Norrland

Framme i Norrland, tågresan var väl inte alltför bekväm hehe det var lite trångt och väldigt varmt men det funkade. Dagen har spenderats på marknad i Luleå och gått i massa affärer och blivit attackerad av mygg, även att man bara gick in från bilen. Såg dessutom renar! Så coolt!


Destination Norrland

Klev upp tidigt imorse för att skjutsa Vickan på tävling, är inte alls bra på hoppning men de skulle hoppa 70 och nolla vilket de gjorde! Så sjukt kul, alla blev så glada vi bölade lite allihop haha. Varmt som attsingen var det med. 

Sedan packa och städa och nu sitter jag på Cst och väntar på mitt försenade nattåg. Känns bra detta hehe ;) Imorgon är jag i norrland och ska spendera hela veckan där är det tänkt :) 

Ullared

Taggar Ullared Imorgon!  Efter en ganska kass dag idag så ska det bli skönt att komma bort en stund känner jag. Ska bli bättre på att blogga med, lovar. Men har inte hänt så mycket senaste dagarna ändå. Mest flängt runt överallt. 

Bästhäst

Ibland blir man ledsen och samtidigt glad. Idag var en sådan dag. Hästen var värr i benen än dagen Innan och det gör en lite nedstämd. Att bli totalt dumförklarad gör mig ännu mer nedstämd. Det är väl ändå som så att man känner sin egna häst bäst, och fattar beslut som gör att den ska må så bra som möjligt. Nå hon fick gå ut med den elaka korgen, hon börjar få äckliga skav dock, inga sår men pälsen är helt borta så ska köpa ludd och sätta över hela skiten. Så kommer hon säker ta av den istället. Alltid ska det ju vara något. Man funderar på varför det ska börja nu, har ju funkat innan alla år. Å andra sidan verkar det vara löjligt många som är drabbade i år. Jag vill vidta alla åtgärder jag kan för att inte hamna i en jobbig situation, förebygga smärta har jag fått lära mig är en bra grej. Sen får folk tycka jag överreagerar och hetsar upp mig i onödan osv. Det gör mig ledsen att bli dumförklarad men jag gör vad jag tror är bäst, jag förebygger. Är det inget att vara orolig för så fine, och är det något att vara orolig för så gör jag i alla fall vad jag kan för att undvika konsekvenser. Jag känner ju ändå på min häst väldigt ofta så jag känner ju de små skillnaderna som kanske andra inte gör. Så varför ifrågasätta? Blir så trött. Nå ska sluta deppa över det nu. 

Red i alla fall en tur i rask takt, ut i skogen på en stig också, var riktigt mysigt.  Skulle bara hämta hem Nala som ska bo här under semestern och handla lite och sedan promenad med hundarna Men fick städdamp när jag kom hem. Nu ser lägenheten hyfsad ut i alla fall. Skönt, ett orosmoment mindre. Imorgon står ridning, promenad, handla ludd och åka till landet på schemat för på tisdag ska jag mjölka igen. 
Det började regna rätt rejält under vår tur, hade en dyngsur och rätt bitter häst med mig hem. Ville parkera med rumpan mot blåsten mitt ute på vägen haha. 

Rosa

Rosa hår. Det är så vackert...

Idag har jag städat, badat och haft migrän. Kul!


Rakad hund

Nikko är ju så varm så efter mycket om och men bestämde jag mig för att testa att raka magen. Jag lämnade dock iväg honom för att få honom rakad för det vågade jag inte styra med själv. Han har helt förskräckligt dålig päls så tror den isolerar värme mer än skyddar. De klippte hursom bara en sträng på magen, får se om det hjälper annars klipper jag mer själv. Vill ju inte klippa hela hunden för det vågar jag inte :(


Midsommarafton

Rätt lugn dag idag, somnade runt 02 och upp 10, for ut till stallet för att klappa pålle som hade rullat sig på ena sidan. Sån besvikelse att först se den rena sidan och sedan gå runt hästen och se en mycket noga lagd lerinpackning. Hehe. I alla fall så red jag en kortis, 20 Min.  Men red igenom alla gångarter. Tjabbel i galoppen som förmodligen beror på att jag höll i henne för hårt Så jag släppte helt och red bara med benen.  Funkade faktiskt över förväntan! Kanske kan gå över till stången snart. Men är nog ett tag kvar dit hehe. Lite självförtroende från min sida behövs. Fast hon flyttar sig så fint för skänklarna Så det borde nog gå. Får testa någon dag. 

Resten av dagen blir att jobba, inatt planerar jag på att se klart GoT med en chipsskål i knät och rosa färg i håret och bara allmänt fira in semestern!  Så nice!

Juni

18e juni idag.. Det går så sjukt fort så man hänger inte riktigt med. Vill INTE att sommaren ska ta slut även om vädret beter sig som att den inte ens har börjat.  Vill liksom inte ha vinter igen.. 
Två arbetspass kvar till min korta men ack så efterlängtade semester. Det ska bli helt brutalt skönt verkligen. 

Igår mjölkade jag, som vanligt händer inte mycket då för det är bara att mjölka-sova-mjölka-sova typ. Somnade i sängen framför fast and furius 6 igår, så nice. 

Med hästen har det inte hänt mycket, ska våga släppa henne halva dygnet utan munkorg snart. Snart. När som helst... hehe. Var iväg på kvällstävling i rally i måndags, en inofficiell tävling. Märkte skillnaden direkt när jag gick med nikko, jag spänner mig och det går skit. Till andra rundan fokuserade jag på att bara ha kul, han fick skälla, hoppa och bete sig bara han hade kul. Det funkade hyfsat men långt ifrån den attityd jag vill han ska ha. Hans "problem" är ju att han läser mig så väl... Var med en gång med Vanja också faktiskt, trodde det skulle gå skit och det gjorde det väl typ också men hon hade en positiv attityd och var inte rädd! Hon var dock i höglöp så gick med näsan klistrad i backen och det var så svåååårt att inte kissa överallt tyckte hon.  Kissade en gång så blev diskade Men när hon fokuserade på mig gick hon verkligen klockrent! Så nöjd över min lilla störda. 

Nu ska jag sova en stund till för inatt vankas det jobb. Hoppas det är lugnt, normala människor ska väl iväg och fira midsommar tänker jag.

Nikko 6 år

Idag (igår) fyller min älskade hund 6 år. 6 år! Jag minns så väl när det blev bestämt att jag skulle få köpa mig en hund. Hur jag tittade på massvis olika raser, alla samtal till uppfödare, hur jag ringde och bokade min alldels egna första hund... Jag minns dagarna, hur jag räknade ner. Jag minns den lång bilfärden och glädjen utan dess like när jag satt med min valp i knät påväg hem. Jag minns så väl hur jobbig han var, hur envis och skällig.  Alla kurser vi gått på alla tävlingar som gått skit och allting vi delat.

Min hund har varit med mig genom allt, verkligen allt. Han har följt mig överallt, alla ställen jag varit och alla lägenheter jag bott i, han har alltid funnits där. Jag har alltid vetat att han varit där, en meter bort, alltid vid min sida. Han är den som delar min glädje när jag är glad och den som finns där när jag är ledsen. Han är den bästa i hela världen. 

Sex år går fort, alldels för fort. På sex år har vi inte lyckats med någonting men också med allting. Jag vet alltid att min svarta pälsboll finns där, och jag hoppas med hela mitt hjärta att han kommer vara där flera år framöver. 

Nikko är något alldeles speciellt, han ger mig en sådan glädje men kan också frammana en sådan irritation. Men han är min, min älskade hund. Jag älskar honom till månen och tillbaka, och ett par varv till. 

Juni

Hade jättemycket planerat denna vecka,  istället blev jag magsjuk. Legat hemma från i tisdags och har fokuserat på att må bättre och bli blond. Funka rätt bra faktiskt. Att bli blond alltså. Har fortfarande ont i magen men får behålla maten, febern har gått ner och så. Ja. 

Idag fyllde bästa hunden 6 år, sjukt vad fort tiden går... ❤

Juni

En och en halv vecka till semester, gött! Jobbar sent midsommar och midsommardagen sedan är det ledigt i hela två veckor! Inte världens längsta semester men visste inte om jag vågade ta ut mer. Kanske kan få ett par veckor i höst med, gött. 

Denna vecka är det fullt upp, ska sätta upp rullgardiner idag (äntligen) och tänkte kombinera motion av mig med pålle och gå en långpromenad med henne. Kan hon behöva efter söndagen hehe. Sova ett par timmar vore nog också välbehövligt... Jag blir så fruktansvärt seg när jag går upp före klockan 04. Vilket sker hela denna veckan.

Ska dessutom åka och köpa en sele när de väl behagar få in den i lager igen! Hoppas snart för på torsdag hoppas jag att rockard en blir klar. Hämtade hem en släde igår också ,  med massa kärlek så kommer den bli jättefin! 


Juni

Trailclinic idag, började rida ett pass vd 10 och sedan igen vid 14. Gick superbra faktiskt, är väldigt nöjd även att hästen ser ut som en kamel på bilderna, igen. Blir tokig, men hon kändes desto finare så får hoppas att det bara var foton tagna i dåliga ögonblick hehe. Måste börja rida mer för tränare känner jag för utan kommer vi ingenstans, har lärt mig massvis bara idag. Blir att ta tag i det så småningom. Fick köra ett par kluriga banor och jag käner liksom att trail kanske inte är min grej men det är helt klart bra att kunna! Speciellt att kunna variera de olika gångarterna utan att hästen lägger iväg. Vill ha en såndär mjuk och smidig häst, så nu blir det att träna till det. På torsdag blir förhoppningsvis min rockard fixad och sele ska införskaffas på tisdag. Imorgon ska jag klippa mig, det är jättespännande. Jag som verkligen avskyr frisörer för de gör aldrig som jag vill hehe. Ska dessutom hämta hem en släde, det gäller att börja i god tid....
 
 

Juni

Var på bio igår och kollade på poltergeist med bästa Emma. Den var bra, även att man var typ jätterädd mestadels av tiden. Kul att köra hem i storm efteråt, åkte 60 på motorvägen för det regnade så brutalt mycket. 
Skulle tränat hundar och mig själv på morgonen men somnade 1.30, vaknade vid 3 och somnade om först vid 6 så valde att sova istället. Vilka bra prioriteringar jag har känner jag hehe. Får se om jag orkar ta mig bort till gymmet idag, slutar 22.30 så risken är att jag är rätt seg då. Har dessutom planerat att rida imorgon eller fredag.. hmm. 


Juni

Mina hårfunderingar eskalerade till action. Köpte en avfärgning och la i håret, satte plastpåsar över och höll på att dö. Alltså det luktade så äckligt så jag kan inte ens jämföra med något som luktar så äckligt. Tänk dig ruttna ägg, korsat med grisskit och tåsvett. Och lukten liksom Ligger kvar! Spred sig ut i trapphuset och alla grannar Måste undrat vad vi gjorde. Men inte nog med det utan jag blev så nöjd så köpte en förpackning till så det lukta ännu värre!  Men denna gången virade jag in det i glapack. 

Lukten låg liksom kvar i håret med även att man spolade i 20 min och tvättade flera gånger. Men effektivt var det! Den blå färgen försvann inte, föga förvånande då den inte är vätebaserad eller vad det var... men den andra lossnade bra! Dock tycker jag det blev mörkare efter andra tvätten? Men kan vara en illusion. 
Hade tänkt bleka direkt efter men struntade i det för jag gillade kopparfärgen. Dock har jag alltid velat ha en lite mer extrem färg så har beställt hem nu till semestern. Får inte ha onaturliga färger på jobbet men på semestern är jag fri! Hehe. Sedan blir det nog antingen lila, rött eller blont.  Är alltså i samma vägkorsning som förut ;) 
Före, svart o blått 
Efter äggmökstortyren 

Juni

För en gångs skull är jag faktiskt nöjd med hullet på min häst! Även att hon skulle behöva dra upp magen lite mer kan jag tycka. Men revbenen känns med ett lätt tryck och magen är inte bredare än röven. Nu ska det bara byggas muskler, muskler och ännu mer muskler!

Red fram i rätt frisk takt idag och körde sedan galopprogrammet. Märkte genast att det nog är matte snarare än hästen som behöver träna men 2*3 minuter i varje varv fick vi till. Vågade även göra små volter i varje varv, woho! Det är sjukt så feg jag blivit. Förr gjorde jag omhoppningssvängar så gruset flög överallt, nu tar vi det väldigt lugnt och fint minsann. Haha ändring nu. 

Hon fick också prova sin nya greenguardgrimma. Den satt väl bra tycker jag , bättre än den andra i alla fall. Hoppas bara hon behåller den på ;) 

Juni

Första juni idag!  Men känns verkligen inte som det, snorkallt ju. 
Mjölkade ju kossor igår så sov ute på landet, skönt! P skulle komma ut med min röda fara som numer är påställd, men han kom inte iväg för den satt liksom fast. (Vaddå fast? Det var bara att banka lite så släppte det) så tvättade hans bil och tränade hundarna. Nikko har nog tyvärr tagit väldigt illa vid sig de senaste två tävlingarna då jag blivit väldigt besviken. Har aldrig varit elak mot honom och alltid berömt men han är ju så pass känslig att han märker ändå. Han var väldigt seg och ville inte alls vara med. Fokuserade på fotgående,  att han skulle gå bredvid mig och inte 3 meter bakom... Får bara lattja så det blir kul igen. 

Vanja däremot,  Vanja... Jag ville ju ha en tävlingshund eftersom nikko Inte är så motiverad och ja, där har jag den. Synd hon är så rädd bara. Men fotgående satt, svängarna satt, hoppet satt. Allting bara satt! Så grymt motiverande. Nu kör vi liksom!

Lejde bort pållen idag, det som är desto roligare är att nästa vecka ska jag få hjälp med min rockard och på fredag eller måndag åker jag och köper en sele. Awesome!


Maj

Slutade jobbet 3.30, åkte hem till landet och var inte i säng förrän 05 Så blev att jag sov till 14 vilket hade varit skönt om jag inte skulle börja mjölka vid 15.30 hehe. Mjölka ingen gick bra, det är så skönt att göra något helt annat och jag har väl inte släppt tanken på att söka något sådant jobb för det är ganska skönt, men ändå jobbigt. 

Nu ska jag sova igen så roligare än så är tyvärr inte denna dag.  Har bokat resa till norrland på min semester så nu har jag både en norrlandsresa och en clinic att se fram emot! :)