Fitbit

Fick en för tidig julklapp av bästa P. Lite lurig sådär för hade tänkt köpa den själv men så sa han att jag får den. Då vet han ju att det är något jag verkligen vill ha så well played!  

Vad har man en sån till? Alltså egentligen så sjukt ovärt för är bara som en avancerad stegräknare. Är också klocka i den och pulsmätare, så den mäter all träning och sömn. Riktigt spännande att se. Har inte reflekterat så mycket över mitt jobb, tänker det är ett stillasittande jobb men herregud va trappor man springer i! Självklart en del hemma med eftersom vi bor på andra våningen. 

Har satt som mål 10 000 steg varje dag och 8 timmar sömn. Ligger lite efter med sömnen haha... men stegen går hyfsat! Försöker ju gå med hundarna i alla fall 5km varje dag. På långsvängen alltså. Tyvärr är de små svängarna inte mycket att räkna med. Vanja tycker det är så jobbigt så vi går i princip bara bakom huset. Men det funkar bra för dem, synd att ändra då. 

Man skriver också in vikten och ska väl egentligen väga sig varje dag. Har i alla fall gått ner 3.1kg nu, stod stilla ett tag men nu börjar det gå neråt. Har satt små små delmål för uppenbart är jag inte lika motiverad om jag tänker att jag ska gå ner 30 kg. Sorgligt är att från ett år sedan när jag riktigt började känna att jag MÅSTE ner i vikt så har jag gått UPP 10kg. Gah. Nå 3 ner är helt okej, måste bara fortsätta nu!

Sjukt trött

Tredje dagen tidig morgon idag och jag är helt slutkörd. Finns inte ens ord. Igår däckade jag direkt när jag kom hem och försökte gå upp vid två,  gick inte.  Vaknade vid fyra istället. Hade väl varit nice om jag inte planerat att gå långprommis i skogen. Mörkrädd som jag är så går jag inte dit när det är mörkt haha, så fick ta lilla rundan i "stan". 

Tänkte först att shit va bra det går! Man får liksom gå ner på vår gata och sen ett kvarter i villaområde innan man kommer till en stig som går till en grusväg. Vanja var helt okej, svansen mellan benen men får inte titta för mycket på det utan mer på kroppshållningen som var helt okej. Låg på lite i kopplet vilket är ett bra tecken! Väl på grusvägen gick det jättebra men när vi skulle in i "stan" igen fick vi ett major bakslag. Hon kastade sig ner i diket och ville inte gå och började backa som hon höll på förut. Säkert för att jag spände mig när vi närmade oss..

Nå vi tog oss hem i alla fall. Sjukt stolt över Nikko var jag för vi träffade rätt många hundar och cyklar och han gjorde inte ett enda utfall! 

Idag slutar jag 10.30, tyckte jag hade sovit sjukt mycket mer än vanligt men har bara sovit 5 timmar, haha en mer än vanligt dock. Vill åka en sväng till stan idag så vet inte hur jag ska lägga upp det.. P ska med in till stan så förmodligen blir det en hundpromenad när jag kommer hem så det är avklarat. Sedan åker vi väl in till stan när han kommer hem. Har massa uppgifter till kursen i helgen som jag måste fixa så får läsa böcker ikväll. Jour imorgon, hoppas ingen ringer hihi.  

Veterinär

Hujedamig. Blev inte mycket vettigt gjort igår inte, har sån sjuk mensvärk så hade tänkt ligga i soffan hela dagen. Blev som så att jag kollade några avsnitt av The walking dead när jag kom hem, blivit lite besatt... Så blev sent med att sova, vaknade och åkte till veterinären för att hämta katten men glömde transporten hemma så fick åka efter den. Sedan åkte jag runt typ överallt och letade medel mot skabben som Zora har. Nikko var även med P in på förmiddagen, hans tänder var normalt slitage och inget att oroa sig för så det var skönt. 

Kämpade som en tok med att bandagera Ninnis tass. Hon får inte komma åt och slicka och tratt var bara att glömma. Hon körde igenom båda tassarna och använde den som kjol. Även om man spände hårt.. så satte en sån tub-gasbinda över och tejpade lite och sen lite sån självhäftande linda. Fast lämnade öppet så det kan andas vid såret. Får nog byta om ett par dagar men hoppas att det håller. Tokan hade jätteont bara satt och blundade och spann när jag höll på. Hur man än gjorde fastnade ju bindan i stygnen. Blir inte lättare när katten ålar sig och även är nyopererad i magen så man inte vill pilla där heller.  

Planen för idag är att överleva jobbdagen, haha. Blir säkert att sova nån timme när jag kommer hem men sedan ska hundarna på promenad och lägenheten städas. Träff nr 2 på instruktörsutbildningen är i helgen så vore ju rätt bra om jag hann läsa och göra uppgifterna som vi ska innan dess.. hehe.


BrokeN

Pratade ju för ett tag sedan om att jag fått nog av mitt hår och hålla på och gladda med färg och skit. Så jag tänkte att nu ska det bli blont så skiter jag i allt vad färg heter. Det behöver vila. Klippte det och då blev det bättre i alla fall. Nå man ska ju absolut inte göra som jag gjorde men jag blekte en gång för att få bort det värsta och det blev väldigt ljust och rätt okej så tog en gång till.. aaah då började det gå av. Shit tänkte jag och velade hur jag skulle göra. Köpte en mildare blekning av annan sort för hade en svart fläck mitt på skallen och tog i bara den och bara några min i övrigt hår. Blev helt okej, lite ledsen var ju håret men inte värre än innan. Men väldigt orange så letade som en galning efter toning. Hittade ingen så tog en färg, bara för att jämna till det. 

Nå det blev ju hyfsat färg tycker jag allt men det syns ju att det inte mår bra. Det ser gulorange ut också. Tänkte köra med sånt silverschampo för att försöka tona ner det gula. Vågar inte göra något annat nu haha. Ska bara tillföra så mycket fukt jag kan till mitt svintohår. Usch. Där det varit blått gick det inte bort heller, sitter ju som berget. Så P fick klippa lite igår. Slitet och kort, fruktansvärt bra kombo. Haha nej nu ger jag upp alltså, ska beställa inpackning men sen får det som sagt vara bra. Räcker nu liksom. Så skönt.
 

HelgeN

Hade en sån hemsk jobbdag i lördags så däckade totalt när jag kom hem, vid 23 så det var okej. Söndagen spenderades på rallykurs, i linköping och sedan långpromenad och film med bästa Frida. Skön söndag helt enkelt. 

Igår hade jag ingenting planerat, handlade lite, hälsade på hästen och fixade med håret. Var även med bror ett varv och hämtade en diskmaskin. Det gick bra även om min hand protesterar lite idag. Det gör inte så farligt ont det är bara... obehagligt. Det är som att nervstumparna skickar ut signaler hela tiden så det liksom kittlas på ett ont sätt inuti handen. Märks framförallt när jag stänger den. Annars funkar faktiskt medicinen jättebra så är nöjd. 

Planen för dagen är att jobba, sova en stund för blev inte många timmar inatt och sedan åka och hämta Ninni som äntligen ska kastreras idag. Hon har ju löpt varje gång innan. Helt hopplös. Så nu fick vi p-piller för att bryta löpet så hon kan kastreras. Zora ska med på morgonen för vaccin och kolla öronskabb och Nikko ska med sen vid 15 för att kolla ifall man behöver göra något åt hans tänder. 

Det blir nog en väldigt lugn dag annars, lär hinna bli mörkt innan jag hinner på promenad och jag måste gå och lägga mig innan alla åkt hem från jobbet (vanja gillar ju inte bilar, är okej att gå när det inte är nå folk ute). P jobbar dessutom sent så ja, får bli en lugn kväll helt enkelt. 


Perfa

Bror och sambo fixar hundmotionen idag så jag åkte och storhandlade istället. Skönt att ha allting hemma liksom. Det drog ut på tiden för jag kom inte upp imorse igen, jag trodde att jag hittat en bra balans med medicinen och om jag bara ser till att ta den vid 18 så kan jag faktiskt gå upp men nej. Det är en sån äcklig trötthet med, en fejkad typ. Kan inte beskriva det på annat sätt än att jag blir helt pangtrött och typ bara sover.  Går liksom inte att hålla sig vaken. 

Imorgon ska jag va hjälpinstruktör på en rallykurs,  har missat alla tillfällen utom ett  (dumma oregelbundna jobb) men får nöjet att se hur mycket de utvecklats i alla fall!  
Sedan ska jag in till stan och köpa ett nytt fitbit. Asså världens bästa sambo köpte ett till mig i förtidig julklapp. Jag ville så gärna ha en lila men fanns bara i small, så tog en blå. Nu hitta han en på webhallen i lila så ah, lite krångel hit och dit så fick Jag den istället! Tihi! 

Ska lura med mig frida till stan och sen ska vi ut på hundpromenad. Borde tvinga mig själv i alla fall hinna dammsuga för Vanja kliar nå fruktansvärt och tror det har mycket att göra med att vi inte hållt efter städningen. 

Ah men intressant va! Tjarråh.

Hundmat

Beställde ny mat till Nikko. Har gett upp nu, han har av någon förunderlig anledning blivit jättetjock (han var på kollo ett tag och sedan övetmatade min sambo hunden rejält...) så mycket att det är svårt att banta honom på maten han äter nu. Nu äter de båda taste of wild som är lite för mycket energi i. Så jag gick in på vetzoo och beställde hem specifikt crd1.  Det har funkat bra förut på honom i bantningssyfte så jag hoppas att det i kombination med ännu mer motion ska få ner honom.  Han har ju en 1a på ena armbågen och vill gärna börja cykla med honom men svårt när han är så tjock som han är nu. Hoppas se resultat om ett par månader!

Beställde även ett adaptilhalsband till Vanja. Använde det förut med bra resultat, hon blev i alla fall lite mindre rädd, så tänkte köra igen. Det var ett bra pris så kunde liksom inte ignorera det haha! 


Back on track

Fick hem back on track skydden för ett tag sedan, jobbar helt hemskt denna vecka men i tisdags hade jag lite tid över så då åkte jag ut till stallet och testade dem. Kan tyvärr inte berätta hur det gått för jag har inte varit där sedan dess, men de ska ju vanjas in lite långsamt och det blir väl ca en vecka, så till nästa vecka kan hon få ha dem hela nätterna tänker jag. 

Man har ju hört så mycket positivt om de som använt sådana skydd så jag hoppas verkligen. Hon är ju inte öm eller halt på något sätt men det är ändå som en liten knöl där. Hon skulle egentligen fått gå på ridbanan där det är fast underlag ett par veckor men hon blev tydligen skogstokig när hon såg de andra men inte kunde följa med dem. Så i helgen fick hon gå ut i stora hagen och det har gått bra. 

Jag har henne ju helinackorderad ny och hon ska ju ändå bara gå i hagen så åker inte ut så ofta. Vet att hon får världens bästa skötsel, så det är bara jag som får lite dåligt samvete... Men nån gång ibland tänkte jag åka ut och borsta och mysa, blir det bra väder ska hon tvättas för hon är helt sjukt dammig efter boxvilan och har så tjock päls så svårt att bli av med dammet.  Spolspilta ska vi få men har inte fått iordning ännu så krävs att det är lite värme ute. Tänker inte klippa henne eftersom hon inte ska ridas. 

Funderade på att vänta tills slutet av december innan jag sätter igång henne i alla fall. Lite kluven om det där för hade en grej planerad runt jul... Men är nog att inse att det kan bli svårt att hinna, beroende på när hon sätts igång. Nå vi får se hur det blir. 


Pinsamt

Oj oj vad mycket som hänt som jag inte skrivit om! Bara tappade motivationen att blogga typ helt haha. 
Nå var ledig några dagar i förra veckan och på helgen var vi på rassymposium med svenska lapphund klubben. Det var väldigt givande och intressanta ämnen, kändes som det var mest för uppfödare men det ska jag ju bli en dag haha!  Blev ju inte lite sugen på att skaffa kennel... 

På söndagen fick vi hem en liten jourhund, hade honom några dagar innan han flyttade hem till bror och hans sambo. Snällare hund får man leta efter! Direkt accepterad i NikkoochVanjaflocken dessutom! Han var väldigt nedstämd när han kom, nästan apatisk men efter några dagar och lever så började han leva upp. Vanja tyckte mycket om honom för hon kunde liksom gå emellan pojkarna ute på promenaderna vilket var skönt för då kände hon sig lite tryggare. 

I alla fall så åkte han till sitt nya hem i onsdags. Hälsa på honom på stationen när bror skulle hämta en nyckel o han blev glad haha, nyckeln till en hunds hjärta går via torkad lever.  Träffade honom idag för alla tre fick busa lite i rastgården och var en betydligt piggare hund idag! Kommit till ett hem där han blir bra omhändertagen, sånt gör mig lycklig. Djur ska inte behöva komma i kläm på grund av människor... 


Man vill alltid ha vad man inte kan få

För ett tag sedan var jag så sugen på att skaffa en till hund att jag höll på att gå sönder. Tre hundar är dock för mycket men då ingen av mina lurvar är speciellt lätt att ha och göra med och jag vill tävla så vill jag så gärna ha en tävlingshund. 

Nu har jag istället gått och blivit skogstokig på quarter och paint. Vill ha en häst som kan bli riktigt bra! Som jag kan tävla och faktiskt komma nånstans med!

Jag kommer dock alltid fram till precis samma sak, alltid, vill jag byta ut något av mina djur? Nej. Skulle inte ens drömma om att göra mig av med varken hundar eller häst.  Det är ju bara att lägga ner tusen gånger så mycket i träningen så kanske man faktiskt kommer nånstans ändå! Vanja måste jag fixa dispens för så fort hon slutat äta kortison och Nikko får jag hålla mig till vad HAN tycker är kul. Vad gäller hästen så har jag ju faktiskt världens chans här. Det kommer bli en smärtsamt långsam igångsättning men sen kan jag faktiskt rida henne ordentligt, för tränare ett par gånger i månaden ska jag försöka med. Bygga muskler igen. Nån gång ska jag väl lyckas ut på tävlingsbanan med den gamla tanten. I alla fall några gånger till. 

När jag nån gång i framtiden köper ny häst är det möjligt att det blir en med bättre förutsättningar men fram tills dess är det bara att satsa. Den lätta vägen har aldrig varit något för mig ändå :)


Zora

Skulle hämta ett terrarium och kom hem med en katt.  Det går faktiskt jättebra och han trivs som fisken i vattnet. Han och Ninni har blivit riktigt bra kompisar. Det blir nästan lite tråkigt när han försvinner sedan. De ligger och sover tillsammans och busar tillsammans och gör allting tillsammans! Gladare katter får man leta efter.

Nämen va kul då

Somnade som en stock igår, vaknade och somnade om. Vaknade igen och lagade mat och fixade nya terrariet och somnade om. Jag var lite skapligt sliten alltså. Idag får P göra typ allt, ska åka och leverera hundar till dagmatte och jag ska laga mat igen och sova. Upp vid 02.30, lagom kul. 

Imorgon hoppas jag blir en lite mer spännande dag! 
 
Det blev i alla fall snyggt med nya terrariet!

Back on track

Har kikat på ett par back on track benskydd till Ängla. Borde kanske gjort det för länge sedan men inte tänkt på det. Även att hon får komma ut snart så kommer hon ju ändå stå inne på nätterna så då kan hon ju få ha dem på sig så kanske det går lite fortare. Hört mycket lovord om back on track och det ska vara bra vid bland annat senskador så ja, jag hoppas. De är ganska dyra så man vill ju gärna att de ska vara värda sitt pris. Funderar på att köpa antigen lindor eller damasker tills när jag ska börja rida sen också. 

Ska man drömma så är ju inte ett täcke helt fel heller... Det är dock bara drömmar än så länge ;)


Lördag

Gårdagen bestod mest av att handla och städa, och färga hår då. 
Idag var tanken att dra direkt efter jobbet till stallet för att gå promenad men då jag knappt fick någon sömn inatt får jag skjuta upp det en dag. Är skönt att ha henne helinackorderad så jag kan göra det. Igår när jag byggde ihop en hylla fick min hand lite spasmer, kändes som nerven liksom kryllade ihop sig och krampade. Så ja, svårt att sova på kvällen också så ska sova sen gå en tur med hundarna i skogen och laga mat. Sånadär tråkiga grejor som man behöver göra ibland. 

Har knappt tränat hundarna alls på sistone då motivationen helt flytt sin kos, tyvärr. Måste ta tag i det igen, det är ju roligt egentligen.  
 Bara 1.5 månad tills jag får börja rida igen, längtar faktiskt. Men vi har en lång väg framför oss... 


Olaplex

Skulle färgat håret hos frisör igår, men då det blev dyrt och jag för fattig så tänkte jag fixa det själv, som vanligt.  
Hade läst om en grej som heter Olaplex som reparerar håret och gör att man faktiskt kan bleka det utan att det dör och trillar av. Det är bara till för frisörer, meeeen 

Haha nä skämt åsido men jag beställde ifrån USA. Köpte också en såndär slinghätta som man drar ut miljoner små små slingor ur. Fy, hade glömt hur ont den gör! Helt sjukt alltså trodde jag skulle avlida jag som är så håröm. Nä men la i olaplex i smeten och smeta i håret. Vänta, skölja, smeta i nr 2 (är två steg), vänta lite till och skölja igen. Känns inte ett endaste dugg slitet!  Det är amazing!  Rätt snyggt blev det med. Övervägde att låta det va så men nått skaft hade ju inte fått med luggen så den va ju knöksvart haha. 

Tanken var att jag skulle färga håret enbart med färginpackningen, den tanken gick ju sådär kom jag på sen för det hade nog inte funkat så bra på det blågröna så fick införskaffa en redig färg. Typ rödviolett var den och hade nog blivit askalas men jag gjort rätt haha. Skulle självklart valt en ljusare för nu blev det svart igen. Förutom undercuten den är typ lila. Så blekningen var alltså till ingen nytta mer än att eventuellt sitter färgen bättre nu, får se. Som tur var slet den ju inte på håret i alla fall haha. 

Men ärligt, har ju fått klippa bort så mycket nu så har typ helt tröttnat för nu är det kort och fult. Alltid tyckt det varit så roligt med olika färger och så men nu känns det ba, nah. Som det mesta gör så kanske bara är en fas... Skulle egentligen vilja få det blont och sen ba skita i det. Får väl överväga det. Nu får det vara som det är ett tag i alla fall tills jag beställer mer Olaplex.  Mirakelmedel ju höhö. När jag fått hem det kommer jag säkert tycka det är roligt igen. 
 
Så ser det ut nu
7Ul2vv

Promenad och ridning

Igår blev det som så att jag gav mig iväg för att klippa mig efter jobbet, så nu är jag korthårig. Men det gör inget för det växer ju ut igen.  

Sedan till stallet för att gå ut på en promenad, stod mest och åt men ändå. Sedan fick jag rida halvblodet igen! Skulle ridit på banan men blev en uteritt istället. Jättespänd och typ allting var jätteläskigt så segt gick det. De är ju så stora så det händer ju så mycket när de reagerar haha! Längtar tills jag får rida min raggponi igen ❤

Ledig idag så ska sova nån timme till innan vi ser vad denna dag har att erbjuda, Tjoflöjt! 


pålle

Kom hem helt lyrisk igår efter ha suttit på en häst för första gången på över två månader! Det var jätteroligt, red ut med en tjej i stallet och fick låna en av hennes hästar. Ett halvblod på över 170 höhö. Vanligtvis räcker det att ställa sig på pallen och slänga över benet så är man uppe men nu var jag liksom tvungen att anstränga mig. Ja jösses. Engelsk sadel är ju lite annorlunda också så tappade balansen hela tiden. Man har liksom lite mer stöd i en westernsadel känns det som. 
Var knepigt att försöka få henne avslappnad med, men så red vi ju i skogen och där finns det ju massa monster så det är ju inte så konstigt ;) 
Nå kul var det i alla fall och en riktig boost för motivationen. Synd bara att min pålle är oridbar de närmsta månaderna.

Nå nu kickar vi igång denna jobbdagen, redan fått ett mordhot. Tjoho! 

Jahaja

Blev så less efter senaste veterinärbesöket att jag deppade ihop helt hehe. Det gick sådär, de pluddrade hela tiden om hur gammal hästkraken är och att det är konstigt att det läkt så bra som det gjort. Så jag borde faktiskt vara glad. Nu ska hon stå inne nån vecka till och sedan får hon gå ut om det är i en plan hage med fast underlag, tror hon skulle få gå på ridbanan det vore ju perfekt.
 
Igår shoppade vi för löjligt mycket pengar och idag har jag mått dåligt så har inte gjort så mycket mer än åkt till mamma och pappa och ätit. Dessutom trampade hästen mig på foten nu ikväll. Fruktansvärt onödigt.