Jun. 27, 2014

Shitt pommes vad fantastiskt dålig jag varit på att blogga! Inge kul har hänt dock så ingen fara, inget missat ;)

Har mest jobbat, måndag tisdag på tågen, onsdag ledig då jag hängde med Kicka och tränade, igår ledbruten haha! Idag och imorgon tåg. Har minirast nu så är okej, igår mjölkade jag också, för att fräscha upp minnet liksom. Gick rätt bra ändå, minns det mesta! Börjar på tisdag så det blir kul. Kommer dock inte ha mycket fritid om jag fortsätter va lika seg som jag är nu.

Igår red jag, har ju fortfarande sadelproblem så har liksom ingen som passar, döjobbigt. I alla fall så red jag barbacka som guck hyfsat bra! Måste bara träna på min balans. Hon tagga ihjäl sig den enda galoppfattningen jag gjorde haha! Ska få prova en allroundsadel idag, hjälper ju inte mitt problem att westernsadeln inte passar men får fundera vidare på det...

Nåväl, dags att jobba igen sen blir det träning med mamma på gymmet! ;)

Jun. 21, 2014

Väntar medan mannen handlar på city g i Skara. Lika bra att jag inte går in, saknar skara så mycket så blir så blödig haha! Önskar jag kunde flytta tillbaka.. Igår blev det grillning ute vid en sjö och sedan lite firande med lite folk. Chill men kul.

Så ja, funderar vad skönt det skulle vara att flytta tillbaka men till vilket syfte? När jag väl skulle göra det skulle ju alla jag känner här vara borta... Visserligen så är ju bara staden i sig rätt åsm. Men ja, får väl se vart livet tar mig helt enkelt. Har lite funderingar inför närmsta framtiden i alla fall, får väl hoppas att de går i lås!

Vanja sov till 13 idag, förmodligen inte för att hon inte behövde gå ut utan det är nog för hon tycker det är så jobbigt att gå ut... Vilket får mig ytterligare att fundera på framtiden. Jaja den dagen, den sorgen. Ska dra oss mot andra delen av landet nu och imorgon är det jobb som väntar. Tur det inte är så tidigt i alla fall ;)



Jun. 19, 2014

Kört till mitt fina Skara, Vanja har lekt med sin pojkvän (eller ex, de verkar inte vara så fästa vid varann längre) och hunnit slappa lite i soffan. Väntar på att åka och handla nu. Sedan blir det väl mat och grisjakt... haha ja. Nej men det är så skönt att äntligen få vara ledig! Helt sjukt verkligen! Får se vad morgondagen har att bjuda på, grillning, chilla och ha trevligt förhoppningsvis!




Löshoppning

Idag har jag stränglagt och mjölkat, det tog hela dagen. Sedan racer ut till stallet där snälla Ylva fixat både pålle och löshoppning. Jag har aldig löshoppat tanten förr så var kul, longerade igång henne och ledde över ett par gånger, sedan fick hon springa själv. Tanten levde upp totalt och tyckte det var dökul! Ska definitivt göras om!
 
Märktes att hon tyckte det var kul, travarsteget kom fram och det stappliga försvann, hur jag ska få henne att länga under ryttare är frågan dock. Imorgon rider H sedan blir det nog vila tills söndag då jag kan ta mig ut en sväng, längtar redan. Trivs så sjukt bra och är så skönt att vara tillbaka!
 
 
 

.

Hela dagen har varit hyfsat kaotisk. Tvättat två silos och min nacke är helt stel hehe, även mjölkat som gick bra trots förvirringen som råder i min hjärna nu. Jag stressade dock hem för att hinna i tid till agilityträningen som var flyttad till idag, visade sig bara när jag kom fram att det var NÄSTA vecka de flyttat den, idag var samträning. Suck. Som att man inte har annat att göra liksom ;) Nevars, hade ju ändå hunden med så testade lite. Säcktunnel börjar gå bättre men hon tror inte att hon orkar lyfta den, så stannar. Men det tar sig. Balansen och A-hindret gick finemang idag. Körde en liten kombination med fyra hopphinder, A-hinder och långhopp. Allting gick finemang och vilken fart hon fick upp! Den hunden kan springa alltså. Kunde hon bara fokusera lite på mig också så vore det super haha.
 
Kom hem och tog med mig Nikko ut, körde det bästa rallylydnadspasset någonsin, körde även lite slalom och inkallningar. Han hade en helt sjuk power, kul att se. Skulle han gå sådär även på tävling skulle priserna trilla in ;) Tyvärr gör han ju inte det. Nu är i alla fall tre inoffare planerade inom en greppbar framtid, i juli lär inget hinnas med men ska se om vi inte kan slå till på en officiell start till hösten. Vanja behöver mer lydnadsträning (fast även hon ska va med på inoffarna men mest som träning) men agility skulle nog gå någon inoffare, bara vi får lite mer koll på slalomet ;)
 
(skulle publicerats 9/6)

Jun. 17, 2014

Har haft vad som känns som världens längsta dag. Mjölkat på morgonen, vänt hö på dagen, fodrat och mjölkat igen. Verkligen fullt ös. Hade sovit ca 5 timmar innan också så ah, ska sova nu. Sovmorgon till 9 imorgon. Får se vad kvällen har att erbjuda, eventuellt lite löshoppning. Ängla har fått vila denna vecka och nu åker jag bort med så blir ett minilov. Nästa vecka är det tågjobb som väntar, ska bli skönt på sätt och vis. Saknart.

Nåväl, har slagits lite mer med håret och nu vågar jag väl visa det. Turkos dipdye! Måste färga om var tredje tvätt ungefär haha! Fett värt dock, ska finslipas lite till så blir det nog awesome. När jag precis satt i blekningen bokade jag in klippning, undra hur jag tänkte där... Får se hur det är imorgon när jag vaknar!



Jun. 16, 2014

Agilityavslutning idag. Kom tidigt och fick igång Vanja rätt tidigt. Hon var som vanligt störd av allt folk som tränade på planen intill men släppte det rätt fort. Sedan fick vi värma upp på hindren, som gick sådär. Hon måste ju liksom hålla koll på alla som är på banan så de inte kommer i närheten av henne. Sedan fick vi gå banan och sedan köra. Körde på large eftersom hon är så hög, men eftersom hon inte är van vid den höjden eller att hoppa med fart så vägrade hon hela tiden. När vi väl fick upp farten gick det bättre. Till nästa gång körde vi på mediumhöjd vilket gick mycket bättre! Tog banan på 60 sek och ref tiden var 55 sek så jag är nöjd. Hon vägrade på tunneln dock och slalomet sitter ju absolut inte men då vet man ju vad man ska träna på!

Det jag är mest nöjd över är att vi senare skulle fika och det var massa folk där men Vanja både hälsade och viftade på svansen. Stolt.



Jun. 12, 2014

orkar inte skriva nå vettigt, kört röjsåg idag och snälla pappa var med och hämtade en rockard. Nu ska här sovas.
värt.





Jun. 11, 2014

Nikkos födelsedag idag! Tänka sig att det idag är 5 år sedan min bästaste och finaste vovve föddes, jag är så glad att jag har just honom, att det var just han som följde med mig hem. Även att det var slumpen som avgjorde det. Min första egna hund, ska skriva mer om honom en annan dag, kanske imorgon. Har knappt hunnit spendera någon tid med honom ändå idag. Praktik hela dagen sedan iväg på agilityträning med Vanja och sedan stallet.

Agilityn idag började med kaos och slutade med bravur. Kom in och de höll på att träna byten, försökte få kontakt med Vanja men några människor höll på och tränade på andra sidan planen så Vanja tittade inte ens på mig. Kände irritationen bygga upp inom mig så gav upp, lät henne sitta och titta bara. Sedan på planen efter typ två hinder levde hon upp totalt, det är verkligen hennes grej det där! Tog massa hinder på egen hand, gjorde allt jag bad om och snabbt gick det också! Mätte henne, 46cm, alltså en largehund. Attans. Testade över sånna hinder med och vaddå då, lätt som en plätt sa Vanja. Men blir nog inte lika lätt på tävling.

I stallet gick det sämre, nya padden passa inte alls vilket gör att jag fortfarande inte kan rida med den sadeln... Skit. Fick låna christines men hade som vanligt ingen balans och gav upp. Gick liksom inte. Så tråkigt när vi hade sån connection och nu tagit typ hundra steg tillbaka. Hinner inte rida hur mycket som helst nu heller... Jaja imorgon ska vi hämta en rockard i alla fall, det kommer bli superkul!

Utmaning på facebook att skriva tre positiva, men vill inte bomba så skriver här istället, dag 2/7.
1. Nikkos födelsedag <3
2. Fantastiskt agilitypass med Vanja
3. Sträcka ut sig i sängen.





Jun. 10, 2014

Idag har jag gjort så mycket, svettats så mycket... Kört trimmer för första gången ever, haft kosläpp och mockat en himla massa bajs. Sedan det vanliga med mjölkning. Fullt upp och man blir verkligen mör i kroppen! När jag kom hem drog vi och badade där vi träffade ett trevligt par. Vanja simmade lite, mamma tjatade sedan till sig att se skräckfilm så nu kommer jag inte kunna sova :(

Hann inte ut till stallet idag så ska åka imorgon efter agilityn, har vanja med mig men ska testa binda henne i paddocken medan jag rider, går nog bra. En stallkompis skrev att bänglis hostat, det gjorde hon förra året vid denna tiden med så kan va pollen eller nå skit :/ Ska köpa hem medicin och se om jag får i pållen! Men det hinns nog inte idag så frågan är om man ska beställa, hmm. Nåväl nu ska det väl sovas för imorgon är en annan dag, som kommer bli rätt lång med praktik, agility och häst. Ja då hinner man inte blir utteåkad i alla fall ;)



Bänglus

Hittade några bilder på Ängla, första två från i höstas, sista två år sedan. Hoppas jag får mer tid med tanten snart, på torsdag blir det i alla fall till att hämta en rockard och sedan blir det köra av! Wihu!

Jun. 09, 2014

Skulle kunna skriva ett helt inlägg om falska människor, om osunda relationer, folk som ljuger för varandra... Ja. Och antingen är jag bara blåst, eller så är det bara jag som ser sanningen, vet inte vad som är jobbigast. Att se igenom falskheten och lögnerna och se alla andra som bara ser den perfekta fasaden. Som lyckönskar och charmar och önskar välgång. Själv sitter man här och tänker typ, jamen skärp er, ser ingen att det är fel? Förstår de inte själva att det är fel?

Så står man där maktlös och vet en himla massa mer än alla andra och lider för man inget kan göra, inget säga. Samtidigt som man genuint värnar om personernas lycka så blir man avundsjuk, de gör saker som jag vill. Fast nej, det tror jag inte. Jag tror inte jag vill vara som de är, jag vill vara som jag själv är..

#förvirrande

Jun. 05, 2014

Precis kört andra passet med c25k, löööve this app! Skämt åsido, asbra för mig utan motivation, att se sitt mål framför sig hela tiden och ha nån i örat som berättar precis vad man ska göra. Mamma var med också och båda hundarna. Jag behöver nog köra mer känner jag så kanske går ut en sväng imorgon och kör en extragång liksom. Får se, behöver träna lite extra innan jag ger mig in på vecka två. Fast å andra sidan är lite utmaning bra det med.

Nu ska jag snart iväg och mjölja jersey, sista gången för denna vecka sen blir det i juli som jag börjar jobba själv. Gött!




Jun. 04, 2014

Blev tipsad om en app som heter c25k. Typ hjälp för att komma igång o springa. På 8 veckor ska man klara 5km eller 30 min utan att stanna. Gav mig ut i måndags och testade! Bästa är ju att den säger precis vad man ska göra och när. Körde 8 intervaller, gå 1,5 minut och jogga en minut. Hade hundarna med och kan säga att de sölade mer än jag hah! Nikko var jätteseg påväg bortåt och Vanja blev trött påväg hem. Men de behöver ju också träna sig så är bara att köra på. Ska köra varannan dag nu eller mer om jag orkar, är så ledbruten efter jobbet och första svängen så idag passa jag, får bli imorgon lstället. askul, hoppas att även tjocka jag kan börja orka lite mer nu!

Jun. 04, 2014

Ont i hela käften, är visdomständerna som spökar men gör att hela käken värker och gör ont i huvet.

Denna vecka har jag praktik där jag ska jobba lite extra i sommar, mest mjölkar jag eftersom det är vad sommaren kommer gå ut på men igår fick jag va med och köra balar. Höll på att köra in i en bil (bilen körde nästan in i min frontlastare så va inte bara mitt fel) annars var det kul. Det är som sagt roligt ibland sådär men är fortfarande osäker på om det är vad jag egentligen vill göra. Men det är svårt när man inte vet alls vad man vill. Försöker låta tiden gå så kanske det klarnar... Jag vet vad jag egentligen vill men kommer aldrig nå dit... Fy.

Jaja ingen mening att deppa, borde sova nu för ska upp 3.45 och iväg och mjölka. Blev bara en dag i stallet denna veckan, skulle dit imorgon men då fick H istället för hon ville :p helgen jobbar jag... Men hon går i alla fall nästan alla dagar och det är väl huvudsaken. Red igår, galoppjobb som börjar gå bättre, härligt när det går framåt!