Livet med en Vanja

För någon vecka sedan åkte vi iväg till Norsholms djursjukhus för att träffa en hudspecialist. Vanja svarade bra på stronghold och slutade klia men efter behandlingarna så började hon klia igen. Dag och natt, hela tiden..
 Hon hade dock inga sår, bara lite irriterad hud. 

Nå jag valde att göra ett pricktest för att se snabbt exakt vad hon är allergisk emot. Det är tydligen det säkraste också. I alla fall så var det inte så på Vanja, otydliga resultat men det såg ut som hon är allergisk mot dammkvalster, hökvalster, dun och mögel. Kul kul. De tog även blodprov för att kunna bestämma exakt vad som är fel och kunna göra ett vaccin. Prognosen att hon ska kunna behandlas med vaccin var god, visst en spruta i månaden hela livet men förhoppningsvis lever hon hela livet då iaf. 

Blev hemskickad med kortison, hemska kortison... Först blev hon ett monster som åt ALLT och jättestressad för hon var så hungrig. Verkar som hungern är kontrollerar nu i alla fall. Men hon dricker så fruktansvärt mycket!  Vilket gör att hon kissar. Hon måste ut varannan timme och två dagar har hon kissat inne. Första gången missförstod husse och andra sa hon inte ens till, bara gick och kissa. Stackars vovve. Ringde veterinären igår som sa jag ska gå ner till lägsta dosen istället. Så jag gör det så hoppas jag på att det hjälper. 

Samtidigt som detta går hon på utredning för foderallergi, så hon får absolut inte äta något annat än sin hundmat. Tufft liv för en liten allergi hund,  men hon är värd all möda. Önskar bara hon skulle förstå varför jag utsätter henne För detta :( MEN, hon kliar sig inte längre i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback