Oct. 31, 2013

Idag är jag miserabel. Jag suger som hundägare, rent förskräckligt. Släppte hundarna fem meter innan tomten för Nikko hade en pinne att leka med, de stack direkt. Jag kan inte ens ha dem lösa en minut. Det resulterar ju bara i att de får gå i koppel hela tiden istället och hur kul är det då. Inte kul alls. Vill ju de ska kunna busa men går ju inte i koppel. Åh jag är så dålig.

Fick migrän på jobbet med. Har sagt upp stallplatsen oxå och ska flytta till ett annat. Nåväl.


Oct. 30, 2013

Bängla gick fint idag, dock på stång och det får jag ju inte ha på tävlingen. Nåväl tränade ju bara och fick till en apsnygg jogg, även galoppen satt skitbra i BÅDA varven! Kunde galoppera i höger utan att hon bröt av, helt fantastiskt :) lugn, fin och taktfast! Hennes bakskor åkte av idag eftersom hon fått flytta ut på lösdriften. Funkar hon inte där =äter för mycket, får jag se mig om vad jag kan göra. Vill inte hon ska bli tjock igen men äter de 20 kg/dag spelar det nog ingen roll hur mycket jag rider :/
Nåväl får se hur mycket hon ömmar! Har tyvärr bara en dag ledigt, imorgon rider V Ängla. Jag ska jobba hela helgen. -.-


Lyrisk!

Nja inte över alla jobbiga beslut kanske. Vet inget om framtiden och ändå så vill jag veta allt. Vill flytta och fixa allt men måste ha jobbet kvar för att göra de och det vet jag ju inte om jag får ha.

Nåväl iväg på rallyträning idag, lagom taggad matte men taggad hund, sjuuukt taggad hund! Inte tränat på länge så han var lite extra på hugget. Körde skyltar ur fortsättningsklassen, behöver träna mer på bakdelskontroll men är i övrigt sjukt nöjd! Awesome hund jag har och när han själv vill är han sååå arbetsvillig och taggad, synd att det bara är när han vill haha ;)

Tog även ut Vanja en kortis, ska ju ta tag i hennes träning och började med fotgående, hon blir så taggad att hon mest hoppar eller springer sidvärts framför mig men jag testade att sänka mitt eget tempo och då gick hon fint! Det som är kul är att hon fattat kommandot fot, går in vid sidan. Sättanden och lägganden är skit, får jobba vidare. Till skillnad från N blir hon ju ALDRIG trött, asgött!


Oct. 30, 2013

Igår blev en tur i mörkret i skogen, blev ohälsosamt rädd för köttätande älgar.. Blev senare i stallet ohälsosamt irriterad när änglus fick stå inne från löjligt tidigt igen bara för att hon inte har någon hagkompis. Har hon inte det ränner hon som en tok och att ränna som en tok i lerig hage kan sluta mindre bra för en klump som ängla. Ska i alla fall få testa att ha henne på lösdriften så kanske det går bra. Är dock lite nervös för att hon kommer stå och äta hela tiden men fick testa i en vecka och fungerar det inte är det ju bara att jag har henne på Box igen, men är ju inte nöjd med att ha henne så... Åh jobbigt det ska va. Finns där ingen som antingen har sina höstar inne typ så få timmar som möjligt eller portionsfodrar på lösdrift!? Active stable kanske? Vill ha eget stall hehehe (med ridhus).

Nåväl får se hur allt löser sig, idag kommer Hovis och innan dess ska jag rida. Även rallyträning med herr fis-Nikko som just ligger nedanför sängen och fiser extremt mycket, hua.


Jag vill ha ett ridhus!

Sånnahär dagar påminns jag om vad jag lovade mig själv. Det lät typ såhär "Jenny,nu när du har jobb... Ställ hästen nånstans där det finns ridhus!!!" Nu när det börjar bli höst och blåsigt och äckligt finner jag mig undra, var är det där ridhuset?

Nåväl, idag ska vi ut o ränna i skogen tänkte jag, ska bara överleva jobbdagen först vilket är lättare sagt än gjort eftersom jag verkar må illa bara av att befinna mig på tåg nu för tiden. Ledig imorgon, gött.


meep

Idag är en sån dag som jag är helt brutalt illamående och jag vet inte varför. Ska nog sova en stund efter jobbet om det är de som illamåendet beror på. Fast tror inte det, har nog bara ätit dåligt.

Hundträningen idag blev återigen inställd, kanske att jag tar tag i mitt liv och åker till klubbarp och tränar med dem sen, vanja vill jag så härma komma igång med. Jag har bara svårt att motivera mig eftersom jag måste åka iväg, likaså om jag ska lägga spår. Vanja behöver jag träna upp fotgåendet på då det verkligen är a och o. Nikko är bara traggla, få till allt ännu snyggare. Hans problem är att han gör allt assnyggt på träning men på tävling säger det stopp. Är nog jag som är för nervös.


Oct. 28, 2013

Igår red jag lektion!!!! Kan ju behövas såhär innan tävling ;)
Red en övning som handlade om att få hästen att flytta för vikten, gick väldigt bra faktiskt! Fast hon ville gå hem lite väl ofta. Lät tyglarna hänga helt, ska nog fortsätta med det. Ska helt klart öva vidare på den övningen. Fick en bra känsla genom hela passet och det r väldans trevligt när man märker hur känslig pållan är bara på vikten. Nåväl får se hur tävlingen går, är två veckor kvar att träna.


Oct. 25, 2013

Jag är så glad att jag har äran att få ha världens mest underbara häst som gör allt och lite till. En häst som uppskattar att få galoppera på långa tyglar avslappnat.

Vi hade problem med galoppfattningarna idag vid uppvärmningen, hon skulle bara springa helt hejdlöst in i dem. Det var ungefär då jag gav upp och sket i ett seriöst pass och tränade fattningar. Nåväl helt oseriöst blev det väl inte men ändå. Fattade från stilla och bara gasa medvetslös och sen stanna. Och så om igen,skitkul tyckte Ängla, riktigt taggad häst! Kul sånna dagar, när både hon och jag faktiskt har roligt.
Hon är så fin


Vanja

På söndag är det ett helt år sedan jag och mamma gav oss ut på den långa resan att hämta hem en liten ulltuss vid namn Vanja. Det var inte planerat, jag skulle ha en 8veckorsvalp men de var så svåra att få tag i och inga kullar var planerade. Dessutom var ju Vanja dotter till Nea, Nikkos syster. Sagt och gjort vi åkte och hämtade henne. Det var långt att åka allt på en dag,när vi hämtade Nikko var vi borta i tre dagar. Men jag ångrar det inte vad folk än säger, Vanja är nog en av de snällaste och mest ödmjuka hundar jag träffat <3


Wien

Är det något jag gillar med min arbetsplats så är det tiderna. Det suger att gå upp fyra på morgonen visst, men det är så skönt när man får sluta nio på förmiddagen och kan hem och sova lite och sen ha resten av dagen ledig. Nåväl det är ju när man jobbar korta pass, värre är det idag när jag började 5.30 och slutade 19. Bara närmre 14 timmar. Ja, det är väl en av sakerna jag skulle sakna om det blev baibai, möjligheten att jobba extra. För den finns, i alla fall nu. Man kan jobba hur mycket man vill typ, på ett "normalt" jobb går det ju inte på samma sätt. För jobbar man ett pass på fyra timmar kan man ju lätt jobba 6 till och få rejält betalt för de timmarna. Åh blir lite melankolisk.

I alla fall är jag råtrött nu, hundarna har varit hos M en stund så de slapp vara ensamma, nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon då jag återigen har tusen saker att göra (eftersom de idag blev inställda pga jobb hehe). Vill så gärna flytta till nya lägenheten men får väl se om det blir så, buhu :(

 

Dö.

För att fortsätta på mitt rage-attackinlägg igår. Klickade på en länk på Facebook idag, det skulle jag inte gjort. ( http://blackieojag.blogspot.se/2013/10/idag-las-mitt-arende-gallande.html )
Handlar kort och gott om en hundtränare inom skydd vad jag fattat det som som misshandlar sin hund rätt rejält. Nu kan det vara nyanserat och man ska se till att inte tro på allt man läser osv men JAG har sett tillräckligt för att förstå att detta kan vara sanning. Om man misshandlar hunden så pass att den kissar på sig, och dessutom har det i sin träning att hunden SKA bli så rädd att den tömmer analsäckarna och kissar ner sig, ja men då kanske du ska fundera på om du inte har allvarligt fel i huvudet. Ska det göra hunden till en bättre hund om den är rädd? Nu vet jag inte hur skydd fungerar då jag bara sett det som snabbast men där var ryck i kopplet och sparkar, det verkar vara vardagsmat.

Om hästar är tuned in efter människan vad är då inte hundar? Du kan vanvårda en hund rätt rejält och den kommer ändå vifta på svansen när den ser dig. Du kan ta deras tillit och fullkomligt vända den uppochner och slå skiten ur dem och de kommer älska dig ändå. Hur rättfärdigar du att slå halvt ihjäl en hund som ligger på marken och skriker? Den har förmodligen gjort så gott den kan och det är du som är för otydlig. Nej jag blir illamående av att läsa hur man uppsåtligen kan skada djur. Jag råkade trampa på Nikko en gång när han var ivägen, han skrek helt hjärtskärande och la sig sedan på rygg och bad om ursäkt, för att JAG trampade på honom. De är så snälla och vi bara misshandlar tilliten totalt. Jag mår illa nu, på riktigt.


Oct. 24, 2013

Igår blev det ingen ridning eftersom min fot krånglade, den brukar knaka men aldrig göra ont men det ville den visst göra nu. Hursom så träffade jag på V i stallet så hon red en sväng, bra att tanten får röra sig :)
I förrgår var jag stressad till tusen men likväl longerade jag, dock bara en liten stund. Hon jobbade på bra med baken och höll även galopperna några varv åt varje håll. Fick till o med till lite frambensaktion! Idag har jag tusen saker att göra, mest tråkiga. Ska direkt efter jobbet ut och rida, blir nog en uteritt i det fina vädret för att rensa skallen. Sen sätta sig vid datorn och va seriös. Imorgon väntar en sovmorgon (till 5 haha) och 10timmars jobb. På lördag högskoleprovet. Fml.

Trött som stryk btw. Kan somna stående, morgon is not nice shit.


orolig

Brutalt. Ligger och försöker sova inför tidigt pass imorgon med en stor klump i magen och vill bara vandra fram och tillbaka. Förstår hur djur med pacing problem känner sig haha :( Har ett stort planeringsbehov och det fungerar inte väl med att inte veta hur framtiden ser ut.

i cant live another day without you

Någon mer än jag som tänkt på hur sjukt det är egentligen med djur? De gör ALLT för oss! Vi borde ge så mycket vi kan tillbaka. Hästar är helt styrda av oss, de tillåter oss sitta på ryggen, stoppa metall i munnen, sadel på ryggen, skor på fötterna, inspänningstyglar hit och dit. vi styr vart de ska gå, hur de ska gå, hur de ska ha huvudet och vart fötterna ska vara. Vi tvingar dem röra sig på ett visst sätt, vi tvingar dem leva efter våra tider, gå med artfränder vi väljer ut och på tider vi bestämmer, på en plats vi bestämmer. Ingenting får de välja själva. Är det inte lite sjukt? De som har ett naturligt hästtänk är väl lite bättre men är det verkligen större skillnad? Du sitter fortfarande på hästen eller kör om det är så, du har den fortfarande på en bestämd yta, med artfränder du bestämt, med mat du bestämt. Hästar gör ALLT för oss, verkligen. Det är fascinerande att de tillåter oss, att de förlåter oss, att de fortfarande älskar oss.

Nej, det rätta är inte att släppa ut alla hästar och låta dem springa fria, hästen är domesticerad av människan. De är inga vildhästar, även om de kanske skulle vilja vara detta. Vi behöver dock göra så gott vi kan för att förstå dem, att göra allt för dem på samma sätt som de gör allt för oss. Jag mår illa när jag ser folk som säljer sina hästar för att de ska gå vidare och tävla högre klasser, din häst är din vän, inte ditt tävlingsredskap. Din häst gör allt för dig (så länge du behandlar den bra förmodligen) och du vill slänga bort det för din egen egoism? För att du vill ha fina priser? Det kanske är livet för vissa men inget jag kan tänka mig.

Kass motor

Tog hela gårdagen att ta reda på men ja, motorn i nya bilen är väl inte asbra direkt :/ på grund av att vi pillade med det hel dagen hann jag inte pilla något på Ängla, vilket hon säkert inte mådde dåligt av. Fixade allt i stallet och idag ska jag försöka longera litegrann och jobba med galoppen, jag äger inga inspänningstyglar men behövs det så får vi väl se hur jag löser detta. Letar för övrigt kläder till pållen till tävlingen. Hittade ett begagnat assnyggt träns, hoppas det finns kvar! Annars har jag ett med rätt snyggt pannband, behöver dock sidostycken och är så svårt att hitta passande :/


Tråk

Sitter och funderar på hur det kommer sig att all hundträning dör över vintern? Fine om man inte har snygga inomhuslokaler men sänk priset lite då och ha lite kortare kurser utomhus. Hundägare behöver tuktas även på vintern! Det är ju trots allt bara att dra på sig lite mer kläder. Satt och letade efter någon kurs jag kan gå med Vanja men nej, efter oktober dör ALLT. Finns inget inplanerat. Jaja, får väl vänta till våren, Nikko och jag ska vara med på rallysamträning imorgon i alla fall, blir säkert inte populärt men whatev.


Snygga bilder

Mina hundar är verkligen mästare av modellande, eller nej. Det är hursomhelst kul att se på dem hur de håller på, speciellt om man lyckas ta kort på dem när de ser ut som små tards.


X

Glömde för övrigt skriva varför hon var Awesome! Jo för i framtidningen blev jag less på att hon bara krulla ihop nacken så satte mig ner i sadeln, släppte tyglarna och styrde med vikt, säte och ben härodär. Gick asbra och vi fick till snygga volter och skänkelvikningar! Vi brukar alltid missförstå varandra vid dessa men inte igår, utan tyglar. Haha ;p
Skulle bra gärna vilja starta en dressyr men så knepigt och hon har sånna ponnysteg :(


Awesome häst

Som titeln lyder, no questions asked.

Nej men tog på henne vanliga sadeln för tänkte skutta lite och satte upp två kryss på typ 30. Jag är ju helt galet hopprädd så kändes hööögt! I alla fall så red jag fram, hade hacket så hon var fin som väntat. Väldigt seg i framridning och samma problem som vanligt, hon liksom tappar rumpan i höger galoppen. Försökte ställa ut men hjälpte inte, vet inte vad som är fel :(
Hoppade i trav och det gick asbra även om hon inte direkt hoppade. Testade även att hoppa i galopp, jag vågade! Till och med hoppa två hinder i följd! Ändrade mig i sista sekund mot ett och styrde undan men Ängla va helt på att hoppa den. Skitkul verkligen! Måste försöka hoppa lite mer innan snön kommer men det lär väl bli snart:( Anna red westernlektion idag och det hade tydligen gått bra.


Heeh