Shiba Inu

Jag har ju bestämt mig för att undersöka lite mer innan mitt nästa hundköp, jag misslyckades.
Inte för att jag ångrar Nikko, han är ingen förstagångshund men han är min bästa vän och ångrar inte en sekund att jag tog hem honom.
Men jag har som sagt bestämt mig, min nästa hund blir en Shiba Inu.



Shiban är också en spets (vilket jag lovade mig själv att aldrig skaffa igen) De kommer ursprungligen från Japan och är ursprungligen en jakthund. Den verkar vara väldigt stolt av sig och det går inte att "trycka ner den" som på en schäfer, men att jobba positivt fungerar tydligen perfekt. Den ska också vara lite restiktiv mot främlingar. Ganska självständig, gillar att jaga och verkar vara svår att ha lös men jag är kär ändå!

Hela rasbeskrivningen påminner väldigt mycket om Nikko, även att jag inte fått det intrycket av lapskarna när jag läste om dem. Men de verkar väldigt lika! t.ex. Tar man i med hårda metoder blir Nikko bara ännu argare och tjafsar emot. Men så är ju båda raserna spetsar.. Men ja, de verkar vara lika varandra i alla fall! En kvinna som var med på samma personspårkurs som jag var har en kennel och hon har ofta med sina hundar till träningar, jag älskar dem alla! De skäller inte (dock ylar de) och de verkar vara väldigt lugna och fina!




Jag gillar ju normalt sett inte mindre hundar heller, men sedan kom jag fram till att det är rätt bra att ha en mindre hund eftersom Nikko är en större mellanhund, så han tar ju upp lite plats ändå. Nu ska jag ju inte skaffa någon hund än utan det får vänta tills jag känner att jag fått sån koll på Nikko att jag kan lägga energi på en annan hund också, det blir lite jobbigt att ha två stycken halvgalna då jag vill ha en hund från dess att den är valp om jag ska ha en till.

Men håll med, visst är de oerhört vackra! Självklart har jag blivit mest kär i de svarta men jag kommer nog välja mer från personlighet nästa gång. När jag köpte Nikko fick jag ringa en vecka efter han fötts, välja färg och om jag ville ha en hane eller tik, mycket eller lite tecken. That's it. Som sagt, jag ångrar inte en sekund att jag den dagen fick vandra hem med min älskade Nikkotin men jag fick även den fegaste killen i kullen ;) Jag vill inte ha en alltför kaxig heller, men lite halvmodig hade ju inte gjort något :) Sen hade jag lite svårt att åka upp och personlighen välja valp, för kenneln låg ju lite långt bort. Väljer nog någon närmre nästa gång.

Vackra hundar <3

megamycketbajs

Hade hästis inne på kliniken i tisdags, de var helt fenomenala och hittade problemet på en gång!
Det var en hovböld. Lite irriterad blir jag på distrikan för att hon inte hittade det för hon kände inte ens på hoven. Men massa var kom det och de tog bort en hel del dålig hov, vi ska dit imorgon igen och jag hoppas han får gå utan gips o bandage så han kan gå ut i hagen. Nu i helgen är det träningsläger så då kommer det vara många hästar inne, men sedan är det inga alls inne. Gillar inte alls att ha honom ensam inne, inte en endaste liten bit. Så hoppas han får gå ut snart!

Jag ska också vara med på detta fenomenala "träningsläger". Blev lite irriterad för de kom ut med priserna dagen innan och jag tyckte det var lite väl saftigt i jämförelse med vad man får men jag ska inte klaga, det kunde varit värre. Så imorgon ska jag rida Blackberry,  men först till kliniken klockan 8. GREAT!

Var iväg en sväng till Skara med och hämtade räkningar och umgicks med Elin och hennes grannar. Önskar att jag också hade sånna grannar men mina grannar är sura alkisar. Mina ena grannar i alla fall, de andra är bara allmänt stela. Kom på hur mycket jag älskar min lägenhet (även att Linnea har massa grejjer där haha). perfekt läge, inget störigt alls, jättegullig, helt lagom proportinelig. Inget överdimensionerat kök som i min brors lägenhet.

Åh jag fick btw åka med min bror längst fram i tåget! Det var roligt, och lokförare sliter grymt hårt måste jag ju säga. NOT. fast det är inte helt enkelt heller att stanna mjukt och fint. *host*

Jag saknade Nikko jättemycket bara detta dygn jag var borta haha, det är sjukt hur fäst jag är vid honom. Och han vid mig. Han hade tydligen gått runt och gnällt mest hela dagen efter jag åkt, hehe. Verkar som att F vill att jag ska lämna bort honom innan skolan dock, eftersom jag inte har någon direkt studiemotivation.

Jag tror inte det skulle gå bättre för att jag lämnade bort hunden dock, det är motivationen till att plugga som är borta. Det är jätteskönt att kunna tänka "jag läser en artikel till sedan tar jag en promenad med hunden" för sen när man kommer in så har man så mycket mer energi och man orkar så mycket mer! Det är liksom som att hjärnan rensas och blir helt ren och man kan fortsätta plugga. Jag försöker ju att gå närmre en timme vid lunch och en timme på eftermiddagen men ibland har man ju extra mycket att göra och då kan jag faktiskt bara ut och rasta hunden och då får han ingen långprommis.

Jag vet att på min utbildning får man väl inte ens nämna att man inte alltid motionerar sin hund så mycket som man borde men Nikko är ju sån att han är väldigt lugn inne, (de är faktiskt avlade för att va lugna inne och pigga ute) så han är inte precis jättestressad över att få va inne en dag. Jag går ju trots ut och rastar honom ofta.

Det jag kan få dåligt samvete över dock är när vi går heldagar. Då kan jag ju gå ut med honom på lunchen är klart, men sen kanske jag måste upp till hästen efteråt och då blir det väldigt mycket ensamt för honom... Ska se i vinter om jag kanske kan lyckas lära honom att följa med till stallet och kanske chilla i sadelkammaren medan jag rider, han ha rju trots allt päls så det räcker ehe.

Nej så hunden tror jag inte jag ska göra mig av med. Däremot hästen vet jag inte hur det blir med... Jag kommer nog få svårt att hitta medryttare till honom (det är svårt med ridtravare som inte är utbildade, ch att hitta någon som vill betala). Hittar jag ingen och bestämmer mig för att ha kvar honom (om jag har råd) så får han nog en vintervila. Han har ju fått en ofrivillig nu i sommar men egentligen hade jag tänkt ha honom igång hela sommaren och sedan vila på en månad i vinter eller så. Det är vad jag tycker är bättre. Hoppas på en mild vinter hehe.

Ja men summan av kardemumman, jag vill inte ta bort saker ur mitt liv för det är mina älskade djur som ger mig kraft att orka. Vet inte vad jag skulle ta mig till utan mina mål med Krabat, eller utan de renande promenaderna med hunden? Speciellt när det börjar gå så fruktansvärt bra för oss.

Halt.

Hästis är fortfarande halt.
Veterinären var ute idag, han är på bättringsvägen men får ändå käka antiinflammatoriskt och smärtstillande i fem dagar och det är VILA som gäller tills dess. VILA. Han hade gallor i alla ben men mest i hö bak vilket tyder på en skada av något slag, vill jag veta vad får jag åka till kliniken (något jag undviker så långt det är möjligt).

Hon rådde mig till att ha honom i box, och skulle han va ute skulle han va i en liten hage size box. Värt känner jag att släppa ut hästen i en hage som är lika stor som bosen han redan står i? nehedu. Han får gå i rasthagen som den är (den är liten). I hela fem dagar...

Han ska ha medicin morgon och kväll, och jag måste ut och fodra vid lunch.

Alltså seriöst, det jobbigaste med detta är allting som måste fixas. När hästen går på bete går han ju bara där liksom, nu måste jag fixa hö, spån, betfor, mocka, fodra, vatten. ALLT! hela tiden! Måste upp tidigt, slänga in mat, mocka, ha ut honom.. Ta in honom mer mat, hämta mer hö var ska jag ha höt? spån var finns det? mocka lite till. Lite mer vatten blanda medicin med betfor hämta häst in med häst ut med häst känna klämma. BAJS.

Imorgon ska jag i alla fall upp och ringa hömänniska o se om jag får köpa sex balar... ÅH SÅ VÄRT.     -.-

IHATEYOU

Hatar du inte också när man får massa spam och trakasserier i kommentaren på bloggen? Jag gör det i alla fall. Speciellt av en viss idiot som fortsätter med sina trakasserier hur mycket man än försöker BLOCKERA.
NESTERHIGETTHEFUCKOUTOFHERE!!!!
















blajs.

Utställning

Var iväg på inofficiell utställning med NIkotin. Ja det är svårt att hitta officiella för lappar, faktiskt. Så vi tog en sån, visste att det skulle gå skit men ville mest ha miljöträningen. Men det gick helt fenomenalt bra faktiskt! jag köpte en tygbur att ha honom i och han trivdes som bara den! Det blev hans lilla fristad på något sätt. Inte ett enda utfall och knappt något skall, det slutade med ett HP och BIR. Tyvärr så körde de inga gruppfinaler utan BIS på en gång så vi hade konkurrens på en sisodär 2 hundar. EHE.

 

Men han var otroligt jätteduktig och fick massa beröm, bland annat för stark rygg.

 

Idag var jag inne på jägarvallen och vägde honom, visar sig att han lagt på sig ytterligare ett kilo, bara av luft typ för jag har då bara gett honom sin mat. USCH. Jag blir så ledsen när det aldrig går åt rätt håll!!!!!

Ikväll ska vi in på samträning på fritt följ. Det kommer bli najs.

 


Halt häst.

Idag är jag oerhört stressad över djurparkskursen. Jag vet att jag borde plugga, men hittar inte ork eller motivation. Lägger det på hyllan idag med och försöker med nya krafttag imorgon, eller onsdag, eller när det regnar nästa gång helt enkelt. Alla gör oerhört smarta inlägg också vilket inte bidrar till att jag blir mer motiverad till att sätta mig med det. Men jag ska städa undan och sedan skapa mig en plugghörna där jag kan sitta och studera på kvällarna, istället för... vad nu annars jag sysslar med.

Inte är det hästen i alla fall.

I onsdags red jag lektion, sedan fick han stå i två dagar och när jag kommer på fredagen fixar jag honom och tar med honom upp till banan. Känner att han går konstigt och mycket riktigt, han är halt. Jag är helt kass på att se hältor så han är rätt mycket halt. Vilket innebär att han får vila. Svullen och så är han med, har ingen erfarenhet av detta men blir det inte bättre snart får man väl fråga typ.. veterinär.

Idag var jag och köpte kraft åt honom i hopp om att han ska bli tjockis. Köpte sånt som dräktiga/digivande ston får med massa proteiner, höhö, nu ska han bli fet! Eller inte fet.. men normal.

Men jag vet inte riktigt hur det blir med allt, skulle ju ha med honom på ridläger nästa helg. Bajs. Hoppas han blir bra snart i alla fall.


SOEWTNOWS:

Blev ombedd att vara med på hästdagen på nrks, de behövde visst ett varmblod and turns out I have one.

Imorgon ska jag ut på en långritt med stackarn tror jag. Han trampade halvt ihjäl min fot så jag har varit bitter över det och han har mest gått och drällt i hagen i två dagar, imorgon vill jag bara ut och mysa.

Red ett dressyrpass för cattis i onsdags. KATASTROF. Nejmen allvarligt, det är knäppt hur han klarar allting jättefint såfort ingen kollar. Blir ledsen ju.

Westernridning

Åkte till Frida idag och lekte lite, tog med Nikko också så han fick lemlästa deras söta hundar. De flög på varandra mest hela tiden men till sist hittade Nikko en vän i Nikki, haha gulligt. I alla fall. Jag tjatade på Frida att hon skulle lära mig rida lite western så vi åkte med två av hennes hästar till ett ridhus och jag fick hoppa upp.

Alltså jag är ju fenomentalt inkörd på min egna häst som man behöver njurbälte för att ens kunna rida på, denna var så mjuk och fin, och gick så fiint (jämfört med Krabat och ifall man inte frågar Frida då), alltså jag blev kär. Så mjuk trav med, och bara pussas lite så fattade hon galopp. Sedan skulle jag hoppa.. woine woine.. Typ skutt rakt upp skithögt och sedan rakt ner så jag fick hornet rakt in i magen =( BUHU!

I alla fall, nu förväntar jag mig att jag ska lära Krabat (och mig) western för visst fan ska han också kunna få in en sån trav!

Har min bröstsele ute på annons, har fått några intressenter men mitt samvete tillåter mig inte att ljuga och säga att den är AWESUM för vill inte någon annan ska bli lurad. Jaja, http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=326244 där är den, köpt den!


Min hund klär inte i kläder

BAJS:

Fixat rockard och ny sele då den jag provade satt som en prutt, denna satt ännu mer som en prutt. Så min sele ligger nu ute på annons. Jävligt konstig är den för bröstan är ungefär 2 dm kortare än en i "vanlig" full är. Så är väl mest det som är problemet.

Har inget vettigt att blogga om, samma gamla problem. Måste börja plugga. Varit i Ullared, Nordens Ark, Skara. Målar nu hus. Godnatt.

träääning

Usch alltså, träning idag. Jag var jättenervös och det gjorde säkert sitt till.. Sen hade tränaren en högtalare, som lät högt. Han är ju travare och borde vara van men ICKE. Skitnervig blev han, vägrade gå nära hörnet och vägrade hoppa något alls.. När hon stängde av dem blev han lugnare men väldigt stressad fortfarande men vi lyckades ta oss över alla hinder till sist. Ett kryss som skulle vara en oxer egentligen var typ JÄTTELÄSKIGT. KOnstigt för han har ju hoppat bra annars.. jaja tar nya tag snart.

Min lilla plan bygger på sig bra! Den kommer kosta jävligt mycket men det är det nog värt! :D


Drömmar

Alltså jag hatar ju typ att drömma, om det inte är något skitbra som händer i drömmen alltså.
Inatt drömde jag något ashemskt, jag och en kompis skulle sova i en källare av någon aledning. Där var man tvungen att gå in i ett svart litet rum för att tända lyset och man såg liksom spöken i mörkret för det va massa som hade dött där, så vi sprang upp och min bror gick ner och kom upp efter en stund helt livrädd och sa att han hade sett en kille i militärhjälm... USCH. vaknade så sjukt rädd.

Sedan drömde jag en annan dröm som också gjorde sjukt ont, fast på ett mer emotionellt plan haha x)

Krabbanh

Som sagt, krabbsen.

Han har utvecklats något enormt, när vi flyttade hit för en månad sen hade jag kanske galoppat 3 ggr på honom, nu tar han de flesta fattningarna fint, lite svårt i vänster fortfarande. Vi har hoppat hela 60cm! Mer imorgon på träningen.
Håller också på med ett hemligt litet projekt ;)

NHn har hamnat lite vid sidan av känner jag tyvärr =/ Har så svårt att komma vidare i den men ska kämpa på och ta hjälp av en tjej så kanske det löser sig. Har börjat ha honom helt lös när jag fixar honom, får ju stänga dörren o så men annars står han helt stilla.

Underbar häst helt enkelt <3


SUCK.

Har varit så sjukt mycket att göra sedan mor och far kom hem, saker att göra dygnet runt verkligen så har inte hunnit sitta vid datorn alls, inte för att jag gör det annars heller, men ändå.
Måste börja läsa i min djurparksbok, men det orkar jag inte heller. Var inne på fronter och spanade idag, alla hade så SJUKT bra grejjer att komma med, så kommer jag och är megatrög. Inte okej alltså, inte okej.

Det går bara fint med Nikko, är anmäld till utställning den 17e i Finspång. Spårkursen är slut och han älskar det! Har anmält till en viltspår, några gånger kvar på agilityn med och den tycker han också är rolig!

Nästa helg drar vi till nordens ark, ska försöka få det mesta jag har kvar i boken klart innan dess.. åååh nervöst!

Ullared på torsdag!

Krabat har utvecklats något enormt. Mer om det senare! :D
Tjillevippen!