Maj

Sitter på rallytävling. Det gick skit. Skitskitskit. Problemet är att jag inte vet vad som blir fel! Försöker andas Men ändå blir det kaos. Han går klockrent när vi värmer upp men när vi kommer in på banan glömmer han hur man rör benen. Hopplöst. 75 poäng i första klassen men helt kaos i andra så får de om jag får behålla något poäng alls haha. Ska hem och sova sen, äta och sova. Är inte alls bitter Nej nej haha. Positivt är dock att jag blivit väldigt taggad att tävla med Vanja, eller i alla fall träna. Ska satsa 120% på henne nu (nikko med såklart!). Kan man gå en kurs i mental träning nånstans? Måste komma på vad som är fel på mig haha :( 


Maj

Idag var ingen speciellt rolig dag (eller igår då). Sov bort förmiddagen och deppa eftermiddagen typ. Genomförde min planerade uteritt i alla fall över förväntan. Hästen segade inte utan gick på i rask takt, körde hur mycket galopp som helst, rätt tråkiga vägar Men där det inte var stenhårt galopperade vi. Hon svettades så det rann stackaren hehe. Riktigt roligt var det faktiskt.  

Besökte mor och far för lite grillning och sedan film. Säkert jättekul att läsa om hehe. Tyvärr har ju hundträningen avstannat igen. Är så stressad just nu så hinner helt enkelt inte. Nikko är anmäld till tävling i helgen men vet inte om det är värt att åka. Blir segt dessutom för jag jobbar så mycket... Får se när vi närmar oss hur det känns. Är rätt stressad att få ordning på lägenheten just nu, vill bara det ska bli klart! Satsar på att fixa klart i början av denna vecka. 


Maj

Red ett pass på tränsbettet idag, man ska ju inte skylla på ett bett men jag gör det ändå för gick kass. Men hon brukar ju vänja sig vid stångbettet så fort man använder det och då blir det liksom jobbigt när man ska rida på tränsbettet igen. Nå skitsamma, det blev mycket galopp som vanligt och det gick ganska bra, lossnade i slutet men jag fick driva som tusan, har ont i benen kan jag säga. Sedan blev det bad för tants del, testar prob schampo och deo, se om det håller flugorna borta. Rull i hagen efteråt.
Imorgon (idag) ska jag rida ut och bara galoppera massvis. Träna flåset helt enkelt. 

Spenderade resten av dagen med långpromenad med F och film och pizza. Jättemysigt Var det! 


Maj

Hårfunderingar

Har börjat tröttna på mitt svarta hår. Mest för att ska jag ha svart hår ska jag också ha dip dye. För det är så äckligt snyggt. MEN 1. Det är sånt bök med att färga. När jag färgar rötterna lyckas jag alltid smeta svart färg i topparna som gör att jag måste bleka topparna ett par gånger Innan jag kan färga det vilket gör att mitt hår blir trash. Man skulle då kunna tänka att jag skulle kunna låta bli att smeta, men det är ju lättare sagt än gjort. Gå till frisör och fixa är bara för dyrt. 

2. När jag väl färgat med min favoritfärg som sitter typ asbra så ska det ju stanna kvar i håret. Vilket funkar skit bra i det sönderblekta slitet,  där det inte är så blekt utan mer ljusbrunt får den blå färgen snart en mycket vacker grönaktig färg. Det där med vacker är ironi det ser ut som skit. 

3. Jag har tröttnat. Även att jag tycker det klär mig.

Så nu ska jag testa göra en avfärgning för vet inte hur sugen jag är på att bleka allt. Men ska göra en och se vad som händer, om det händer något. Den ska vara mer skonsam har jag hört Men är ju bra om man bestämmer lite vad man vill göra efteråt Innan. Men beroende på hur mycket färg (om någon) den tar bort funderar jag på att färga antingen: 
1. en mörk violett färg i överhåret och en ljusare violett eller blå dip dye. Låter rätt fräckt, blir dock samma meck som innan men kommer inte behöva ljusa upp håret så mycket utan förfarande ha det mörkt.
2. Blond. Lär ske stegvis För är ju rätt svart nu hehe. Dessutom enbart om avfärgning en tar bort mycket svart. Men målet är en ganska ljus blond (men inte vit) med dip dye.  Eftersom jag är blond naturligt skulle det vara så skönt att slippa färga utväxten jämt. 
3. Rött. Var ju det rätt länge förut för trivs i det, skulle bara få lära mig använda färgband regelbundet, samt ta någon lite mer fireengine red typ 😉

Behöver ju dock vara ledig från jobbet några dagar så jag inte kommer och ser förfärlig ut. Framförallt måste jag bestämma mig för vilken färg jag vill ha.. svårt. 


Maj

Så kul!  Anmält mig och köttbulle till clinic i augusti. Aldrig ridit för snubben men Linnea säger att han är bra och litar på henne ;) Mor min erbjöd sig frivilligt att följa med dessutom vilket är jättekul :D 

Första gången jag åker iväg såhär med hästen för att träna, ovana vid världen som vi är. Det blir nog roligt, ser fram emot det mycket! Men inser att jag kommer behöva börja träna typ igår. Hehe. Ändå, kul att ha något att kunna se fram emot. 


Maj

Så mycket att göra och så lite tid,  är det konstigt att man är halvt ihjälstressad hehe. Nej, det känns faktiskt lite bättre ny,  när jag fått sova några dagar.  Men imorgon så räknar jag med att gå upp vid 10, ska hinna laga lite mat, träna hundar och dessutom börja röja i högen med kartonger/skit som står i hela vardagsrummet. Sedan är det jobb hela dagen. 
På lördag är det stall, sedan dinnerdejt förhoppningsvis. Söndag stall och ut till mor och far, och städa iordning alla kartonger. På måndag ska vi nämligen hämta en bokhylla så jag kan ställa upp allting och få ordning, FINALLY. 

Nästa vecka ska vi inte ens prata om, lika full den haha. Nej men det blir nog bra, bara helgen jag är orolig för... jobbar fyllependel, ska jobba extra med kossor och tävla med Nikko på dagen på lördag. Hehe.  Stabilt. 


Maj

Hobbyhäst eller häst som hobby?
Det är väl samma sak.
 
Har funderat på en sak faktiskt. Jag tycker det är jättekul att tävla, speciellt häst. Ändå har jag inga ambitioner alls, jag vill bara göra det för att det är kul. Borde jag inte satsa lite i alla fall? Ängla är en superb allroundhäst, det går att rida western, dressyr och hoppa. Jag skulle nog dock aldrig kunna komma högre i klasserna med henne. Varför? Varför kan jag inte välja en gren och rikta in mig på den och bli riktigt bra på den? Western är dökul och är det jag vill syssla med men finns så få tävlingar om man inte vill åka jättelångt. Kanske borde satsa på typ dressyr istället? I alla fall kunna starta någon enklare klass, men jag har inte ens grönt kort ju. Nu har jag tänkt mig att jag ska försöka åka på någon pay and ride eller jump bara för att komma iväg men det är svårt, för jag kan inte bestämma mig för vad jag ska satsa på. Sen helt ärligt sitter jag inte på världens bästa ämne att satsa på heller, i någon gren. Det är dock som det är, ska jag ha en häst så ska det vara Ängla. Jag bara funderar, om man inte ska rikta in sig mot något och verkligen satsa.. Det vore roligare att faktiskt kunna tävla lite och bli riktigt bra på något. Tycker man att det är kul, och hästen tycker det är kul, då borde det ju bara vara att köra?

Måste fundera på vad jag ska satsa på...
 
 

Maj

I måndags hade jag bråttom för jag skulle in till veterinären. Anledningen till det var att jag i september när Vanja vaccienrades börjat oroa mig lite för en knöl i hennes ögonvrå. Den kom och gick litegrann tyckte jag, försökte tvätta men det hjälpte inte riktigt. Påtalade detta för veterinären som vaccinerade som inte ens såg något. Nehe tänkte jag då var det väl ingenting att oroa sig för. I mars (tror jag) var vi inne och vaccinerade pojkarna, Vanja fick hänga med och jag frågade då igen om denna knöl som inte försvunnit. En cysta var den veterinären stensäker på och jag fick boka tid till någon som var bra på det. Ungefär en månad senare fick vi komma in och hon försökte spola tårkanalen utan att lyckas, nej men det är nog en cysta du får gå till en ögonspecialist. Ja men tack då, vänta ytterligare en månad. Då hade de ju sagt att min hund har en tumör, kul att gå med den klumpen i magen liksom haha.
 
I alla fall så fick vi i måndags komma in till veterinären, specialisten. Hon klämde och kände och gav lite bedövande. Försökte spola men insåg att där var det stopp ja, fast i övre tårkanalen rann det fint (därför hon inte haft rinniga ögon). Det blev tal om att åka till Strömsholm för datortomografi och massa andra saker, hej och hå. Så skulle de bara sticka hål i det och dra ut ett litet cellprov. De stack in sprutan och drog ut... massa var. Rätt mycket var. Antagligen något som fastnat i tårnakalen och det blivit en liten inflammation som legat där och gottat sig. Tro att ens hund har cancer ett par månader fast det "bara" var en finne, haha. Ja, det måste vara skönt för Vanja att ha den väck i alla fall. Risken är stor att den kommer tillbaka efter vi slutar med antbiotikan, vilket inte är så kul. Då får vi in igen och dränera osv. Så jag hoppas hon håller sig. Stackarn får äta ännu mer mediciner, hon som verkligen älskar det... Not.
 
 

Maj

Lina fick hoppa lite i lördags, typ bebishinder men det gick bra! Tror att både Lina och Ängla uppskattade det hela. I söndags skulle tanten löshoppas, hon hade inte riktigt den energin som hon brukar ha, springa med svansen på ryggen och sådär men hon hoppade väl en meter i alla fall innan hon satte sig på bakhasorna och sa att nehe du, den hoppar jag minsann inte över ;)
 
 
Hon skulle ju lätt kunna klättra över högre än vad hon själv tycker hon klarar av, handlar väl mest om att hon måste få in rutin på det. Kanske skulle se till att löshoppa henne lite oftare helt enkelt, bygga självförtroende helt enkelt.
 
Eftersom mitt hästintresse legat på svalning sedan december så känner jag mig måttligt motiverad till det mest som rör pållen, ändå kan jag inte tänka mig att göra mig av med henne. Alltså låna ut på foder, något annat är det inte tal om. Vi får se hur det blir till hösten, det har varit väldigt mycket ångest på sistone angående bete osv. Nu har jag dock bestämt mig för att vara taskig och låta henne gå med betesreducerare tills i slutet av Juni, minst. För att vara på den säkra sidan. Har dessutom fått byta till en hage som är mycket bättre. Yay! Behöver nog komma ikapp lite med livet som helhet, lugna ner mig inombords så känns det säkert bättre sen. Börjar redan kännas lite lättare efter ett par nätter med ordentlig sömn, tänk vad det kan göra att få sova lite... Tur att jag har en fantastisk medryttare som tar hand om pållen när jag inte kan, seriöst vad skulle man göra annars?
 
 
Btw så älskar jag bilderna som blir i denna kamera, i rätt ljus då, som i de två övre bilderna. De är pure perfection i datorn då, får skala ner dem rätt rejält för annars är de för stora hehe. Då har jag ändå bara kört på auto, om jag lärde mig använda kameran skulle jag säkert få ännu bättre bilder hehe ;)
 
 
 

Maj

Jag har verkligen världens bästa vänner även att vi träffas så sällan och bor så långt ifrån varandra. Var lite deppig så fick spontanbesök i helgen, helt underbart. Hoppning, tacomys, löshoppaning och rastgårdshäng hann vi med ändå. 

Idag har jag bytt tur så slutar tidigt för att sedan gasa ut till stallet och i eftermiddag väntar veterinären. En månads väntetid ungefär men ska äntligen få träffa en specialist som förhoppningsvis kan berätta vad det är för knöl Vanja har i ögat. 


Maj

Smultronstället idag.  Svårt att hitta rätts feelsen men P var taggad för två. Var ute med Tove och Cero idag, sjukt mysigt var det! 

Maj

Så sjukt omotiverad idag. Gjorde precis ingenting fram till halv fyra ,  då åkte jag till stallet och gick en promenad på 30 Min med hundarna. Red ett rätt bra pass med, inga jättefina halter dock men galoppen funkade hyfsat. Gjorde mest övergångar. Det började spöregna dessutom så ängla tyckte det var lite träligt att vara ute. Nå det gick bra, har ju inte ridit på jättelänge igen känns det som. 

Badade Vanja och Malte när jag kom hem ,  så sjukt läskigt att bada Malte för han kom in i typ chock,tippade omkull som en pinne.  Verkar ha återhämtat sig nu dock,  sjukt läskigt. Nå hoppas jag mår bättre imorgon och har mer energi. 


Maj

Helt sjukt vad trött man kan vara, men det blir väl så när man går upp 3.20.. Nå min mor bar snäll och tog in hästen min till hovslagaren kom igår, så nu har hon fina fötter igen! Var dock inte ute i stallet något igår så hade hela dagen till att göra annat. Nå efter jag jobbat klart vid 13, suttit som en zombie i soffan till 15 Innan jag bestämde mig för att sova till 17 för att sedan tvätta. Tills dess Hade det börjat regna också. 

Regnet spelar ändå ingen större roll, kan ju ändå inte gå långpromenader med fröken rädd. Så jag bestämde mig för att börja träna på "go to mat" som vi inte tränat förr. Kollade lite videos på Youtube och bestämde mig för att använda luring Men vet inte om det var riktigt bra.. Nu har vi bara testat en gång, och hon fattar väldigt snabbt men tror det blir bättre om jag shapar in det. Hon behöver lära sig att använda hjärnan lite mer, ska hitta något enkelt som jag kan shapea in. 
Nikko fick träna på att gå slalom mellan ben, briljerar som alltid hehe. Lite stressande dock att när man tränar ena hunden står den andra vid grinden och skriker. Hoppas vi har tåliga grannar hehe. 

Idag vet jag inte hur planen blir, ska hinna med både häst och hundar Men känner mig inte riktigt 100 så blir nog att ta det lugnt. 


Maj

Rallytävling i Angered idag. Jag hade kollat dåligt och det hade tydligen varit lottning mellan förmiddag och eftermiddag så jag hade hamnat i eftermiddagsgruppen,  hursom lyckades jag byta till förmiddag, alltså har man anmält sig till förmiddag är det kanske av en anledning.  Nå inte mycket mer att säga om tävlingen mer än att banan var sjöblöt och Nikko vägrade sitta ner. Ever typ. Gav upp och bara körde klart allt utan att sitta. 17 poäng Fick vi i alla fall. Dåligt dock tycker jag att haj fick minuspoäng För överdrivet skällande för att han gnällde till två gånger, inte ens ihållande gnäll... 

Maj

Sjukt ovärd dag igår. Min häst börjar få fång och jag känner mig helt maktlös.  Stenhård i nacke, förhöjd puls i ben och ömmar i fötterna. Kul liksom. Not. Måste försöka rida idag men det lär bli sent Osv. Pepp, nej. Får ha munkorg på tanten och hoppas det vänder helt enkelt. 


Maj

Igår slängde jag upp ytterdörren i foten, precis kanten på dörren upp under kanten på nageln så hela nageln trycktes uppåt. Nageln Hade ju inte mycket annat till val än att spricka mitt itu så ja. Nu har jag en nagel som är sprucken på mitten till ungefär halvvägs ner på nageln. Skulle visa en bild men nä, det är faktiskt rätt äckligt. Det är lite lagom svårt att gå också.. 


Maj

Regniga dagar hela tiden, jämt. Ingen ork alls. Tänkte jag skulle rida häromdagen eftersom jag alltid blir mer pepp då, men nä. Regnade så ville inte ha sadel så red barbacka. Hade säkert funkat asbra om man haft balans och inte ens så känslig häst som dansar åt sidan så fort ena skinkan hamnar på sned. Nå får se om det är bra väder när jag slutar idag,  i så fall ska jag minsann rida med sadel. Hon går med munkorg nu också, så tant är lagom missnöjd. 

Hundarna är på semester just nu, men i helgen ska Nikko tävla i Göteborg igen. 30e ska han vara med i dubbla klasser med. Anledningen är att jag fick en liten snilleblixt och insåg att han kanske nosar och vänder sig bort för att jag är stressad, så ska mest få vana i min egna kropp. Sedan ska vi så klart börja träna på 8ans frestelse, och att gå lös. Anledningen att jag började med rally var ju för att kunna ha honom i koppel hehe.

I alla fall, sjukt omotiverad Just nu så ska bara överleva veckan. Sedan får jag vara ledig igen, så grymt skönt. 

Fång på gång

Ängla har senaste dagarna blivit stenhård i nacken, såg idag att hon breddat sig massa i nacken med och dessutom fått som bubblor på sidan av mankammen. Inte okej. Det är helt enkelt För mycket gräs där hon går och det funkar inte. Känner mig helt rådvill vad jag ska göra men ska till att börja med försöka hitta en greenguard och så får hon stå inne och käka hö på nätterna.. Är tyvärr enda jag kan komma på just nu.

Förutom det som gett mig råångest har jag idag varit ute på en mysig tur med massa galopp, gått promenad med hundarna och blivit genomblöt. Hu. Vanja kopplade faktiskt på öronen efter en stund, även att hon var helt okontaktbar i början. 

Imorgon är jag bil-lös så ska spendera förmiddagen med att sooovaaa så gott det går med en löpande katt... Sedan blir det mest chillar resten av dagen. Innan jobbet klockan 18 såklart. Haha. 

Fredag tydligen

Mjölka lite igår som extraknäck, för tyckte denna vecka var för lugn, ehe hehe. Det gick bra i alla fall,  märks vilken sjukt dålig kondis man har och hur svag man blivit men ja..
Idag sov jag till typ 13, jobbar ju hela natten och låg sjukt mycket efter i sömn så det var väldigt skönt. Har regnat precis hela dagen,  perfekt sovväder! 

Gick i alla fall ut och fixade varsitt spår åt hundarna som var JÄTTEDUKTIGA!  Det var ju ett bra tag sedan vi spårade nu, typ i våras... hehe. Men det gick bra! Vanja blev dock helt sjukt låg, som hon blivit så fort jag försökt träna med henne på sistone. Inte alls Kul.
Mitt tålamod tog dessutom slut när hon vägrade äta i köket när vi väl kom till lägenheten, så tog med henne till köket och lät henne vara där tills hon ätit upp. Min tanke var att hon skulle märka att inget läskigt hände mer än att hon fick mat. Men hon satte sig under bordet och darrade... Körde då med varianten att locka ut med leverpastej och då kom hon faktiskt! men direkt när vi var klara pep hon iväg till sängen igen... 

Kom dock frivilligt när jag försökte träna lite med Nikko, alltid något.

Ska återigen sova bort hela dagen Imorgon för ska köra ytterligare ett nattpass. Ska försöka klämma in lite ridning i regnet också, hehe.