its alive!

Var ute igår och fixade med bilen. De sätter igång den och den skär direkt. Jag med mitt dåliga öra säger "den pissar i alla fall inte vatten" varpå de andra skriker TYST och jo, den pissade. Visade sig att det var vattenpumpen som var paj, alltså en sväng till biltema och köpa en ny. 500kr och nu går bilen. Dock inte så väl som man kanske skulle vilja. Snälla bror ska ut till skroten idag och leta delar till elhissar och kanske även en växelspak :)



Saab

Ja, kvällsäventyren igår innefattade att hämta hem en bil. Min kära Skoda Octavia började krångla ett tag sedan, den rycker och vi fick byta vattenpump. Jag behöver köpa vinterdäck och häromdagen slutade mätarna att fungera. Kanske något lödfel eller kretskort men att fixa det var dyrt och komplicerat. Min drömbil är en V70 eller V50 men då en hyfsad sådan är svår att få tag i billigt får jag vänta och spara pengar. Min bror fick syn på en Saab 9-5, trasig. Den var ruskigt billig dock och han tror han kan få liv i den så sagt och gjort, vi bogserade hem den igår. Får vi liv i den och kan snygga till den så ska jag ha den sen. Den får dra hyfsat så då kan jag äntligen lära mig köra häst! Dessutom finns det farthållare och den varvar inte 4000 på motorväg simning gör heeeh. Enda problemet är som sagt den havererade motorn. Men får se om det funkar! En liiiiten del av mig är skeptisk till att det är en sedan, det blir så litet och är så fruktansvärt smidigt med hundgrindar som jag har. Å andra sidan så använder jag aldrig mitt baksäte i dagsläget så planerar att fälla det och sätta in burar. De får man ju ta bort om fler ska åka. Tror den blir lagom för mig som sagt. Ska bara få igång den först ;) och köpa av min bror, heeh.


Trasig hund

Kom hem sent igår (ja typ 22) efter att ha bogserat en bil. Skulle bara dyka ner i säng och sova för att få ca 6 timmar innan det var dags för jobb. Kunde dock inte sova för Nikko låg och pysgnisslade och var orolig, trampade runt hela tiden. Lagom irriterad går jag upp för att gå ut med honom och ser då att han är jättesvullen i buken och helt hård. Går ut och inget händer så går in och lägger mig igen. Då hör jag bara "bloff" och så spyr han ner hela min matta. Då hade han gått bärsärkagång hos mor o far och ätit 800g godis... Spyan luktade INTE gott kan jag säga. Han drack massa vatten men fortsatte gnälla så gick på promenad där han spydde ännu mer. Sen har han soutt och gnällt hela natten för han vill ha mer vatten men inte fått. Magen fick vila lite. Nu är jag på jobbet och Nikko somnade i sängen innan jag åkte så han mår nog bättre. Fick även lite vatten så får se vad han får behålla. Fruktansvärt trött är jag idag kan jag säga :( usch.




Shillyshally

Vanja var dålig imorse, svårt att sätta fingret på hur hon var dålig dock, var mest att hon låg och skakade och var jättelåg. Hon var dock normal när jag kom hem igen... Hoppas inte hon är dålig :( V kollar Ängla idag, jag ska sova sen iväg på kvällsäventyr! Equiterapeut kommer ut först i nästa vecka men överdrivet rädd som jag är tänker jag inte rida henne tills dess. Utmärkt tillfälle att arbeta extra mycket ifrån marken! Tränade mycket NH med Krabat men med Ängla blev det liksom åsidosatt, Krabat var ju mest för lydnad. Ängla är ju hyfsat lydig ;) jaja ska se om jag kan gräva fram några övningar. Sovit dåligt inatt och jobbar 5.11-14.38 så lite lagom seg nu ;(


Vila

Ängla fick vila i söndags, V skulle ridit i måndags men det hann hon visst men hade ridit igår och efter det fick jag sms om att hon var stel och stum i ryggen och hade ont :( Var ute och kikade på henne och trycker man hårt så har hon ont. Nu letar jag equiterapeut som kan komma ut och kolla på henne. Det som gick så bra i övrigt.. Detta kan väl dock förklara varför hon varit så fruktansvärt sur senaste tiden. Selen borde komma snart så får vi börja körträna, ska bli najs! Vanja var konstig när jag lämnade henne i morse, hoppas snuffan mår bra :(

Är för övrigt svinkallt idag! usch!

Körning!

Fick köra Toves fina ponny lukas idag. Helt fenomenalt och han var så duktig! Lyssnade oerhört bra på rösten och körde i bara repgrimma. Var ute i ungefär 2 timmar :) Körde även lite offroad där jag gick av och ledde hästen, der var över stora läskiga stenar och precision mellan träd. Inte riktigt redo än ;) Efter det provred jag en travare jag ska rida någon dag i veckan, mysig var hon!
Sedan pajade min bil :(



bruksdag

Var ju iväg på bruksclearround med Ängla igår, skitkul verkligen! Fick lite minus på mitt gnagade stigläder, de ska tydligen vara hela hehe. halt på plan mark gick fläckfritt, vända i trångt utrymme likaså. Sedan det jag var mest nervös för: backa i vinkel. Ängla som är westernpålle är van att backa SNABBT men som tur var behöll hon sitt cool och det gick super! halt i nerförsbacke gick bra det med men på brunnslocket blev vi underkända :/ jag är dock helnöjd för hon tycker det är äckligt att trampa på saker men gjorde det i alla fall! slalomen fläckfritt och några tramp utanför i korridoren. Så nöjd är jag och roligt var det! vi var där 9.15 och fick starta först 14 så Ängla var skapligt trött vill jag lova!
Tove red en runda på Ängla också och jag tyckte det gick oerhört bra för att vara andra gången hon sitter på henne! Ängla är oerhört lydig och snäll men även väldigt känslig. Idag fick Ängla vila.







off mot bruks!

ska dra mig mot stallet för att senare åka vidare mot bruks clearrounden. har sovit ca 3 oroliga timmar så trött är väl bara förnämnet :(
Å andra sidan var sista tåget igår spännande. tre spyor varav i alla fall en var i en påse, de andra var allover. Sen försökte några killar sno ett tågsäte som de ryckt loss. Spännande människor.

Bad

Badade min skitiga pålle idag, hon tackade genom att gå direkt ut och rulla sig i leran. Tack liksom. Lät henne till o med stå inne så hon skulle torka innan.


Försvunna inlägg och pålägg.

Tisdag: red en väldigt sur Madame på ridbanan. Så sur. Bockade och dummade när jag försökte galoppera.
Onsdag: red barbacka, skulle va oseriöst men min sits blev sjukt mycket bättre. Verkligen sjukt. Galoppen var bättre men joggen... OMG. Helt underbar jogg. Vunnit SM, lätt.
Torsdag: red ut, trav och galopp, vi diskuterade lite ibland om vi skulle framåt eller bakåt men så fin och luftig/kraftfull galopp. Dog lite.
Fredag: Tove red för att testa på inför bruksridningen imorgon. Jag red hennes Fjording Cero. Roligt och annorlunda. Gick lite väl fort i galoppen hehe, jag är så van vid Ängla som stannar bara jag tänker stanna.


N

En så fruktansvärt dålig dag idag. Mått dåligt sedan igår natt när min värld rasade samman. Ord kan såra så mycket och när det känns som en kniv dras genom hjärtat måste man fundera på om det är värt det. Jag litar inte lätt på folk, än mindre sedan de sårat mig och för att laga hålet måste den personen fixa det, annars kan det lika väl vara ett hål där. Vet inte vad som händer nu, är jag ensam? Jag vet bara att om jag orsakar så mycket skada och irritation genom att bara finnas så kan jag lika gärna hålla mig på håll. Synd bara att det gör så ont. Saknar mina vänner, hade fått med mig en av linas filtar i flytten, comforting på något vis...

"So dont fall in love there's just too much to lose. If you're given a choice i am begging you chose, walk away, walk away don't let it get you"


Prutt

Hade skrivit ett jättelångt inlägg men sen har min mus sånadär knappar som man går fa och tillbaka med, och självklart tryckte jag tillbaka och inlägget försvann. Nu vill hundarna dessutom ut så får ta och gå med dem. Bjuder på en bild i alla fall, och en inlägg som skulle varit här men inte är här. Buhu.
 

bättringsvägen

Nu börjar det äntligen lätta upp! Förmodligen fick jag en virusinfektion på min bakteriainfektion skulle jag tro, halsen gör ont idag igen men känner mig piggare. Får bara akta mig för att anstränga mig för mycket för då kommer febern tillbaka. Därför passar det bra med en Bioshock:infinite kväll med min bror!

M

Vaknade feberfri idag första gången på nio dagar! Firas med att sova några timmar till och sen gå en promenad med hundarna på typ femton minuter. Självklart kom ju febern tillbaka och nu sitter jag och svettas för fullt. Kul att ha ätit penicillin i en vecka och det fortfarande inte gett med sig. Dessutom bihåleinflammation, men det var väl bara att vänta.

Har funderat mycket på vad jag ska göra av mitt liv, blir väl att söka utbildningar till våren för säkerhets skull, ska hursomhelst läsa till djurskyddsbiten s jag kan jobba som djurskyddsinspektör (om jag skulle lyckas få jobb som det alltså...). I övrigt har jag ingen som helst aning, master vore väl kul men framtiden känns sådär lovande. Kanske pedagogik och arbeta på något naturbruksgymnasium?

Nåväl, senare funderingar nu får jag krypa ner och svettas bredvid mina fluffisar.


wintuuur

 
Jag längtar verkligen inte till vintern, visst att det är vitt och snyggt och allt sånt men nej, det bara faller mig inte i smaken. Inte sommaren heller egentligen för den är för varm. Det finns väl något gott med allt antar jag. Sjukskriven tills på fredag, klarar mig inte utan voffsisarna så ska ut till mor och far och sitta där.
 
 
 

Snyggisängla

 

Krabban

Misstaget jag alltid gör när jag kollar gamla facebookbilder är att jag alltid kollar lite extra i Krabatmappen. Jag blir alltid lite tårögd när jag tittar på de bilderna... Han skulle blivit sexton år nu, gammal gubbe. Han var utan tvekan den häst jag litat mest på, trots att han var halvspattig, aldrig stod still, bockade så fort något inte passade, backade och hoppade ner i diken. Men glädjen han kände var så äkta och syntes så väl(likaså när han var missnöjd). Han gav alltid 125% utan att man behövde be om det. Detta var hästen JAG lärde galoppera i form, som JAG lärde gå över bommar och hoppa hela 80(!!)cm. Som JAG vågade hoppa upp på i bara grimma och skritta rakt ut i skogen. Som knappt gick att leda men efter ett par månader gick efter mig, avslappnad, som en hund.
Vi utvecklades tillsammans så fort, och jag litade på honom så totalt.

Med Ängla är det inte riktigt samma sak, inte samma utmaning i och med att hon redan är utbildad med framförallt har hon inte alls samma personlighet. krabat hade DET, det lilla extra.

Folk frågar mig varför i hela friden jag vill ha en travare, det är just på grund av det som jag kände med krabat. Att se människornas blickar när man lyckas få en häst fin som i deras ögon är "skrot". Samtidigt som man får känna utvecklingen med hästen, jag tror faktiskt den är viktig.


Första

Hittade första bilden jag tog på Ängla när hon kom till mig på fb nyss, tycker hon förändrats massa! Blivit tjockare också ja ;)
Är fortfarande lika sjuk så blir att stanna inne denna vecka med. Som tur är tar Veronica hand om bängla :))


Nikko

Fina Nikko.
Bror åkte på utställning med N och V istället för mig i lördags, Nikko blev bir och Vanja bim :) roligt!


Man ska alltid lyssna på herr doktor.

Jag har väl ungefär världens tråkigaste liv just nu. Ligger bara i sängen eller sitter i soffan sedan i torsdags på grund av någon infektion. Lite roligt är att in på tredje dagen med penicillin borde det börja kännas bättre, men har fortfarande en feber på 37,7 (lagom ljummen) och ont. Hostar konstant gör jag och min hostmedicin är gjord för att vidga luftrören och lossa slemmet. Nåväl, inatt tig jag en annan medicin som är hostdämpande, för jag ville få SOVA för en gångs skull. Den gjorde dock allt värre så låg och panikkhostade till tre eftersom slemmet inte ville försvinna... Nåväl, tog av min andra och gick o la mig igen. Lyckades sova några timmar i alla fall. :(