Back2work

Upp klockan fem för att jobba ett tiotimmarspass, gött. Lagom efter man varit sjuk en längre tid. Är skapligt trött nu men måste in till stan när jag slutar för att leta present. Sånt är alltid så svårt..

Hej lönen, hejdå lönen

Shoppat loss idag, lusern, magnesium och nypon till hästen och mat till hunden. 
Som ett steg i denhär vanja-kanske-har-allergi-så-vi-testar-massa-mat historien så har jag nu köpt vom och hundemat med bara lamm i. Lamm är det enda jag kan komma på att hon aldrig ätit så vi testar det. Vet ju inte ens om det är foderallergi men kan ju vars värt att testa som sagt. Var lite dyrare än det andra men det får vars värt. Tydligen är det inte ett fullfoder heller så får testa det i åtta veckor och blir det inte bättre så får jag ju ändå testa annat. Då kanske bi testar fisk, eller vilt. Finns ju hur mycket som helst så är bara att dyka ner i skiten men lamm är som sagt det enda som hon aldrig ätit innan. 




Nu ska du ut!

Har bokat tid den tionde, då ska Nikkos hörntand ut! Han kommer bli fruktansvärt ful men det får vara värt det. Så länge det beror på att han typ sprungit in i en sten så ska det dessutom gå på försäkringen och är ju förmodligen just det han gjort, klant. Vi snackar om hunden som tittar upp på fåglarna han jagar så att han springer in i träd.. 

Har dessutom planerat lite tävlingar som vi ska iväg på. SKA ha titeln innan juli. Nej det låter girigt men vill ta oss vidare, nya utmaningar osv. Nu när jag bara har en hund är ju ett ypperligt tillfälle att träna massvis! Men är skillnad på att säga att man ska göra det och att faktiskt göra det... Måste ta tag i mig själv. 



Tisdag

Mycket händelserik dag idag, för att vara jag alltså. Klarade både av stallet och en långis med hundarna, okej att klockan hann bli 14 innan jag hann ut med hundarna men ändå. Åkte till stallet strax efter 16 och som tur var hade jag sällskap på en tur idag! Woho! Haha red en sväng i skogen, mörkt var det och hästen hade noll koll på fötterna. Taggade häst hafe jag också, ville bara springa hemåt. La iväg i galopp, tog ett sidosteg i galoppen för att sedan hoppa rakt upp och sedan fortsätta galoppera, ja...

Nu hinner jag inte dit mer denna vecka :( men hoppas på att hon får gå lite så jag kan fortsätta nästa vecka då det finns lite tid igen. Helt stört att det kör ihop sig helt, jämt. Kanske därför jag blir stressad... Nå inget att sura över bara hålla ut och leta vidare, söka och hoppas att livet blir lättare snart. 



Fröken missnöjd

Snodde hästen ur hagen strax innan lunch = bitter häst. I alla fall så skulle vi rida ut en sväng, det var kallt, blåste, snöade och var ännu mera kallt. Ängla har inte varit ute på hur länge som helst men skötte sig ändå bra, bara lite småprotester en gång vilket är bättre än det brukar vara. Blev inte jättelångt för vi skrittade bara och jag var på dåligt humör. Är så tråkigt att alltid rida ut själv så det finns inte. Saknar Skara där man alltid hade folk att rida med, då längtade man snarare till att få rida ut själv hehe, tänk va livet ändras...

Imorgon blir det nog ett litet pass på banan för kommer inte dit förrän det är mörkt. Tråkigt det med. Allt är tråkigt. Insirationen svämmar över...
Inte är huvet bättre heller, skit. 

Här är bild på fin ponny i alla fall, surtant deluxe. 



Söndag

Idag var jag hos min pålle, nå igår var jag också där men då gjorde jag inte mer än mockade för skulle iväg till ett annat stall efteråt. Idag möttes jag sv en panikslagen ängla som sprang som en vilding i hagen, inte alls kul. Hon klarar verkligen inte av att bli lämnad ensam längre. Tråkigt.

I alla fall så red jag lite på banan, mest skrittjobb, hon var lite pigg så fick trava lite också, böja igenom hela hästen. Hon har mest stått nu så har tappat otroligt mycket muskler men de kommer nog tillbaka. Ska försöka ta mig ut i skogen en sväng imorgon.

Är så hemskt för får så brutalt ont i huvudet av att röra på mig, sjukgymnasten gjorde det hela bättre men nu är det tusen gånger sämre igen, tanken är ändå att jag ska klara av att jobba framåt slutet av veckan så försöker komma igång sakta men säkert. För er som tror att det inte påverkar fysiskt och psykist att ha huvudvärk kan jag hälsa att ni har fel, känner mig helt knäckt. Uttråkad, men knäckt. Har även anmält mig till sista sittningen ever i skara, osäkert om jag får ledigt men jag hoppas verkligen det löser sig ändå!




Sjukgymnast

Ja, som ett led i att försöka få ordning på huvudvärken (som min läkare hävdar är migrän) så gick jag till en sjukgymnast idag. Hatar ju när folk tar på mig så tänkte att det kunde bli... Spännande. Fick berätta om mina problem och sedan ta av mig (hua) hon tittade på nacken och sa direkt att det inte såg bra ut. Jag har som en puckel där, har alltid trott att det är fett som samlats där liksom men nej. Det är tydligen musklerna som klumpat ihop sig pga överansträngning. Sjukt. Haft hur länge som helst så kommer nog ta tid att bli av med.. 

Hon masserade där och sedan upp i nacken där hon hittade smärtpunkterna, strålade ut i huvudet när hon tryckte så ja, där har vi svaret. Är skönt, även att det nog är lång väd tills det blir bra..nu ska jag massera lite själv men framförallt försöka slappna av, hur tusan det nu ska gå till... Har ju liksom inte ens känt mig stressad? Vill ju hålla på med häst och hund för det är ju min stressterapi, det som får mig slappna av... Måste fundera på detta.


Där det buktar ut i nacken ska det alltså vara helt rakt egentligen. Helt stört att jag inte reagerat på det tidigare...

Det gäller att bryta ihop och sen resa sig igen

Har haft Vanja sedan i onsdags, har varit utei skogen så har gåt bra men igår åkte vi tillbaka till "stan" och jag kan konstatera att hon är ännu värre än hon var när jag lämnade iväg henne. Helt hemskt är det. Igårkväll gick det faktiskt hyfsat ändå, men idag... Hon vill inte ens kissa när vi är ute, vilket för henne är ett sätt att säga att livet är ganska ruttet.
 
Var nyss ute och bara gick fram och tillbaka där vi alltid går (går ju inga långpromenaderi stan) men hon totalvägrade. Nu ligger hon och gnäller, förmodligen för att hon är kissnödig. Imorgon ska vi åka ut till skogen igen för det går ju inte att ha det så här. Hon får bo där tills vi flyttar i april men jag är väldigt nervös nu att det inte ska fungera alls i nya lägenheten heller. Jag som skulle sluta att stressa och oroa mig. Nå det är ju mycket lugnare i den delen av stan så jag hoppas innerligt att det ska funka. Är hemskt att vara utan min sessa så länge som jag varit. Tråkigt för henne med för hon och Nikko är ju verkligen bästa kompisar. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det kommer fungera sen. Annars vet jag inte vad jag tar mig till...
 

Underbara hund, ska göra allt för att du ska må bra <3
 
 

Vanja please tell me why

Det är så tråkigt att inte veta vad för fel det är på min hund! Håller på att prova utesluta olika proteiner vilket tar lång tid. Hoppas på att det ger resultat. Idag hittade jag vad som kan vara ett exem på magen, svårt att veta. Är så tråkigt för hade varit mycket enklare att bara åka in till veterinären med henne men hon är ju så folkrädd så det gör ju bara ännu mer skada. Hon tycker tillomed det är jobbigt när jag tar och gräver runt i pälsen på henne. 

Ska smörja stackarn med lite salva nu så kanske exemet försvinner i alla fall, sedan strikt diet! 




Another day in paradise

Är så uttråkad att jag snart går sönder. Nå idag har jag i alla fall gjort lite, har varit på vårdcentralen som trodde jag hade migrän (i en vecka?) fick en läskig medicin jag fick fruktansvärd värk i nacke, axlar och käke av. Okej, eloge till dem ändå för jag hade så ont i axlarna så jag tänkte inte på huvudvärken. Det släppte efter någon timme och jag ringde för att tjata om ny medicin. Ringde också och letade efter någon som kan massera och fick turligt nog tid på fredag! "Ja jag behandlar huvudvärk, det kan innebära massage" och vad mer? Lobotomi?

Nå hämtade ut min andra medicin som är en muskelavslappnande mot bl.a. Stresshuvudvärk (ja men varför fick jag inte den direkt för då?!). Är fortfarande hemma från jobbet eftersom jag fortfarande har så ont och inte tål ljud. Kan inte göra något alls som suger för nu börjar tävlingarna ploppa upp och vill trääääna för att kunna åka och tävla men nej. Gah. 




Dagens to do

Har sovit, varit vaken 20 min, sovit ännu mer och varit vaken några timmar för att sedan sova ännu mer. Dör lite smått så fort jag rör mig fortare än 3km/h och i mer än 5 minuter. Stört att jag ens orkar jobba med denna huvudvärk?! Men antar att den märks av mer när man bara ligger och inte tänker på annat än hur ont man har. 

Akuten är det bästa som finns

Åkte in igår 18.30, fick lite skäll att jag åkte dit istället för till ett annat sjukhus för de hade mycket att göra. Men jag lovar, varenda person som kom in fick gå in före mig! Jag blev så sjukt sur! Jag var verkligen längst ner på deras lista och jag hatar verkligen akuten så tro mig när jag säger jag hade anledning att va där. Efter 4,5 timme i väntrummet satt jag typ och grät för jag hade så ont och ville åka hem, får man ingen hjälp kan jag lika gärna sitta hemma där det i alla fall är tyst. Men som tur var hade jag mor med mig som har mål i mun så fick lägga mig i en säng i alla fall.

Fick göra lite neurologiska tester, typ att armar och ben fungerar och så. Sen fick jag tabletter som inte hjälpte och efter ett par timmar till fick jag gå hem med rådet att äta panodil var sjätte timme. Helt värdelöst de hjälpte mig ingenting och har lika ont i skallen idag. Fick väl åka därifrån runt 02...

Trasig

Sitter på akuten just nu. Mitt andra hem. Skämt åsido det var nog ett år sedan sist. Hade tid på vårdcentralen på måndag men jag kunde verkligen inte vänta mitt huvud gör så brutalt ont jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hur mycket folk som helst är det här också så lär få sitta här ett tag. Buhu.




Körning

Vill sååå gärna komma igång med körningen igen! Hur kul vore det inte att sätta sig bakom hästen och iväg på tur. 
Senaste åkturen gick däremot inte så bra då skaklarna vek sig och gick av och hela vagnen böjde sig. Tur jag hade sällskap med mig så jag fick hjälp att ta mig hem med både häst och vagn. Tanken är att vi sk svetsa dit ett par nya, ordentliga, skaklar och sen så! Hoppas på att vi kan fixa iordning det, och köpa ny sele, till i sommar. 

Vill också fixa ett upphöjt säte så man ser över hästens rumpa, känns som en bra grej. 



Ytterligare en vecka

Ja, nu var det dags för ytterligare en spännande vecka. Naaat. Börjar 4.18 idag och imorgon, 3.30 onsdag. Det är fruktansvärt påfrestande kan jag säga. Ledig fre-söndag så får vila upp mig där, hoppas jag. 

Idag ska jag hämta tillbaka min älskade fluffboll som fick vara hos mor och far. Det må vara brutalt tråkigt att aldrig få ha Vanja men någon hund borde jag ju ändå få ha. Nikko och jag ska lägga i en högre växel för snart börjar tävlingssäsongen!
Hoppas på en debut i fortsättningsklass i år.



Snömys

Skulle egentligen rida idag hade jag tänkt, men sen kändes det som att det vore roligare att busa på ridbanan. Det tog ett tag, och lite hjälp, innan tanta vaknade till liv men sen så! Hon kan vara så himla snygg när hon väl vill! Synd hon inte vill så ofta bara när man rider haha! Lite fina bilder blev det i alla fall medan snön låg kvar. Ska försöka rida ett par gånger nästa vecka i alla fall så vi börjar komma igång och bygga muskler igen!
 
Nu ska jag ner på gymmet och bygga lite på mina egna muskler, hehe. Skämt åsido, måste träna så min rygg blir lite bättre för den gör helt fruktansvärt ont just nu.
 
 
 
 
 

Nackdelen med att ha en klen hund

Tro mig, nackdelarna med att ha en hund som Vanja är många... Hon har senaste tiden bott hos mina föräldrar eftersom hon absolut inte klarar av att bo i lägenheten. Ute på landet mår hon bra, är orädd och busar så det står härliga till! Nackdelen att dock att det inte blir bättre, jag måste aktivt träna henne för att hennes självförtroende ska bli bättre och det kan jag inte när jag inte bor där. Inte för hon störs så mycket av det i dagsläget men kanske senare när hon ska flytta till mig igen. Det blir dock först i april. Eftersom jag tränar henne så sällan nu så kommer vi liksom inte framåt, även att de få träningspass vi har tar oss 50 steg framåt och ett bakåt. Tro mig, hon är den smartaste hund jag mött. 

Nå jag är evigt tacksam att hon får bo ute på landet så länge och jag hoppas verkligen att det i alla fall kommer funka bättre sedan så vi kan komma igång med träningen på allvar. 
Det må finnas hundra nackdelar med henne men även 101 fördelar, och det gör att det är värt att kämpa.



Oldie byt goldie

Bild från när Ängla först kom till mig, visst ser man att tanten blivit gammal! Ska komma igång med ridningen igen nu! Närmsta veckan kanske jag inte har supermycket med tid men ska ändå försöka hinna dit ett par gånger. 



Ikväll pallrade jag mig iväg och tränade, 30 min Cross, lite styrka och sen en app jag laddat ner med 7 minuters program. Låter inte så jobbigt med sju minuter kanske men det är det verkligen! Man får bara 10sek vila mellan varje övning. Sjukt jobbigt. Nu kyckling och sova för imorgon väntar ytterligare en spännande jobbdag.

Railroad

Ååååhååå vilken dag! Work on the railroad they said, it will be fun they said. In my ass. Nej det är jättekul ibland men sista tåget idag alltså, phuuuu fem djupa andetag. Herrn som skulle laga mat till mig idag hade inte heller skött sina förpliktelser så nu blir det minsann en macka och pass på gymmet för att stilla hormonerna. Snart läggdags för börjar tidigt imorgon igen, ska bli skönt på fredag nästa vecka faktiskt. 



Ponnyborste

När man inser att ens sminkborste är gjord av små ponnysar...



RSS 2.0