Spårkurs

Har ju varit på spårkurs igår, personspår.
Nikko var ofantligt duktig men skällde, som vanligt ehe. Jag fick en ganska jobbig terräng att gå i, plus att det var någon som sprungit i mitt spår innan jag kom tillbaka med Nikko så han spårade efter den först haha gulle... Men han var jätteduktig. Dock blev jag lite ledsen när jag fick reda på att ska man tävla spår måste man också tävla i lydnad och rapport, vilket inte går sådär jättebra med min hund :/ Han gillar liksom att skälla...

Ska testa viltspår också för där behövs det minsann ingen lydnad haha

blahaj

Har haft en väldigt jobbig dag med hästen några dagar sedan. Blir så trött på honom när man rider ut och han bara stannar och vägrar gå framåt... Men när man rider med andra går det finemang! Igår red vi på banan och hade ett moment, jag red honom på mittvolten och skulle trava men han var övertaggad så vi testade lite galopp och det gick ju hyfsat, vänster var svårare. Satte upp ett litet hinder på 35 och red över det på en stor volt, skitfint!

Hoppade av och höjde till 50 (tihi) det är ungefär så högt jag hoppat sedan jag ramlade av blackie och jag var ju livrädd men för en gångs skull tyckte han det var roligt (tack löshoppningen!) och han litade på sig själv och hoppade över jättefint! fast han har lite svårt att bedömma avstånd men det kommer nog senare, vi hoppar ju inte så ofta men en gång i veckan tänkte jag att vi ska försöka. Efter hindret kom han in i en så sjukt fin vänstergalopp så jag typ dog lite grann, och han behöll den resten av varvet också! Amazing!

Han gick även i form i traven, DE DU!


Löshoppning

Tyå i förrgår var en tjej o provred Krabat, hon ska rida honom lite i sommar då hon hade hästabstinens och inte tillgång till sin sköthäst, så då får hon låna Krabban lite. Fast han är ju lite jobbig, hon fick honom i en fin högergalopp men inte alls i vänster :/ blehj att han ska vara så förbenat jobbig! Det är bara att träna vidare. I guess... Vore fint om jag kunde vara med på det där ridlägret de skulle ha, det behöver han, och jag! hihi! I alla fall, igår fick han stå då jag var upptagen och mådde blaj och hade agilitykurs. Idag skulle det anordnas en löshoppning så då hakade jag på, har inte löshoppat honom sen typ april. Men han tyckte det var jätteroligt men tvekade lite som vanligt.

Trist att han ska vara så bomrädd men jag vet absolut inte hur jag ska träna bort det, han seglade i alla fall över typ 80 eller 90 eller vad det var, men sitter man på så stannar han på 30. Helt jättejobbigt. Bommar på marken kan också vara helt livsfarliga ibland. Förstår mig inte på den hästen.

Träna mer på det med alltså!
Mår jag inte för mycket blaj imorgon så ska jag rida!

Jag känner mig ensam också, DUBBELBLAJ!


Fart & Fläkt & jobbiga beslut.

Jag har tvingats välja väldigt mycket på senaste tiden, men nu känns det rätt skönt.

Blev ju antagen till praktikkursen och fick praktik på livgardet men har bestämt mig för att inte gå den, det blir sjukt stressigt PLUS att allt det roliga händer i augusti. Dubbelutställning och spårtävling som jag väldigt gärna vill vara med i. Då får jag dessutom en månad till att spendera med finaste Nikko och Krabat. Men det känns samtidigt väldigt dåligt att säga nej till en praktikplats, men jag intalar mig som sagt att det inte kommer påverka mitt CV och att jag kommer bli lycklagare såhär. För seriöst, att betala hyra och allt i Skara, och i Stockholm, samt resor fram och tillbaka, det hade nog inte min ekonomi klarat. Men som sagt, det svider lite att jag inte kommer ha praktik på livgardet för det hade ju varit en väldigt fräsig upplevelse! Fast jag har hört från två källor att hästarna där är lite speciella, på ett dåligt sätt. Jaja, nu ska jag sluta deppa för det, det känns faktiskt väldigt bra!

Jag blev antagen till djurparksdjurs beteende, så kommer ägna mina kvällar åt det istället och så får man ju CSN för det, och jag kommer ta lån så då rullar det ju in lite pengar också!

Jag mår bättre, OCH får pengar, WIN WIN!

Var på agillitykurs igår, Nikko skällde väldigt mycket men det var okej, han var duktig i övrigt och tyst när man jobbar med honom så det ska nog lösa sig, har också börjat cykla med honom då han väger OTROLIGA 27.7!!!! HELT SJUK!

jaja, känner mig diffust sjuk, bara lite feber och allmänt hängig men inte ont någonstans, jättekonstigt?

Jaja, nu ska jag typ.. äta jordgubbar o tråka ihjäl, imorgon ska jag i alla fall rida!

ute.

Red på träning i torsdags, gick finemang! Vi galopperade på volt för första gången någonsin fast han var äckligt svår att få in i galoppen.. suck. Bara att träna vidare. Idag gick vi en sväng i skogen, sen hoppade jag upp o försökte rida i repgrimman, behövs helt klart med övning!

Kort uppdatering bara, orkar inte sitta vid datorn här hemma.
men snart ska jag orka, lovar!


:(

Kollar på frozen, tre människor som fastnar i en lift. En hoppade ner men det var för högt så han bröt benen, ena benpipan stack ut. gross. Sedan kom det en flock vargar o käkade upp honom. Gud va ledsen jag blir och nu har jag ont i magen.

På tal om vargar så har jag spanat in en agilitykurs som jag kanske ska gå med Nikko på, kan vara kul! :D


tough love

Jag dör lite smått här. Fastnade framför Tv:n imorse och kollade på tough love, intressant som tusan!
Typ ett program med tjejer på ett "bootcamp" som ska lära sig hur man hittar killar och får gå ut på typ HUNDRA dejter med samma, eller olika, killar och ska lära sig hur man uppför sig, hur man pratar, när man får skämta, när man inte får skämta, ALLT!

Och jag blir typ KNÄPP. Det var en tjej som skämtade om vad hon skulle jobba med ifall hon skulle flytta till Kalifornien och så sitter han äktenskapsmäklaren och typ skäller på henne för att hon skämtade?

Okej det är kanske anledningen till att inte jag har nån kille men vill jag skämta så gör jag det, vill jag prata om vad som helst så vill jag det. Skulle aldrig vilja ha 100 regler att följa.

Jag blir knäpp.

SPÅR

Även att min rygg dödade mig gick jag ut och la ett spår för kursen börjar ju nu osv. Tog med en boll och lade i slutet, de där apporterna i spåret får vi jobba lite på för han har inte speciellt mycket till föremålsintresse min hund. La även ut en 90 grades sväng, vilket han aldrig gjort förr. Sedan lät jag spåret vila i 10 min, innan jag tog ut honom

Det gick SUPER! alltså jag är så stolt! Han har ju inte spåret efter att spåret vilat nån gång, han tog svängen jättebra och plockade till och med upp bollen i slutet av spåret! Finemang! Han tappade den dock när jag försökte byta till mig den. Gick också 10 m efter. Lite slarvig är han men vi får träna träna träna! Det är så skönt när man verkligen orkar ta tag i det.

Min valp är bäst!


Uteritt

En uteritt idag igen, lånade gunnels bomlösa sadel. Han verkligen trivdes jättebra och det märktes!
Normalt sett springer han fram o tillbaka när man sadlar, nu bara stog han där, han tyckte det var skönare att gå med (det märktes!)

Dock tyckte inte min rygg om det. Jag har ridit i den sadeln typ massa gånger o aldrig känt av nått, men idag kändes det! Det var väl för att Krabat är smalare och så.. Men sätet blev för litet (eller röven för stor) så min rygg trycktes ihop och aj vad ont det gör nu!

Men det gick bra! Skrittade mest, tänkte att han skulle få sträcka ut lite på vägen men han ville hellre galoppera så då fick han göra det. Glada hest! Ska försöka ta lite fina bilder imorgon men jag är visst inte så bra på det... hmm.

uteritt

Idag var vi ute på en uteritt. Det var mys. Kom bara en halvtimme förtidigt till Maria, de kom och inspekterade hästen och kom fram till att han ser ut mer som ett fullblod. så jag kan säga att jag har en fullblodstravare, ehe.
Han skötte sig ganska bra, inte fullt nöjd att gå bakom Blackie då det gick lite långsammare än han är van vid, vilket märktes när han väl fick trava först. Då passade han på att ta ut steget.

Han var allt som allt duktig min pöjk, jag gick med honom upp i skogen en bit förbi hagen och han gick efter så snällt, när jag väl satt upp var det inte lika kul längre men med lite övertalning gick det framåt! Han var inte alls lika snubblig som han var första gången vi gick i skogen, och det är ju skönt. man vill ju inte känna att man håller på o dör varje gång man sitter på.


Nikko

Här kommer några aningens vintriga bilder på min söte vän. Jag vet att det är första juni idag och att jag egentligen inte borde lägga ut vinterbilder men jag fick ett ryck bara =)




Hämta boll

High Five

trött

Har insett hur trött jag är, och skoltrött. Nu väntar bara slutklämen på arbetet så är jag klar med det sen och kan ha sommarlooov! Och då väntar mission: tvätta och måla hus!

Det ska bli kul!

Igår tänkte jag rida på banan, helt kravlöst, men det blev lite krav ändå. Gillade inte riktigt att han höll på att gå o kolla på precis allt annat utom mig, men till sist lyckades jag få honom att jobba lite faktiskt, och det kändes bra. Blev till o med några galoppfattningar, märkte till min fasa att han har mycket enklare för höger än vänster. Fast å andra sidan, det är ganska skillat att kunna gå i en lugn och stabil högergalopp i vänstervarv? hehe
Idag blir det kanske uteritt, vad vet jag.

Hängde med på en långtur med emma-lisa och lappen razmus igår också, det var trevligt men väldigt varmt och vi var ute i ungefär två och en halv timme, så Nikko var skapligt trött när vi kom hem =)