Stackars hunden

Idag så kom jag in med hundarna, hämtade soporna, gick ut med dom och hämtade kartonger ur förrådet, när jag kommer in igen ser jag Nikko stå och mumsa på ballerinakakor! Kastar typ en kartong på honom så han slutar äta och kollar hur mycket han käkat, typ två kakor så är väl inte så allvarligt men blir ändå skitnervös. Kollar på innehållet och den innehåller typ 15% mörk choklad, GREAT!
Ringer runt till typ alla men ingen vet hur mycket som är farligt, så letar efter nummer till veterinär men självklart var klockan typ halv sju och alla hade stängt förutom för akuta ärenden, och det kändes sådääär...

Ringer till giftinformationen i alla fall där jag blir meddelad att "djurfrågor besvaras i mån av tid" men kom fram på typ 2 sekunder ändå hehe. Fick prata med nån asbra snubbe som frgade vad han vägde, jag fick berätta hur mkt choklad det är i, läsa upp innehållsförteckningen och så räknade han lite och kom fram till att eftersom maxdosen mörk choklad är 1.2 gram/kilo hund och Nikko väger 27 och hade fått i sig max 8 gram så var det rätt lugnt.

Alltså jag är så överorolig jämt och tror alltid det värsta, men tänk om han blivit sjuk? Jag skulle dock hålla koll på honom för symptomen kommer inom 4-10 timmar efter han ätit det, och blir typ rastlös, törstig, vinglig osv. I värsta fall får de hjärtflammer och dör, men han ligger och sover nu så det är nog rätt lugnt.

Dessa kakor låg alltid högt upp på en bänk, som han bara hoppat upp och snott åt sig? Ibland är min hund rätt dum :(



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback