Bäst helg

Det har varit en helt fantastisk helg, finns inte ens ord för det!
Hästköp
Fest
Träffa mina bästa vänner, SAMTIDIGT
P som stanna en extra natt

Alltså. Åh. Lyrisk.

Hundarna har haft semester dock, blev jättejobbigt nu när vi hämta Vanja för hon är typ helt förstörd som vanligt. Har inte hunnit jobba med henne så mycket som jag velat men i morse var hon typ galen, bara slängde sig och vägra gå. Så hon vägrar ju bajsa också och det är ju absolut inte bra... Hoppas hon gör det när jag kommer hem sen :( ska ner till Vanjapsykologen på torsdag igen, men har ju inte så mycket att berätta för henne tyvärr :-/

Träning wiho!

Hatar att behöva komma på rubriker, key?! 

Igår kom hovis, tant fick bli barfotahäst bak. Inte fram för han trodde inte det skulle funka så det skiter vi i! Sedan fick hundarna en promenad som de uppskattade helt brutalt mycket. Städ och fix i lägenheten och sen bort och hälsa på i ett annat stall. En annan ovärd dag alltså hehe. Börjar dock bli lite mer ordning i lägenheten vilket är skönt! Var också nere en sväng på gymmet, krävdes typ all diciplin jag hade att ens komma ner. 

30 min på crossen som sist, asnice. Vågade fortfarande inte gå ner och köra vikter, jag är typ som Vanja när det kommer till gymmet, vågar inte va nära folk haha! Men snart så! Idag slutar jag sent och börjar tidigt imorgon så ska försöka ut och jogga lite med hundarna när jag kommer hem. Annars är det inte mycket planerat. Jobbade ju sent hela förra veckan och tidigt de tre dagar jag jobbar i denna vecka så det är rätt segt. Sjukt segt. Mår typ fysiskt dåligt haha! Högskoleprov på lördag med, skulle pluggat ihjäl mig men nooo... Haha kass. 





Hejsan

Igår blev en riktig slapparedag, två spår till hundarna och tvätta två bilar var allt som blev gjort. Var dessutom och hämtade mamma från tåget. Ja en helt ointressant dag, men det behövs ibland också.
I söndags fick vanja testa pringelsrör med godis i, denna gång med lock. Hon fattade direkt vad hon ska göra duktiga grusen! Hon fick även tedta att kleka med en såndär boll man lägger godis i, även detta gick utmärkt! Hon börjar kunna tänka själv, kul! 

Bleh

Gick så sjukt dåligt på tävlingen idag! Vet ju att det är mitt fel för tant blir ju såhär när jag är nervös och det råkade jag vara idag... Fin på framridningen dock! Ska försöka fixa upp lite bilder o så imorgon. Sov typ 5 timmar och sedan all spänning... Nu jobbar jag till 24 sen ska jag åka ut till landet. Nåväl det rer sig nog. Ledig två dagar, SKÖNT.

Underbara älskade

Idag fick jag låna en bosal att rida på, skulle nog funkat asbra om jag inte blev så frustrerad hehe. Var mycket lättare att få in näsan på henne helt klart men när jag skulle svänga i galopp gick det inte alls. Detta ledde till frustration som i sin tur ledde till en bockande påni. Nåväl det kunde ju gått sämre, frustrationen resulterade ju i byten, även att de inte riktigt var där de skulle vara så blev det fina byten. Testade horsemanship mönstret men gav upp rätt snabbt när jag insåg att hon behöver mer guidning via ställning än vad jag kan ge henne på bosal. Anmälde mig till d-klass. Testade rida ridingmönstret och bytena från vänster till höger va ju kanoners, åt andra hållet äe det lite svårare men whatev, blev en C-klass där. Sedan pleasure D och C. Man måste ju avancera lite i alla fall, och e-klasserna känns så tråkiga...

Imorgon blir det vila för tantens del, ska bara ut och fixa lite och sedan lämna hundarna hos farfar som ska valta medan jag jobbar imorgon. Ett himla flängande överallt just nu känner jag... Men först ska jag sova en stund.

Idag

Har ungefär världens bästa häst, är väl ungefär allt som behöver sägas om dagens ridpass. Dock är frågan om vi verkligen kommer klara av C-klasser på söndag men det rer sig väl. Bytena sitter ju inte precis där de ska, speciellt inte från höger till vänster galopp... Men ja, det får väl bli ett litet travsteg emellan där då. Gör det ju ändå bara för skojs skull så vad spelar det för roll.
Nu ska jag sova, för imorgon är det jobb igen.. Gah.
 
 
 
Somewhere in the distance, there's a voice that calls "remember who you are". If you lose yourself, your courage soon will follow.
So be strong tonight, remember who you are.

Gh

Hade en inte så händelserik dag igår, betydligt mindre strul på jobbet vilket var skönt. Sedan for jag direkt hem till mina älskade fluffbollar, de hade saknat mig. I alla fall Vanja. Ska boka tid hos min hovslagare snart sen sova lite till så får vi se vad denna lediga dag har att bju på. Är ute på landet hela dan, feft skönt. 



Träning

Idag har jag börjat min träning, och jisses alltså. Till att börja med tog det två timmar innan jag ens kom ner, fastnade först i min bok sen bytte jag om och gick ner men då står nån utanför porten så jag vågar inte gå ut. Alltså, på riktigt?! Jag vände och gick upp igen, blev sur på mig själv och gick ner. Mer folkskygg än Vanja ju... Hursom så stod jag på crossen i typ en halvtimme, tills mina fötter domnade bort, måste köpa större skor haha! 

Hade velat köra lite styrka också men var massa folk där nere och tro mig, man vill inte vara tjockis på ett gym! Folk glor som jag vet inte vad! Förlåt mig för att jag försöker bli minsre tjock då. De borde inspireras och bli glada att folk tar tag i sina liv men nää då. Blir så sir. Men bara jag vågar så kan jag gå ner. Räckte dock bra med 30 min, knäna blev varma och händerna skakiga. 

Imorgon väntar ett tio timmarspass och sedan ska jag till pälsklingarna igen! Som jag saknar!!



Ridning 12-10-14

Red igår och idag, försöker komma lite i form inför tävlingen på söndag. Måste ju rida in nya sadeln också heh. Igår gick det jättebra, lite tjaffs i högergaloppen bara och hon ville inte riktigt fatta den. Idag var det kolsvart men hon var förhållandevis obrydd, brukar kunna reagera lite på skuggor och så annars...
 
Jag fokuserade mycket på att böja, ställa och bända idag, hon blev väldigt sladdrig till att sluta av med så det var ju bra! Galopperade idag och bara red med i galoppen, bara slappna av och diva med sätet och inte hålla i munnen, funkade utmärkt och hon var äckligt avslappnad till och med i högergaloppen. Vänstergaloppen var så fin så jag höll på att börja gråta. På riktigt. Så skönt att känna hur hon verkligen tar ut steget, det känns verkligen skillnad. Förstår inte hur hemsk jag är som ridit runt i en så hemsk sadel innan. Där ser man verkligen hur stor skillnad en välanpassad sadel gör på hästen. Det är ju som en väldigt viktig sak... Den bomlösa satt ju dock bra men är något speciellt med denna, förmodligen att jag sitter stabilare och kan rida ordentligt också.
 
Nåväl nu hinner jag inte rida på ett par dagar sedan blir det hårdträning igen. Ska nog börja hårdträna överlag nu faktiskt. Skulle behöva lite mer bilder också, jag hade några men de låg på min dator som blev stulen. Just m luck... Denna är liksom flera år gammal..
 

Agilityavslutning

Har varit dålig på att skriva om mina agilityäventyr men idag var det avslutning med kursen som Vanja varit med på. Hon fick byta då hon blev biten i rumpan av en chiuahua på den första kursen, skulle gått på tisdagar men det var för mycket folk. Bytte till söndagsgruppen som endast var 4 ekipage. Nåväl, idag regnade det så vi skulle vara inne i tältet, vi skulle värma upp själva, det är rätt litet och vi var tre ekipage, jag var ensam med Vanja men de andra var två på en hund och den andra hunden hade tre människor. Självklart blev det för mycket för Vanja, vi hade gått safaristigen innan och jobbat upp hennes självförtroende och sen bara sket det sig. Jag blev så ledsen och uppgiven så stod bara utanför i regnet och kände hur tårarna brände bakom ögonlocken. Är så fruktansvärt frustrerande att hon är som hon är, inte för att jag har krav på henne utan för att se hur dåligt hon mår.
 
Som tur är så är instruktören väldigt förstående då jag gått där länge med mina hundar, så hon satte upp en bana på gräsplanen där vi fick köra själva i ösregnet. Vi struntade i att det regnade dock för när hon väl slutade vara rädd för människorna borta i tältet så gick det jättebra, fantastisk fart och lyssnade jättebra. Vid ett ögonblick sprang hon rätt fram efter däcket och jag bara ropade "A:et!" och hon tvärvände och tog det hindret istället hehe. Jätteduktig.
 
Så ja, med tillräckligt stort avstånd fungerade det bra, hon fick följa med in när vi fikade också och satt med jättesnällt, busade med en annan hund och hälsade på folk. Lustigt att det gick så mycket bättre där... Nu är kursen slut men ska verkligen försöka åka dit en gång i veckan för att träna lite på egen hand. Det blir nog jättebra.
 
Måste bara säga att jag hittat världens bästa Quick-fix också, en wgv sele. Hon kan inte dra så har liksom slappnat av, eller stängt in det mer. Huvudsaken är att hon inte kan smita och bli påkörd. Det känns faktiskt rätt bra. Hur jobbig hon än kan vara så vill jag inte ha henne påkörd. Nej vi ska nog lösa detta hoppas jag, hoppas bara hon kan få tillräckligt med självförtroende för att kunna ha kul på typ agilityplan, för hon måste ju tycka det är roligt för att vi ska kunna jobba. Nu är de på landet i ett par dagar medan jag jobbar hemska pass, långa och jobbiga... ser inte fram emot detta sådär jättemycket. Har jag tur är jag tillräckligt frisk för att kunna träna imorgon också.
 
 

Vanja

Blir mycket uppdatering om Vanji nu. Hon har varit hos föäldrarna ett par dagar men hämtade hem dem i fredags, kaos på kvällen. Sedan fick jag tag på min vgw-sele och det är verkligen en quickfix som heter duga. Hon är ju fortfarande stressad och rädd men har nu märkt att man inte kommer ur selen om man slänger sig bakåt, är ju rätt farligt att fly i panik i trafiken..inte heller att dra tjänar något till. Men hon är ju fortfarande stressad och skakar så håller utomhusaktiviteterna i stan minimala, så gör vi allt kul inomhus istället.

Regel nummer 1 i Vanjaträningen. Var att få maten på annorlunda vis, eftersom hon får tre gånger om dagen så tänkte jag att vi får göra sånt den gången jag har mest tid. Förstår verkligen vad hon menar nu... Jag har alltid tänkt Vanja som en hund som tar mycket egna initiativ men nej, det var nog när hon var valp.. Försökte visahur godisbollen funka (en såndär med hål så de kommer ut gottis) men hon kom verkligen inte på så Nikko fick sin mat i den, jag tig ett pringelsrör och stuffade med papper och maten, men näää det fatta hon inte heller. Då höll vi ändå på med sånt jämt förr. Så d tog jag kött och stoppade i, nä fatta inte. Tog en toapappersrulle och lämnade ena sidan öppen, gick ljuset upp. Sen kunde hon massakera pringelsröret också.

Så ja, kag förstår ju verkligen att hon måste ta mer iniativ och börja lita mer på sig själv, för det här var ju verklige bevis på tt hon inte gör detta. Nu ska man bara komma på olika saker varje dag.. Nu jobbar jag knasigt igen så de ska få bo hos farfar men sen så, då kör vi igen! Är mycket nu men måste hjälpa vanja :)

Ridning

Igår skjutsade jag mor till tåget sedan åkte jag till stallet en sväng. Har inte ridit på lättelänge för att jag varit sjuk och helt enkelt inte haft tid med skola och allt. Som tur är har jag en medryttare som hållt igång tanten åt mig :) 

I varje fall så började jag med att skritta fram ett bra tag, märkte att jag tappat mycket styrka i benen. Eller tappat och tappat, har väl gömt den nånstans... I alla fall så travade vi lite och galopperade, dr hade hon också tappat en del. Är lite sådär eftersom jag tänkt tävla på söndag, eventuellt, om jag blir ledig... Men det får vi väl se. Gick hyfsat bra i alla fall och hon var verkligen avslappnad, kul när det märks skillnad! Odag blir det väl också ett pass på banan skulle jag tro.

Jönköping

Jo såhär var det. Åkte iväg med Vanja och Nikko till en bit bortom Jönköping. Fick först sitta och berätta om problemet ensam medan hundarna var kvar i bilen, sedan gick människan ut medan Nikko och Vanja fick kolla in utrymmet där vi höll till. Vanja var skeptisk, mer skeptisk när människan kom in igen och Nikko fick gå ut. Vi fick testa att shejpa lite och till min stora förvåning så tog Vanja godis vilket gjorde träningen enklare. Hon berättade att hon mer tyckte att det bar miljön hon reagerade på och inte speciella saker. Så nu ska vi träna på att öka självförtroendet hos V genom spår, shejping och ja, typ allt.

Hon ska dessutom få bo hos mina föräldrar ett par dagr i veckan för att lugna ner sig och för att stressen ska gå ner. Kändes väldigt logiskt och oerhört skönt att hon trodde att det skulle gå tt lösa och absolut inte tyckte att hon borde omplaceras! Är ju lin värst farhåga att jag ska behöva göra mig av med någon av mina fluffbollar... 

påväg hem köpte jag även en vgw sele, för att kunna avbryta flyktförsöken som egentligen kunde vara en positiv grej eftersom hon reagerar på något sätt, tyvärr inte hållbe i längden eftersom hon lyckas ta sig ur selen och springer till gamla lägenheten. Inte bra.
Ikväll ska jag ut till föräldrarna där hundarna är ich imorgon börjar träningen av vanja med ett spår. Resten av helgen får vi se. Har hört att extra motion ska vara bra också så ska komma igång att springa (hahahaha som om jag kan det) men det är nog nyttigt för oss alla tre. Kan se kul ut dock.

Slåss mot demoner

Måste bara skriva av mig en djup tanke. Fast jag vill inte så jag tänker inte. För bara att sätta ord på det gör det så verkligt, vill inte vara en av dem och förhoppningsvis är jag nog inte det heller. Men man vet aldrig, och man vet aldrig vad som händer sen. Förmodligen ingenting och det är så sjukt jobbigt. Vill sluta tänka på detta. Tänka på bra sakerz ska försöka, nu.

N

Var skönt att va iväg med Vanja igår och få höra att det inte är hopplöst och att hon svarar med flykt faktiskt kan vara en positiv grej. Men den känslan gick ju över direkt när jag gick ur bilen med henne... Nu ska hon vara hos mor och far ett par dagar. Skriver mer exakt vad vi pratade om senare. 

Vanja2

Är rätt jobbigt med Vanja nu... Hon äter zylkene, köpte ett adaptilhalsband idag och ett foder som ska verka lugnande på något sätt... Har ju såklart inte gett resultat än men är hemskt just nu. Hon stannar, slänger sig bakåt och är man inte med då så kommer hon ur selen... Var ingen bra lägenhet vi flyttade till känner jag, läget är alldeles för stressigt för min dam. Tyvärr är det svårt att flytta igen så jag hoppas detta kommer hjälpa, plus att hon vänjer sig och har jag jättetur kan jag få hjälp imorgon. Hoppas verkligen det...

I alla fall så mår jag askasst idag, magsjuka fast ändå inte... Ska försöka äta lite nu sen ligga i soffan hela kvällen. Insåg även att mina datorer låg i en väska i bilen så de blev stulna... Båda datorerna... Försäkringen täcker inte nattetid, bara sagtid om man är ute och reser... 

Vanja

Måste få skriva av mig..

Misstänker att det är för att vanja bott i skogen och nu bor inne i stan igen men hon är helt hemsk på promenaderna. Hon försöker fly och kastar sig, darrar och tittar sig omkring. Höll på att gå sönder till molekyler när hon såg en cykel. Det är lätt att skratta bort det och säga att ja men hon är ju knäpp men när inte ens agility fungerar längre... Ja, jag vet inte vad jag ska göra. Höll på att bryta ihop nyss för hon är så  jobbig på promenaderna och jag ser ju hur jobbigt hon själv tycker att det är. Jag har säkert inte testat allt men tillräckligt för stt veta att det är svårt. Jag börjar tvivla på mig själv också, det är jag som inte räcker till, inte kan stötta henne. Jag vill inget annat än att hon ska må bra. Men vad ska jag göra? Ge bort henne till mina föräldrar så hon kanske mår bättre men kommer less ihjäl efter nig och nikko? Eller omplacera helt men hur vet jag då att hon hamnar hos någon bra? Det vill jag inte heller för jag vill ha henne hos mig. Hon har stulit mitt hjärta med sin lena päls och skelande ögon. Hennes milda sätt och den oerhörda kärlek som hon bara kastar på mig. Vem ska atötta henne om inte jag? Nej nu ska jag sluta grina och nu ska jag verkligen satsa. Hon kommer må dåligt ja, men ett besök hos Jessica som verkar haft liknande problem kan vara en bra början, då kanske vi kan hitta något som motiverar henne tillräckligt. Nej, det är bara hem och klä på henne selen och vänta ut...för den hunden är speciell och kag kan bara inte släppa henne utan att kämpa så länge det bara går. Och lite längre efter det. Hoppas bara att Vanja står ut...



Suck


Det går så sjukt dåligt just nu...

Fredag

Idag är dagen D. Idag ska jag flytta. Var dessutom snäll och jobbade en överliggning, bara åkte ner och sov typ, så jag är skapligt trött nu kan man ju säga... Ska bara orka sitta hela dagen sen flytta o få lite sömn inför morgondagens pass. Askul. Hehe 

Dimma


Hyfsat svårt att se ut imorse...