Jul

Jag jobbade tidigt på julafton och sent på juldagen, sov fyra timmar och åkte sedan till stallet för att ha utsläpp. Direkt hem och vidare till Göteborg med en skrikande unge bredvid mig på tåget, vad är det egentligen med föräldrar med skrikbarn att åka tåg och störa alla?! Ta bilen eller stanna hemma. Eller sitt i vestibulen, your choice.

Jul på liseberg var ganska crowded, typ fullt av folk och ingen snö. Men det var rätt mysigt i alla fall. Nu ska jag slöa i sängen tills P slutar och då drar vi hem igen dör imorgon bitti jobbar jag. wooo! Insåg dessutom att jag är gammal, och fick en diskmaskin i julklapp så ja, gammal ;)

Nikk

 

Måste folk va så creepy?

Seriöst? Jag har ändå jobbat ett tag nu utan att råka ut för något men när folk vet vad man heter utan att man sagt det till dem och följer efter när man försöker gå hem så blir man lite nervös. Mådde hyfsat illa när jag gick tillbaka till jobbet nu. Jag tänker, om han vet vad jag heter vet han väl kanske vart jag bor också? Eller kan ta reda på i alla fall. Väldigt obehagligt som sagt. VÄLDIGT.

Vad nu?

Dagen innan julafton och noll julstämning, precis som det brukar vara! Jobbar ett typ 11-timmarspass idag helt mörbultad och jättetrött.

Igår var jag hursom ute med Ängla!!!! Första gången på jättelänge. Vi red dessutom med en tjej från stallet vi aldrig ridit med innan och det var jätteroligt! Lätt att prata med och hästarna verkade gilla varann! Så tråkigt bara att jag ska flytta Ängla. Jag står dock fast vid att det blir bäst, men stallkompisarna har alltid varit det som gjort Torkelsbo till det där lilla extra :(
Nåväl, kanske att vi flyttar tillbaka igen efter utbildningen om det skulle förefalla så. Tror dock inte. Men man vet aldrig vart man tar vägen!




OjO

Dagarna går helt sjukt fort och om fyra dagar är det jul. Har inte varit i stallet på ett bra tag men idag ska jag minsann masa mig dit, ska bara sova lite först... Somnade typ 23 och gick upp 2.45, lagom mycket sömn o ja. Ska bara jobba 7 låååånga timmar sedan väntar bingen. Har fått erbjudande om att få inneboende i lägenheten medan jag pluggar, vet inte riktigt hur jag ska göra eftersom jag gärna skulle vilja bo där själv, absolut på helgerna. Känns dessutom som att jag har börjat känna mig själv rätt väl och vet att jag behöver vara ensam ibland. Samtidigt som det vore skönt att få avlastning ekonomiskt. Tufft dedär.
Nåväl pållen fåt flytta i alla fall så hon hamnar halvvägs mellan föräldrarna och mig. Det blir nog bra. Ridhus på ridavstånd tihihiih <3

Nej men jag hoppas på det bästa med allt nu. Kommer säkert bli knapert att jobba och plugga samtidigt men hey, jag måste ha money. Om jag nu ska ha lägenheten kvar. men jag ääälskar ju den lägenheten :c oh.

Kirrat o klart

Börjar Vreta i januari. Sjukt nervöst men blir nog kul ändå! Eventuellt kommer Ängla få flytta också. Kommer nämligen bo kvar i Mjölby och jobba ibland men mån-tors när jag går i skolan kommer jag bo hos mor och far eftersom det är bättre för hundarna. Sjukt smidigt. Hade självklart varit roligare att bo i Skara och läsa utbildningen där men det blev bara för knöligt och den på Vreta var så mycket mer! Man läser så mycket mer om maskiner och odling osv så jag tror det är mycket mer givande för mig.

Hursom, eftersom jag kommer bo halvtid hos mor och far och halvtid i Mjölby vill jag ha något mittemellan, och då är västra harg fel håll. Hade varit najs att flytta till Skara dock med tanke på alla westerntävlingar som går där... men desto fler hundtävlingar går här ju... hmm nåväl, det blir nog bra. Börjar första veckan med att pilla både på traktorer och djur! Sjukt najs :)

auäk

Finns det något bättre än att jobba fyllependel en vacker lördagkväll, och 0200 på söndagsmorgonen när man är lagom mör och illamående efter att ha jobbat löjligt många timmar på grund av turlistebyte över dygnsgränsen så lägger en snubbe en fin pizza på golvet. och på toaletten. och lite överallt. Alla lukter känns så klara, och bajset på stolen bredvid gör mig inte lyckligare.

Jag saknar min säng.

Hundmänniska vs Hästmänniska

Läste ett inlägg idag där det diskuterades hejvilt bland annat om att man ska skjuta en hund som ger sig på en häst. Ska inte diskutera ihjäl mig om detta för det skulle jag säkerligen kunna, när är hunden ett hot, när är den farlig, var går gränsen osv. Men det är inte poängen.

Jag bara insåg så klart att jag är mer en hundmänniska än en hästmänniska. Ändå har jag hållt på med hästar sedan jag var 6år och hundar i typ 4 år. Jag prioriterar hästträning framför hundträning men ändå ligger hundarna mig närmre om hjärtat. Vissa människor i denna tråd tyckte att jamen skjut hundarna bara, de kan ju eventuellt göra något mot våra pluttegrisar såsmåningom.

Självklart skulle jag bli ledsen och apförbannad om en hund gjorde något mot Ängla men jag bara insåg det att nej, hundar is the shit. Vet inte ens varför, det bara känns så. Blir asirriterad på folk som vill skjuta hundar bara sådär. Eller några djur alls.
Nikko blev attackerad av en häst en gång, skulle jag skjutit den hästen då? just askin.

<3

Fina, fina tanten <3
Ibland känns det jobbigt att hon inte är min, att de kan ta hem henne närsom (med uppsägningstid iofs). Pratade dock med ägaren idag som inte har några planer på att ta hem henne utan jag får behålla henne så länge jag vill. Känns skönt så nu kör vi på det! Lär va supertrött imorgon så frågan är om jag hinner rida något, men måste börja komma igång nu!




Julklapp, till moi!

Eftersom jag är så less på allt idag och dessutom har en hund som käkat upp mina ridskor så passar det väl egentligen rätt bra att beställa hem ett par tretorn advance. De ska tydligen vara helt fruktansvärt bra så vi får väl se. Jag har ju alltid haft svårt för ridstövlar men har bara haft ett par väldigt stela och dåliga så nåja, nu testar jag. Dessutom var de på halva priset och hur snygga som helst tihi!

Nu kanske jag kan pressa mitt lata arsle i sadeln och försöka komma igång med hoppningen lite! Överhuvudtaget rida i min nya sadel som hag skaffat och suttit i typ två gånger hehe. Men det blir också de sista pengar jag spenderar, sen ska det pluggas och hålla i stålarna.

hihihihi så fiiinaaa!




n

Igår glömde jag bort pållen hehe, kom på vid 19 att jag borde åka dit så jag fick allt kravla mig ur soffan. Red varken då eller idag, imorgon ska jag försöka ut en sväng om jag kommer iväg hyfsat, ska jobba typ länge imorgon. Börjar 16 och slutar 03.40ish. Idag slutar jag 24, wihu!

En positiv grej är att jag förmodligen kommit in på Uddetorp! Har inte fått det bekräftat men kommunen har godokänt att betala och skolan säger det finns platser kvar. Hoppas! Har även hört med jobbet och jag kan få tjänstledigt. Jag tänkte först ha kvar lägenheten men tror jag säger upp den och så får jag väl skaffa mig en annan när jag flyttar tillbaka, om jag flyttar tillbaka. Vet ju inte alls vart jag hamnar! Kanske märker jag att djurskötare inte alls är något för mig och då är det ju bara strunta i. I maj går jag upp på full lön dessutom, och som djurskötare får man knappt något... Åh så svårt :(

Det är i alla fall senare problem, mycket senare! Nu ska jag fokusera på att gå den utbildningen och skiter det sig så har jag i alla fall testat, livet är för kort för att inte chansa liksom.

Hundarna har också haft det supertråkigt nu ett tag, usch :(


m

Igår red jag! För första gången på väldigt länge... Det var inte så kul... hehe. Nej men allvarligt, bara skrittade runt på banan och ställde och böjde lite men hade ingen motivation alls att göra något mer. Den är bara borta! Puts väck! Alltså jag tycker absolut inte det är jobbigt att åka till stallet och mocka och grejja, det är bara rida som är tråkigt. Har varit så helt äckligt länge, har bara ingen lust. Rida ut är jättejobbigt och rida på banan är supertråkigt. Kaaaanske att det blir bättre när det blir vår igen, vad vet jag? Vill inte hon tappar för mycket heller ju.. Åh :(

Fick reda på igår att jag kom in på en av utbildningarna, dock inte den jag allra helst ville in på. Får förhoppningsvis svar snart. Det är dock inte säkert att jag får tjänstledigt och då blir det inget i alla fall. Idag är jag supertrött men har inte riktigt någon säng hemma, kanske kan chilla i soffan någon timme när jag kommer hem. Jobbar hela denna vecka, nästa lediga dag är nästa onsdag. ohyeh.




Rastgårdshäng

Med mobilbilder, hehe.








Motivation

Vart har min motivation tagit vägen? Den tog verkligen sitt pick och pack och drog. Det är säkert ungefär en månad sedan jag red ordentligt. Jag borde ut och plumsa i snön och ha kul med pållen men nej, det bara lockar inte. Har inga mål, inget att satsa på och vädret är prutt så det är svårt att rida något seriöst. Nej det får nog bli en vintervila för damen nu tills hon fått ordentliga skor. Å andra sidan tror jag inte det är skorna det hänger på utan min motivation. Så det blir väl en vintervila tills jag känner att stallet innebär något annat än krav, krav och mer krav. Dessutom vet jag ännu inte hur det ser ut med utbildningar osv framöver, får helt enkelt vänta ut det.

Har varit i Skara över helgen och igår kom Lina och vi vat iväg på bio. Helt underbart och Nikko var så lycklig att han höll på att krypa ur skinnet när Akka kom. I alla fall så ska vi iväg och hämta Gielas och sen ska Lina följa med till stallet och klappa på pållen. Ikväll får jag en ny säng wiiie!

okej en till

First, you think the worst is a broken heart
What's gonna kill you is the second part
And the third, is when your world splits down the middle
And fourth, you're gonna think that you fixed yourself
Fifth, you see them out with someone else 
And the sixth, is when you admit that you may have fucked up a little.

Dec. 08, 2013

I owe you every day I wake.
If I could I would shrink myself,
and sink through your skin to your blood cells and remove whatever makes you hurt but I am too weak to be your cure.

Is this the way a toy feels when its batteries run dry?
I am the watch you always wear but you forget to wind.
Nobody plans to be half a world away at times like these,
so I sat alone and waited out the night.
The best part of what has happened was the part I must have missed.
So I'm asking you to shine it on and stick around,
I'm not writing my goodbyes.

I'm not letting you check out.
You will beat this starting now
and you will always be around.
I'm there to monitor your breathing
I will watch you while you're sleeping.
I will keep you safe and sound.



Guernica, probably the best song ever written.



Vinterland

Har återigen insett att studentfester kanske inte är min grej, kanske om man är med flera men inte om man inte direkt känner så många och är så blyg som jag är hehe. Fina Oven fick rasta sig iaf.




hekzn

Mi gawd va annorlunda det är att åka tåg när man är van att jobba på dem haha! Typ asnervös eftersom jag inte bokat biljett innan men har kontoladdning som jag dock inte har den blekaste aning om hur den fungerar... Och tågvärdarna på dehär tågen finns ju typ inte! och så säger de att vi inte syns i tåget, hehe. Varannat tåg är dessutom inställt på grund av stormen och den verkar vara särdeles elak i Skövde för där är det särdeles inställt. Hoppas bara jag är på rätt tåg den här gången...

Kom dessutom på att Ängla varken har brodd eller sulor så får hoppas hon inte halkar omkull i hagen stackarn. Nä nu åker det snart mot Skara sedan stress till sovsalen och elin som fixat maaat! wihii! Ska bara försöka vara vaken hela passet hehe ;)







Coral

Igår mådde jag sjukt dåligt i migrän, blev dock lite bättre efter att ha varit i stallet hela dagen så jag fixade lite i lägenheten på kvällen. Passade även på att bleka håret då det blivit sådär äckelbrunt som det blir när den röda färgen försvinner. Så tog jag färger jag köpt från shock, nån extreme grej som jag inte minns vad den hette och när den inte räckte till hela håret tog jag coral red också. Svinsnyggt tycker jag hehe synd att det tvättas ur typ direkt bara :(

Är snökaos idag, självklart har mina tåg klarat sig men ska ju till Skara och Skara vinterland sen så får väl hoppas att tågen går överhuvud. Övervägde att åka i uniformen men blir jobbigt att släpa på så blir nog normala kläder och betala för sig istället. Ska väl iofs ha Oven på mig hmm.. Beslutsångest. Kunde dessutom inte somna förrns 1 eftersom grannen hade tvn helt äckligt högt. Så fick sova ungefär 3 timmar..... gAh!