Spårträning

Idag var vi ute på spårträning vid ett fält, vilket i det stora hela gick bra! Jag gjorde ett spår till Nikko med två vinklar, tyvärr var det motvind framåt och medvind bakåt.

Han var lite jobbig som vanligt, skällde och höll på men bara man jobbar med honom hela tiden så håller han sig ju relativt lugn. Jag ska dessutom bli mycket bättre på att lägga spår, personspår är ju inte så jobbigt och det kan jag ju lägga på åkern uppe vid stallet faktiskt.

I alla fall så spårade han jättefint i motvinden, vandrade ut lite ibland me gick tillbaka till spåret, mellan vinklarna var det sidvind och där höll han det också jättefint men det hade flyttat sig ca 5 meter åt sidan (höhö) däremot i medvind var det jobbigare och han tappade ett par gånger, det började regna med vilket han hatar så han protesterade nog lite mot det med. Men han markerade alla pinnar, till och med tog en i munnen! Jag lade ett till rakt fram bara en 150 meter kanske, i medvind. Där tuffade han på jättebra men lyckades missa en pinne tyvärr, men det är okej, han tog slutapporterna i alla fall! Han har i övrigt en väldigt bra fart och koncentration, och på det raka spåret fortsatte han att spåra även att det var en till hund som spårade ca 30 meter åt sidan och de tjoade och tjimmade. Trots det höll han spåret jättebra, det märks att han tycker om det.

Det var dessutom vall med kort gräs på, Nikko tycker att det är jättejobbigt och vill helst slippa det haha ;) Men han löste det superbra och lyckades faktiskt nästan hålla sig lugn vid fikan efteråt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback