning jag vill kanske jag pker dit för att plugga till veterinärassistent dock, det är ju en betyggande tanke iaf. Nåväl ska väl inte deppa. Har inte blivit mycket sömn inatt men ska hålla mig vaken för imorgon börjar jag redan 3.34 så måste sova tidigt ikväll. 

Idag ska jag bara jobba, gå promenad med hundarna och rida en sväng, så får vi se vad ryggen säger om det haha.


Precis

Nejmen precis så är det. ;)




Pfft

Är fortfarande bitter för att människor kan vara så jobbiga. Alltså på riktigt! Varför kan man bara inte acceptera att alla inte är lika? Varför kan ingen ta min kunskap på allvar?! 

Nu ska vi snart kolla på hungergames och då ska jag tänka att jag slipper i alla fall vara med i ett hungerspel och det är ju rätt nice. 




Prutt

Är sjukt less på folk. Finns ingen mening med att sitta och älta varför så tänker inte heller göra detta.
Har tagit ett beslut också, rörande pållebebisen. Vad detta beslutet resulterar i är en senare frågeställning. Ett senare problem som får lösas när det uppkommer. Men nu är det mitt välmående som kommer i första rum och mina livsbeslut ska göras utefter detta. Det är bra, ibland får man tänka på sig själv.

Sjukt bra kväll, sjukt kul att va hos E och tillbaka i staden som för alltid kommer vara hem. Önskar jag kunde stanna...